Cocuktan önce / cocuktan sonra

Selam herkese,
Baslıktanda anlasılcagı uzere
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Ucuzlerim var aynı yasta 3 cocuk kıpır kıpır hareketli ve cok yaramaz.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?
Ay ne güzel bir baslik, Canim iyi yapmissin duygularini paylasmakla. Benimde 3 cocugum var , oglum 4 yasindayken ikizlerimiz dogdu. Ayni senin Gibi hissediyorum. Tipkisinin aynisini yani :-))

Benimde 1 kızım var size allah sabır versin ama emin olun benim kızım 3 çocuk gürültüsüne bedel. Çok yorgun hissediyorum kendimi tarifsiz bi yorgunluk ve sadece kızım uyudumu bdv da iki konu açıp okudummu rahatlıyorum:)
Seni cok iyi anliyorum Canim , Bende ilk cocugmda öyle düsünüyodum. Ama Simdi farkli düsünüyorum. Tek cocuk hic cocuk gibiymis nerdeyse. Bosuna dert etmisim, stres yapmisim cogu seyleri. Ama cocugun huyu cok önemli. Oglumun bitanesi o kadar uslu o kadar uysal ki, onun Gibi 10 Tane cocuk büyütmek bile kolay olur Gibi geliyor bana. Ama diger ikisi Allah bagislasin, canlari sagolsun , duracell tavsani gibiler masallah ;-)

Anne degilim ve tamda sizin özlem duydugunuz sebeblerden dolayi cocuk sahibi olmayi hic istemiyorum. Cesaret edemedim. Merak ettigim sey cocuk sahibi olmadan bunlari hic dusunmediniz mi?
Tabii düsünüyo insan, Ama doganin kanunu, naparsin, ic güdülerimiz agir basiyo. Herzaman kücük cocuk kalcaklar degil ya, yarin birgün büyüdüklerinde, yine hür yine özgür olacagiz. Biyolojik saatlerimiz normal calisiyo sanirim. Belirli yasta, insan yuva sahibi olmak istiyo, Söyle yemekte hep beraber bir sofrayi doldurmak istiyo insan. Tam bir aile gibi

Bu şekilde düşünmemiz çok normal bütün anneler yeri geldimi ayni hisleri tasiyor çünkü biz sadece anne değiliz annelik dişinda farklı ihtiyaclarimiz farklı beklentilerimizde var...hepimiz cocuklarimizi çok seviyoruz ama yeri geliyor hepiniz bunaliyoruz...size tavsiyem imkanlariniz el verdiğince kendinize vakit ayirin çocukları ailenize/esinize birakip biraz vakit geçirin dediğin gibi bu anne için bir ihtiyaç.mutlu çocuklari mutlu anneler yetistirir...hayatini sörf çocuklar etrafında geçiren anne mutlu olamaz kendimden biliyorum...

Y
Denizci benim eşim. Yılın bazen yarısı, bazende tamamı seferleri oluyor..ama geldiğinde 5 ay yanımızda kalıyor. Doğumda geldi bir ay önce gitti. Zaten atalarımız denizcinin parasi pul, karısı dul olurmuş diye boşa dememisler:deli:
Yani evdeyken bıktırıyor, gidince hasret çektiriyor zormuş arkadaşım senin işin, en iyi koca akşam eve gelince yorgunluktan yatağını zor bulan koca candır derler.

Seni cok iyi anliyorum Canim , Bende ilk cocugmda öyle düsünüyodum. Ama Simdi farkli düsünüyorum. Tek cocuk hic cocuk gibiymis nerdeyse. Bosuna dert etmisim, stres yapmisim cogu seyleri. Ama cocugun huyu cok önemli. Oglumun bitanesi o kadar uslu o kadar uysal ki, onun Gibi 10 Tane cocuk büyütmek bile kolay olur Gibi geliyor bana. Ama diger ikisi Allah bagislasin, canlari sagolsun , duracell tavsani gibiler masallah ;-)
Maşallah size newhope newhope ama bende üçüncü değil ikinciyi düşünecek güç kalmadı yorgunluktan ayaklarımı yere basamıyorum o kadar yani bütün gün koşturuyorum gecenin sonu bomboş..

Benim hamileliğim plansızdı, aldirmaya kıyamadim açıkçası ama yaşım da genç. 24 yaşında anne oldum, bana göre evlenmek için bile çok erkendi.. Tüm planlarimı ertelemek zorunda kaldım.

Tabii düsünüyo insan, Ama doganin kanunu, naparsin, ic güdülerimiz agir basiyo. Herzaman kücük cocuk kalcaklar degil ya, yarin birgün büyüdüklerinde, yine hür yine özgür olacagiz. Biyolojik saatlerimiz normal calisiyo sanirim. Belirli yasta, insan yuva sahibi olmak istiyo, Söyle yemekte hep beraber bir sofrayi doldurmak istiyo insan. Tam bir aile gibi

Bu yasimda dogursam bile ki 23 yasindayim. O cocugun buyumesiydi, ergenligiydi omrumden 15-20 sene goturur ve ben 40 yaşlarima dayanmiş olurum. En güzel zamanlarim harcanir zaten. Evlilik tabiki insan istiyor bu yuzden evlendim ama cocuk olmazsa olmaz bir durum değil bence. Cocugu aile olmak olarakta gormuyorum.

