• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra yaşanan ekonomik sıkıntı ve çalışmak.

Yorumların çoğunun okudum bak aslında sana şunu demek istiyoruz iki seçenek var birincisi eşinin memleketine gidip şimdiki evinizi satıp belkide bir tık daha iyi evi ordan almak arabanız iyi model anladığım kadarıyla eşinin işide hazırmış orda çalışmadan senin istediğin gibi çocuğunu kendin büyüterek rahat yaşamak ikincisi eğer annenle aynı şehirde kalmak aynı evde oturmak istiyorsan mevcut standartlarını korumak çcuğunun isteklerini tatil ...gibi artılar da yaşamak istiyorsan çalışacaksın diyoruz hepsi bu...
Ben zaten anlıyorum şehir değişmeyi şuan düşünmüyorum ilerleyen zamanlarda belki. Kızım büyüdüğünde masrafları arttığında. Hayat 2 3 sene sonra ne getirir bilemem. Konu sadece saptı baya.

Bizim de durumumuz iyi şükür. Oğlum baskete piyanoya gidiyor kış dönemi, aylık 7 bin sadece kurs masrafı. Kışın bu kursları yaz okuluna çevirip ücreti arttırıyorlar diye yazın göndermiyorum. Belediyenin yüzme dersine yazdırıyorum yazın, belediyede üstelik yüzme dersi 1800 tl aylık.
İki sene sonra ortaokula geçireceğiz. Özel okul değil de iyi nitelikli başarılı bir okula göndermek istesek mesela bu sene kayıt için 120 bin tl istemişler.
İngilizce öğrensin deseniz kursların fiyatı da aynı şekilde aylık 10 bin tl den başlıyor.
Çocuk hamburger yemek istese sadece 300 tl bir hamburger. Sinemaya da gitse sinemada 300. Avmde olsa bunlar bir fe oyuncak istese bakın gitti 1000 tl. Ayda bir çocuk bunu talep eder.
Bilemiyorum yani çocuğu ne sanıyorlar ama çocuk okula gittiği anda masraflar çarpı 2-3
Bu arada bu ücretler Anadolu’da küçük bir şehirde geçiyor. İstanbul muhtemelen iki kat pahalıdır

Eltimde sizin dediğiniz gibi söylüyor. Bebekken mama, bez masrafı altı aydan sonra da ek gıdayla yavaş yavaş bizimle beraber yemeye başladığı dönemler benim için iyi zamanlarmış diyor. Bizimkinin damak tadı ve ilgi alanları çok çabuk değişiyor. Mesela bugün köfte pilav yemek isterken, ertesi gün ağzına et sürmüyor başka bir şey yemek istiyormuş. Yada keman çalmak istiyorum deyip arkadaşından duyup bağlama çalıcam beni bağlama kursuna gönderin diyormuş :) Eltimde hangi isteğine cevap vericem kafam karışıyor artık diyor.

Okullarda liste halinde beslenme menüsü liste olarak atılıyor velilere her okulda böyle midir bilmiyorum ama imkanı olmayan insanlar nasıl karşılasın hiç bilemiyorum. Eltim şimdi özel okul arayışında. Kreşi özeldi, anaokulu devlet, ilkokulu tekrar özele göndericem en azından yemeğiyle uğraşmam okulda yesin diyor. Fiyatlar nasıldır bilemiyorum ama okula yazdırdıktan sonra söyler bana fiyatını fakat İstanbul burası dediğiniz gibi kim bilir kaç katı farkına olucaktır. Her çocuk çok güzel imkanlarla yaşamayı hak ediyor ama maalesef bilinçsizce dünyaya getirilen çocuklar sırf anne baba olayım sevdasına çoğu şeyden mahrum büyümek zorunda kalıyor. İşin bu yönü çok derin o sebeple Allah herkesin yardımcısı olsun diyorum.

Uzun uzun yazmışsınız fakat hala lafımın arkasındayım nankörsünüz.

Daha önce açtığınız konular ve yorumlara göre söylüyorum bunu.

