• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuksuz hayatı seçmek

İstemiyorsanız yapmayın. Zaten çocuk istiyorum deyip yapmak biraz bencillik..geleceğini de düşünmelisin o çocuğun. Ben pek parlak bir gelecek göremiyorum.

Zor bir karar. Çocukları çok severim çok çocuğum olsun istedim hep. Hamileyim ve benim bile endişelerim var büyük sorumluluk. Eşinizin iki evladı varmış zaten o istemeyebilir, umarım pişman olmazsınız bu kararınızdan.

Çok erken yaşta anne oldum çok zorluk çektim onun için çocuk güzel ama erken yaşta değil bence.avantajı var mı var tabi 27 yaşındayım kızım 1.sınıfa başladı.ama çocuk büyütmek gerçekten çok zor.bi kere kendi hayatın diye birşey kalmıyor.herşeyi onlara göre yapıyosun.her bakımdan zor canım be.istemeden yapılacak birşey değil yani.

Selam arkadaşlar,

Çocuk yapmamaya karar verdim ve eşimin iki çocugu var ilk evliginden.
32 yaşındayım,varmı benim gibi çocuk istemeyen?
İlerde pişman olmam degil mi?
Çok mu önemli çocuk dogurmuş olmak?
benım ıcın evlılık yapmamaın tek nedenı cocuk sahıbı olmak ... kısıden kısıye gore degısır ama baskasından dogma cocuga annelık yapacagıma kendı dogurduguma yaparım daha ıyı...

13 yil cocuksuzdum.esim istemiyordu.ilk evlendigimizde cok istememe ragmen esimin etkisiyle 13 sene dusunmedim.fakat 30 lu yaslarimda cevreme bi baktim.ana baba kardes abi abla arkadas hatta eş bile insani terkedebiliyo..tek baki kalan hayirli evlat oluyo insanin yaninda.su an kizim kucuk henuz 1.5 yasinda..iyiki varsin melegim diyorum.beni hic birakma su zor dunyayla birlikte savasalim diyorum..kime denir ve kimden umulurki bu istek evlattan baska.cok pisman olursunuz hemde cok..esinizin cocuklari var..cok az erkek ikinci esten cocuk ister.cunku o zaten babaligi tatmis.3.cocuk demek yine yeniden sorumluluk yuk demek.sakin ona uymayin.yapin evladinizi.bakamam iyi anne olamam diye dusunmeyin.ben oyle dusundum yillarca.simdi soylemesi ayip cevremdekiler benim bebek bakimi ve egitimimi ornek aliyor.cok iyi dusunun is isten gecmeden olur mu

Sadece sizi ve eşinizi ilgilendiren bir durum için konu açmanız gereksiz
ayrıca böyle konularda mutlaka kavga çıkıyor, bizim milletimizin böylesine özel konularda birbirine saygısı yok çünkü.
Çok merak ediyorsanız bu eksende dönen 1000 tane konu açıldı, bir araştırsaydınız hep aynı şeyler söyleniyor zaten

Allah saglikli hayirli evlatlar versin hepimize..varligini bilmezsen yoklugunda pisman olurmusun bilmem.. esinin istemrmeside gayet normal cunku onun zaten var..olmasaydi cocuk diye esin diretirdi emin ol. Ilerde bosansam bile cocuklarim var derim diyorum ben, teselli olurum.. kolay degil bunu dusunmek ama iste...senin gibi 2. Evliligimi yapmis olsam cok cocuklu bir kadini kolay kolay kimse almaz..cocuksuz biriyle evlensemde sagligim elveriyosa ve seversem dogururdum onun icinde.. kismet bazi seyler tabii.. basimiza ne gelir bilemeyiz..benim onceden dusuncem suydu; keske daha once anne olsaydim.. ama hayirlisi buymus tabii..

Ben de sizin gibiyim,32 yaşındayım,hiç de çocuk sevmiyorum.
Düşünüyorum da neden böyle bir sorumluluğun altına girmeliyim,içimde anaç duygularım olsa deli gibi istesem eyvallah.
Ama şu durumda sırf çevre baskısı yüzünden bu sorumluluğu alabileceğimi düşünmüyorum.Psikolojik olarak kaldıramam gibi geliyor.

Bu kişiye göre değişir.
Sırf çocuk sahibi olmak için 45-50 yaşında evlilik yapan insanlar bile var.
Hamile kalmadan önce aşırı düşünürdüm nasıl olacak, yapabilecek miyim diye. Doğum yaptım ilk şaşkınlıktan sonra iyi ki dedim.
Sonradan pişman olmaktansa hiç o topa girmemek daha iyi gibi sizi açınızdan. Ama insanların fikirleri değişebiliyor.

