Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Bar_na

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2021
3.528
14.387
138
Çocuk yolda top oynamak istemiş amcada topu almış vermemiş
7 yaşındaki çocuk amcasına tükürdü

Amcasıda tokat attı

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Bir daha kimse için oğlumu dövmeyeceksin dövemezsin dedi

Burada kim sizce en çok hatalı????

Anneye göre çocuğun bu davranışları okula gittikten sonra başladı

Babaya göre anne çok şımartıyor oğlunu

Amcasına göre ise anne baba terbiyesi bu

İşin içinden çıkamadım vala ben

Uzaktan kuzen iki tarafta

Evde konuşulunca sizinde fikrinizi alayım dedim

Annem amcaya hak verdi çocuğu çok şımartmışlar diyor

Kardeşim anneye hak veriyor
Ne hakla çocuğu döverler (çocuk gelişimci)

Annemle kardeşim çatışıyor burada

Diğer kardeşim durun ya eğitim sistemi değerler eğitimi çocuğun fıtratı diyor iyice çorba yapıyor durumu

Ben kararsız kaldım
Bir size danışam dedim

Ama tablo pek yabancı gelmedi🥴

Son düzenleme:
Çocuğuma vuranın alnına balgam atarım :D
Şaka bi yana o eli monte ederim cidden.
Çocuğum haksız olur tükürürse. Ama bunu bana söyleyeceksin. Veya güzel bir dille uyaracaksın. Tokat ne demek.

Not: Bar na yine polemik olsun istemiş sanırım. Ona uygun senaryo yazmış.
Bu durum gerçekten yaşanmış mi yoksa dediğin gibi anket tarzı bir senaryo mu,?🤔

Demek ki evde bu tarz kelimeler normal sayılıyor ve söyleniyor . Ben hiç hakaret küfür duymadım evde . Arkadaşlarım söylediği zaman cok ayıp geliyordu bana . Hatta cok günah öyle demeyin bi daha diye söz verdiriyordum 😅 cocukluğum geldi aklıma 🥲
Bence suçlu anne baba .

cocugunu egitemeyenler suclu... amcaya hak veriyorum. kanimdan canimdan da olsa anne babasinin veremedigi terbiyeyi nazik nazik "cik iyip cinim" diye ben verecek degilim.

Ya size ne oluyor ki? Çocuk, anne, baba, amca hepsine de uzaksınız zaten. Bu olayda uzaktan kuzeni kim ne yapsın? Size fikir sorduklarını bile düşünmüyorum ondan bundan duyup gelip buraya yazmışsınız.

Biz burada yorum yapsak ne yapmasak ne

Çocuğun ebeveynleri sizin görünüşünü, dahası bizim buradaki yorumlarımızı niye taksın ki

Çok saçma bir konu açmışsınız

Biz de dünden beri sizi anne sandığımız için yorum yapmıştık

Konu açmak için açıyor bazı üyeler gerçekten ya. Sizin gibilere yeter ki polemik olsun ortalık karışsın.

7 yaşındaki çocuk bu kadar saygısız nasıl oldu kimden nasıl öğrendi. Amca , baba gelen vurmuş giden vurmuş. Genel olarak ailenin çocuk yetiştirme becerisi yok.

Hepsi ama ilk amcası, kimsin de sen çocuğa karışıyorsun, anne haklı baba ne artistlik yapıyorda hava atıyor orda, insan gibi büyüklere öyle denilmez oğlum desin dövmek ne demek

Amcasıda tokat attı

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Diğer kardeşim durun ya eğitim sistemi değerler eğitimi çocuğun fıtratı diyor iyice çorba yapıyor durumu

Ben kararsız kaldım
Bir size danışam dedim

amca haksız anne babası var yanında topu alacaklarsa onlar alırlar. Baba aynı şey kardeşine değil de başka birine yapsa aynı tepkiyi verir miydi ? Anne de adama kızmakta haklı topu almadığı için haksız.

Bu kelimeyi annenin öğrettiğini sanmıyorum çocuğa. Çocuğa tek taraflı terbiye verilmez. Babasının hareketlerine bakacak olursa ondan öğrenmiş olduğu çok yüksel ihtimal. Amca amca olsa zTen topu almaz yeğeninden ve şerefsiz dedi diye tokat da atmaya hakkı yok kimsenin. Annenin buna tepki vermesi asla yanlış değil. Çocuğun kötü hareketini azarlamadan anlatmaya çalışır kültürlü bir aile.

