Çocuktan sonra 'tek takılma' problemi

Evet sadece onunla uyumak istemiyor benimle istiyorsa cokta anormal bir durum yoktur diğer şeyleri görev olarak yapıyor demedim gayet severek yapıyor uyutuyordu da bir ara dedim ama cocuk istemiyor suan. Cocukların nasıl ki anneye düşkünlük dönemleri olabiliyorsa altında cokta vahim bir durum aramam babasıyla gayet mutlu diğer anlarında onunla uyumak istemiyor belli bir dönemdir diye travma yaşadığını düşünmüyorum öyle birşey olmadı çünkü. Ben yediriyorum istemiyor bazen babası aynı şeyi veriyor ve yiyor neden benden yemedi diye vahim bir durum olarak görmüyorum. Doktorda bu konuda yemiyorsa başkası denesin nazı kime geçerse ona farklı davranır diye söylemişti. Hatta belli bir dönem geliyor cocuklar sadece anneci veya babacı olabiliyor. Evin içinde sorun yoksa genel durumda iletişim iyiyse mutlu bir bebekse dönemsel şeylerde beni neden istemiyor babasını neden istemiyor diye hayıflanmak bana doğru gelmiyor.

Çocuğun bazen bir ebeveynini isteyip diğerini istememesi çok normalmiş :) okuduğum kitapta daha yeni geçmişti. Düzelirmiş birkaç aya. Üzülmeyin.

Çocuğun bazen bir ebeveynini isteyip diğerini istememesi çok normalmiş :) okuduğum kitapta daha yeni geçmişti. Düzelirmiş birkaç aya. Üzülmeyin.
Ben üzülmüyorum tabikide normal. Öyle düşünürsem zaten paranoyak olurum neden diye sorgulaya sorgulaya. Karşımızdaki insan en nihayetinde annesine düşman veya babasına düşman değil öyle olsa tabiki sorun vardır. Bebek mutlu bebekse herşey yolundadır. Gün geliyor kıskançlığı öğretmediğin halde bebek annesini veya babasını yan yana istemiyor aynı koltukta. Bunu oyuna çevirip cocuğa nispet yaparsan huy olur üzerine düşmez normal davranırsan önemsizleştirir bu durumu ve geçer. Yani öyle bende anormal bir durum yaşadığımızı sanmıyorum sizin gibi😊

Yalnız değilsiniz. 😀 Hatta ben biraz fazla da olabilirim.
Benimde hiç aklım kalmaz.
Babası zarar verecek değil sonuçta. Ben ilk 2 aylıkken eşime bırakıp dışarı çıkmıştım. 3 yaşında yine babasıyla memlekete yolladım bir hafta 😀 şimdi iki çocuğum içinde durum aynı. Küçüğü 4 yaşında birkaç gün eşime bırakıp bir yerlere gidiyorum. Anneannelerinde de kalırlar küçük yaşlarında beri. Babaanneleri yakın olsa onu da değerlendirirdim 😀
Alın benden de o kadar 😂 hamileliğim boyunca gezdim, doğurdum yine gezdim, kimi zaman bebeği alıp geziyordum kimi zaman babasına bırakıp geziyordum, babalar bebek bakımında aktif olmalı, çalışıyor olmaları babalıktan muaf etmiyor kendilerini, erkekler isterse çok güzel alt değiştiriyor, bebeğin gazını çıkartıyor, karnını doyurup yıkayabiliyor.
Kadınlar bebek doğar doğmaz eşlerinin kucağına verecek, kadın uykusuzluktan yorgunluktan perişan olurken paşa kocalar bebek bakmak annenin görevi diyemez, kadınlar bebeği çeyiz sandığında getirmiyor.

