• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuksuz hayatı seçmek

Ben istedim yaptim.bir kac arkadasim istemedi hayata bu bitmeyen sorumlulugu almak icin gelmediklerini düşünüp yapmadi.babam 42 yasina kadar katiyen istemeyip sonradan istemis.
Hic kimse mutsuz degil.
Cocugu olan neden yaptim demiyor istemeyen neden yapmadim demiyor.
Erkek kardesim evlenmeyi bile düşünmüyor bir insana bagli kalıp omrumu dar cerceveye sokamam diyor.
Hayatta herkes ayni seyi isteyecek kurali ayni dusunecek olayi yok.
Mutlu olmak anne olmakla alakalida degil.
Isteklerinden emin olan herkes mutlu olur
Bu cok dogru genelde niye yaptim degilde, niye yapmadim diyolar..

Selam arkadaşlar,

Çocuk yapmamaya karar verdim ve eşimin iki çocugu var ilk evliginden.
32 yaşındayım,varmı benim gibi çocuk istemeyen?
İlerde pişman olmam degil mi?
Çok mu önemli çocuk dogurmuş olmak?
Mutsuz bi ailede maddi sıkıntılarla büyümüş olduğum için hep erteledim çocuk konusunu
Aslında bana kalsa evlilik bile gereksizdi başlarda
Sonra sonra fikirlerim değişmeye başladı
Hormonlar sanırım bi baktım deli gibi çocuğum olsun istiyorum hamile gördüğümde kıskanıyorum filan
Olursa kızım olsun isterdim çok şükür Rabbim nasip etti
4.5 aylık şimdi
Ama çok yorucu büyük sorumluluk
Bi okadarda güzel
Bence bi tane olsun
kendi evladın
Ama hala 2. Çocuğa karşıyım . Korkuyorum maddi manevi yetememek filan

ozaman Allah sizin bu hakkınızı çocuk hasretiyle yanıp tutuşan,çocuk doğurmanın anlamını bilen ama erişemeyen, yıllarca tüp bebek yaptırıp ay sonu hüsrana uğrayan, başlayan gebeliklerinin düşükle sonuçlndıgı, evlat ,annelik kıymeti bilen ,gecelerce ağlaya ağlaya Allahtan evlat kokusu duymayı dileyen yürekten anne olan mazlumlara versin...

ozaman Allah sizin bu hakkınızı çocuk hasretiyle yanıp tutuşan,çocuk doğurmanın anlamını bilen ama erişemeyen, yıllarca tüp bebek yaptırıp ay sonu hüsrana uğrayan, başlayan gebeliklerinin düşükle sonuçlndıgı, evlat ,annelik kıymeti bilen ,gecelerce ağlaya ağlaya Allahtan evlat kokusu duymayı dileyen yürekten anne olan mazlumlara versin...
Amin insallah

Daha vaktiniz var dusunmek icin. İlerde isterseniz denersiniz. İstemezseniz de yapmazsiniz.

Gercekten hazir olana ve isteyene kadar da yapmamalisin zaten. Buyutmek, yetistirmek isteyene bile cok zor. Ilerde pisman olmazsin umarim.

tamamen kişisel bir tercih...
bana göre çocuk olmalı, ileride pişman olan çok gördüm..
hatta 2 çocuğu olup da niye daha çok olmamış diyeni bile gördüm..

32 yaşındayım bekarım.Çocuğum olsun diye evlenmek istiyorum.Çocuğum olmadan ölürsem gözüm açık gider :((

Pişmanım erken evlenmediğime.Bu gidişle de zor galiba.Denk gelmiyor

Ben de çocuk düşünmeyen biriydim. Eşim çocukları çok sever sırf o mutlu olsun diye çocuk düşünmeye başladım. Oğlum erken doğdu. Şu an bir aylık oldu çok şükür. Şu anki düşüncem dünyada bundan daha güzel bir duygu yokmuş. Oturup hiç sıkılmadan saatlerce onu izleyebilirim diyeyim siz anlayın. Ha arada sırada lohusalık, göğüs ağrıları, uykusuzluk vs etkisiyle ben neden böyle bir şey yaptım diyorum ama en fazla on dakika sürüyor. Sonra yine sana ölürüm moduna dönüyorum :)) Hassas bir konu. Ama kendi adıma iyi ki Allah onu bize nasip etmiş diyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Çocuk istememek çok doğal diyor da çoğu üye, içgüsel olarak doğal değil açıkcası.bilin istedim. Nesil devam ettirme isteği içgüdüseldir. Anlamlandıramıyorum..

Eşiniz ne diyor bu konuda ? Tamamen size ve tercihinize kalmış aslında bu şekilde daha mutlu olacaksanız

Çocuk istememek çok doğal diyor da çoğu üye, içgüsel olarak doğal değil açıkcası.bilin istedim. Nesil devam ettirme isteği içgüdüseldir. Anlamlandıramıyorum..
bende anlamıyorum
İnsan doğasına aykırı
Hadi onu geçtim
İnsan niye cennetin kokusunu duymayı istemesin
Gerçi hiç hissedilmeyen şeyi anlamak zordur
Yaşamak lazım

Selam arkadaşlar,

hayatım bir çocuğum var ve o olmadan önce aaa çocuksuz hayatmi olur derdim. Çocuk başka biseymiş. başka hayat seçimiymis. kendinden tamamen vazgecmekmis. Hele ki bu hayat şartlarında. . .
Artık istemeyenlere saygı duyuyorum.

hayatınıza güçlü bi anlam katan, onlar için yaşamaya devam edeceğiniz bağlar ve uğraşlar varsa çocuksuz olmaktan pişmanlık duymazsınız. Ben kedilere hayvanlara çok düşkünüm iki şahane yeğenim ve bütün günümü dolduran hobilerim var. Bu yüzden çocuk yapmadığım için pişmanlık duymuyorum hiç de yapmayacağım büyük ihtimal. Sizin de böyle anlam yüklediğiniz şeyler varsa hiç korkmayın bence. Ama mesela teyzemim çocuğu yok hayvan da sevmez yoğun bit hayatı da yok. Çocuksuzluk onu mahvediyor. Orta yaşı geçtikten sonra insanda ben niye yaşıyorum kaygısı başlıyor. Buna verecek cevabınız varsa çocuksuzluk korkutucu gelmesin.

Selam arkadaşlar,

O senin kararın ama anne olmak cokgüzel bisey . Evet ilerde pişman olabilirsin ve iş işten geçebilir

Çocuk doğurmanın çok önemli olup olmadığını yaşayarak öğrenebilirsiniz kim ne dese boş sizin hayatınız sonuçta, sadece annelik denilen müthiş duygudan mahrum kalacağınızı bilin istedim

Ilerde pisman olursun.

Dusunsene
.annelik nasil birsey.hic bilmeden bu dunyadan gocmek...

Kotu birsey bence..

Allah vermezse ayri ama olacak yerde engel olmak yanlis.

Back
X