• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra yaşanan ekonomik sıkıntı ve çalışmak.

Tazminatımı bozdurduk bi kaç bileziğim daha var. Eşimin yiyesi gelmiyormuş yemiyor yani turistlik yerde çalışıyor aşırı pahalı diyor. Zeytinyağlı yemek kek kurabiye yapıyorum sarma falan meyve hazırlıyorum yesin diye. Kahvaltılıkta hazırlıyorum poğaça yapıp dolaba atıyorum.
Kerkenes hanımefendi anlamıyor. Altın tutmuyorum. Nereye kadar böyle nerde hata yapıyoruz çalışayımmı nasıl yapıyorsunuz diye soruyorum taşa tutuluyorum. Taşınmak en son çare 800 km uzağa herşeyi bırakıp gitmek kolay mı ?
Geçinemiyorsan paran yoksa kolay. İstanbulda 3 kişi asgari ücret nasıl geçineceksiniz allah aşkına. İkinizde çalışanız asgari ücretle olmazzzz.

aynen altın bozmak istemiyorum o yüzden tüm tazminatımı hibe ettim. Ben durumum kötü demiyorum daha kötüye gitmemesi için neler yapabilirim napıyorsunuz tek maaşa düşenler diyorum. Memlekete gitmek istemiyorum insanlar arka sokağa taşınırken bi ton uğraşıyor 800 km gurbete gitmek en son çarem. Kardeşiniz yaşındayım nasıl böyle yorumlar yapabiliyorsunuz anlamıyorum.
İyi de anlatamadık size, siz şu an açlık sınırında bir parayla üç kişi ülkenin en pahalı şehirinde yaşamaktan bahsediyorsunuz.
Tüik’e göre bile 3 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 62 bin. Ki biliyorsunuz enflasyonu düşük gösteren kurumdur onlar bile 62 bin diyor.
Yani siz çalışsanız dahi 45-50 binle yine yoksulluk sınırı altında kalacaksınız.
Sizce burada doğru olan ucuz bir şehire taşınmak değil mi diyoruz?

İyi de anlatamadık size, siz şu an açlık sınırında bir parayla üç kişi ülkenin en pahalı şehirinde yaşamaktan bahsediyorsunuz.
Tüik’e göre bile 3 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 62 bin. Ki biliyorsunuz enflasyonu düşük gösteren kurumdur onlar bile 62 bin diyor.
Yani siz çalışsanız dahi 45-50 binle yine yoksulluk sınırı altında kalacaksınız.
Sizce burada doğru olan ucuz bir şehire taşınmak değil mi diyoruz?
Eşime dün iş teklifi geldi. Bugün görüşmeye gitti çok mutlu. İnşallah geri dönerler diyor. Hem eve yakın hemde saatleri çok iyi. Para olarakta daha yüksek vermişler🥹
Taşınma fikri aklımda ama sıralama olarak öncelik eşimin daha iyi bir işe girmesi ve benim çalışmam. Olmazsa kızım için giderim. Bizim öyle karı koca sigara içki eğlenceye para harcamamız yoktur. Öyle kahve tatlı yeriz dolaşırız. İmkan varsa tatil yoksa senede 1 kere köy. Çocuğumuz için sıkıştık hala da eşim yapamıyor kısmayı. Güneş kremini normal alalım diyorum doktorun önerdiğini alıyor. Meyvesini eksik etmiyor. Market harcamamız zorladı bizi bir de sağlık. Vitaminler falan işte bilirsiniz.

Back
X