çocuksuz kadın eksik kadın mı

Bosuna alınganlik ediyorsunuz.Bizimde muhabbetlerimiz hep cocuk yemek temizliktir arkadaslarla.Hepimiz evli ve cocukluyuz hayatimizda bunlarla geciyor bunlardan bahsediyoruz.Ben dikkat ediyorum cocugu olmayan biri oldumu ne diyecegimi sasiriyorum aşırı alingan oluyor bazıları sanırsın biz izin vermiyoruz , nasip kader.Aşirı derecede acitasyon yapilmasindan rahatsiz oluyorum gerci konu sahibi baska bir seyden dert yaniyordu ama o kadar cok konu aciliyor ki.Rabbim isteyene versin ama insan hayati bu kadar dar etmemeli kendine.

tek değilsin bende 4 senelik evliyim eşimde Varikosel var. . Ameliyat oldu tedavi görüyor. . bunu ailem dahil hiç kimseye söylemedik bi allah biliyor bir ben bir eşim. aynı sizin anlattığınız gibi herkes soruyo sürekli bir bahane bulmaktan helak oldum piskolojim çok bozuldu. . neler duyuyorum neler allah biliyor ya içim çok acıyor çok. . bebek görmek bile yüreğimi sizlatiyor kimseye hissettirmemek için neler yapıyorum. .. kimse anlamasin diye. .
bilirseler biliyorumki o zaman canımı daha çok acitacaklar. .. yakinda 2 doğum yapacak akrabam var kara kara düşünüyorum nasıl gideceğim bebek görmeye diye nasıl kalbim çok acıyor. ..

Ya hep şuna sığınıyorum biliyor musun.
Öldükten sonra dünyada çocuğu olmayanların ahirette olurmuş cocuklaei

İşte insanın kalbi kötü olunca herşey geçiyor içinden
Kötü kaplıler !
Bunu sadece çocuğa bağlanıyorum yeni birşey aldığımda da kötü kötü bakar
Neyse ...
Bir gün olacak inşallah... inşallah da aklımızdan atamıyoruz işte. Bu ay rahim filmi çekildim. Insallah faydasını görürüm. Hepimiz olacak evlatları inanıyorum.

Yaşamayan bilemez

Eger dediğiniz gibiyse dogurup dogurup sokaga.cope atanlar.(Allahım) tammı oluyo.
Benimde yengem var.onunda cocugu oldu ama cani esi düsürmüs falan.Tabii ben ozaman kucuktum.Sonra tup bebek falan ugrastılar ama olmadı.Bende annemden cok emegi vardır.İşyerinde beraber calısıyoruz.Ateslensem işyeri falan dinlemez.Elini alnima yapıstırır.Ve işyerindekiler beni gorduklernde aaa kızın geliyo derler ona.hee canı sıkılmıyo mu??Tabiki sıkılıyo.Su aralar evlatlık almayı dusunuyo.Benim yanımda sorarlarsa da onun 2 tane aslan gibi evladı var diyorum.Nerde diyolar.Kıtmısınız.Karsınızda diyorum.Susuyolar.
Simdi ben bunları niye yazdım.Bizim insanımız nasıl desem biraz dusunmuyo lafın nreye gidecegini.Ciddi soyluyorum.Ben 23 yasındayım.İnsanların ne dediği umrumda bile degil.Ben mutlumuyum ona bakıyorum:)

Universiteseyken amerikaya eğitime gitmiştim bikaç aylığına. Hocamız da hamileydi. Hocam ve birkaç arkadaşım gittik.
Orda hastaneye gittik kadin doğum bölümüne.
Hocamızı beklerken dergiler vardı öyle bakıyorduk arkadaşımla. İşte evlat sevgisi çocuk sevgisi vs vs doğum hakkında bilgiler suda doğum halatta doğum bilgiler var bisuru. İşte halkın oylamasyla yapılan anketler filan vardı.
Arkadaşımla gözümüze bişey çarptı.
"Çocuğu olmayan bir kadının psikolojisiyle ,öleceğini bilen kanser hastalarının psikolojisi aynıymış. " Yani ölümcül hastalığa yakalananla.
Arkadaşımla oha dedik ya nasıl olur bu ozaman tabi 20 yaşındayım.
Aklım havai. Hiç aklıma da gelmiyor tabi ilerde çocuğumun olmayacağı.
Şimdi düşünüyorum da o kadar doğru ki. O kadar acı ki bu. Kadının bi eksikliği değil belki ama o duygudan eksik olmak okadar acı ki. Geceler boyu ağladığım Zamanları biliyorum.
Yani kısacası allah kimseyi bununla imtihan etmesin çok zor kardeş.

Yaşamayan bilemez
Haklısın o açıdan bakamıyorum ama nasıl ki cocuğu olan kimselerden art niyetli olan varsa,olmayanında art niyetlisi var.Gayet iyi niyetli sorulan sorulara bile abuk sabuk cevap vereni var.Bir şeylere çok üzülmek iyi değil Hz.Yakup Hz.Yusufa sevgisi o kadar fazlaydıki asıl ayri kalmalarının sebebi buydu.Hz.Yakup ne zaman bunu farketti ayrılıkları bitti.