Siz hamileyken kayınvalideniz evinizi temizliyordu sürekli aman kızım sen yorulma diyerek kendiniz burada gülerek anlattınız, yine başka bir konunuzda çocuk daha yokken parasız kaldık, dolabım boş kahvaltılığım bile yok dediniz sonrasında kayınvalidem konserve yapmıştı getirdi verdi, birde harçlık verdi idare edin çocuklar kahvaltılığınızı alın dedi diye yazınız var. Ne oldu şimdi bu kadın canavar oldu kızı bir tık daha iyi oldu ?

Görümcenizi resmen burda akıl sağlığı yok gibi lanse ettiniz insanlara. Yorum yapanlar kızın adına üzüldüler yazık saf herhalde dediler. Bunu bile düzeltme gereği duymadınız. Yaptığınız ayıplar burdan Mars' a yol olur.

Tüm bunları kendiniz yazmamış söylememiş gibi insanlara açık aramayın diyorsunuz. Kimsenin açık aradığı yok o kapı hep açıktı zaten.

Çocuk meselesine gelince size bir konunuzda ekonomik olarak kendinizi toparlamadan çocuk yapmayın, oyuncak bebek değil bu düğmesine basılınca acıksın, susasın sorumluluğu çok fazla iyice belinizi doğrultmadan düşünmeyin yazdım. Okudunuz geçtiniz. Araba sizin durumunuzda olanlar için ihtiyaç değil lüks dedim yine sus pus. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor.

Çocuğu dünyaya getirmek değil sonrasında layıkıyla bakmak büyütmek mesele. Şu an bebeğiniz için sizin kendi kafanızın dikine, keyfinize göre hareket etme lüksünüz yok. Gerekirse sırf çocuğunuzun iyi yaşaması için köye gitmelisiniz.

En başından aile apartmanına hiç gelmeyip ayrı yere kiraya çıkmadıysanız, araba parasıyla ev alacakken ağırlığınızı koyup ev aldırmadıysanız şimdi de çocuğunuz için gitmelisiniz.

İstanbul gibi pahalının pahalısı bir şehirde, iki asgari ücrete çocuk büyütmek şu ekonomide rüya gibi bir şey artık. Zaten eşinizin bu tek başına para kazanma mücadelesiyle bir yere kadar gider, sonrasında o bıkmışlık tükenmişlikle kendisi size rest çeker alır götürür. İşler kalp kırılma noktasına gelmeden bebeğiniz için en doğru olan neyse onu yapın.

Şu an kaynanam şunu dedi, görümcem bunu istediyi düşünecek zaman değil. Bebeğiniz birinci planda olsun gerisi halledilir.
Kayınvalidem bana para falan vermedi kahvaltığım yok diye konservede vermedi siz beni ya biriyle karıştırıyorsunuz ya da laflarımı cımbızlayıp kendine göre anlatıyorsunuz. Kaynanam konserve verdi evet ama 38 haftalık hamileyken akşama kadar domates soyup doğradım ve kavanozlara doldurmaya yardım ettim.
Kaynanam evimi temizledi ama tek başına değil annemde yardıma geldi eşimde bende hep birlikte. Meğersem misafir getiriceğindenmiş. Sonrasında tabağını bile kaldırmadı. Daha hastanede doğuralı 24 saat olmamışken tatlı alıcam misafir gelince veririz diye heaplar yapıyordu. Şimdi dersiniz ki ay ne güzel kaynanaaa tatlısını düşünüyor. Kadın tatlıyı değil kendi tarafını ağırlamayı düşünüyor. Kuzenim amcam geldide kendi teyze kızıyla çocuklarla çay kahve içiyordu benim akrabalarıma kızıyla ay çok kalabalık oldu diye laf soktular. Geleli 2 dakika olmadı kuzenimin. Görüp çıktılar. Kendi tarafı saatlerce durdu gel memeni verelim diye de bi de o rezilliği çektim.
Kusura bakmayın ben nankör değilim kabul etmiyorum. Siz olayları ya da şahısları karıştırıyorsunuz ya da kendi travmalarınız var ona göre yorumluyorsunuz. Benim kaynanam kendi akrabası gelince al çorba kızım diyen ama onlar gidince suratıma bakmayan bi kadın. Herşeyi gösteriş.
siz hayatınıza benim tam tersimle devam edin ben karakterimden tavrımdan memnunum.

