kesinlikle çoğu bilerek soruyorlar buna katılıyorumHaklısın. Ama sormamak, başkaların özel hayatını didiklememek bu kadar zor olmamalı. Çok azı iyi niyetli soruyor. Olmadığından şüpheleniyorlar didikliyorlar. Bu kadınlar zaten hassas oluyor ne gerek var onları üzmeye?
bende öyleyim canım.beni seven benim onu sevdiğim ilgili çok iyi bir eşim var mutluyum huzurluyum tek eksik evladım.Rabbim tez zamanda kucağımızı doldursun inşallah
Haklısın. Ama sormamak, başkaların özel hayatını didiklememek bu kadar zor olmamalı. Çok azı iyi niyetli soruyor. Olmadığından şüpheleniyorlar didikliyorlar. Bu kadınlar zaten hassas oluyor ne gerek var onları üzmeye?
amin canım güzel duaların için teşekkürler.sende yavrunu sağsalim kucağına alırsın inşallahSeni çok iyi anlıyorum.
6 haftalık hamileyim uzunca bir süre çocuğum olmasını bekledim,1 tanede karnımda öldü.
İnsanlar herşeyi soruyorlar maalesef,bana gına gelmişti artık düşün cevap bile vermiyordum.
Ee bize niye çocuk yapmadın hala demezlermi sinir oluyordum.nasılki insanları umursamamaya başladım,bebek fikrinden biraz uzaklaştim hamile kaldım.
Oyüzden o güzel canını sıkma,eşinle bugünlerin tadını çıkar.
Rabbim sanada isteyen herkesede sağlıklı evlatlar nasip etsin en hayırlı zamanlarda..
Bir örnek vereyim eşimin kuzeni evlendi karısı hemen hamile kaldı benden 8 yaş küçük, görümcemde evli çocuğu var oda benden küçük karısı ona abla diye hitab ediyor:)Insanlar niye cocugu bir guc göstergesi goruyorlar anlamiyorum
birde sanki basit biseymis gibi yapiver 2-3 tane demiyolar mi...hayret ediyorum
cunku cocukla hayatin cok değişiyor
evet guzel taraflari var sonucta önünde bir mucizeye sahit oluyorsun ama bi o kadar da cok zor...tadını cikar bu gunlerinin
eger ben geriye donebilseydim...sanirim eve hic girmezdim :)
Bol bol gez emi :) cunku bir daha bu rahatlikla gezsmiyceksin
gozunun biri hep bebeginde
Çok teşekkür ederim.:)amin canım güzel duaların için teşekkürler.sende yavrunu sağsalim kucağına alırsın inşallah
Hoppp dur bakalım sen daha çok Küçüksün hep dualarimdasin biliyorum bigün bi kaç tane evladın olucak =) asla pes etmek yok Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin hayırlı olması çok önemli çünkü canım bacım benim ❤❤❤❤
Konu sahibi aynı yaşadıklarını bende yaşıyorum. Nefret ettiriyorlar böyle insanlar hersey den. Olmuyo napalim bizim elimizde mi. Bu arada benimde 2 yildr olmuyor.inşallah canım
ama niye bu kadar anlayışssızlar anlamıyorum.
napiyim çocuğum yok diye dışarı çıkmiyim bari beni o duruma getirdiler
Canım bak haklılar demıyrum ... bu kadınlar dıye bashettıklerınden brıde benım...
ama hayat o bunu dedı bu bunu dedı dıye nhuzursuzlanıp dertlenecek kadar uzun degıl bugun uzuldugumuz seyler yarın anlamsız gelır... Allah derdımızı unuttracak dert vermesın anlatmak ıstedgım bu.
Yksa tabıkı kımse kımsenın hayatını srgulayamaz ama bızım ınsanımız bu hadsızleer srmaktan utanmıyrlarsa bu onlrn ayıbı yanımda nıspet yapanlara sadece acırım hayattakı tek basarısı ccuk dgurmak demekkı derım hıc uzulecek bısı degıl bunlar ...
