Çocuktur diye hoş görmek mi lâzım?

Annesinin cevabından belli yetiştirilme tarzı. Yazık üzüldüm kuzuya. Sizin yapabileceğiniz bi durum yok. Sanırım yerinizde olsam kızımın onunla oynamasına izin vermezdim. Böyle davranışlar geçici de olsa sirayet edebilir çünkü sizin kızınıza da.
Bir süre oynamıyorlar, herkes dışlıyor. Sonra unutup barışıyorlar.

Çocuk kendi ailesinden bişey alamiyorsa sizin elinizden ne gelir ki. Yapabileceğiniz sey eger mümkünse aynı ortamda tutmamak.
Aynı binadayız tüm aileler.

ailesinin eğitim vermesi lazım. şu süreçte bişi yapamazsınız ama zaten o çocuk aile de eğitimi vermediği için yaşları ilerledikçe pek çok arkadaş grubundan dışlanacak. bir süre sonra yalnız kalacak. tabi ailesi bunu fark ettiğinde iş işten geçmiş olacak
Ben de böyle düşünüyorum. Derdim kendi kızımın incinmeden, çok etkilenmeden bu dönemleri atlatması.

Bir süre oynamıyorlar, herkes dışlıyor. Sonra unutup barışıyorlar.
Çocuk kalbi işte kıyamam. Bilmiyorum başka ne yapılır kibarca siz uyarın desem annesi sorun çıkarır muhtemelen.

Merhaba güzel hanımlar,
Kızım 7 yaşında ve kendi yaşında bir arkadaş grubu var. Fakat içlerinde bir tanesi çok farklı. Adı Ece olsun.
Mesela evcilik oynarken Ece birden kalkıp onları oyundan kovuyor ya da "sen git seninle oynamak istemiyoruz, biz filancayla oynayacağız" diyor. Kendi oyuncaklarını kimseyle paylaşmazken, diğer kızlar paylaşmazsa "sahtekar, iki yüzlü, yalancı, defol" gibi kelimeler kullanıyor. Benim kızım veya diğer kızlar ya oyunu terkediyor ya da ağlıyorlar.
Annesiyle konuştum ama "çocuktur ya olur öyle şeyler" diyor. Yalnız bu 1 değil 2 değil.

Bu durumla nasıl başa çıkabiliriz?
Ailesinde duyuyor muhtemelen o kelimeleri.

Ben de böyle düşünüyorum. Derdim kendi kızımın incinmeden, çok etkilenmeden bu dönemleri atlatması.
akran zorbalığı zor bişey. çocuk ya şımartılmış, kötü hareketleri pohpohlanmış görmezden gelinmiş yada aile içinde birbirine öyle davranan bireyler var. çocuğa üzüldüm. kızınızı düşünmek hakkınız. çok zor bir konu bencede. çekip alsanız olmaz. ama belki hangi davranışların yanlış olduğunu kızınıza anlatabilirsiniz. o arkadaşının yaptığının yanlış birşey olduğunu vs. bilemiyorum. çünkü çocuk işleri çok karışık fazla müdahale edersen her sorununu ebeveynler çözmesin diyorlar. müdahale etmesen zorbalığa mı maruz kalıyor acaba diye düşünüyor insan. pedagog arkadaşlar yazsa biz de öğrensek en iyisi =)

Belliki annesi çocuğunu zerre kadar önemsemiyor. Olur öyle, çocuktur yapar, diye birşey yok. Çocuk sürekli gözlemlenir, ters veya yanlış bir tutumu, huyu, davranışı varsa onun üzerine gidilir, sorunun kaynağı araştırılıp çözüme kavuşturulur. Ben olsam sanırım annesi ile bu konu hakkında konuşurdum, bu çocukların oyununa müdahil olmak değildir. Ama hala değişmiyorsa kendi kızınızla bu konunun üzerinde konuşun. Durumun yanlışlığı ve empati yapması üzerine. Çocuklar arkadaşlarından çok çabuk etkilenip, yeni huylar edinebiliyorlar.