Evet sadece onunla uyumak istemiyor benimle istiyorsa cokta anormal bir durum yoktur diğer şeyleri görev olarak yapıyor demedim gayet severek yapıyor uyutuyordu da bir ara dedim ama cocuk istemiyor suan. Cocukların nasıl ki anneye düşkünlük dönemleri olabiliyorsa altında cokta vahim bir durum aramam babasıyla gayet mutlu diğer anlarında, onunla uyumak istemiyor belli bir dönemdir diye travma yaşadığını düşünmüyorum öyle birşey olmadı çünkü. Ben yediriyorum istemiyor bazen babası aynı şeyi veriyor ve yiyor neden benden yemedi diye vahim bir durum olarak görmüyorum. Doktorda bu konuda yemiyorsa başkası denesin nazı kime geçerse ona farklı davranır diye söylemişti. Hatta belli bir dönem geliyor cocuklar sadece anneci veya babacı olabiliyor. Evin içinde sorun yoksa genel durumda iletişim iyiyse mutlu bir bebekse dönemsel şeylerde beni neden istemiyor babasını neden istemiyor diye hayıflanmak bana doğru gelmiyor.
ben dönemsel bir durumdan bahsetmedim ama. hiçbir şekilde "benden başkasıyla uyumaz, benden başkasında durmaz." durumunu normal bulmuyorum. benden başkası denilen kişi de babası çünkü. yoksa atak dönemidir, diş dönemidir, o gün anneye ya da babaya kızmıştır onlar normal. lakin çocuğun kıyamet kopartırcasına bir ebeveyni yabancılaması normal değil. birkaç gündür oğlum her şeyi babasıyla yapmak istiyor mesela ama ben yapmak durumunda olsam da kıyamet kopartmaz. ayrıca nedense hiçbir babanın "benden başkasınsa katiyen uyumaz, durmaz." dediğini duymuyoruz anne çalışsa dahi, emzirmese dahi. bunu da not düşeyim buraya.

Tüm gün değilse de birkaç saat baksın istiyorum ben yokken. O ise tüm gün evdesin zaten çocukla istediğin yere git diyor, kısacası halimi anlamıyor bu konuda
Sorunun zaten burda senin.. cocukla istedigin gibi takilamadigin icin bunalmissin.

Esin anlayissiz birisi bence.. bence disarda yorulmak cocuk bakmaktan cok daha kolay bazen. Haftada bir o ciksin haftada bir sen cik anlasin.. yani trk olmaya hakkin var sana hak verdim.

Buarada durumununz varsa bi araba cok iyi olur senin icin.. cocukla otobuste takside perisan olursun, araban olsa istedigin yere istedigin gibi gider glirsin ayni zamanda cocugun uyku saatine gelse bile guzelce yolda uyur

Son düzenleme:
Tüm gün değilse de birkaç saat baksın istiyorum ben yokken. O ise tüm gün evdesin zaten çocukla istediğin yere git diyor, kısacası halimi anlamıyor bu konuda
Vay be aynştayn resmen. Çocukla gitmeyi biz sanki bilmiyoruz ahahhahahaj

ben dönemsel bir durumdan bahsetmedim ama. hiçbir şekilde "benden başkasıyla uyumaz, benden başkasında durmaz." durumunu normal bulmuyorum. benden başkası denilen kişi de babası çünkü. yoksa atak dönemidir, diş dönemidir, o gün anneye ya da babaya kızmıştır onlar normal. lakin çocuğun kıyamet kopartırcasına bir ebeveyni yabancılaması normal değil. birkaç gündür oğlum her şeyi babasıyla yapmak istiyor mesela ama ben yapmak durumunda olsam da kıyamet kopartmaz. ayrıca nedense hiçbir babanın "benden başkasınsa katiyen uyumaz, durmaz." dediğini duymuyoruz anne çalışsa dahi, emzirmese dahi. bunu da not düşeyim buraya.
Hic babasina birakmadiklari icin zaten anneler hep”benden baskasiyla yapamaz” diyolar. Eee birakmazsan baska turlusunu bilmez bebek zaten. Anne olarak evet aklimiz kaliyor cogu zaman belki ama.. erkekleride bu kadar rahata alistirmamak lazim bence. Sen anneysen o da baba..

Bu arada emen bir bebek olduğu için bu aralar eşinizle eşit şartlar beklemeniz fazla hayalcilik olur. Eşiniz gittiğinde birkaç saat takılıyormuş zaten. Siz gitseniz de aklınız bebekte kalıyor, hiçbir şey anlamadan dönüyorsunuz muhtemelen. Bu durumda eşiniz ne yapabilir? Adamın sadece çocukla git demesi saçma. Kalan kısım için yapabilecek bir şey yok. Size şu an çok muhtaç bir bebek çünkü. Annelik böyle bir şey.

