Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Bar_na

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2021
3.528
14.387
138
Çocuk yolda top oynamak istemiş amcada topu almış vermemiş
7 yaşındaki çocuk amcasına tükürdü

Amcasıda tokat attı

Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Bir daha kimse için oğlumu dövmeyeceksin dövemezsin dedi

Burada kim sizce en çok hatalı????

Anneye göre çocuğun bu davranışları okula gittikten sonra başladı

Babaya göre anne çok şımartıyor oğlunu

Amcasına göre ise anne baba terbiyesi bu

İşin içinden çıkamadım vala ben

Uzaktan kuzen iki tarafta

Evde konuşulunca sizinde fikrinizi alayım dedim

Annem amcaya hak verdi çocuğu çok şımartmışlar diyor

Kardeşim anneye hak veriyor
Ne hakla çocuğu döverler (çocuk gelişimci)

Annemle kardeşim çatışıyor burada

Diğer kardeşim durun ya eğitim sistemi değerler eğitimi çocuğun fıtratı diyor iyice çorba yapıyor durumu

Ben kararsız kaldım
Bir size danışam dedim

Ama tablo pek yabancı gelmedi

Son düzenleme:
Cocuk kucuk oldugu icin bazi seyleri anlamakta gucluk cekiyor olabilir.
Yani kendini kontrol etme ihtimali zor o yastaki cocuk icin.
Amca + Baba zincirleme trafik kazasi gibi zaten..
Anne ise hakli..Konusabilir,uyarabilir,farkli bir cezalandirma yoluna gidebilir ama vuramaz\vurmamali..
Disarda : Kedilere kopeklere vuranlara bile lanet ediliyorken cocuk dovmek kabul edilebilir turden bir davranis degil.
Tabi bu benim dusuncem.

Çocuğu büyüklerine nasıl davranması gerektiği konusunda eğitemeyen ve döven ebeveyni, çocuğu döven amcası suçlu.
Anne de çocuğu şiddetten korumaya çalışması yönünden haklı. Ama yetersiz kalıyor. Ben olsam o amcayı da babayı da paralar ve boşardım kocayı da. Çocuk dövmekten ala bir boşanma sebebi mi olur?

Anne ile baba hatalı. O çocuğun tükürmesinin sebebi anne ile babadır. Çocuk anne ile babadan doğar, beslenir, onları rol alır.
Parklarda görüyorum bazen küçücük çocukların ağzı öyle bozukki. Neye ugradigimi sasiriyorum. Oğlum 4,5 yaşında ondan bir iki yas buyuk çocuk eline sigara izmariti almış bak cigaraya babamla beraber bende içiyorum çok güzel falan dedi çocuğumu hemen uzaklastirdim ordan. Oğlum iki gün tekrar etti anne o çocuk sigara içiyor çok kötü birşey yapıyor dedi. Çocugun rol modeli anne baba onlardan ne görüyorsa onu yapıyor/söylüyor.

Herkes hatalı, en çok kimde hata olduğu önemli mi gerçekten?
5,5 yaşında oğlum kimseye tükürülmemesi ya da kötü söz söylenmemesi gerektiğini bilir. 7 yaş bu hareketler için fazla. Ama çocuk aileden bu terbiyeyi almış böyle davranıyor. Ardından yaşananlar doğruluyor zaten her şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…