Y

Yani evdeyken bıktırıyor, gidince hasret çektiriyor zormuş arkadaşım senin işin, en iyi koca akşam eve gelince yorgunluktan yatağını zor bulan koca candır derler.
Yok bacim bizimkisi biktiran cinsten degil valla hep dizimin dibinde olsa sikayet etmem çünkü çok yardım ediyor birde cene yapmaz hiç. Çok gezdirir ve cocuklarla cok ilgilidir sagolsun. Gece kalkmazsa tepik yer benden:deli::deli:gidince cok üzülüyoruz ama heyecan oluyor güzel oluyor. Yaşam tarzim rahat:dondurma:

Bhnim oğlum 7 yaşında, tek çocuk. Çok zor bir şey; anne için de zor ama asıl çocuk için çok zor, hep yalnız, hep anne babaya bağımlı, hep gözü yollarda, bir arkadaşı, kuzeni gelse oynasa diye. Bizim ev hiç dağılmıyor mesela, çünkü oyuncaklarıyla kimse yokken oynayası gelmiyor. Ya da parklarda kendi koşturuyor. Uzun ara verilmesini hiç tavsiye etmiyorum ben kendi tecrübemden dolayı. Biz 3 kardeşiz, aramızda toplam 4 sene var. Ve hiç anne bizimle oyna dediğimizi bilmem ya da oynayacak arkadaş aradığımızı, annemin işi bize yemek yapmak filandı. Şimdi ben anne, oyun arkadaşı karışımı bir şeyim ve bu daha çok zaman alıyor.

Konu sahibi, 3 ü bir arada çok zor olsa gerek ama tek seferde kurtarmışsın maşallah. İlk seneler tabi ki zor olacak ama bir anda büyüdüklerinde bir bakmışsın rahata ermişsin bile. Aynı bebeklik süreçlerini tekrar tekrar yaşamak zorunda değilsin ama zordur ya. İkizi olan arkadaşlarım bile, uzun ara veriyorlar ya da düşünmüyorlar bir daha, çok yıprandıkları için.
Ozel degilse ikinciyi neden düşünmüyorsunuz peki.

Benimde kardeşi olan çocukları görünce içim burkuluyor. Benim oğlumun da kardeşi olsa diyorum.keşke... 6 yaşında oldu oğlum ve onun yaştaşlarınin çocukları var hep. Oğlumda kardes istiyor. Ama malesef benim adama ikinci çocuk yapmak en büyük hata olur. Yine sinirlendim ha!! Gidem orucumu açım 5 dk var. İyi iftarlar canlar..

Ben de yıllarca bu sebepten çocuk istemedim. Hatta evlenirken eşime şart koştum, çocuk istiyorsan evlenmeyelim hiç diye.

30uma gelince fikrim değişti, şu an hamileyim. Ama zaman zaman korkuyorum ne yaparım, gitti özgür günler diye...

Sizde 3 taneymiş, Allah bağışlasın. Gerçekten çok zor olmalı. Siz 3 taneye alıştığınız için 1 tane rahat gibi geliyor bence :)

Bunları okuyunca ben neler yapacağım diye düşünüyorum... :işsiz:

Ben de kendi kendime kaldıgım zamanlar özleyexeğimi düşünürüm hep
Rahatımın kacacagını düşünürüm ve cocuk korkusu sarar beni:KK43:
36 yasındayım oyle rahata alıstım ki
Bir yandan da bir tane olmalı derim

Sizin işiniz daha zormus 3 cocuı allah yardımcınız olsun
Cevremden duydugum kadari ile tüm anneler rahat günlerini özlüyor ama cocukları olmadan da yapamıyor
Sizin duygularınız normal yani :)
yap bırtane gec kaldın:)

ben evliligin en cok kizim dogduktan sonraki tarafini sevdim.onunla daha bir ozgur oldum diyebilirim.onu gezdirmek ve hava almasi icin hemen hemen hergun disari cikip geziyorum.onceden olsa usenir cikmazdim bile..

Bende ikinci hamileligimi sirf cocugum yalniz kalmasin, kardesi olsun diye düsündüm. Allah iki Tane verdi. Simdi birikciye vakit ayiramiyorum. Arkadaslar hersey nasip. Biz ne kadar düsünüp planlasak bos, nasibimizde cocuk varsa oluyo, Eger yoksa da birak 2,3 ü , hic olmayadabiliyor. Millet cocuk diye agliyo, tedaviler görüyo, o kadar para harciyolar. Halimize sükredelim.

Back
X