arkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim
olmuyor mu kendiniz mi istemiyorsunuz
Oyyy kurban olurum yA canimm benimmne bakiyosun hadsiz insana Rabbim bizi kötü noyetlerden korusun insanlari da kötü niyetimizden korusun inşallah seni sevmediği için öyle soyluyodur pis kadın uyuz oldum. Bana da denildi bu söz ama biraz daha agirdi Berfin kızım özellikle senin yaninda yere düşüyor kafasını vuruyor nazarin mi var diyip sonra çocuğu olmayanlarin nazarları olurmus dedi bir arkadaş. Söylediğim söz şuydu çok sukur içimde zerre kadar kotu niyet yok kızına karşı Allahım sagliklica büyütsün inşallah nazarim yok varsa da Allahim korusun nazarimdan dedim eşim aynı odadaydik mesaj attım kalkalim diye eve gidince ağladım iki uc gün kendime gelemedim. O arkadasla şuan gorusmuyoruz ona kirildigimi bile söylemedim başka sebepten dolayı ilişkimj kestim Allahım herkese gönlüne gore versin sen de umursama boşver. Ben eltimlerin çocuklarını çok severim yaklaşık bir yildir goremiyrum burnumda tutuyorlar :'(
Oyyy kurban olurum yA canimm benimmne bakiyosun hadsiz insana Rabbim bizi kötü noyetlerden korusun insanlari da kötü niyetimizden korusun inşallah seni sevmediği için öyle soyluyodur pis kadın uyuz oldum. Bana da denildi bu söz ama biraz daha agirdi Berfin kızım özellikle senin yaninda yere düşüyor kafasını vuruyor nazarin mi var diyip sonra çocuğu olmayanlarin nazarları olurmus dedi bir arkadaş. Söylediğim söz şuydu çok sukur içimde zerre kadar kotu niyet yok kızına karşı Allahım sagliklica büyütsün inşallah nazarim yok varsa da Allahim korusun nazarimdan dedim eşim aynı odadaydik mesaj attım kalkalim diye eve gidince ağladım iki uc gün kendime gelemedim. O arkadasla şuan gorusmuyoruz ona kirildigimi bile söylemedim başka sebepten dolayı ilişkimj kestim Allahım herkese gönlüne gore versin sen de umursama boşver. Ben eltimlerin çocuklarını çok severim yaklaşık bir yildir goremiyrum burnumda tutuyorlar :'(
Yaşamayan bilemezBosuna alınganlik ediyorsunuz.Bizimde muhabbetlerimiz hep cocuk yemek temizliktir arkadaslarla.Hepimiz evli ve cocukluyuz hayatimizda bunlarla geciyor bunlardan bahsediyoruz.Ben dikkat ediyorum cocugu olmayan biri oldumu ne diyecegimi sasiriyorum aşırı alingan oluyor bazıları sanırsın biz izin vermiyoruz , nasip kader.Aşirı derecede acitasyon yapilmasindan rahatsiz oluyorum gerci konu sahibi baska bir seyden dert yaniyordu ama o kadar cok konu aciliyor ki.Rabbim isteyene versin ama insan hayati bu kadar dar etmemeli kendine.
Eger dediğiniz gibiyse dogurup dogurup sokaga.cope atanlar.(Allahım) tammı oluyo.arkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim
Universiteseyken amerikaya eğitime gitmiştim bikaç aylığına. Hocamız da hamileydi. Hocam ve birkaç arkadaşım gittik.Bosuna alınganlik ediyorsunuz.Bizimde muhabbetlerimiz hep cocuk yemek temizliktir arkadaslarla.Hepimiz evli ve cocukluyuz hayatimizda bunlarla geciyor bunlardan bahsediyoruz.Ben dikkat ediyorum cocugu olmayan biri oldumu ne diyecegimi sasiriyorum aşırı alingan oluyor bazıları sanırsın biz izin vermiyoruz , nasip kader.Aşirı derecede acitasyon yapilmasindan rahatsiz oluyorum gerci konu sahibi baska bir seyden dert yaniyordu ama o kadar cok konu aciliyor ki.Rabbim isteyene versin ama insan hayati bu kadar dar etmemeli kendine.
Haklısın o açıdan bakamıyorum ama nasıl ki cocuğu olan kimselerden art niyetli olan varsa,olmayanında art niyetlisi var.Gayet iyi niyetli sorulan sorulara bile abuk sabuk cevap vereni var.Bir şeylere çok üzülmek iyi değil Hz.Yakup Hz.Yusufa sevgisi o kadar fazlaydıki asıl ayri kalmalarının sebebi buydu.Hz.Yakup ne zaman bunu farketti ayrılıkları bitti.Yaşamayan bilemez
Evet dediğin çok doğru.Haklısın o açıdan bakamıyorum ama nasıl ki cocuğu olan kimselerden art niyetli olan varsa,olmayanında art niyetlisi var.Gayet iyi niyetli sorulan sorulara bile abuk sabuk cevap vereni var.Bir şeylere çok üzülmek iyi değil Hz.Yakup Hz.Yusufa sevgisi o kadar fazlaydıki asıl ayri kalmalarının sebebi buydu.Hz.Yakup ne zaman bunu farketti ayrılıkları bitti.
Eltin bunun senin zaafın olduğunu anlamış.Yerinde olsam üzüldüğümü hiç belli etmem çocuksuz hayatın renklerini gözüne gözüne sokarım.Valla bu cümlem belki tepki cekecek ama cocuksuz kari kocalarin aşklarının daha uzun sürdüğünü duşünuyorum.Ah bir de kadın bunu kafasına takip üzülmese.Esine yansitmasa.Evet dediğin çok doğru.