Bebek emiyorsa onceden sag sutunu koy ya da mama ver arada alissin ki sen yokken icirsin babasi. Yani cidden ilk bebemde emzircem diye tutturdum cokta dirayetliydim yaklasik 1 yasina kadar emzirdim tam zamanli calismama ragmen… o is yerinde sut sagmak vs stresliydi, agladigimi biliyorum oyle🥹😐simdiki aklim olsa hayatta o kadar stres yapmazdim ve 6 ay sonunda mamaya gecerdim..ki zaten 3 aydan sonra ise baslayinca hem mama icti hem emzirdim sagdim filan.

Ama sen illa emzircem hic birine yanasmam diyorsan kusura bakma ama yapacak birsey yok o zaman..

Benim eşimin normalde uyuttuğunu ama bir anda böyle bir huy çıktığını suan kesinlikle onunla uyumadığını söylediğim cevaba sizin cevabınız sizce bu normal mi ben bunu normal karşılamam olunca dönemsel durumlarıda kabul edemiyorsunuz olarak anlaşılıyor. Konuşmayı bilmeyen cocuk ağlar kibar kibarda ağlamaz genelde istemediği bir durumla karşılaşınca doğal olarak kıyamet kopartarak ağlıyor. Son cümleye karşılıkta çünkü 'annelik' diyorum annelik durumu babalık durumundan bir bebek için her zaman önce gelir ve babasının yapıp annesinin katiyen yapamayacağı bir durum olmaz çoğunlukla.

Hic babasina birakmadiklari icin zaten anneler hep”benden baskasiyla yapamaz” diyolar. Eee birakmazsan baska turlusunu bilmez bebek zaten. Anne olarak evet aklimiz kaliyor cogu zaman belki ama.. erkekleride bu kadar rahata alistirmamak lazim bence. Sen anneysen o da baba..
bu da babaların işine geliyor işte. toplum da çanak tutuyor sağolsun. oğlum 1 aylıkken eşim emzirdikten sonra yıkar uyuturdu, anneannem inanamazdı "nasıl çocuğu babasına bıraktın?, o nasıl becerecek?" bu düşünce aşırı yaygın. e tamam emzirdiğin zaman elin kolun bağlanıyor ama bebeği mamayla büyüyen annelerde de durum farklı değil ki. gece anne kalkar mamasını anne hazırlar verir, sürekli anne uyutur, çocuk hep annede. adamlar bebek uyanıyor diye odadan gidiyor yahu. ötesi mi var? eşi dinlensin diye çocuklarını alıp ailesinin yanına giden insanlar var. çocuk direkt anneye zimmetli gibi toplum zihninde.

bu da babaların işine geliyor işte. toplum da çanak tutuyor sağolsun. oğlum 1 aylıkken eşim emzirdikten sonra yıkar uyuturdu, anneannem inanamazdı "nasıl çocuğu babasına bıraktın?, o nasıl becerecek?" bu düşünce aşırı yaygın. e tamam emzirdiğin zaman elin kolun bağlanıyor ama bebeği mamayla büyüyen annelerde de durum farklı değil ki. gece anne kalkar mamasını anne hazırlar verir, sürekli anne uyutur, çocuk hep annede. adamlar bebek uyanıyor diye odadan gidiyor yahu. ötesi mi var? eşi dinlensin diye çocuklarını alıp ailesinin yanına giden insanlar var. çocuk direkt anneye zimmetli gibi toplum zihninde.
Aynen aynen.. cocuk emerse ok yapacak birsey yok ama uyutmak neden annenin isi olsun diger turlu? gece mama icen cocuk icin uykusuz kalan neden hep anne olsun yani😐 tam tersi hamilelik gecirmis kadin dogum gibi agir birsey yasamis.. baba babaysa eger elini tasin altina koyacak

Herkesin aile dinamiği farklı. Benim kızım bensiz asla durmaz. Durmuyor. Çünkü eşim kızım doğduğundan beri çok aktif çalışıyor. İşi gereği günde Max 2 saat görebiliyor kızımı. Onda da gerçekten çok yorgun olduğu için haftaici düzgün vakit geciremiyorlar. Son 1 senedir de haftasonu sadece 1 gün tam anlamıyla vakit geçiriyor. Ee haliyle cocuk uyku alışkanlığı olarak beni istiyor yanında. Arada gece uyanır babasi alır sarılır yatar o ayrı. Ama her ailede düzen farklı. Ben burada okur kendime çok haksızlık ediliyormus gibi hissederdim sonra düşününce aslında imkanlarımızın bu ölçüde olduğunu farkettim. Herkes için tek normal yok çocuk yetiştirmede. Her ailenin normali farklıdır.