Eltimde sizin dediğiniz gibi söylüyor. Bebekken mama, bez masrafı altı aydan sonra da ek gıdayla yavaş yavaş bizimle beraber yemeye başladığı dönemler benim için iyi zamanlarmış diyor. Bizimkinin damak tadı ve ilgi alanları çok çabuk değişiyor. Mesela bugün köfte pilav yemek isterken, ertesi gün ağzına et sürmüyor başka bir şey yemek istiyormuş. Yada keman çalmak istiyorum deyip arkadaşından duyup bağlama çalıcam beni bağlama kursuna gönderin diyormuş :) Eltimde hangi isteğine cevap vericem kafam karışıyor artık diyor.

Okullarda liste halinde beslenme menüsü liste olarak atılıyor velilere her okulda böyle midir bilmiyorum ama imkanı olmayan insanlar nasıl karşılasın hiç bilemiyorum. Eltim şimdi özel okul arayışında. Kreşi özeldi, anaokulu devlet, ilkokulu tekrar özele göndericem en azından yemeğiyle uğraşmam okulda yesin diyor. Fiyatlar nasıldır bilemiyorum ama okula yazdırdıktan sonra söyler bana fiyatını fakat İstanbul burası dediğiniz gibi kim bilir kaç katı farkına olucaktır. Her çocuk çok güzel imkanlarla yaşamayı hak ediyor ama maalesef bilinçsizce dünyaya getirilen çocuklar sırf anne baba olayım sevdasına çoğu şeyden mahrum büyümek zorunda kalıyor. İşin bu yönü çok derin o sebeple Allah herkesin yardımcısı olsun diyorum.
Anne baba olayım sevdasına derken ? Çok değişik bi yapınız var gerçekten. Evladım taş toprak yemiyor bi rahat bırakın anne babaları ya konuma yorum yazmayın.

Mune Mune konumu kapatır mısın? Konu dışı gereksiz yorumlar yapılmaya başladı. En hassas noktam anne olarak hissettiklerime sebep olanlara da hiç birşey demiyorum. Yazık yani.

Nankörlük yaptığımı nerden çıkarıyorsunuz ? Biz araba alırken evlendiğimiz sene 150 bin tl borca girdik 60 binde altın bozdurduk hepsini verdim arabaya o zamanda 200 220 bine ev alınıyordu 2020 senesi 2019 senesi bakabilirsiniz. Ev talep etmedim. Biz böyle anlaştık senelerdir ben köye destek oldum bu evde evlenince ben oturucam dedi olanı söylüyorum nesi yanlış bunun ? Evet sormuyorlar bir üye destek varmı diye sordu bende burda olmadıklarını ve sormadıklarını ilettim bayılıyorsunuz açık aramaya.

