çocukta yaparım kariyerde!!!

DERin83

RUZGARİN ANNESİ:-)
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.761
4
116
İstanbul
Herkesin harcı değildir hem çocuk hem de kariyer yapmak.
haftada en az 45 saat çalışıyorsanız dokuzda başlanan işinizden dokuzda çıkıyorsunuzdur çoğu zaman. öğlen 1 de apar topar yemeğe fırlarsın, tabi müdürün son dakka golü atıp birşeyler istemezse senden, yoksa öğleden sonra bir simitle idare edersin. büyük bir şehirde yaşıyorsanız istanbul gibi günde gidiş en az 1,5 dönüş en az 1,5 saatiniz yolda geçiyor. uzmanlar derki en az 8 saat uyumak gerekir. sabah 6 da kalkarım akşam en iyi ihtimalle 7:30 da evime gelirim, koşarak kendimi mutfağa atar yemek hazırlarım yemek ye kaldır saat oldumu sana 9:00 hade bakeem birde çay demleyelim kocayla şöyle 1 saat çay içip günün yorumunu yapıp biraz tv izleyelim dediniz. saat oldu 10 haydi yatağa yoksa sabah işe geç kalırsın mazallah. biz güçlü kadınlarız ya çocukta yaparız kariyerde. aynı zamanda kendimizi iyi hissetmemiz lazım birde eşe güzel gözükmemiz lazım. birde programınıza sporu eklersiniz. böyle haftaiçini uyku ve iş arasında yaşarsınız.
eğer şanslıysanız c.tesi günü çalışmıyorsunuz demektir. ee kaldı c.tesi ve pazar!! temizlik yap, çamaşırları makineye at, evi topla, alışveriş yap, kuaföre git kendine bak, spor yap! Hala suyunuz çıkmadımı :) bide bunların üstüne çocuk yapalım yapmasınada
kariyer yapayım desen çocuk rezil olur, çocuk yapayım desen kariyer rezil olur, ikisini de yapayım desen sen rezil olursun otuz yaşında kırk yaşında görünürsün -tatlicadiarzu-
alıntıdır.

icim karardı valla ama dogru
ben de su an isyerindeyim
evli bile olmadigim halde cok yoruluyorum, evlenmek istiyorum ama yapamicam gibi sanki
bu yogunluga bir de 2 kisilik ev isleri eklenirse olurum herhalde
allah bosuna nasip etmiyor iste

kadın olmak zor bacım zor bu dünyaya erkek gelmek varmış niye mi erkek sadece işte çalışıp eve geldimi önüne yemeği geliyor ayaklarını uzatıp kumandayıda eline aldımı değmeyin keyfine sabahları kalkıp çamaşırları yıkanmış ütülü ütülü giyip işe gidiyor ya biz çalışan kadınlar bütün yük üzerimizde hele birde benim gibi iki tane çocuk varsa off offfff

ama erkekler boyle yasar diye bi kural yok, evde her ise yardimci kocalar da var yani

Bu kadar korkmayın kızlar bütün kocalar hazırcı değil
Ben ev temizliğimi cumartesi yaparım bütün evi süpürür silerim
Pazar günü eşim yüksek rafları kapı üstlerini siler balkonları yıkamak için su getirir
Büyük temizlik yapmışsam perde asar hatta duvar siler
ıyi örneklerde var ben kendi adıma iyi örneklere katkıda bulunmak için
Bigün bi oğlum olursa onu babası gibi yetiştiricem evlendiğinde eşine kolaylık olsun diye kaydirigubbakcemile2

ah bacım bizim evde durumlar dediğin gibi değil çok şükür yardım ediyor benim kocam sağ olsun. yoksa insan tırlatır yaa CADIARZU

Ne kadar eşiniz yardım etse de psikolojik olarak pili bitiyor yıpranıyor insan, işe gidip sizin yazdığınız gibi koştura koştura ev işi yapmak şimdi kolay geliyor bana 3 yıl oldu anne olalı böyle koşturmacayı yoğunluğu çalışan bir kadınken dahi görmedim, gün geliyor akşama bir kap yemeği zor yetiştiriyorum üstelik evin yükümlülüğü de zormuş planlı hareket etmezseniz akşama bayılıyorsunuz artık, çalışırken eşden destek görüyordum ama şimdi evde olduğum için tüm iş bana bakıyor ve bir de çocuk çok yorucu ve zor, dünyanın en büyük yükünü kadınlar çekiyor kesinlikle

eşimde geçen aynı şeyi söyledi, çalışıyorsun diye yardım ediyorum sana ama ev hanımı olsaydın bu kadar yardımcı olmazdım dedi akannehir hem işe gidicem hem gelicem evi süpürücem birde sen evde bütün gün oturacaksın böyle şey olurmu dedi.