Bir de yoksa olmuyormu ???Biz henüz çocuk düşünmüyoruz diyebilirsin açıkça kimileri daha edepsiz olup aa yap yap çocuksuz olmaz filan diye üstelemeye devam ediyor.Böyle insanlara da ya susup dümdüz suratına bak ya da hakettikleri gibi edepsizce cevap yapıştır.Siz tedavi sürecindeymişsiniz ama gerçekten istemediği için çocuk yapmayanlara da "vah vah çocuğun olmuyo mu bizim hayriyenin gelini bilmemne otunu bi ay yedi ikiz doğurdu" gibi tepki veriyorlar.Takmamayı öğreneceksin yani canım
Bizim de 2 senedir olmuyorarkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim
Ben anladım seni, sadece insanlarımızın bu hale geldiğine üzülüyorum. Geçen genç bir arkadaş burada konu açmıştı. Kuzeniyle yurtdışında yaşıyorlarmış. Türkiye'ye tatile geleceklermiş, kilolu kuzeni endişeleniyor Türkiye'de şimdi herkes gözünü diker bana bakar diye. Demek ki bu kıza yaşadığı ülkede öyle Garip bakmıyorlar, ama biz maalesef bakıyoruz. Oradakiler insan değil mi?
Odaya kapanıp ağlıyorum dedin ya orda koptum ...Canım ben de senin gibi yapım gereği kimsenin kalbini kiramiyorum. Artık olayı lehine ceviriyorum beni goren tanıyan hamile degil misin demiyo görür gormez dua ediyo çok aciyolar belli ki ama kendimi öyle degil de : bak beni dusunuyolar beni sevdikleri için dua ediyolar diyorum. Cunku ne kadar kizsam da ne kadar kırılsam da ağızlarını kapatamiyorum millet işte konusuyo.
Bak @Ahter-i Dunbaledar bacimin dediği gibi 27 yaşında 2 çocuğu var ona rağmen 3.ne zaman diye soruyolar.
Ama bi de senin bahsettigin gibi çocuğu olmayanların yanında ballandıra ballandira çocugundan bahsedenler var je kadar kırgın ne kadar incindigini bilseler de yine söylenirler. Hatta soyle diyim ben whatsap grubumdaki arkadaşlara hassasiyetimi belirttim, çok seviyorum onların cocuklarini ama her dk her hallerini atıp düşünmeden bir de bahsetmeleri beni çok uzuyo bahsediyorlar diye degil ozeniyoeum ve odaya kapanıp neden benim olmuyo diye ağlıyorum . İskence gibi... ki çocuğu olmayanın yanında çocuğunuzu bile sevmeyin diye bir söz var
Bacım bu konu çok uzun sabaha kadar yazarim. Cook mutlu olduğum halde çok güzel bi evliliğim hayatım olduğu halde ben kendimi eksik hissediyorum. Rabbim geciktirmesin hayirlisindan sağlıklısından versin inşallah ❤❤❤❤
Berf0o0o canım benm sen şahitsin. Hepimiz dert arkadaşıydık. Çok gunler oldu birbirimizi teselli ettiğimiz. Dertlerimizin dolup taştığı çok oldu... Birbirimizin halinden en iyi biz anlıyoruz..
rabbim sizlerede hsyırlı evlatlar nasib etsin canım.. Hala herzamn dualarımdasınız vallahi canım
Odaya kapanıp ağlıyorum dedin ya orda koptum ...
Gözlerimden yaşlar suzuluyor şuan.
Çünkü bende o durumdayım.
Ve insanların sürekli söz tacirlerine uğruyorum.
Bilmeyenler soruyor onlara saygım sonsuz hiç kızmıyorum darilmiyorm onlara .
Ama bildiği halde sürekli soranlara hakkımı helal etmiyorum.
Beni sürekli aglattiklari için etmiyorum!
Bir de terbiyesiz bir eltim var birbirimizi hiç sevmeyiz. Bana sürekli xocuk konusunda laf sokar.
Onun çocuklarını kıskandığımı düşünür.
Sürekli ayy benim çocuklarıma büyü yapıldı
AYY hep başlarına kötü şeyler geliyor
Sürekli de benim yanımda söyler ne hikmetse
Kalbi kötülükten okadar kararmış ki kime saldracagini bilemiyor hadsiz! !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?