Tahmininiz doğru değil. Yemekleri kayınvalidem yapmak istedi istemediğim için 2 yıl anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. 2 gün gittim 3. Gün sen sanki evde yemek mi yapıyorsun diye ailemin yanında laf soktu bana. Gitmedim gelmiyorsun diye laf soktu. Kızı bi yandan abi pasta almışsın eve bana almadın abi pizza söylemişsin bana neden söylemesin diye yediler bizi.
Kaynanam kocamı sıkıştırdı kardeşine pasta al git diye saat 10 da yürüyüş yapalım diye çıkmıştık kendimi görümcem bulurdum. Neyse derdim anne kardeş demekki alışamadılar.
Kaynanam evlatlarına tapıyor. Kahvaltı hazırlardı kızı gelirdi gitmeme ihtimali yok hesap sorarları kardeşin geldi nasıl gelmezsin geliceksin diye triplenirlerdi yanımda laf sokarlardı.
Evet evi satın diyorlar çünkü kaynanam oğlu onun köyüne gelsin diye herşeyi yapar. Aklına sokmuş bayramda gezmeye giderken ev mi bakcaksınız dedi. Dualar ediyordur gelsin diye. Köye çıkıcaklar oğlu taşıcak heryere onları. Sat al burdan diyorlar karışmadıkları konu o. İstanbuldan alalım arabayı satıp iyi biyer diyorum olmuyor öyle diyor çünkü müsade yok anlatabildim mi ?
Kızı her bayramda gelir köye burdalarkende sanki burda 7 24 beraber değilmişiz gibi köyde toplanırız kaynanam alt katımızda değilmiş gibi biz 1 gün önce dönersek ağlardı peşimizden. Kızı bu bayram tatile gitti diye saydırmış. Hayırda görmedi tatilden yatak döşek hasta oldular. Ben kimsenin kızı değilim sanki ramazanda yıllık iiznde her an gitmemizi istiyorlar. Pandemiye geldi balayı köye gidin müstakil dediler cahilliğime geldi bilet alıp kp görümce kaynana geldi. Yetmedi sabahın 7 si kalkkkkk diye mesajlar gelirdi kocama.
Benim kaynanam ona köye gidince mesaj atıp arayıp yağ çekmediğim için anneme senin kızın iyi çıkmadı diye mesaj atan bi kadın. Doğum yapınca sütün yok sağsanda yok gelmeyecek dolmayacak biberon yazık mama alsın oğlum dediğinde anne yeni doğum yaptım dedim diye zorunamı gitti kaynanayım diye anan konuşuyor ya kaç gündür diye beni tersleyip oğlu gelince de gidiyorum ben diye defolup giden biri. Sanki ben kadını dövmüşüm gibi suratı 5 karış evine gitmişti eşim noldu anneme dedi bi de açıklama yaptım.
O gün her eve geldiğinde suratıma bakmadan çocuk nerde diyip çocuğu gördü. Siz beni tanımıyorsunuz. Başkası olsa beni saymayan evime gelmesin derdi. 3 günlük dikişimle gece 11 e kadar misafir vardı evde. Kadınla cebelleşicek halim yoktu.

Ne yaşadığımı ben bilirim. Özellikle de kızı şuan bi nebze düzelse de annesiyle bir olup neler yaptılar. Benim oğlum karısı için ailesini atmaz gerekirse karısına ağzının payını verir şunun gibi değildirrrr neler yapar bize laf edene derdi. Görümcem ay benim oğlumda büyücek gelin getircek bende iyi bok yedin dicemm annee abim seni aramadı dimii bak ben ona neler dicem diye yanımda kinlenirlerdi. Bi bayram bizim memlekete gittikte resimden eşimi durdun görmüşlerr güyaaa ayy biz üzüldük kızımlaaaaa güldük şuna bak dedik ordaa kalmış dedik diye saçma sapan dalga geçtiler. 1 gün biyere gittik köye gittiğimizde diye dünyanın lafını saydı.
Herkesin vardır kusuru benimde elbette ben vefa bilir sabrımı gösteririm kimseden hak talep etmem karışmam da. Bu ev 40 senelik. Çok eski ve depremden korkuyorum. Memlekete de gitmek istemiyorum ben onu tecrübe ettim. Benim kaynanam genç 48 yaşında ve kavgacı biri. Eşim kıza karışmayın dediği için kes sesini ne istersem onu yaptırırım demiş bi insan. Ona bile sesimi çıkarmamıştım. Alıp sürüklemişti beni heryere izin günümde. Fikrini sormuyorum hazırlan diye emir veriyordu. Çok zor geldim buralara bilemezsiniz. Her eleştiriyi kabul ederim ama bunu etmem. En ufak nankörlüğüm olmasın diye çok sustum.
Şimdide eşimin aklına gel sana dükkan açalım diyorlar ama maddi destekle değil yani bulalım edelim kiralayalım anlamında. Kp çalıştığı yerin patronunu ayarlamış gel gel tanış bak seni anlattım buraya gelcek dedim diyor. Amaçları başka.
Kanaryacım,çok üzüldüm gerçekten.

Çok daha önce söyledim.