Evet dediğin çok doğru.
Ama zaten benm anlatmak istediğim insanların sorması değil.
Bilmeyerek soranlara eyvallah saygım sonsuz sorsunlar hiç problem değil.
Ama yaraya basa basa sürekli sorunlarla benm derdim.
Diğer yorumumda da bahsetmiştim hadsiz eltim sürekli benm yanımda çocuğuna büyü yapıldığından cocugunda bişey olduğundan bahsediyor. O kenafir gözlerini suze suze.
Hayır yani ben canavar mıyım milletin çocuğuna zarar vereyim.
Eşimin memleketindeki herkese mavikaranin çocuğu olmuyor demiş.
Bu nasıl insanlık. Hakkımı helal etmiyorum.

Eltin bunun senin zaafın olduğunu anlamış.Yerinde olsam üzüldüğümü hiç belli etmem çocuksuz hayatın renklerini gözüne gözüne sokarım.Valla bu cümlem belki tepki cekecek ama cocuksuz kari kocalarin aşklarının daha uzun sürdüğünü duşünuyorum.Ah bir de kadın bunu kafasına takip üzülmese.Esine yansitmasa.

Belli ettim mi ki ?
Tabiki etmedim. İçim yanar çocuk meselesinden ama kimse de anlamaz bunu ailem dışında. Dediğin gibi belli etmem gezerim tozarim alışveriş yaparım . Arkadaşlarımın çoğu bekar onlarla gezerim tozarim seyahatlere gideriz. Çok şükür eşimde çok anlayışlı ve istediğim şeyleri almaya çalışır.
O benm zaafimi bildiğinden değil.
Bana kemik atıyor bakalım tepkisi ne olacak. Rengini belli edecek mı gibisinden. Kiiiiii bu benm zaafım da olabilirdi.
İnsanım ben !
Herşey insalar için!
Böyle mı yapması gerekiyor.
Allahtan korkmuyor mu ?
Sözde pardesulu allah yolunda. Bende öyleyim. Kimseyle de işim olmaz Müslümanlık bunu gerektirir.
Peki allah bunu yanlarına bırakır mı?
Vallahi billahi tillahi bırakmaz!

Ben tecrübe ettim ki , insanlar sizin canınızı yakacağını düşündükleri şeyleri duymaktan farkında olmasa bile keyif alıyor .
Olmuyorsa olmuyor bunu hiç kimsenin bilmesine gerek yok .İstemiyoruz demek bence daha iyi.
Hepimizin yumuşak karnı var , belli etmemek gerek.
Benim tek çocuğum var yedi yaşında bana bile başka olmuyor mu muamelesi yapan oluyor , işsizlik boş konuşturuyor insanlara.

Kesinlikle .
Zaten bizim cevabımz belli eşimle istemiyoruz net !
Ocak ayında düşük yaptım ona bile sevinenlere oldu .
Yaa insanlar böyle işte. Bazen düşünüyorum. Ya diyorum mavikara düşün bakalım geçmişte sn bu insanın bu münasebetten kalbini kırdın ya diye.
Yok efendim yok !
Lafını bile etmezdim kimseye.
Ben kimseyle işi olmayan yeri geldiğinde de cevabını veren biriyim.
Bana kimsenin dokunamasi yeterli.
Ama insanlar ah insanlar.
Ama bazen düşünüyor insan böyle insanlar iyi ki var diye.
Yoksa cehennemi kim dolduracak.

Geçmişte kötülük etmene gerek yok , tek başarısı çocuk olan insanlar var .
Egolarını , eksiklerini , komplekslerini kapatma derdindeler , bu aslında onların kişisel sorunları biliyor musun ...

Kadın olmaz zor koca bulana kadar evlilik muhabbetleri bulduktan sonra bebek muhabbetleri çocuktan sonra ne var ola
Sonra da çocukları yarıştırıyorlar. Benimki şöyle başarılı böyle başarılı, ODTÜ yü kazandı, bizimki boğaziçi'ni, aaaaa bizimki okul birincisi, ah bizimkisi 0,000005 puanla birinciliği kaçırdı diye sabahtan akşama kadar dır dır.

Geçmişte kötülük etmene gerek yok , tek başarısı çocuk olan insanlar var .
Egolarını , eksiklerini , komplekslerini kapatma derdindeler , bu aslında onların kişisel sorunları biliyor musun ...
Kesinlikle.
Yok zaten öğrendim ki evlatsızlik imtihanmis ama evlat sahibi olmak daha büyük imtihanmis!
Bu hayat bana öyle şeyler öğretti ki aslında sorsan hayatını anlat diye.
Evlat istemeden önce istedikten önce mi diye ikiye ayırırım . Her şeyden sıyrılıp ama herşeyi de üstüne alma gbi birşey oluyor.

İlk defa bu konu da sıkıntı yaşayan biriyle sağlıklı bir iletişim kurduğumu gördüm , ilk defa dertleşebildim ,
Bunu yapabilmek bu kadar zor olmamalı ya.Rabbim tez vakitte hayırlı güzel bir kız çocuğu nasip etsin sana :)

Hayır hiç olur mu.. çocuksuz kadın yarım değildir. Sn. Reisicumhur söylüyor onu. Onu da fazla ciddiye almamak lazım yaşlandı bence.

Kadın her şekilde şahane bir şeydir.

Allah şu an okunan ezan hürmetine sana bakabileceğin sayıda, sağlıklı ve hayırlı tosuncuk gibi evlatlar nasip etsin. Amin :)

Bende bende :)
Tesekkur ederim Allah razı olsunn.
Sizinde gönlünüzden geçen en çok tatlı şey kabul olsun inşallah :)
Bi kızım olsa . Ah ! Söyleşisi bile güzel.
Kızım!
İnsan huzur buluyor. O sahiplenme ve aynı zamanda teslimiyet duygusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…