çocuksuzluk ve ayrılık

begim

Guru
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
579
1
296
Gümüşhane
merhaba arkadaşlar.eşiniz sizden çocuğunuz olmadığı için ayrılmak istediğini söylese tavrınız ne olurdu?yada siz eşinizle ilgili bir sorundan dolayı çocuğunuz olmadığını öğrenseniz ayrılırmıydınız?

Ben evlat sahibi olmayacağım zaten..
O yüzden sadece bu sebepten ayrılmazdım diyebiliyorum..yerimseniben
Eşim şu an bir ses etmiyor,ama ileride ayrılmak istiyorsa keyfi bilir,onu ikna etmek için uğraşmam..:dilcikar:

benimde cocugum olmuyor 2 kez düşük yaptım doktor suan sakıncalı dedi hamile kalmam eşimde öyle bir sorun olsaydı ayrılmazdım ki benim olmasa bile eşim ayrılmayı düşünmüyor kısmet hepsi bundan öteye gidilmez herhalde eşimin ailesinde 15 sene olmamıs halasının simdi 4 tane kızı var :)))

bu konuda yorum yapabilirim başımda böyle bir sıkıntı var
ama badem gözlüm ben üzülüyorum diye beni tedaviye bile yollamak istemiyor
bunu söyleyen erkek yada kadın eşini yeterince sevmiyordur
eşim olmadıktan sonra çocuğun önemi ve değeri yokki

ben çevremde bu tür durumlarla karşılaşıyorum veçok üzülüyorum.insanların şartlanmışlıkları var bu konuda.evlilik=bebek.

eğer sırf bu yüzden benden ayrılmak isterse yolu açık olsun derim...
hayat paylaşmaktır...neşeyi ve kederi her şeyi paylaşabilmektir...
ama ben eşimin çocuğu olmuyor diye ondan ayrılmazdım...
kimsesiz bir çocuğu evlat edinir,ona annelik yaparım...eşim de isterse elbette...

valla dusundum de aslinda erkek te belki haklı...yani cok fazla cocuk ozlemi olan insanlar var, neden omur boyu bu isteklerinden mahrum olsunlar...ama kadin acisindan bakinca da bu durum cok aci...bilmiyorum iki tarafa da hak veriyorum ben aslinda...

mesela ben evlensem ve esim yuzunden asla cocuk olmayacagini ogrensem ayrilmazdim evlatlik alirdim sanırım

Cocuk istemediğim tek şey bununla ilgili düşüncelerimi şimdi yazmayacağım.Gerçi yazsamda istememekte ne kadar haklı olduğumu anlarsınız.
Kocamın çocuğunun olmaması herhalde beni rahatlatırdı.Korunmak zorunda kalmayacağım için,benim çocuğum olmasaydı,eşim bunu bana söylemezdi bile,ha eşimi aklamıyorum eşim beni aldatır.Yalanda söyler kandırır vede birçok şeyide saklar.Ama çocuğum olmadığı için ayrılmak istemez.Eğerrrrr hayatında başkası varsa (üstüne almanı istemem ama)bunu bahane ederek ,yani ben artık bir çocuk istiyorum senin çocuğun olmuyor diye bahane ederek,ayrılmak isteyebilir.Erkekler bu kadarcıktır zaten.Hem diyelim başkasıyla evlendi ve evlatları oldu.Senden bu şekilde ayrılmak isteyen adamın hayırlı değil gözünü oyacak evlatları olur.Çünkü Allah ona bunu bir ders olarak verir.Al sana evlat.Yaşalandığında bir bardak su getirmeyen evlat,borç batağında anne ve babasınıda süründüren evlat,anne babası ölmeden miras derdine düşen,hertürlü entrika ve düzene ,kandırmacaa ve küçücük beyniyle üçkağıta aklı çalışan evaladı olur merak etme canım.Üzülme sen

eğer benim rahatsızlığımdan çocuğum olmazsa ve eşim ayrılmak isterse ayrılırım. evlat hasreti benim sevgimden ağır basarsa saygı duyarım.
eşimden ötürü çocuk olmazsa ben ayrılmayı düşünmem. çocuksuz da güzel bir ömür geçebileceğini düşünüyorum.