Kayınvalide,kayınpeder,görümce ıvır zıvır…
Her şey eşinde bitiyor. Annesinin,ablasının nasıl biri olduğunu bile bile seni o apartmanda yaşamayı ikna eden eşin.

Ah canım ya…

Çok üzgünüm çok…

Oğlum özel okulda üçüncü sınıf ücreti kırtasiye hariç 200 bin. 70 de kitap kırtasiye gelecek diyorlar. Bu eski öğrenci ücreti tabii yeni kayıt 300 bin bandında olacakmış bizim okulda. Ama Ankara’daki arkadaşım 300-600 arası demişti. Orta direkt özel okul fiyatı tabii bir ted değil. İstanbul milyona dayanmış diyorlar.
Küçük şehirde yaşam daha kolay.

Anne baba olayım sevdasına derken ? Çok değişik bi yapınız var gerçekten. Evladım taş toprak yemiyor bi rahat bırakın anne babaları ya konuma yorum yazmayın.
Ben bir anne olarak yorum yazdım sunshine. Evet kayınaileyle yaşamak sevimsiz, zor sıkıcı. İstememek normal.
Ancak İstanbul’da iki asgari ücretle çocuk büyütmek akıllı işi değil. Değil yani. Sen çalışsan da fakir yaşayacak çocuk.
Küçük şehirde ferah yaşamak varken çocuğa maddi sıkıntı yaşatmamalısınız. En azından 3 yaşında okul yaşına geldiğinde düzenini kurmalısınız küçük şehirde.
Çocuğa haksızlık.

Kanaryacım,çok üzüldüm gerçekten.

Çok daha önce söyledim.

Kayınvalide,kayınpeder,görümce ıvır zıvır…
Her şey eşinde bitiyor. Annesinin,ablasının nasıl biri olduğunu bile bile seni o apartmanda yaşamayı ikna eden eşin.

Ah canım ya…

Çok üzgünüm çok…
Bunların hepsi geçti Lale abla. Eşimle sohbet ederiz çok zorladınız beni ilk evlendiğimde derim haklıısn bende cahildim dün bekarken birden evli biri oldum alışmam zaman aldı der. Dayısı üst katına gelin aldı yakın olmuyor ya sıkıntı dedi mesela. Ee herhalde biliyorsun neler yaşadık derim.
Şimdide memlekete gidince rahat olamayacağını düşünüyorsun yanılıyorsunuz diyor. Ee haksızmıyım diyorum o ilk senelerdi şimdi kimse karışamaz bize diyor. O da çok tartıştı ailesiyle. Ailecek yapılan mangalın ortasında kayınvalidem eşim beni yanına çağırdı diye kılıbıkla alakalı bi benzetme yaptı. Eşim yemek yemedi ve herkes kendine gelsin ağzınızdan çıkacağı kulağınız duysun diye kavga etti annesiyle. Kardeşi susmadı kes bi işe yara da bardağı ver diyordu mesela. Ben o tartışmada ağzımı bile açmadım olay alevlenmesin diye.
Benzer olayda eşim kardeşinin eşinden kola istedi diye yaşandı. Para muhabbeti dönünce eşim tartıştı kardeşiyle. Kalktı gitti kardeşi. Dünyaları aldım ben ona lafını etmedim dedi. Saydırdı ailesine. Kaynanam ne dedi ? Almak zorundasın kardeşin yeğenin öyle bi dünya yok herşeyi alıcaksın ne isterse yapıcaksın dedi. Yedire yedire doyuramadık görümcemi. Evde hamburger yersen kavga ederim senle buraya gelip banada alıcaksın diyen bi kızdı. O kavgada da oturdum köşede. Başka biri olsa eşim haklı der girerdi araya. Ev ekonomisine benimde katkım var ne de olsa. Girmedim dedim günahtır boşver. Zamanla geçti bunlar.
Şimdi görümcem çocuğu özlemiş kendi gelemedi beni çağırdı çikolata alıp gidicem ona. Şimdi kaynanam tartışamaz eşimle. Eşim dediğini yapar kimseyi dinlemez bana da kızar dediklerini yapmak zorunda değilsin diye.
Memlekete gidince de öyle. Hiçbir akrabasını gezmem hizmet etmem.
Onca şeye rağmen benim kocam bana nankörsün demek yerine haklısın diyorsa kabul etmem yani o lafları.
Dayısı üst katına gelin aldı dedim ya işte akrabaları diğer abisinin eşi teyze kızı falan çok yakın ya olmz öyle dediler mesafe lazım dediler kaynanama. Aynı odadayız. Kaynanamda nolcak bee biz görüşüyormuyduk sanki 5 dakka bile ya uğruyor ya uğramıyorlardı dedi. İşte diyemiyorsun uğramadığımızda trip atıyordun diye. İşi gücü gösteriş. Ben hiç karışmadım çocuklara diyor. İyilikleri de oldu diye öyle böyle geçti alıştık. Şuan ufak tefek hariç sorun yok. Ekonomimizide halledicez inşallah. Gerekirse de taşınırım ama burdaki evi sattırmam kiraya çıkarız orda bende çalışırım çocuğumda büyür hallederiz yani. Sağlık olsun