Esinizin 2 cocugu var
Sizde pek istekli gorunmuyorsunuz
Cocuk tamamen hayati degistiriyor
Cok guzel duygu bi o kadarda zor
Calisiyorsaniz kendi kendinize yetiyorsaniz ben pisman olacaginizi düşünmüyorum

Herkesin kendi seçimi, sonuçta yaşayacak olan sizsiniz. Forumda çok okuyoruz ilk evliliğinden çocuğa sahip olan erkekler, ikinci evliliğinden çocuk istemiyor. Aslında önemli olan nokta bu sizin isteğiniz mi yoksa eşinizin size empoze ettiği, alttan alta işlediği bir düşünce mi. Yani eğer sizin düşünceniz değilse pişman olursunuz ileride. İyi düşünmek tartmak gerekiyor. Belki de çocuk sahibi olmak üzerine korkularınız olduğu için bile çocuk istemiyor olabilirsiniz. Bir psikologla görüşüp karar alsanız daha iyi olabilir. Düşünceniz hatalı demiyorum seçim zaten, ama sağlıklı bir karar almanıza yardımcı olabilir.

Bir kez daha düşünün derim sizden bir parça şuan gün sayıyorum çirkin ultrason resimleri bile çok sevimli geliyor bana içimde hareket etmesinin verdiği mutluluğu tarif bile edemem kalp atışını ilk duydugumda ki mutluluğu hiçbir şeyde yaşamadım benim canım benim parçam ve en önemlisi benim kızım ilerde en büyük dert arkadaşım olacak ve ne olursa olsun ben ondan nasıl vazgeçmiyor İsem oda benden vazgecmeyecek belki size çok uzak ama iyi düşünün komşu yasli bir teyze var tanıdığım 68 yaşlarında eşiyle ikinci evliliği esinin yedi çocuğuna bakmış o ve çocuk olmasın diye her türlü otu içmiş şimdi o kadar pişman di ki keşke olsaydı bı tane diyor destekçim olurdu çok uzulmustum umarım ilerde böyle bir pişmanlık yaşamazsınız

D
Bence 40 yaşına kadar zamanınız var kesin kararınızı vermek için, zaten insan yıllar boyu kafasında ölçüp biçip "istemiyorum" kararını pekiştirdikten sonra hiç pişman olmuyor :halay:
40 yaşına kadar vakti olabilir olmayabilir de bence çünkü çok erken menopoza girenler var yıllarca korunup hamile kalmak istediğinde problemi olduğunu öğrenenler var bence iyi düşünüp taşınmali konu sahibi diye düşünüyorum yoksa menapoza kadar anne olabilir tabi ki

Eşiniz zaten babalığı tatmış neden istesin ki..
Ama siz anneliği tatmadınız.. nasıl bi duygu yaşayacağınızı da bilmiyorsunuz?
Başkasının çocuklarını az veya hiç sevmeyebiliriz..ama kendi parçandan bi çocuğun olduğunda çok farklı seviyorsun.

Ben bekarken, acaba çocuğum olsaydı nasıl olurdu, bana benzermiydi gibi düşüncelerim olurdu..
39 yaşımda anne oldum, şuan kızım 5 buçuk yaşında ve çok hareketli, (fiziki olarak aynı babası :KK53:)beni o kadar yormasına rağmen bi kez bile pişman olmadım, ah diyorum biraz daha erken yaşta anne olsaydım, bu eşsiz duyguyu daha önce tatsaydım.

Şuan annelik için ideal bir yaştasınız bana göre, ama tabi bana göre :) sizin içinizden gelmesi lazım..
Umarım ileride bi çocuğum olmadığı için pişmanlık duymasınız????

Selam arkadaşlar,

Çocuk yapmamaya karar verdim ve eşimin iki çocugu var ilk evliginden.
32 yaşındayım,varmı benim gibi çocuk istemeyen?
İlerde pişman olmam degil mi?
Çok mu önemli çocuk dogurmuş olmak?
31 yasimda ne ewlilik ne cocuk hayatimda hic istemedim calisan biriyim gezmeyi daha cok sewiyorum cocuk buyuk sorumluluk gelecekte dunyanin iyiye gidecegini dusunmuyorum ''neden beni dunyaya getirdin'' demesinden se olmasin daha iyi. kedi kopek daha iyi

Çocuk istemiyor olabilirsiniz bu çok doğal fakat iyi düşünüp mantıklı karar vermek gerek.

İleride pişman olurmuyum acaba diye düşünmek bile içinizde ukte kalabileceğini gösterir.

Çok önemli bir o kadar riskli bir karar.

Back
X