Çocuksuz hayatı seçmek

İstemeyebilirsiniz.
çevremde çocuk sahibi olmayan kişiler var.

benim iyikide kızım var
annelik çok zor ama herşeyim kızım.

Hayırsız kocadan, işten kurtulma şansımız var ama evlat hayırsız olsa bile ömür boyu evlattır.
Bu yüzden çok ciddi bir karardır.

Acabalar içinde çocuk yapmak doğru değil diye düşünüyorum ama şahsen ben hiç çocuk istemesem
hiç evlilik gibi bir şeye gerek duymazdım sanırım.
Koca ve koca ailesi gibi şeylerle uğraşmaya değmezdi.

Bu kişiden kişiye değişir.

Ben kötü huyları bile bana benzeyen bir çocuğum olsun isterim mesela her şeyiyle ben olsun.
Benim gibi evlat herkese lazım hahah

Yaş 35 istemiyorum hala.
Pişmanlık yaşayanlar yaşlanınca kendisine bakacak kimse bulamayanlar bence.
Maaşı falan olup da huzurevinde rahat rahat yaşayanların çocuğu olmadı diye pişman olacaklarını sanmıyorum.
70 yaşında doğuran var,evet çok ekstrem bir örnek ama pişman olursan da Allah vermezse evlatlık alabilirsin.

Sizin kendi seçiminiz. Herkes çocuk sahibi olmalı diye bir kural yok. çoğu insan biraz da toplumun empoze ettiği hayati yaşamak için çocuk sahibi oluyor gibi geliyor bana..Ancak düşünceniz, kararınız zaman içersinde değişebilir. Dolayısıyla size tavsiyem ister çocuk isteyin isterseniz çocuk istemeyin hormonlarınızin durumunu bir kadın doğum uzmanina kontrol ettirin..ileride çocuk isterseniz bir problem varsa erkenden ortaya çıkarmış olursunuz...

Selam arkadaşlar,

Çocuk yapmamaya karar verdim ve eşimin iki çocugu var ilk evliginden.
32 yaşındayım,varmı benim gibi çocuk istemeyen?
İlerde pişman olmam degil mi?
Çok mu önemli çocuk dogurmuş olmak?
Bence maddi ve manevi anlamda ona güzel bir hayat sunabilecekseniz ve kendinizden bir parçaya bakmak isterseniz paha biçilemez birşey çocuk... Ama bazılarına göre de farklı olabiliyor içinizden gelmiyorsa ona güzel bir gelecek sunamam diyorsanız da size kalmış birşey...

Ne eşinin ilk eşinden olan çocukları, ne de yiğenlerin asla kendi çocuğunun yerini tutmaz. Evet onlarda canının bir parçasıdır ama çocuk canından bir parçadır. Kıyaslamak bile mümkün değildir. Yiğenlerimi severim ama hiçbirini çocuğum kadar sevemem buda benim egom belki ama önceliğim hep kendi çocuğum olur. Yapıp yapmamak sizin kendi kararınız. Yap veya yapma gibi bir vebalin altına girmek istemem. Ama rabbim verdiği sürece annelik dünyanın en zor ama güzel duygudur.Onunla doğarsın,onunla büyürsün,okursun,gezersin vs. İnşallah vereceğiniz kararda yıllar sonra pişman olmazsınız

aynen katılıyorum. Bazı yorumlarda bu düşünce hakim...istedigi halde çocuğu olmayanlara da haksızlık ayrica

Sizi Kutlarım ki kendinizi sorguluyorsunuz. Çoğu kişinin umurunda değil doğuruyor um ama bu çocuklar ne olacak hayatları ne olacak diyen yok. Allah veriyor rizkini da verir diyw üç beş çocuk. Para pul is yok ama kadın dogursun. Bence böylesi pişman olsun.

Sagolun yorumlariniz icin arkadaslar.
Bana geri dönüşü olmayan bir yol gibi görünüyor şuan,sadece fikirlerinizi almak istedim ilerde pişman olurmuyum diye

bende 2,5 yıl hiç düşünemedim sonra bir his geldi kalbime çok farklıydı
şimdi hamileyim sonunu Allah bilir ama o pıt pıtlar var yaa şimdiye kadar duyduğum en güzel sesler

Pişman olursunuz. 40 li yaşlarda da çocuk sahibi olabilirsiniz ama kesin olmamakla birlikte kromozom anomalisi olan bir çocuğunuzun olma ihtimali artar.

Bu isteksizlikte eşinizin 2 çocuğunun olmasının payı çok büyük.
Bende çocuk düşünmüyorum ama eşimin bebeğimiz olsa şöyle severdim şöyle gezdirirdim hayalleri ve yüzünde ki heyecanı bende de istek uyandırıyor.
Eşinizin istememesi o heycanı önceden yaşamış olmasıda sizin bu kararı vermenizde etken bence.

Ben istedim yaptim.bir kac arkadasim istemedi hayata bu bitmeyen sorumlulugu almak icin gelmediklerini düşünüp yapmadi.babam 42 yasina kadar katiyen istemeyip sonradan istemis.
Hic kimse mutsuz degil.
Cocugu olan neden yaptim demiyor istemeyen neden yapmadim demiyor.
Erkek kardesim evlenmeyi bile düşünmüyor bir insana bagli kalıp omrumu dar cerceveye sokamam diyor.
Hayatta herkes ayni seyi isteyecek kurali ayni dusunecek olayi yok.
Mutlu olmak anne olmakla alakalida degil.
Isteklerinden emin olan herkes mutlu olur

hayatımda kimseyi böyle bir aşkla sevebileceğime inanamazdım, anne olmadan önce.....sevgının yaşattığı bir kalp atımı her daim, yaşayınca asla yanı bana göre pişman olunmayacak tek şey belki de.....

ama dediğim gibi, bna göre böyle, siz yalnız da mutlu olmak ısteyebılırsınız kı en doğal hakkınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…