Merhaba güzel hanımlar,
Kızım 7 yaşında ve kendi yaşında bir arkadaş grubu var. Fakat içlerinde bir tanesi çok farklı. Adı Ece olsun.
Mesela evcilik oynarken Ece birden kalkıp onları oyundan kovuyor ya da "sen git seninle oynamak istemiyoruz, biz filancayla oynayacağız" diyor. Kendi oyuncaklarını kimseyle paylaşmazken, diğer kızlar paylaşmazsa "sahtekar, iki yüzlü, yalancı, defol" gibi kelimeler kullanıyor. Benim kızım veya diğer kızlar ya oyunu terkediyor ya da ağlıyorlar.
Annesiyle konuştum ama "çocuktur ya olur öyle şeyler" diyor. Yalnız bu 1 değil 2 değil.

Bu tarz çocukların ( bizim çevremizde de var ) tuhaf bir cazibesi oluyor. Lider özelliği mi desem, baskın tip mi desem bilemedim.
Ne yaparsa yapsın karşısına kendi gibi bir çıkmadığı sürece diğer çocukları hep etkisi altında tutuyor.
Ben eminim kızınız ya da diğer çocuklar o an kırılsalar da ertesi gün onunla oynamaya devam ediyordur. Hatta onun tarafından kabul görmek daha pasif çocuklara kendini iyi bile hissettiriyor.
Öğretmenim, okulda da dikkat ediyorum. Acımasızca arkadaşlarını aşağılayan, onları kıran çocuklar hep sınıfın en popüler çocukları. Etraflarında her daim emir verip işlerini yaptırabilecekleri çocuklar da hazır bulunuyor.
Çok garip ve üzücü bir durum. Benim kızımın da etrafında pervane gibi döndüğü böyle bir arkadaşı var, bir çözüm bulamadım ben.

Bu tarz çocukların ( bizim çevremizde de var ) tuhaf bir cazibesi oluyor. Lider özelliği mi desem, baskın tip mi desem bilemedim.
Ne yaparsa yapsın karşısına kendi gibi bir çıkmadığı sürece diğer çocukları hep etkisi altında tutuyor.
Ben eminim kızınız ya da diğer çocuklar o an kırılsalar da ertesi gün onunla oynamaya devam ediyordur. Hatta onun tarafından kabul görmek daha pasif çocuklara kendini iyi bile hissettiriyor.
Öğretmenim, okulda da dikkat ediyorum. Acımasızca arkadaşlarını aşağılayan, onları kıran çocuklar hep sınıfın en popüler çocukları. Etraflarında her daim emir verip işlerini yaptırabilecekleri çocuklar da hazır bulunuyor.
Çok garip ve üzücü bir durum. Benim kızımın da etrafında pervane gibi döndüğü böyle bir arkadaşı var, bir çözüm bulamadım ben.

Canım sana tavsiyem çocuğunuza soylettirin hem çocuğunuz da dolaylı yoldan öğrenmiş olur bu konuşma tarzını.

Çocuğunuz ecele desin ki sen çok ayıp konuşuyorsun böyle konusursan asıl ben senle oynamam çok kötü söylediğin şeyler desin. Hem anne de duyar da belki biraz üstüne alınır.

Tespitleriniz o kadar doğru ki .Ben de öğretmenim ve benimde hep gözlemlediğim şeydir bu lider pozisyondaki çocukların yüzde sekseni aynı zamanda arkadaşlarına karşı zorbalık yapıyor.Etrafindaki çocuklar da onu tarafından kabullenmek adına ona iyi davranmaya yaptığı kötü hareketleri tolere etmeye devam ediyorlar. Ve ne yazık ki benim kizim da lider pozisyonda olan çocuklar tarafından hep kullanılmaya çalışıyor ve karşı koyup boyun eğmeyince de bu sefer diğer arkadaşları ile de arası bozuluyor.Sonuc olarak benim gözlemlediğim bu çocukların ailesinde mutlaka bir problem oldugu, ya anne çok baskın karakter ya baba da şiddet eğilimi var yada çocuğa aile içinde inanılmaz tavizler veriliyor.