Ben bir anne olarak yorum yazdım sunshine. Evet kayınaileyle yaşamak sevimsiz, zor sıkıcı. İstememek normal.
Ancak İstanbul’da iki asgari ücretle çocuk büyütmek akıllı işi değil. Değil yani. Sen çalışsan da fakir yaşayacak çocuk.
Küçük şehirde ferah yaşamak varken çocuğa maddi sıkıntı yaşatmamalısınız. En azından 3 yaşında okul yaşına geldiğinde düzenini kurmalısınız küçük şehirde.
Çocuğa haksızlık.
Bu konuda haklısınız ama o zamana kadar bakmam lazım. Ne oluyor nasıl gidiyor hayat bana ne getiriyor. Ben öyle zengin bir ailede büyümedim aman amann kriterlerim yok. Arabamız var evimiz var. Kızımla sosyalleşeyip giyimine yemesine dikkat edelim yeter. Özel okul bizi aşar öyle bi talebimde yok. Kurs olabilir yüzme tarzı onuda belediyenin hallederim. Bakıcam yani. Baktık olmuyor eşimle konuşurum ona göre kurarız düzeni. Kayınvalidemin alt katı boş. Boşuna neden kira veriyorsunuz diyorlar ben burdaki evi satıp almak istemiyorum bana göre kız kardeşinde hakkı var. Beni tanımıyorsunuz ben bunu bile dedim eşime. Kardeşime yardımcı olundu ev alındı hakkı yok dedi. Var dedim. Satıp almak istemiyorum kiraya çıkarız orda uygun zaten evler dedim.
Bizim memleket 2 3 saat. Babama diyorum baba ordan ev imkanın var diye. Eşime annemler memleketten ev alsalar giderim dedim. En azından bi kapım olur. Dün parka gittik annemle arkadaşlarımla çok iyi geldi. 300 lira harcadık sadece. Düşük bütçeli hava aldırdım kızıma. Hallederiz bi şekilde.

Oğlum özel okulda üçüncü sınıf ücreti kırtasiye hariç 200 bin. 70 de kitap kırtasiye gelecek diyorlar. Bu eski öğrenci ücreti tabii yeni kayıt 300 bin bandında olacakmış bizim okulda. Ama Ankara’daki arkadaşım 300-600 arası demişti. Orta direkt özel okul fiyatı tabii bir ted değil. İstanbul milyona dayanmış diyorlar.
Küçük şehirde yaşam daha kolay.
Kız bez çocuğumu küçük şehirdede özel okula veremem naptınız🤣🤣🤣

Mecbur çalışacaksınız artık tek maaş ülkedeki hiç kimseye yetmiyor hele de buyuksehirdeysen.bu şartları sağlayabilecek iş bulacaksaniz başlayın

Bunların hepsi geçti Lale abla. Eşimle sohbet ederiz çok zorladınız beni ilk evlendiğimde derim haklıısn bende cahildim dün bekarken birden evli biri oldum alışmam zaman aldı der. Dayısı üst katına gelin aldı yakın olmuyor ya sıkıntı dedi mesela. Ee herhalde biliyorsun neler yaşadık derim.
iyi de kira vermiyorsunuz
buna rağmen şu anda geçinme sıkıntınız var, hadi bebek olana kadar idare etmişiniz biraz da gezmişsiniz de .

kira vererek nası olacaktı? baştan patlardınız.

ha şey mi olacaktı o ev duracaktı orayı kiraya verecektiniz, oranın kirasıyla siz başka ev tutacaktınız?

