Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Bar_na

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2021
3.528
14.387
138
Çocuk yolda top oynamak istemiş amcada topu almış vermemiş
7 yaşındaki çocuk amcasına tükürdü

Amcasıda tokat attı

Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Bir daha kimse için oğlumu dövmeyeceksin dövemezsin dedi

Burada kim sizce en çok hatalı????

Anneye göre çocuğun bu davranışları okula gittikten sonra başladı

Babaya göre anne çok şımartıyor oğlunu

Amcasına göre ise anne baba terbiyesi bu

İşin içinden çıkamadım vala ben

Uzaktan kuzen iki tarafta

Evde konuşulunca sizinde fikrinizi alayım dedim

Annem amcaya hak verdi çocuğu çok şımartmışlar diyor

Kardeşim anneye hak veriyor
Ne hakla çocuğu döverler (çocuk gelişimci)

Annemle kardeşim çatışıyor burada

Diğer kardeşim durun ya eğitim sistemi değerler eğitimi çocuğun fıtratı diyor iyice çorba yapıyor durumu

Ben kararsız kaldım
Bir size danışam dedim

Ama tablo pek yabancı gelmedi

Son düzenleme:
çocuk ailenin aynasıdır derler kızım 6 buçuk yaşında 7 yaşına çok az kaldı şerefsiz diye bir kelime bile bilmez asla yüze tükürmek falan.... bir çocuğun bunu bilmesi birine yapması üstelik yaşça büyük ve akrabasına ... ailesi bu konularda terbiye eğitim vermemiş, çocuk evde bunu görmüş bunu öğrenmişki başkasına yapıyor

bir çocuk bana bunu yapsa asla tokat atmam yakınım akrabamsa ne kadar ayıp hiç sana yakışıyormu der neden söylediği şeyin yanlış olduğunu anlatırdım tanımadığım biriyse de asla muhattap olmazdım

herkes hatalı. anne de baba da görevini düzgün yapmamış
amca da kimsenin çocuğuna vuramaz topunu almış falan...

çocuk burada düzgün terbiye verilmeyen evde mağdur aslında, her çocuk iletişimi güzel saygılı ortamda büyümeyi hak eder yazık çocuğa. tokat yiyor küfürler öğreniyor küfrediyor elinden oyunu alınıyor falan... nasıl bir ortamda yaşıyorsa artık

Çocuk terbiyesiz
Amca haklı
Baba haksız baştan çocuğunu adam gibi terbiye edecekti
Anne toptan haksız
seni severim miss
sakın büyük konuşma canım

kimi çocuğun anne babası iyi insanlardır süperdir ama çocuk illa terbiyesiz ağzı bozuk vs olur
anne baba gece gündüz düşünür nerde hata yaptık diye bulamaz
bazen de böyle oluyor işte
her alimden bir zalim atasözünü doğruluyor

Çocuk hariç hepsi haksız...
Ama sanırım en başta amca haksız.
Küçücük bir çocuk tükürdü diye tokat atılmaz ancak yaptığının ne kadar yanlış olduğu izah edilir ve öğretilir ki tekrar böyle bir şey yapmasın.
Sonra baba haksız hadi amca tokadı attı çocukta etkiye tepki küfür etti bu sefer baba bunun yanlış bir davranış olduğunu izah etmeliydi.

Sonra anne kısmen haksız bu gibi şeyleri okuldan öğrendiyse bile çocuğu öncelikle çocuğuna bunun yanlış bir şey olduğunu anlatması gerekirdi. (annenin amca ve babaya verdiği tepki ise haklı zira küçücük çocuğa şiddetin hiç bir haklı sebebi olamaz)

Amca topu niye vermemis ilk onu bir ogreneyim? Hani cocukla dalga gecmek, onu sinirlendirmek adina mi? (Bazi insanlar cocuklarin sinirlenmesinden zevk duyuyorlar)

Cocuk anneye babaya sikayete gidecegine amcaya tukurmus. Inanilmaz hatali bir davranis. Baska seylerde basina gelebilirdi. Sorunlari kendi cozmeye calismasi tamam ama bu tarz saldiriyla cozmeye calismasi daha da pataklanmasina sebep olabilir sonucta 7 yasinda cocuk. Herkesin elinde kalir..

Amca tokat atmis.. hatali ama belki tukurulunce dellenmistir

Cocuk serefsiz demis. Nerden ogrenmis bu laflari bu yasta? Nasil bir ortamda bu cocuk?

Genelde cocuklardaki davranislari ailenin hatasi olarak gorururm.

Cocuguma tokat atilsa bu sebepten, once onu uyaririm bacak kadar boyuyla insanlara oyle saldirdigi ve bana gelmedigi icin. Baska kotu seylerin de basina gelebilecegini soylerdim boyle yapmaya devam ederse.