7 yaşında oyuncak oynamaları ilginç geldi. Ben küçükken bizim grupta da vardı öyle bir kız. Grubu yönetmeye çalışırdı herkesi birbirine düşürürdü. Hatta apartmandaki kocaman kadınların bile arasını bozdu nasıl becerdiyse yaş 9 falan üstelik. Benim bilinçaltımda baya derin yaralar açtı kendisi. O yaşlar çocuğun kişiliğinin oluştuğu ve şekillendiği yaşlar. Bence elinizden geliyorsa görüşmemelerine özen gösterin. Farklı arkadaş grubu edinmesini sağlayabilirsiniz kurslar vs aracılığıyla. İlla görüşeceğim diyorsa da ezdirmemeye bakın. Gruptaki diğer kızlarla yakın olmasını sağlayın onları eve davet ederek tabii ki eceyi etmeyerek.

Çocuklar 10 dakika sonra affeder unutur. Hem böyle bir sürü insanla karşılacak çocuğunuz hem bu tecrübeler onun arkadaş olarak doğru inan seçmesine yardımcı olacak. Affetmeyi öğrenecek. Ailesine normal gelmesinin sebebi o çocuk onları ailesinden öğreniyor. Bu durumda sadece böyle bir aileye düştüğü için çocuk adına üzülürüm ben. Bence hiç müdahale etmeyin.
Bence müdahale lazım. Çocukluk arkadaşları ve çocukken öğrenilen şeyler önemlidir. Daha seviyeli ve faydalı kişilerle vakit geçirmesi kendi yararına olur. Tam dil ve spor çağlarında. Apartmandaki çocuklarla vakit geçirmek yerine kurslarda tanıştığı çocuklarla vakit geçirmesi daha hayırlı olur. Hem özgüveni gelişir hem de hobisi olur. Baskıcı bir çocuğun yedi yirmi dört hakaretine maruz kalmak ve maalesef onun gözüne girmek için pasifleşmek kötü etkiler.

Merhaba güzel hanımlar,

Ne yazık ki siz uzaktan hiçbir sey yapamazsınız. Annesine durumu paylaşmışsınız umarım gerekli özeni gösterir ve yol bulur o kız içinde zor bir durum olur yoksa ilerde

Görüşmeye ara verin. Çocuklara ve Ece dediğiniz çocuğa bu şekilde oynayamayacaklarını söyleyin. Annesine de güzel şekilde anlatın. Böyle giderse olmaz diyin

Her cocuk farklidir başkasının çocuğunu terbiye edemezsiniz çocuğunuzu onla oynatmaz siniz olur biter

çocuk demek ki aileden görüyor ya da yanlış davranışları üzerinde kafa yorulmuyor.Kendi çocuklarına ederler,annesi bu şekilde geçiştirerek.

Sanki benim dusuncelerimi yazmışsınız. Aynen katılıyorum.

Bence müdahale lazım. Çocukluk arkadaşları ve çocukken öğrenilen şeyler önemlidir. Daha seviyeli ve faydalı kişilerle vakit geçirmesi kendi yararına olur. Tam dil ve spor çağlarında. Apartmandaki çocuklarla vakit geçirmek yerine kurslarda tanıştığı çocuklarla vakit geçirmesi daha hayırlı olur. Hem özgüveni gelişir hem de hobisi olur. Baskıcı bir çocuğun yedi yirmi dört hakaretine maruz kalmak ve maalesef onun gözüne girmek için pasifleşmek kötü etkiler.
Şu an için komşunun çocuğu evet oynamasını engellediniz. Peki okula gönderdiğinde nasıl müdahale edecek? Orda da eceyi sınıftan okuldan mı atmaya çalışacaklar? Hadi ece kötü bir ailenin çocuğu. Peki ya kaynaştırma öğrencileri? Kimisi şiddete meyilli oluyor, davranış bozuklukları oluyor. Peki öğretmen ecenin dışlanmasına izin verecek mi? Bu eylemlerle bugünü kurtarmak ya da çocuğunuza bir ömürlük başa çıkma becerisi kazandırmak😉. Tercih annelerin...

Back
X