Ama zaten benm anlatmak istediğim insanların sorması değil.
Bilmeyerek soranlara eyvallah saygım sonsuz sorsunlar hiç problem değil.
Ama yaraya basa basa sürekli sorunlarla benm derdim.
Diğer yorumumda da bahsetmiştim hadsiz eltim sürekli benm yanımda çocuğuna büyü yapıldığından cocugunda bişey olduğundan bahsediyor. O kenafir gözlerini suze suze.
Hayır yani ben canavar mıyım milletin çocuğuna zarar vereyim.
Eşimin memleketindeki herkese mavikaranin çocuğu olmuyor demiş.
Bu nasıl insanlık. Hakkımı helal etmiyorum.
Belli ettim mi ki ?Eltin bunun senin zaafın olduğunu anlamış.Yerinde olsam üzüldüğümü hiç belli etmem çocuksuz hayatın renklerini gözüne gözüne sokarım.Valla bu cümlem belki tepki cekecek ama cocuksuz kari kocalarin aşklarının daha uzun sürdüğünü duşünuyorum.Ah bir de kadın bunu kafasına takip üzülmese.Esine yansitmasa.
Ben tecrübe ettim ki , insanlar sizin canınızı yakacağını düşündükleri şeyleri duymaktan farkında olmasa bile keyif alıyor .Belli ettim mi ki ?
Tabiki etmedim. İçim yanar çocuk meselesinden ama kimse de anlamaz bunu ailem dışında. Dediğin gibi belli etmem gezerim tozarim alışveriş yaparım . Arkadaşlarımın çoğu bekar onlarla gezerim tozarim seyahatlere gideriz. Çok şükür eşimde çok anlayışlı ve istediğim şeyleri almaya çalışır.
O benm zaafimi bildiğinden değil.
Bana kemik atıyor bakalım tepkisi ne olacak. Rengini belli edecek mı gibisinden. Kiiiiii bu benm zaafım da olabilirdi.
İnsanım ben !
Herşey insalar için!
Böyle mı yapması gerekiyor.
Allahtan korkmuyor mu ?
Sözde pardesulu allah yolunda. Bende öyleyim. Kimseyle de işim olmaz Müslümanlık bunu gerektirir.
Peki allah bunu yanlarına bırakır mı?
Vallahi billahi tillahi bırakmaz!
Kesinlikle .Ben tecrübe ettim ki , insanlar sizin canınızı yakacağını düşündükleri şeyleri duymaktan farkında olmasa bile keyif alıyor .
Olmuyorsa olmuyor bunu hiç kimsenin bilmesine gerek yok .İstemiyoruz demek bence daha iyi.
Hepimizin yumuşak karnı var , belli etmemek gerek.
Benim tek çocuğum var yedi yaşında bana bile başka olmuyor mu muamelesi yapan oluyor , işsizlik boş konuşturuyor insanlara.
Geçmişte kötülük etmene gerek yok , tek başarısı çocuk olan insanlar var .Kesinlikle .
Zaten bizim cevabımz belli eşimle istemiyoruz net !
Ocak ayında düşük yaptım ona bile sevinenlere oldu .
Yaa insanlar böyle işte. Bazen düşünüyorum. Ya diyorum mavikara düşün bakalım geçmişte sn bu insanın bu münasebetten kalbini kırdın ya diye.
Yok efendim yok !
Lafını bile etmezdim kimseye.
Ben kimseyle işi olmayan yeri geldiğinde de cevabını veren biriyim.
Bana kimsenin dokunamasi yeterli.
Ama insanlar ah insanlar.
Ama bazen düşünüyor insan böyle insanlar iyi ki var diye.
Yoksa cehennemi kim dolduracak.
Sonra da çocukları yarıştırıyorlar. Benimki şöyle başarılı böyle başarılı, ODTÜ yü kazandı, bizimki boğaziçi'ni, aaaaa bizimki okul birincisi, ah bizimkisi 0,000005 puanla birinciliği kaçırdı diye sabahtan akşama kadar dır dır.Kadın olmaz zor koca bulana kadar evlilik muhabbetleri bulduktan sonra bebek muhabbetleri çocuktan sonra ne var ola
Kesinlikle.Geçmişte kötülük etmene gerek yok , tek başarısı çocuk olan insanlar var .
Egolarını , eksiklerini , komplekslerini kapatma derdindeler , bu aslında onların kişisel sorunları biliyor musun ...
İlk defa bu konu da sıkıntı yaşayan biriyle sağlıklı bir iletişim kurduğumu gördüm , ilk defa dertleşebildim ,Kesinlikle.
Yok zaten öğrendim ki evlatsızlik imtihanmis ama evlat sahibi olmak daha büyük imtihanmis!
Bu hayat bana öyle şeyler öğretti ki aslında sorsan hayatını anlat diye.
Evlat istemeden önce istedikten önce mi diye ikiye ayırırım . Her şeyden sıyrılıp ama herşeyi de üstüne alma gbi birşey oluyor.
Bende bende :)İlk defa bu konu da sıkıntı yaşayan biriyle sağlıklı bir iletişim kurduğumu gördüm , ilk defa dertleşebildim ,
Bunu yapabilmek bu kadar zor olmamalı ya.Rabbim tez vakitte hayırlı güzel bir kız çocuğu nasip etsin sana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?