çocuksuz kadın eksik kadın mı

Bak kardeşim. Cocugu olmamak eksik bir kafin yapmaz. Sadece ALLAHIN taktiri. Birsey dedilermi ben diyorumki git ALLAHA soyle. Herseyi planlayan nasip eden veya etmeyen O. Sıkıyosa ALLAHA de neden vermiyorsun diye. Derim...
Sonucta ALLAH istedigine verir istemedigine vermez.

Eksiklik degil. Bununkafandan bir kere sil.

2. Olarak cocuklari hakkinda konusmalarini sen alinganlik yapmissin.cunku atalarimiz bosuna "Çocuk olan evde giybet olmaz" dememis. Bu sana ozel yada kasti yapilan birsey degil. Cocuk okunca insanlar baskalarinin ardindan konusmak yerine. Cocuklarini anlatiyorlar giybeti unutiyorlar.
Ya ornek vereyim. Suan 2 tane yegenimin yanindayim 7 ila 2 yasindalar. Hepimiz oturuyoruz hareketlerini hepimiz goruyoruz ama yinede defalarca ayni cumlelerle birbirimize anlatiyoruz. Bak sunu yapti bak bunu yaptı diye.
Kesinlikle alinganlik yapma. Sen kendini nasil gorursen baskalarida seni oyle görür.sen bunun dogal olduguna once kendin inanmalisin ve eksiklik olmadigini kendin inanmalisin oncelikle. Sonra soranlara nasip kismet der gecersin. Banada surekli soruyorlar ama ne kiziyorum ne sinirleniyorum. Benimde 2 yil olacak dusuk yaotim ama benim normal yoldan bebegim olmasi bile mucize ama gram takmam baskasi ne der diye. Bu benim secimim degil. ALLAHIN taktiri ilahisi.
Demekki nasibimde yokmus derim. Demekki benim icin hayirlisi buymus derim.
Eger uzun yillar olmazsa ve sorarlarsada derim ben. Olmuyor yaoacak birseyimiz yok. Genelde evli ciftler olmadigini sakliyot dusunmuyoruz diyorlar. Ee 6-7 sene dusunmuyoruz dersen insanlar inanmaz tabi. Direk olmuyor deseler. Belki herkes dua edecek. Belki birinden birnin duasi kabul olacak. Hicnkimse cocuk olmuyor diye baskasini kinamaz. Kinasa kinasa erkek tarafi kinar ancak. Bilmislik yapip.

Sıkma canini hic yoktan yere

evet laf çok insanlarda bitmiyor ki halbuki ben kimsenin hayatına karışmam Allah iyi etsin derim kendi eşime evime yuvama bakarım ama bunlarda yok öyle birşey
Canım anlıyorum ki sen yumuşak huylu,ince düşünceli yetiştirilmiş bi insansın.Ama böylelerine kırıcı olmaktan çekinme.Bak burada ne çok konu açılıyor çocuğumu olumsuz etkiliyorlar ayıp olmasın diye bir şey diyemiyorum,çocuğumu taciz ettiklerinden şüpheleniyorum kırılmasınlar diye bir şey diyemiyorum...Madem bebeğin olacak şimdiden insanları takmamaya veya hakedene göre muamele etmeye alış.

inşallah canım
ama niye bu kadar anlayışssızlar anlamıyorum.
napiyim çocuğum yok diye dışarı çıkmiyim bari beni o duruma getirdiler
Haklısın. Bence de insanlar çok münasebetsiz olabiliyorlar. Ben mesela daha kimseye çocuğunuz var mı diye sormadım. Düşünmüyor Musun diye sormadım. Olabiliyor demek ki. Zaten muhabbetten anlaşılıyor var mı yok mu? Meraktan ölüyorlar herhalde hemen soruyorlar. Sonra anlatmak istemediğiniz başka bir sorununuz olabilir. Belki hastasınız doktor doğum sakıncalı dedi. Belki dördüncü evliliğiniz 10 çocuğunuz var ama eşinize söylemediniz. Yani çok saçma. Bu da maaş sormak kadar ayıp bence. Üzülme. Başka ne diyebilirim bilmiyorum. Çünkü bunlara "sana ne" desen de seni kıldırdıkları için Mutlu olurlar.

dediklerin çok doğru canım ama şurda bi sıkıntı kimse çocuk olmuyor diye kınamaz dediğin öyle insanlar var ki onlara söyleyince sana her fırsatta bi laf söylüyorlar bilerek yada bilmeyerek.ha yok mu kınamayan vardır elbet ama çoğu da nispet bile yapabiliyor

Bızımde sebebsız ınfertılıte ıkı yıldır olmyo uc asagı bes yukarı aynı seylerı yasıyruz cnım malesef srmalar hadı artık yapın dıye sıkıstrmalar olmyo mu yksa kendınız mı ıstemynuz dıye hadsız srular akrabaların bızım yanımızda ayyuka cıkan hamılelık anıları dgum maceraları asırı mıc mıc ccuk sevgı gsterılerı vs vs bu byle uzayıp gdyr eskıden senın gıbı sınırlenrdım cok acı bı sekılde bu tur aeylere sınırlenmemem hasetlenmemem ve olmadgınaa uzulmemem gerektgını tecrube ettım evet artık benı ılgılendrmyrlar snr olmyorm hasetlenmyrum bu duyguları hıssetgımde kendımden ıgrenıyrum ıkı gun once arkadasımızın altı yasındakı kızını tpraga verdık sankı ıkı yıl olms gb hssedyrum ck buyuk bır acıymıs hala cıgerım yanıyr anasını babasını dusunemıyrum bıle bır dakıka aklımdan cıkmıyr o guzel kız... yanı anlıycan Allah herkese herseyın en hayırlısını versın belkıde daha buyuk bır acıdan kruyrdur bızlerı derdıme sukurler olsun Yuce Allah ım kımseyı evlat acısıyla yakmasın cok buyuk bı ımtıhan o kadar uzgunum kı tarıfı yok dedgım gıbı ben byleysem arkadaslarımız ne haldeler tahmın bıle edemezsnz

inşallah ya aslında bi yapsam gerisi gelir de bakalım inşallah bende yapabilirim senelerdir deniyorum

