• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra yaşanan ekonomik sıkıntı ve çalışmak.

benim anladığım kadarıyla

eşiniz zaten daha önceden iyi kazanıyormuş
çünkü işin içinde illegal bişeylar varmış

siz aman dur bebek olcak yarın bigün patlarsınız, dediğiniz için iş değiştirmiş
şu anda az alıyor. zamanında muhtemelen sigortasız gündelik iyi işlere de gidiyordu. şimdi sigortalı sabit tek yerde çalışıyor.

adam aslında işten anlıyor gibi ? ne kadar anlıyor uzmanlığı ne bilmiyorum ama benim elektrik sektöründe çekirdekten yetişme bir arkdaşım var (OSTİMden arkadaş organize sanayide çalışıyordum ben eskiden) neyse 1 baraj arızasına gidiyordu mesela 15 yıl önce, günde 5 bin alıyordu, bilet kalacak yer de çağıran firmaya ait olmak üzere.

eğitimi var mı?
mesela memlekete de isteidkleri parçarı o burdan gönderiyor filan dediğinize göre parça malzeme bunlardan da anlıyor

atıyorum bi Schenider'a filan girse -hadi fabrika olmasın- böyle büyük şirketlerde plasiyer ya da satışçı olarka çalışsa daha iyi kazanır.

üstelik altında şirket arabası olur sizin arabayı tutup onun masrafını çekmesine gerek kalmaz. bu bir örnek

kısacası şu anda uzak yere gidip 33 alıp (yol yemek dahil) ev geçindirmesi elbetteki zor, (hatta imkansız). yani sizin yanlışınız asgari civarında bir gelir kazanıp istediğiniz düzeyde yaşayabilirsiniz sanmak. olmaz, imkansız bişey istiyorsunuz.

eşiniz sıradan 2 yıllık iş tecrübesi olan 20 yaşında admaın alacağı paraya çalışıyor şu anda. sizin tüm sıkıntınız bu. bu adamın gidip en azından bi 40-45 alıp yemeği de işyerinde yemesi lazım ki siz normale dönün.

sonra siz de çalışırsınız, toparlarsınız ama esas büyük sıkıntı eşinizin kalifikasyonuna göre işte çalışmaması.
Hay güzelim ağzına sağlık. Evet eski işyeri patladı zaten patron kapatıp gitmiş milleti dolandırıp. Orda altında arabası vardı kahvaltı yemek yer içerdi cumarteside kahvalrı yapıp eve gelirdi.
Eşim işten anlıyor çok yerle görüştü eve yakın ama yeni işe gireceği zaten maaş işte ortalama. Tek çalışan çıkıp yeni yer riskinide göze almalımıyız bilmiyorum. Daha yeni cv bırakmış benden habersiz. Çok uğraşıyor. Eşim o kadar çok çalışmışki 2 3 seneye günü doluyor düşünün
Çözüm bulduysanız süper o zaman.

O zaman buradaki yorumlara üzülme kardeşim inan herkes bildiği hayatı paylaşıyor.

Hiç kimsenin düzeni başkasına uymaz.

Çocuğun masrafı azalmadı arttı mesela bizim evde.
benim endişem zaten bu yönde masrafları artıcak. Bozduralım altın dert değil ama nereye kadar diyorum eşime. Çocuğu bırakmamı istemese de yapıcak bişey yok 2 gün eski mağazama döneceğim çok yorulucam ama en azından akmasada damlar. Eksiye düşmeden geçinirsek kızım büyüyünce bi hal çaresi bulunur.bizim sabit borçlar 20 bin civarı eksiye de ortalama 10 15 düşüyoruz sabitler biterse halledicez bu işi. 🥹🤲🏻

Hay güzelim ağzına sağlık. Evet eski işyeri patladı zaten patron kapatıp gitmiş milleti dolandırıp. Orda altında arabası vardı kahvaltı yemek yer içerdi cumarteside kahvalrı yapıp eve gelirdi.
Eşim işten anlıyor çok yerle görüştü eve yakın ama yeni işe gireceği zaten maaş işte ortalama. Tek çalışan çıkıp yeni yer riskinide göze almalımıyız bilmiyorum. Daha yeni cv bırakmış benden habersiz. Çok uğraşıyor. Eşim o kadar çok çalışmışki 2 3 seneye günü doluyor düşünün

benim endişem zaten bu yönde masrafları artıcak. Bozduralım altın dert değil ama nereye kadar diyorum eşime. Çocuğu bırakmamı istemese de yapıcak bişey yok 2 gün eski mağazama döneceğim çok yorulucam ama en azından akmasada damlar. Eksiye düşmeden geçinirsek kızım büyüyünce bi hal çaresi bulunur.bizim sabit borçlar 20 bin civarı eksiye de ortalama 10 15 düşüyoruz sabitler biterse halledicez bu işi. 🥹🤲🏻
İnşallah canım.

Yorgunluk için bilemedim.

Kimi anneler evde olmanın kimi anneler de dışarıda çalışmanın daha yorucu olduğunu söylüyor.

İnşallah canım.

Yorgunluk için bilemedim.

Kimi anneler evde olmanın kimi anneler de dışarıda çalışmanın daha yorucu olduğunu söylüyor.
Kızım 9 aylık annem şuan kolay bakabilir ama yürüyünce bilmiyorum daha mı zor olur daha mı kolay hiç tecrübe edinmedim☺️

Back
X