Benim eşimin normalde uyuttuğunu ama bir anda böyle bir huy çıktığını suan kesinlikle onunla uyumadığını söylediğim cevaba sizin cevabınız sizce bu normal mi ben bunu normal karşılamam olunca dönemsel durumlarıda kabul edemiyorsunuz olarak anlaşılıyor. Konuşmayı bilmeyen cocuk ağlar kibar kibarda ağlamaz genelde istemediği bir durumla karşılaşınca doğal olarak kıyamet kopartarak ağlıyor. Son cümleye karşılıkta çünkü 'annelik' diyorum annelik durumu babalık durumundan bir bebek için her zaman önce gelir ve babasının yapıp annesinin katiyen yapamayacağı bir durum olmaz çoğunlukla.
sabah dikkatle okumamışım orayı kusura bakmayın. yoksa tabii ki dönemsel olması normal. son cümlenize ithafen ben anneyi babadan ayrı görmüyorum. emzirme durumu hariç annelik ve babalığın tamamen eşit olduğunu düşünüyorum. işte "annelik " diye belirttiğiniz şeyi çocuğa yansıtmama ihtimaliniz yok. siz çocuğa bunun sinyalini göndermediğinizi mi düşünüyorsunuz?

Herkesin aile dinamiği farklı. Benim kızım bensiz asla durmaz. Durmuyor. Çünkü eşim kızım doğduğundan beri çok aktif çalışıyor. İşi gereği günde Max 2 saat görebiliyor kızımı. Onda da gerçekten çok yorgun olduğu için haftaici düzgün vakit geciremiyorlar. Son 1 senedir de haftasonu sadece 1 gün tam anlamıyla vakit geçiriyor. Ee haliyle cocuk uyku alışkanlığı olarak beni istiyor yanında. Arada gece uyanır babasi alır sarılır yatar o ayrı. Ama her ailede düzen farklı. Ben burada okur kendime çok haksızlık ediliyormus gibi hissederdim sonra düşününce aslında imkanlarımızın bu ölçüde olduğunu farkettim. Herkes için tek normal yok çocuk yetiştirmede. Her ailenin normali farklıdır.
bir şeye zorunda olmanız onu normal ya da doğru yapmaz. eşinizin çok yoğun çalışması sonucu kızınızla derin bağ kuramaması normal değil. bağ kurulmadıktan sonra, bir şeyler eksik kaldıktan sonra o ailenin normali o olsa ne olmasa ne? ben zorunluluklara göre konuşmuyorum. yoksa hepimizin mecburen yapmış olduğu ve eksikliklere neden olan davranışlar var.

Alın benden de o kadar 😂 hamileliğim boyunca gezdim, doğurdum yine gezdim, kimi zaman bebeği alıp geziyordum kimi zaman babasına bırakıp geziyordum, babalar bebek bakımında aktif olmalı, çalışıyor olmaları babalıktan muaf etmiyor kendilerini, erkekler isterse çok güzel alt değiştiriyor, bebeğin gazını çıkartıyor, karnını doyurup yıkayabiliyor.
Kadınlar bebek doğar doğmaz eşlerinin kucağına verecek, kadın uykusuzluktan yorgunluktan perişan olurken paşa kocalar bebek bakmak annenin görevi diyemez, kadınlar bebeği çeyiz sandığında getirmiyor.
Mune, ben kızımı 3 yaşındayken babasıyla memlekete gönderdiğimde etrafımdan yabancı biriyle bilmediğim bir yere göndermişim gibi tepki almıştım. Kızım bensiz gayet güzel durmuş, ağlmamıştı, alttan alta bunun bir sorun olduğunu bile söylediler 😀 bazı anneler çocuklarının onlarsız duramamasını iyi bir şey , başarı olarak görüyor. Babaya o fırsatı vermiyor,
erkeklerin değil canına minnet zaten, baştan çocukla yeterli bağ kurmadıkları için çocuk onlarla durmuyor oluyor, ekstra bir çaba da göstermek istemiyorlar.
Şartlara göre durum değişebilir elbette bazen farklı durumlarda olabiliyor.