Asla bi eksiklik değil Rabbim Her Kulunu farklı dertlerle sinar..bana göre bunun başka bi açıklaması yok hazımsız insanlar çocuk doğsada bu sefer başka bişeye konusucak ona şüphe yok bence keyfinize bakın soranada "düşünmüyoruz çok istiyosan sen doğur bikaç tane diyin =)

kesinlikle öyle .Allah herkese akıl fikir versin

evet laf çok insanlarda bitmiyor ki halbuki ben kimsenin hayatına karışmam Allah iyi etsin derim kendi eşime evime yuvama bakarım ama bunlarda yok öyle birşey

Canım ben de senin gibi yapım gereği kimsenin kalbini kiramiyorum. Artık olayı lehine ceviriyorum beni goren tanıyan hamile degil misin demiyo görür gormez dua ediyo çok aciyolar belli ki ama kendimi öyle degil de : bak beni dusunuyolar beni sevdikleri için dua ediyolar diyorum. Cunku ne kadar kizsam da ne kadar kırılsam da ağızlarını kapatamiyorum millet işte konusuyo.

Bak Shizuka- bacimin dediği gibi 27 yaşında 2 çocuğu var ona rağmen 3.ne zaman diye soruyolar.

Ama bi de senin bahsettigin gibi çocuğu olmayanların yanında ballandıra ballandira çocugundan bahsedenler var je kadar kırgın ne kadar incindigini bilseler de yine söylenirler. Hatta soyle diyim ben whatsap grubumdaki arkadaşlara hassasiyetimi belirttim, çok seviyorum onların cocuklarini ama her dk her hallerini atıp düşünmeden bir de bahsetmeleri beni çok uzuyo bahsediyorlar diye degil ozeniyoeum ve odaya kapanıp neden benim olmuyo diye ağlıyorum . İskence gibi... ki çocuğu olmayanın yanında çocuğunuzu bile sevmeyin diye bir söz var

Bacım bu konu çok uzun sabaha kadar yazarim. Cook mutlu olduğum halde çok güzel bi evliliğim hayatım olduğu halde ben kendimi eksik hissediyorum. Rabbim geciktirmesin hayirlisindan sağlıklısından versin inşallah ❤❤❤❤

haklısın aslında benim bebeğim tam bile oluşmamıştı 2 aylıktı ama o kadar üzüldüm ki onları düşünemiyorum.Allah sabırlar versin

dimi kesinlikle bunu yapıcam :)

Onlarda onlarin insanliktan nasibini almamis kisiler. Galiba ben cok rahatim. Takmiyorum kimseyi ne derse desin. Dediklerini duymadim ama biliyorum mahallede soruyorlar surekli varmi yokmu kaynanam falan. Bana herkes sorabilir sıkıntı yok benim icin ama herkes ayni degil tabi.
Yinede uzulmeyin. Bir kere cocugunuz olmus birdaha olur ALLAHIN izni ile.

bende öyleyim canım.beni seven benim onu sevdiğim ilgili çok iyi bir eşim var mutluyum huzurluyum tek eksik evladım.Rabbim tez zamanda kucağımızı doldursun inşallah

Canım benm. O kadar iyi anlıyorum ki seni. Bende eminol fazlasını yaşadım. 3 yıl olck evleneli 2 duşuğum oldu. 2. Duşukten tam 1 yıl sonra hamileyim şuan. Ama o 1 yılda varya yemin ederim 10 yıl yaşlandım diyebilirim. İnsanların patavatsızlıkları saçma sapan lafları anlatmkla bitmez. Oyle ki o kadar bunalmştım ve inanır mısın son 5-6 ay hiç bir yere gitmedim. Resmn insanlardan kaçıyordum. Çunku beni neredeyse hergun goren insan bile hergun istisnasız soruyordu. Resmn canımı acıtmak için yapanlar vardı. Hatta şuan hamile olmama rağmen 2 tane komşumla tamamen ilişkimi kestim. Şuan bile konuşmuyorum. Çunku canımı çok çok yaktılar.. Şunu soyliyim canım insanlar çok anlayoşsız. Biz ne kadar uzulsek de halimizden ancak bu derdi yaşamış olanlar anlar.. Tek yapabiliceğin bol dua etmk. Bende bol bol dua ettm.. Rabbim sana ve tum istiyenlerede en kısa zamnda nasib etsin innşllh..

inşallah canım .Rabbim sanada banada isteyen tüm kardeşlerime nasip etsin.

Haklısın. Ama sormamak, başkaların özel hayatını didiklememek bu kadar zor olmamalı. Çok azı iyi niyetli soruyor. Olmadığından şüpheleniyorlar didikliyorlar. Bu kadınlar zaten hassas oluyor ne gerek var onları üzmeye?

inşallah canım.sende yavrunu sağsalim kucağına alırsın inşallah.ediyorum canım bende dualar her namazdan sonra iftara yakın inşallah olur bende senin gibiyim nerdeyse dışarı çıkmıyorum desem yeridir.en azından evde bunu hatırlatan yok

Hoppp dur bakalım sen daha çok Küçüksün hep dualarimdasin biliyorum bigün bi kaç tane evladın olucak =) asla pes etmek yok Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin hayırlı olması çok önemli çünkü canım bacım benim ❤❤❤❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…