Çocukta yaparım kariyerde yaparım diyenler, var mı ???

Kariyer yapmak isteyen bi bayan acaba ailesine karsi bencil mi davranmis oluyor??

• EVET

OY: 6 26,1%
  • HAYIR

OY: 17 73,9%

• Ankete Katılan
    23
buradaki anaokullari uc yas uzeri aliyorlar , ve suan yaz tatili, zaten yasi olsa bile almazdilar, kres evet var, suan size abartmadan yaziyorum 300euro uzerinde,, bi tanesi var 150euro oda yazin calismiyor, ve benim herzaman sa kollarim (iki babane ve anane) hepsi suan yurtdisinda... oooffff,, (ilk defa boyle oldu, mutlaka birisi evde olurdu) :14:

Doğru tatile girdiler...
Fiyatlar almış başını gitmiş.
Burada da öyle maalesef.
Gelemeyecek mi hiç biri peki :26:

Aynı ben.
Ben de kimseyi alamıyorum eve.
İllaki kendim yapacağım.
Tek izin günüm ev temizlemekle geçiyor.
Dengeyi tutturmak gerçekten çok zor.
Kadın olmak başlı başına çok zor.
Allah yardımcımız olsun.

inanirmisin, esimi evden kovuyorum, cocuklarida pesine veriyorum, ve o gun benim dinlenmem gerekirken, ben giriyorum, mutfaga, cikiyorum banyodan. (boyle dolaplarin icine yikamak, silmek) halilari disari atarim,cocuklarin dolaplari, bizim doolaplar, girmisken bodruma inerim oralari toplarim,belim agrir artik, ben hayla is,, bayiliyorum evi toplamayi, ama tek olacak,, arkamdan vek vek sesi duymayacagim :9: .. beni ev isi icimi rahatlatiyor,, en sevdigim parfum ise ACE :27:

camasir makinesine attigim herseyi utulerim corap haric...kafada var bende galiba :) ve kuafore gitmeye zaman bulamam.. ne kadar dengesizim aslinda :60:

Doğru tatile girdiler...
Fiyatlar almış başını gitmiş.
Burada da öyle maalesef.
Gelemeyecek mi hiç biri peki :26:

annemler turkiye´de artik nezaman gelir belli degil, onalri planlarima katamam
kaynanam calisiyor avusturya´da, bir ay orda bir ay burda, ama onun durumuda cok dengesiz (isi hakkinda yazdim), bisey olursa hemen cagriyorlar, obur babane kizinin yanina gitti ingiltereye (aslinda aile bagimiz yok, ama cocuklarimi kendi torunlari gibi gorur, ve annem yada kaynanamdan fazla o cocuklarima bakmistir..) ve benim tum guvendigim arkadaslarim yurtdisinda,, artik iki gunum kaldi, yarin artik halletmem gerekiyor bu durumu,, yoksa durumumm vahim, :17:

inanirmisin, esimi evden kovuyorum, cocuklarida pesine veriyorum, ve o gun benim dinlenmem gerekirken, ben giriyorum, mutfaga, cikiyorum banyodan. (boyle dolaplarin icine yikamak, silmek) halilari disari atarim,cocuklarin dolaplari, bizim doolaplar, girmisken bodruma inerim oralari toplarim,belim agrir artik, ben hayla is,, bayiliyorum evi toplamayi, ama tek olacak,, arkamdan vek vek sesi duymayacagim :9: .. beni ev isi icimi rahatlatiyor,, en sevdigim parfum ise ACE :27:

camasir makinesine attigim herseyi utulerim corap haric...kafada var bende galiba :) ve kuafore gitmeye zaman bulamam.. ne kadar dengesizim aslinda :60:

Offf aynı ben ya.
Eşim der bırak artık şu temizliği ama yok nerde...
Parfümüne bayıldım :1:
Kadınlar zaten temizlik yaparken evde kimseyi istemezler.

annemler turkiye´de artik nezaman gelir belli degil, onalri planlarima katamam
kaynanam calisiyor avusturya´da, bir ay orda bir ay burda, ama onun durumuda cok dengesiz (isi hakkinda yazdim), bisey olursa hemen cagriyorlar, obur babane kizinin yanina gitti ingiltereye (aslinda aile bagimiz yok, ama cocuklarimi kendi torunlari gibi gorur, ve annem yada kaynanamdan fazla o cocuklarima bakmistir..) ve benim tum guvendigim arkadaslarim yurtdisinda,, artik iki gunum kaldi, yarin artik halletmem gerekiyor bu durumu,, yoksa durumumm vahim, :17:

Allah yardımcın olsun gerçekten.
Kimse yok diyorsun ne olacak peki?

Çocuklar keşke büyümese dertleride büyüyor

Offf aynı ben ya.
Eşim der bırak artık şu temizliği ama yok nerde...
Parfümüne bayıldım :1:
Kadınlar zaten temizlik yaparken evde kimseyi istemezler.