valla benim eşim de çok yardım eder ama sonuçta her şeyi sen planlıyorsun gene de bunun da belli bir yükü var onu geçtim zaten çocuk olduğunda gece sürekli uyanacak olan gene sensin malum sütü sadece anne verebiliyor babanın böyle bir şansı yok eğer biberon vermek istemezsen

valla ben hep diyorum zaten ne orkid kadını olabiliyorum (çocuk da yaparım kariyerde) ne de ek kart kadını olabiliyorum (bütün gün arkadaşlarıyla gezip alışveriş yapan cafelerde oturan kadınlar) nolcak bilmiyorum

bence süper kadın dayatması yüzünden oluyor bu neymiş ideal kadın hem kendine bakar hem eşine ham çocuğa üzerine mükemmel ev işi mükemmel yemek yapar hem de tabi ki süper bir kariyeri olur sabahtan akşama çalışır oldu canım başka arzunuz

bende o konuda şanslı olanlardanım:lepi::lepi::lepi:
asla ne yemeği ne temizliği yanlız yapmışlığım vardır asla ben çalışırken oturupta tv seyretmez hatta temizlikte üstüne tanımam çok titiz canım benim
amaaaaaaaaa bazen titizliği beni deli eder kafamçokkarıştı

yazının sonunda diyor ya kariyer yapsam çocuk rezil olacak çocuk yapsam kariyer rezil olacak ikisini yapsan ben rezil olacağım diye, biz ortada kalanlar olacağız galiba, kariyere devam edeceğiz ama çocuğumuzla yeterince ilgilenemiyoruz diye vicdan azabı çekeceğiz, bunu düşünürken işte verimli olamayacağız, sonunda manyak olacağız işte kaydirigubbakcemile3

ama erkekler boyle yasar diye bi kural yok, evde her ise yardimci kocalar da var yani

ah bacım bizim evde durumlar dediğin gibi değil çok şükür yardım ediyor benim kocam sağ olsun. yoksa insan tırlatır yaa CADIARZU

benimde tırlatmama az kaldı bacılar ne yardım eder ne birşey istediği gömleği ütülemediysem işyerine telefon açar sinirimi bozar:a015:

benimde tırlatmama az kaldı bacılar ne yardım eder ne birşey istediği gömleği ütülemediysem işyerine telefon açar sinirimi bozar:a015:

oo canım çok zormuş yaa evlendiğin günden beri böyle alıştırdıysan değişmesi zor bu saatten sonra allah yardımcın olsun. birgün senin sigortalar atarsa kötü olur :teselli:

Kesinlikle!....

Eskiden kadın çalışmazdı ya şimdi hayat şartları zor hayat müşterek çalışıyor, ama ev işlerinden de geri kalmaması lazım, çalışacak ev işi yapacak çocuk yapacak her daim bakımlı ve güzel olacak, dünya gelişiyor ufkumuz genişliyor ama kadına yüklenenler hep aynı hiç değişmiyor aksine günden güne daha çok ekleniyor, ondan sonra depresyon en çok kadınları vuruyor kafamçokkarıştı

Zaten birine beddua edeceksen çalışan kadın ol :hulya:inşallah demek yeterli sanırım..kaydirigubbakcemile3

İsteyince öyle bi olur ki bende evlendikten sonra mühendislik fakültesini kazandım aynı zamanda çalışıyordum 4 yaşında bir kızım vardı çok zorlandım ama başardım gündüz işteydim akşam okulda 2.öğretim ve gece evde eş ve çocukla beraber ama tabi bu konuda eşimin, minik kızımın, kendi ailemin ve eşimin ailesinin çok desteğini aldım yoksa tek başıma başaramazdım yaşasın yılmadım ve başardım

bence çocuk yapmak ve kariyer yapmak olmamalı, çocuk bakmak ve kariyer yapmak olmalı.yapmak kolay bakmak zor kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…