Kayınvalidem bana para falan vermedi kahvaltığım yok diye konservede vermedi siz beni ya biriyle karıştırıyorsunuz ya da laflarımı cımbızlayıp kendine göre anlatıyorsunuz. Kaynanam konserve verdi evet ama 38 haftalık hamileyken akşama kadar domates soyup doğradım ve kavanozlara doldurmaya yardım ettim.
Kaynanam evimi temizledi ama tek başına değil annemde yardıma geldi eşimde bende hep birlikte. Meğersem misafir getiriceğindenmiş. Sonrasında tabağını bile kaldırmadı. Daha hastanede doğuralı 24 saat olmamışken tatlı alıcam misafir gelince veririz diye heaplar yapıyordu. Şimdi dersiniz ki ay ne güzel kaynanaaa tatlısını düşünüyor. Kadın tatlıyı değil kendi tarafını ağırlamayı düşünüyor. Kuzenim amcam geldide kendi teyze kızıyla çocuklarla çay kahve içiyordu benim akrabalarıma kızıyla ay çok kalabalık oldu diye laf soktular. Geleli 2 dakika olmadı kuzenimin. Görüp çıktılar. Kendi tarafı saatlerce durdu gel memeni verelim diye de bi de o rezilliği çektim.
Kusura bakmayın ben nankör değilim kabul etmiyorum. Siz olayları ya da şahısları karıştırıyorsunuz ya da kendi travmalarınız var ona göre yorumluyorsunuz. Benim kaynanam kendi akrabası gelince al çorba kızım diyen ama onlar gidince suratıma bakmayan bi kadın. Herşeyi gösteriş.
siz hayatınıza benim tam tersimle devam edin ben karakterimden tavrımdan memnunum.

Siz benim amcamın hanımı olan yengeme çok benziyorsunuz karakter olarak. O da böyle söyler eder sonra iftira atmayın ben öyle bir şey demedim uyduruyorsunuz der çay kaşığı gibi karıştırır ortalığı kenara çekilir. Siz onun junior halisiniz.

Mor anka isimli kullanıcıydı sanırım konunuzda sizinle tartışırken kendiniz söylediniz hanımefendi attığınız yalanı mı unutuyorsunuz, kurduğunuz hayalleri mi yazıyorsunuz bilemiyorum ama yazmadığınız şeyleri yazdınız diyerek uydurucak değilim. Başka bir konunuzda da aynısını yaptınız yengenç isimli üyeydi sanırım yengenizle alakalı yazdıklarınızı yüzünüze vurdu söylemedim dediniz çıkardı gösterdi size. Sizin huyunuz bu sanırım. Konularınız yazılarınız orada duruyor vaktim olsa bulup alıntı yapıcam yazdıklarınızı ama siz de hayal gücünüzü zorlayın hatırlarsınız zaten ne yazmışsınız.

Diğer konulara gelince sesinizi çıkarıp ağırlığınızı koysaydınızda başınıza gelmeseydi. Cici gelincilik oynamak için yediniz bitirdiniz kendinizi. Biraz olgunlaşın. Çocuğunuza odaklanın. Bebeğiniz burada yazdığınız bir ton dedikodu cümleleriyle değil bilinçli ebeveynle büyümeli.

Aynı düşüncemdeyim. Yapım değişik olabilir ama bilinçsiz değilim en azından. Konunuzdan engelleme seçeneğini kullanın.

Evimizdeki kötü ruh hali sonucu yaşananlar.

yapabildim mi bilmiyorum ama hanımefendinin söylemediğim dediği konunun linki bu buyurun bakalım kimle karıştırmışım.

Back
X