Allah yardımcın olsun gerçekten.
Kimse yok diyorsun ne olacak peki?

evet, parfumum cok super kokar,, ben heryere dokerim ACE´yi napiiiiiim :35:
saka bi yana, valla bilmiyorum neolucak yarin belli olucak, ama mecbur pazartesi baslamam gerekiyor, esimde sehir disinda cikiyor......:30:

Çocuklar keşke büyümese dertleride büyüyor

oglum bbebekken derdim, offf ne kadar SIKICI keske biraz buyuse, (bebek-kucuk dert)

evet biraz buyudu, ve yatakta sirtindan gobegine donmeyi ogrendi, yine bu bana cok SIKICI geldi
sonra bu ayakta olmayi ogrendi, tabiii sonra , aglamalar elimi tut diye, yurumek istiyorum diye.

sonra anladi, aglayinca istedigini yapabilecegini, yani oda beni kullanmaya basladi o kucuk yasta :111:

sonra anaokulu vs.. evet cocuk buyudukce derdide buyuyor,,, cok haklisin

Konu içeriği nedeniyle "Aile,evlilik ve çocuklar" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.

Çok zor bir karar bu... Bende 10 aylık evliyim şuan da çocuk düşünmüyoruz ama sadece 1 yıl kadar daha sonrasında istiyoruz ama çalışmayı da bırakmak istemiyorum. Ama kendim büyütmekte istiyorum. Olursa annem bakacak çocuğuma ondan başkasına da güvenemem zaten kendisi de ben bakarım diyor hevesli bu konuda. Çocuğuma iyi bir gelecek için çalışmam şart malum hayat şartları... Ama nasıl olur doğru mu düşünüyoruz çok kararsızım. Ben şimdiden bunları düşünüyorum çocuk olunca kafayı yerim heralde...
Çocuğumuz için hangisi daha iyi olur evde olup ona bakıp el bebek gül bebek büyütmek mi yoksa çalışıp hem hayatta aktif olup hem çocukla sadece akşamları ve haftasonları ilgilenerek mi.
Çok zor bir karar bilmiyorum...

Çok zor bir karar bu... Bende 10 aylık evliyim şuan da çocuk düşünmüyoruz ama sadece 1 yıl kadar daha sonrasında istiyoruz ama çalışmayı da bırakmak istemiyorum. Ama kendim büyütmekte istiyorum. Olursa annem bakacak çocuğuma ondan başkasına da güvenemem zaten kendisi de ben bakarım diyor hevesli bu konuda. Çocuğuma iyi bir gelecek için çalışmam şart malum hayat şartları... Ama nasıl olur doğru mu düşünüyoruz çok kararsızım. Ben şimdiden bunları düşünüyorum çocuk olunca kafayı yerim heralde...
Çocuğumuz için hangisi daha iyi olur evde olup ona bakıp el bebek gül bebek büyütmek mi yoksa çalışıp hem hayatta aktif olup hem çocukla sadece akşamları ve haftasonları ilgilenerek mi.
Çok zor bir karar bilmiyorum...

haklisin canim, cok zor bi karar, ondan sizinde fikirlerinizii ogrenmek istedim,,

ben cocuklarimi bana Allahin bi emaneti olarak goruyorum, ve o emanete en iyi bi sekilde bakmak istiyorum -manevi , maddi olsun.

gamzecim sen bu kararlılıkla hepsini çok mükemmel bi şekilde halledersin

ben ilerde ikisini bir yapabilirmiyim bilmiyorummm:18:

gamzecim sen bu kararlılıkla hepsini çok mükemmel bi şekilde halledersin

ben ilerde ikisini bir yapabilirmiyim bilmiyorummm:18:

bende buna inanmak istiyorum, dengeyi umarim bulurum, :3: sagol canim, geldigin icin cok tesekurler :10: ben basarili olup olamadigimi yazarim zaten buraya...

Son düzenleme:
Insan isterse kariyer de yapar cocukta. Ama marifet cocuk yapmakla degil, cocuguna bakmak, istedigi ilgiyi, sevgiyi vermektir. Eger hayatinda iyi bi duzen gelistirebilmissen, hem cocuguna bakarsin hemde kariyer yaparsin. Annem omru boyunca calisti (mecburiyetten) ama cok sukur ki bizi hic ama hic yalniz birakmadi, her derdimizde o vardi, her sevincimizde o vardi, hem annem hem babam oldu o benim :69:

GAMZE,,

Fotoğraflarına bi daha baktım ya bayıldım tek kelimeyle özellikle kaşlarına, dişlerine vede saçlarına,

şimdi

1- kaşların nası bu kadar orantılı vee güzel kendin alıyomuşun ama nası alıyosunda böyle oluyo ??
2- dişlerin çok güzel ve bembeyaz benimde böyle olsa keşke ??
3- saçların o kadar sağlıklı görünüyo ki ışıldıyo resmen SAÇLARINDA NE KULLANIYOSUN???

HADİ CEVAPLA =))

GAMZE,,

Fotoğraflarına bi daha baktım ya bayıldım tek kelimeyle özellikle kaşlarına, dişlerine vede saçlarına,

şimdi

1- kaşların nası bu kadar orantılı vee güzel kendin alıyomuşun ama nası alıyosunda böyle oluyo ??
2- dişlerin çok güzel ve bembeyaz benimde böyle olsa keşke ??
3- saçların o kadar sağlıklı görünüyo ki ışıldıyo resmen SAÇLARINDA NE KULLANIYOSUN???