Tabii ki cocuguma biri vurdu diye cildirirdim.

Ama kendimi de sorgulardim yani

Çocuk hariç herkes haksız
Asıl temel eğitim ailede verilir öğretim okulda. Okuldaki eğitim ne kadar mükemmel olursa olsun ailede eğitilmeyen çocuğa maalesef okul o eğitimi veremez. Rol model ebeveyndir

dert mi yani bu simdi? hepimiz o zaman aklimizdan bir senaryo uyduralim buraya derdimizmis gibi yazalim olur herhalde
Neden dert olmasın canım
Sana göre dert olmaya bilir ama bana göre derttir
Uydurduğumu nereden çıkardın
Uydurduğuma dair bir kanıtın var mı
Hayırdır
Ya beni bu kadar sevme alansen

Sorunlu olmayan tek kişi göremedim..şiddetle büyüyen çocuktan ne bekliyorsunuz zaten...tükürür de "serefsiz" de der...onun suçu değil onu yetistirenlerin suçu... Bir ailede şiddet varsa onu öğrenir çocuk küfür varsa küfür öğrenir.."herkes anne baba olmasın "derken boşa konusmuyoruz

Olay şu herhalde mi?

Tam olarak konuya hakim dahi değilsin, gerçekten yaşanmış birşey var mı oda muallak.

Konu açtım mi, açtım.

Oyyy benim janlarım
Nerelerdeydiniz siz gözlerim yollarda kalmıştı
Siz olmadan ben konu açabilirmiyim
Gönlüm razı olmaz
Yanlız ben evde yokken gelmişsiniz
Vala hiç olmadı bu
Yaw bi gidin işinize

Butun yazdığımı sildim. Tokatı amca atmış. Onun elini kırarım ne münasebet!
Benim yeğenim bana aynısını yapsa asla kızmam ve doğrusunu anlatırım. Terbiyesiz adam çok sinir oldum.
Çocuğun ailesi terbiye vermedi vs gibi cümleler saçma geldi ..çünkü çocuklar bi müddet sonra dışarıdan okuldan vs öğrenebilir.. anlamını bilmedikleri için söyleyebiliyorlar. 7 yaş büyük bir yaş değil ufak bir yaş.
Büyük olsaydı da amca vuramaz !

Anneye göre çocuğun bu davranışları okula gittikten sonra başladı
Bu b.k çukuru gibi aile çok harika, babanın çocuğa vurması bilmemne çok normal de yani anneye göre cocugun davranışı okula gittikten sonra mı değişti??? İki saniye aynayı çevirdin de iğrenç aile hayatına baksın.
Keşke sosyal devlet olsak da küçücük çocuğu dövenlerin ellerinden çocukları alınsa yaa, yazık günah. ne anne ana ne baba baba, anca hayvan gibi ciftlesip ürüyorlar. İnşallah çocuk büyüyüp iş güç sahibi olunca bu günleri unutmaz da bu ana babasını bayramda bile anmaz. Dünyada en sinir olduğum şey çocukluğunun,ilkgencliginin içine edilmiş insanların eli ekmek tutunca kötü ailesine yaranmak için tutuşmalari,onları el üstünde tutmalari

Hoşgeldin
Anne gerçekten problemli
Mesala bir ortamda çocuklarla oynuyor ise oğlu
Sürekli birine sataşma eşyalarını alma kırma dökme eğiliminde çocuk
Çocuklardan birinin eşyasını mı aldı oğlu çocuğun annesine ya ne olacak çocuk işte sizinkide çok bencil diyebiliyor bu annemiz
Yada bir çocuğu mu dövdü oğlu
aman canım ağlama bu kadar
gördün sadece dokundu diyor
Oğlu paşadır çok güzeldir çok zekidir(hakikaten çok güzel bir çocuk)
Annenin bu tavırları çocuğa şiddeti normalleştirmez ama çocuğun bu tür şeyleri yaşamasına zemin hazırlar

Son düzenleme:
3 yasinda ki oğlum arkadaşını hafif itse hemen müdahale ediyorum.Taviz vermemeye çalışıyorum.Mükemmel anne değilim ama kendimce bazı şeylere önlem almak isterim ki ilerde çocuğum insanlara saygısız davranmasını.Bu konu da büyük de konuşmak istemem çünkü bazen aileler ne kadar çaba gosterse de gerek çocuğun karakteri,gerek arkadaş çevresi cocuk asi olabiliyor. Fakat ne olursa olsun benim çocuğuma kimse vuramaz bu net.Buna asla izin vermem. Bu konu da aile büyüklerine bakınca zaten cocuk masum kalıyor.Cunku aile bu tür davranışları normallestirmis. Yani çocuğa amcaya hakaret normal geliyor,amcaya tokat ,evlada tokat falan sırayla hata üstüne hata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…