• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuksuz hayatı seçmek

32 yaşındayım bekarım.Çocuğum olsun diye evlenmek istiyorum.Çocuğum olmadan ölürsem gözüm açık gider :KK43:(

Pişmanım erken evlenmediğime.Bu gidişle de zor galiba.Denk gelmiyor
İnşallah gönlünüze göre olur.
Ben 39 yaşımda doğal yolla hamile kaldım, hiç umudunuzu yitirmeyin.

İlerisini düşünün
Ben de şu an için çok zor diyorum.Sonra yaşlandığımi hayal ediyorum. Yalnız öldüğümü hayal ediyorum.Arkamda bıraktığım kimsenin olmadığını hayal ediyorum.Vaz geçiyorum bu isteğimden
.
Bence bi bayan anne olmali.O duyguyu tatmali..
Elbette zorlukları var..Beni hep korkutur bu zorluklar..Ya iyi bi anne olmazsam,iyi evlatlar yetiştiremezsem..Sonra insanın bi amacı olmalı diyorum...En çok da anne olmak için evlenmek istiyorum..

çocuğum varken bunun cevabını objektif veremem. koşulsuz bir sevgi var artık içimde.
senin eşinin çocukları kaç yaşlarında? annelerinde mi kalıyorlar?
Aynen ben de boyle dusunuyorum. Evet cocuklarimin sevgisi o kadar yogun ki yine yapardim derim. Ama yapmayanlar da iyi ediyorlar diye dusunuyorum tabii.

Evlat sevgisi inan hiç bir sevgiye benzemiyor bunu da anne olunca anlayabilirsin ancak . Eşinin istememesi çok doğal bu sevgiyi 2 çocuğunda yaşıyor çünkü ilerde fikriniz değişince çok geç olabilir

Selam arkadaşlar,

Çocuk yapmamaya karar verdim ve eşimin iki çocugu var ilk evliginden.
32 yaşındayım,varmı benim gibi çocuk istemeyen?
İlerde pişman olmam degil mi?
Çok mu önemli çocuk dogurmuş olmak?
Ben de istemedim çocuk ve pişman değilim. Ama bu demek değildir ki sende pişman olmayacaksın. İyi düşün.

Bende ayni soruyu ikinci cocuk için düşünüyorum. Bi kizim var. Ikinci mutlaka olmali mi yoksa tek mi olsun? Ilerde pisman olur muyum diye kendimi yedim bitirdim. Hala da oyle. Yas 36

:bicak:
Çocuk hiç sevmem
Ama annemi düşündülğm zMan iyiki annemin ben gbi bir evladı var derim
Çocuk sevmem ama çok merhametliyim
Kediciyim ben de
Anne olsam benden iyi anne olur derim
İleride 70 yasına gelirsem benden bir parca olsun isterim
Ama bir o kadar da korkarım cocuk fikrinden
Çok çelişkili :bicak:

Selam arkadaşlar,

pişman olabilirsin içinde bir yerlerde evlat sevgisi varsa uhte kalır.

image.webp
Seninle sadece az önce 7 aylik kizimi emzirirken serçe parmağı kıvrılmış ayaklarinin fotosunu paylasiyorum...evlat kokusu zaten dünyanın en güzel kokusu, o konuya girmiyorum bile...

Not: 30 yaşindayim ve keske esimle daha erken evlenip yapsaydik cocuk diyorum..ki ekimde 2 yillik evli olmus olacagim,bilerek isteyerek evliligimin 7.ayinda korunmayi birakarak hamile kaldim....hayatta verdigim en doğru karar...

Ben de evlendikten sonra bebeklerden soğudum. Sadece eşimle benim hücrelerimizi taşıyan bi minik olduğunu düşününce sevimli geliyor. Ben galiba başkasının bebeğini sevmiyorum.

Tamamen kişiye özel bir konu ve çok hassas istemeye bilirsiniz saygı duyulur pişman olurmusunuz orası düşünülür tabi iyi karar vermek lazım

Selam arkadaşlar,

ileride fikriniz değişirse pişman olursunuz. ama fikriniz aynı kalırsa pişman olmazsınız. bu yüzden bu konuda ancak sizinle ilgili tahminlerde bulunabiliriz:)
geleceği hiçbirimiz bilemeyiz ama öngörebiliriz. en azından kendimizi biraz olsun tanıyorsak.
mesela kendinize sorular sorarak gerçekten neden çocuk istemediğinizi sorgulayabilirsiniz.
eşinizin iki çocuğu olması (ve belki sorun çıkarmaları) sizi çocuk fikrinden uzaklaştırmış olabilir mi?
eşiniz iki çocuğu olduğu için size bu fikri empoze etmeye çalışmış olabilir mi?
çocuğunuz olduğunda hayatınızın olumsuz etkileneceğine dair endişeleriniz olabilir mi?
40-50 yaşına geldiğinizde evde bir çocuk sıcaklığı arar mısınız, yoksa sizin için herşey muhtemelen şuan olduğu gibi mi olacak?
annelik dürtünüz arada sırada da olsa depreşiyor mu? yoksa çocuğunuz olduğunu düşündüğünzde bu fikirden koşa koşa kaçıyor musunuz?:)

yani işin özü kendinizi bir sorguya çekin bakalım, içerideki kadın gerçekten annelik bana göre değil diyor mu?
fikrimi de söylemesem olmaz; ben bir kadının çocuk istemediğini düşünemiyorum. belki çok sığ bir fikir bilemiyorum ama ben çocuk istiyorum ve bunu neden istediğimin açıklaması yok. çünkü sadece istiyorum. onun varolmasını benden bir parçanın benden sonra da burada olacak olması hoş bi fikir gibi geliyor belki. gerçekten bilmiyorum ama anne olma isteği içgüdüsel bir olgu bence. siz gerçekten istemediğnize emin misiniz, önemli olan soru bence bu.
not: yanlış anlaşılmasın, çocuk istemeyenleri yargılamıyorum. tabi ki benim gibi düşünmeye yüzlerce insan vardır.

Back
X