ama öncelikle tedavi mümkünse, elimizden geleni yaparız.

benim bir arkadasım ayrıldı bebek yüzünden kocası istemisti ayrılıgı ve akrabaydılar sonucmu kızda evlendi kocasıda kız evlendikten iki ay sonra hamile kaldı bir oglu oldu kocası ise hala cocugu yok ilahi adalet baska ne denirki

benim cock yakin arkadasim vardi birbirlerini delice seviyorlardi,ne yazikki onlarinda cocugu olmadi sorun kadindaydi.adam ben seni seviyorum varsin cocukta olmasin dedi 5 yili bitirdiler ama cadi kaynana adami kiskirtti ve kadini bosatti....
eslere birakmiyorlarki araya baskalari giriyor bir sekilde kandiriyorlar.
sahsen benimde olmasa beyim olmasa kaynana biraktirirdi cünkü evlendim 2 hafata sonra birsey varmi diye sordu

ayrılmak istiyorsa ayrılabilir,
ama çocuğu bahane etmesin,
istediği ben değilmişim demek derim,

ewliliğin tadı tuzudur çocuk Aama olmuyorsada ayrılmak neyin nesi kadından dolayı olmuyorsa genelde kaynana ın etkisinde kalır erkek eşinden ayrılmak ister ama erkek düşünmeliki sorun onda olsa bayan ayrılmak istese ne kadar zor bi durum olur bu sebebpden ayrılmak isterse ayrılsın derim

Klasik bir söylem olacak ama çocuk gerçekten hayattaki en güzel şeydir. Ama eşimin yada benim çocuğum olmayacaksa ve eşim bu yüzden benden ayrılacaksa hiç umursamam bile güle güle git derim, kendi adıma ise sorun eşimde olsa asla ayrılmayı düşünmem.
Kaldıki 6 yıl çocuk hasretiyle tutuşan ve hiçbir tedavisi sonuç vermeyen biriyim, ben o buhranlı dönemlerimde eşime ayrılalım teklifini yaptığımda hayatımızdaki ilk şiddetli kavgamızıda yapmıştık. Eşim "ben seninle çocuk doğurman için evlenmedim. Bir daha asla konuşma" dedi ve tedavimi kesmemi istemişti.
Bu nedenle ne olursa olsun eşlerin böyle bir durumda ayrılmaları saçmalıktır ve ayrılmak isteyen taraf sevmeyen taraftır.

bizimde çocuğumuz olmuyo ilk 2 sene benden olmuyo diye biliyoduk ozmn eşime benim eğer çocuğum olmazsa ayrılalım dedim çünkü eşim çok istiyor onu öyle görünce çok üzülüyorum....eşim bidaha sakın böyle konuşma dedi çok kızdı...sonra tedavi sürecinde eşiminde bazı problemleri olduğu ortaya çıktı.şimdi ikimizinde çocugu olmuyo ama birbirimizden ayrılmayı düşünmüyoruz....
ama ben tedaviylede olsa bi bebegimizin olucana inanıyorum canım kocam elbet bigün baba olacak bende anne.........

başka sorunlarımız yoksa eğer eşimden ayrılmayı düşünmem öyle bir durumda..
evet çocukları çok seviyorum ama eşimi çocuğun olmuyor senin diye bırakamam bende..

çocuk içinmi evleniliyor yani..allah kısmet ederse olur etmezse ne yaparsan yap zaten olmaz..eğer çocuk doğurmasaydım ve bu sebeple benden ayrılmak isteseydi hiç ikiletmezdim dilekçeyi bilhassa kendim verirdim ve o insanla evlendiğime bin pişman olurdum..tam tersi olsaydı işte kadınların ayrıcalığı burada da belli oluyor.. çoğu kadın çocuğu olmuyor diye eşinden ayrılmaz....
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…