Mune, ben kızımı 3 yaşındayken babasıyla memlekete gönderdiğimde etrafımdan yabancı biriyle bilmediğim bir yere göndermişim gibi tepki almıştım. Kızım bensiz gayet güzel durmuş, ağlmamıştı, alttan alta bunun bir sorun olduğunu bile söylediler 😀 bazı anneler çocuklarının onlarsız duramamasını iyi bir şey , başarı olarak görüyor. Babaya o fırsatı vermiyor,
erkeklerin değil canına minnet zaten, baştan çocukla yeterli bağ kurmadıkları için çocuk onlarla durmuyor oluyor, ekstra bir çaba da göstermek istemiyorlar.
Şartlara göre durum değişebilir elbette bazen farklı durumlarda olabiliyor.
Bazi cocuklar anne kucagindan inmezken ogluslarim bana el sallardi ise giderken..cunku alismislardi gidip donrcegimi biliyolardi… yani iyi anne olmak icin yapisik ikiz olmak gerekmiyor

sabah dikkatle okumamışım orayı kusura bakmayın. yoksa tabii ki dönemsel olması normal. son cümlenize ithafen ben anneyi babadan ayrı görmüyorum. emzirme durumu hariç annelik ve babalığın tamamen eşit olduğunu düşünüyorum. işte "annelik " diye belirttiğiniz şeyi çocuğa yansıtmama ihtimaliniz yok. siz çocuğa bunun sinyalini göndermediğinizi mi düşünüyorsunuz?
Benim söylediğim şey şu babalar benim haricimde katiyen başkası yapamaz demiyor diyorsunuz ya. Anne varken tabiki öyle birşey diyemez anne o cümledeki başkası grubuna dahil olamaz çünkü babanın yapıp annenin yapamadığı bir şey genelde olamaz. Çünkü anne bebek ilişkisi ta anne karnından başlıyor doğduğunda ilk annesini tanıyor bunları biliyorsunuz. O yüzden annenin yapıp babanın yapamadığı benim haricimde kimseye izin vermiyor dediği noktalar olabilir bebek bakımında bir annenin ama babanın olamaz bunun sebebide annelik. Siz istediğiniz kadar babasıyla full herşeyi yapması için izin verin bazı noktalarda anneye bağlılığı olan bebekler var. Ben olabildiğince ihtiyacını karşılayan olmasından yanayım alt değiştirme banyo ve soyunup giydirme hariç. Ananeside baksın dedeside babaanneside ömür boyu göbek bağı olan insan yetişmesin tabiki de ama bebeklik dönemi içinde bebek için anne babadanda ötedir. Bunun sinyal verilecek bir durumu yok. Bu bebeklerin hissiyatıdır zaten.
Babayla bağlanma kendine özgü nitelikleri ve farklılıkları olan, tüm çocukların duygusal gelişiminde büyük öneme sahip, ancak hiçbir zaman anne ile bağlanmanın yerini alamayacak bir bağlanma biçimidir. Bu cümlede bir psikiyatristin yazısından.

1 yaş disari cikip rahatca takilabilmek icin daha erken bir donem ya.Ben su anda ancak yapabiliyorum ogullarim 3 yasinda

Emzirirken bundan farklı birşey olmuyor,kime bırakırsanız bırakın,bakabileceği maksimum süre bebek acıkana kadar. 2 yaş sonrasi emzirme dönemi bitince ancak daha uzun soluklu bırakabileceksiniz.
2 çocuğum var,özel alan isterim evliligimde,eşimin de haftada 1 akşam arkadaşları ile buluşması beni rahatsız etmez açıkçası. Size nasıl iyi geliyorsa uzaklaşmak,eşiniz içinde bu böyle.
Daha uzun saatler kalmak istiyorsanız,sütünüzü sağıp bırakın,eşiniz beslesin acıktıgında. Yapacak birşey yok ki şu durumda.

Back
X