Amcasıda tokat attı

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Ben kararsız kaldım
Bir size danışam dedim

Amca topu alıp vermemek yerine,oğlum yol burası araba gelir(top oynamasını engellemek amacıyla değildir yolda araba carpar korkusuyla engelledigini varsayıyorum)gel bak şurda,parkta vb bir yerde oyna diyerek seçenek sunsaydi çocuk tükürmezdi diye düşünüyorum.
Tüküren cocuğa ailesi müdahale etmeliydi bence amca en fazla sözlü uyarıda bulunabilirdi. Yine şerefsiz dermiydi sözlu uyarıya bilemedim tabi.
Baba oğlunu çekip kenarda konuşup,uyarabilirdi orada amcası vurmuşken onunda vurması hoş olmamış anne haklı bence.
Kızım 9.5 ,oğlum 3.5 yasında.
İkisine de yanlış birşey yaptıklarında sebepleri ile anlatıyorum, çocukla çocuk olup,inatlaşmaya gitmiyorum. Elinde oyuncak bana vuruyordu az evvel oğlum,bir uyardım iki uyardım canım acıyor diyerek,en son elini bileğinden tutup bana vurmana izin vermiyorum dedim,o elimi bırak dedi bıraktım,uzaklaştım sakinleştik iyiyiz şimdi asayiş berkemal. Ama ben elinden oyuncağını alsam yada bende ona patlatsam bir tane durum farklı olurdu muhtemelen.
Kızıma da hala anlatıyorum şunu yapma dedigimde neden dediğimi. İnatlaşmıyorum.
7 yaşında çocuğu da güzellikle ikna etmek varken,elinden topunu almak ,tepki verince tokatlamak,yine tepki verince de babasına dövdürerek terbiye etmeye çalışmak sacma.
Zannediyormusunuz ki o cocuk ben tükürünce,kötu konuşunca bana tokat atıyorlar bunları bir daha yapmayayım diyor.
Daha beterini yapacak zira onu dinleyen,anlamaya çalışan yok. Küçük düşürüldü bu onu daha da kizdıracak bence.
Her ne olursa olsun cocukları başkasınin yanında uyarmıyorum bile,kaldi ki tokat atmak.
Ablamın kizina kendi öz yiğenime bağırmam bile,annesi babasi varken bana düsmez ki. Suratıma tükürse aşkolsun sana kırıldım,beni cok üzdün vb bir cümle kurarım en fazla ne yapabilirim ki başka. Ablam görup dövmeye kalksa ben durdururum çocuk bu üzerine gitme lütfen diye.
Amca ortalığı karıstırmış resmen

Şiddetle çocuk terbiyeli olmaz daha çok terbiyesiz olur...çocuğun yaptığı olumlu davranislar pekiştirilmeli bu saatten sonra ancak öyle olur....
Anne baba kötü yetistirmis 7 yaşındaki bir çocuk tükürmus ve ağır bir hakaret ediyor bu anne babanın suçudur...

Baba hakli cocuga terbiye kucukken verilir anne herşeye karismasin ne demek cocuguma kimse vuramaz vurmazlarsa tepenize cikar. Vursunlarda demiyorum ama cocukta baba korkusu olmali biz oyle yetistik ana babaya buyuge saygida kusur edemezdik yoksa payimiza duseni alirdik dogru olan bu yeni nesil guzel cocuk yetiştirdiğini dusunuyo ama bu konuda asiri kotuler. Ben kuaför salonunda çalışıyorum dün 3 tane küçük çocuk salondaydı 3, 5 yaşları arası 3 çocuk
Niye öyle bağırış çağırış çığlıklar oldu ve anneler asla yapma çocuğum dur sakinleş diye dışarı bile çıkartmadılar ve biz o şekilde çalışmaya çalıştık salonda bu ne kadar doğru bilmiyorum bana cok garip geldi

Amcasıda tokat attı

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Ben kararsız kaldım
Bir size danışam dedim

Çocuk belliki çokta iyi terbiye almamış tükürmek,şerefsiz demek vs bunları aileden görüyor ki yapıyor. Amca zaten hatalı ne işin var senin çocuğun topu ile ,bırak oynasın seni ilgilendirmez. Babaya gelince benim eşimde aynısını yapsa bende anne ile aynı tepkiyi veririm sözlü uyarı olabilir ama tokat asla.

Davranabilir veya davranmaz, aileler bunun hesabını yapmalı çocuğunu doğru eğitmeli. Toplumda kimse terbiyesiz saygısız insanlara tahammül etmek zorunda değil ki🙄 Tahammül göstermeyen bir yetişkin çıkmış çocuğa dersini vermiş işte, amca suçlu değil asla.
çocuğun topunu da almasın kendi çocuğumu da karışıyor ben annenin yerinde olsam o tokat atan amcaya tokat yapıştırırım sen kimsin de benim çocuğuma vuruyorsun diye istemediği şeylerle karşılaşmak istemiyorsa kimsenin işine burnun sokmayacak yedirip içirken büyütürken amcamı vardı da terbiye vermek için olacak. Size kendi çocuğunuzu iyi tokatlatmalar ondan sonra büyüyünce çocuğa hiç kimse saygı duymayınca ben naptım diye oturur düşünürsünüz.

Amca neden topu aliyor acaba o yaştaki çocuktan? Baba neden başkası için çocuğunu dövüyor? En fazla ayıp der bidaha yapmaması için uyarırım ve çocuğuma 1 fiske dahi vurmam.
En hatalı amca sonra baba

Back
X