HADİ CEVAPLA =))

konumu dagitiyooooooooosuuuunn :::: :9:

-evet kaslarimi kendim aliyorum, (mesela dun aldim), mutlaka kasimi alirken, kas taragim,manikor makasim ve cimbizim olur, iplede ust kismini aliyorum, alirken dikkatli aliyorum ki sirayi bozmayayim diye, o kasi cekmeden once bi tarafa dogru sadece yatiririm, eger cekersem bozullur mu diye,, oyle,, ust kismini kesiyorum , cunku benim kaslarim cok uzun, sonu kivirim kivirim oluyor,, bazi bazi bende aldiririm ama cok naaaadir buu.. (yilda 2/3defa, o da tembelligimden :30:)

-yilda bi kere dis kontrolune mutlaka giderim, dislerimi gunde en az 3defa fircalarim(oturma odasina geliyorum en az 5dak falan fircaliyorum-bu bana oyun oldu artik), meyva suyu icmem, kola falan hic, kahve cok nadir icerim, eger icersem, arkasindan bi bardak su icerim ki kararmasinlar diye, siyah cay hic icmiyorum, yani boyali iceceklerden uzak duruyorum, sigara icmiyorum, alkol tabii aliyorum ama cok nadir artik.. suan kendime bi dis macunu aldim cok super colgate maximum white (yeni bi urun), ama gercekten beyazlastiriyo,, suan dahada beyazlar hatta, dis fircam en yumusagidir, uzun bi suredir curaprox markasini kullaniyorum , ve turkcede tam olarak bilmiyorum nasil soyleniyor, agiz suyumu dis suyumu, onuda kullaniyorum,, ve cantamda dis ipi tasirim,, tavsiye ederim... yani agiz bakimim yuz bakimimdan daha iyidir desem yerinde :60:

-saclarimi ise yazmistim loreal inoa ile boyatiyorum(piyasadaki en iyi boya desem yerinde, icinde yag kivami var, cok besleyici), saclar cok piriltili oluyor,, , mesela sacimi yikaamadan once krem yada yag suruyorum sac uclarina ki kirik saclarim yumusasin diye, iki saat beklettikten sonra sampuan ile yikiyorum sonra maske suruyorum, taramadan once sac acici sprej kullaniyorum,ve fon/utu oncesi sac koruma sprejleri var onu kullaniyorum, ve saclarimi boldukten sonra fon makinesi ile kurutuyorum,ve sac ucuna ozel yag var, onu suruyorum, asla islak saclar ile uyumam.. baska bisi yapmiyorum, :40:

yeterli mi, kiiiiiii?? :126:

Şu son günlerde kariyer de yapmak istemiyorum çocuk da....

Bazen hem kariyer yapayım diyorum hem de çocuğum kendi kendine büyüsün.

Bazen hem evde oturmak istiyorum hem de memur oalrak maaşımı devlet yatırsın,

Kafam karışık değil dimi hahahhaa

Çalışan anne olmak, çalışan eş olmak, bu hayatta kadın olmak çok zor :(

ben işimde kendimi başarılı hissediyorum yöneticim ve iş çevrem de bunu sık sık dile getiriyor ve bu durum beni bazen hırslandırıyor
birkaç kere yurtdışında uzun süre çalışma fırsatım (?) oldu ama açıkcası ben bunları fırsat olarak görmediğimden gitmedim çünkü biliyordum ki iş hayatına kapıldığımda evime gereken özeni gösteremeyecektim
evcimen biri olduğum için mevcut şartlarımla çalışmayı ve imkanım olsa dahi yükselme kariyer yapma gibi heveslere kapılmamayı tercih ediyorum
işimde ilk terfimi aldım bu bana yetiyor daha fazlasını da alabilirim ama bu daha fazla sorumluluk demek ve ben enerjimi iş yerine özel hayatıma harcamayı ve iş kısmında eşimi teşvik etmeyi tercih ediyorum
sonuçta bir yardımcı asla evine ya da çocuğuna senin gösterdiğin kadar ilgi gösteremez
mesela geçen sene güzel bir pozisyon için görüşmem olmuştu; kıdemim ve şirlet içi + dışı çevrem artacaktı ama cumartesileri de çalışacaktım
baştan çok heveslendim ama sonra düşündüm o kadar kariyeri napim ki ben eşimle doya doya cmt kahvaltısı yapamadıktan sonra

Şu son günlerde kariyer de yapmak istemiyorum çocuk da....

Bazen hem kariyer yapayım diyorum hem de çocuğum kendi kendine büyüsün.

Bazen hem evde oturmak istiyorum hem de memur oalrak maaşımı devlet yatırsın,

Kafam karışık değil dimi hahahhaa

Çalışan anne olmak, çalışan eş olmak, bu hayatta kadın olmak çok zor :(

kadin olmak cok zor,
anne olmak ise cok cok zor..
evet, kadinlar zorlari basaran varliklardir !
bunu sakin unutmayin! :3:

Back
X