Çocuktur diye hoş görmek mi lâzım?

Şu an için komşunun çocuğu evet oynamasını engellediniz. Peki okula gönderdiğinde nasıl müdahale edecek? Orda da eceyi sınıftan okuldan mı atmaya çalışacaklar? Hadi ece kötü bir ailenin çocuğu. Peki ya kaynaştırma öğrencileri? Kimisi şiddete meyilli oluyor, davranış bozuklukları oluyor. Peki öğretmen ecenin dışlanmasına izin verecek mi? Bu eylemlerle bugünü kurtarmak ya da çocuğunuza bir ömürlük başa çıkma becerisi kazandırmak😉. Tercih annelerin...
Peki başa çıkma yöntemi nedir çocuklar için?
Durumu örneklendirip somutlaştırır mısınız?
Mesela ne yapmalı çocuk bu tip durumlarda?

Peki başa çıkma yöntemi nedir çocuklar için?
Durumu örneklendirip somutlaştırır mısınız?
Mesela ne yapmalı çocuk bu tip durumlarda?
Her işin bir uzmanı var. Ben konu sahibine de daha önce yazdığım gibi pedagogdan bu gibi durumlarda nasıl davranılması gerektiğine dair yardım alınmasının doğru olacağını belirttim.

Ne yazık ki aile içinde bir huzurluk varsa çocuk bundan etkileniyor,etrafına o huzursuzluk ve mutsuzluğu yansıtıyor,duyduğu kelimeleri kullanıyor.İş ailede bitiyor,geç kalmadan çözseler diyeceğim ama çocuktur diye üstünü örttüğü şeyler günü geliyor çığ gibi büyüyor.Sonra toplum neden böyle

Kesinlike çocuğun evinde problem var, öğrenilmiş davranışlar bunlar. Ailesi çocuğun yanında kötü örnek olduğu gibi bir de ilgilenmiyor. Tabiki müdahele edilmesi gerekiyor ancak sizin yapabileceğiniz bir şey yok. O çocuk zaman içinde dışlanacak ve bir şekilde yanlış davrandığını öğrenecektir. Başka yolu yok.

Bütün çocuklar masumdur aslında, kötü davranmalarının sebebi aileleleridir. Maalesef ne ilgisiz aileler var. Sizin konuşma imkanınız var mı çocuğu karşınıza alıp konuşsanız?

Çocuktur ya olur öyle şeyler diyen aile sıkıntılı bence..Çocuklarına yaptığının doğru bir davranış olmadığını anlatmak yerine olur öyle deyip geçiştirirlerse çocuk ne yapsın yaptığını doğru bilir..
Olur öyle diyen aile,kendi cocuguna yapılsa kaplan kesiliyor emin olun.
Amaan sizinkiler de korusun kendini canııım,ben hiç koruyucu degilim öyle diyen bir anne,çocugu anaokuluna gideceginde kara kara düşünüyordu ezerlerse üzerlerse diye...

Demek ki bu ece baskın bir karakter. Benim size tavsiyem sizin çocuğunuz ve diğer çocuklar oyunu kursunlar ece de gelmek isterse gelsin ama kimseyi kovma hakkına sahip olamasın. Kovarsa da diğerleri kendi arasında oynamaya devam etsin. Ve kaale almasınlar. Bir süre sonra ayak uydurmak zorunda kalacaktır .
Diğer çocuklara bunu nasıl empoze edecek ki .çok zor değil mi kimildamayin oyununuza devam edin onu sallamayın çocuklar.diye tek tek yaptirabilmek herkese

Hepsi oyunu terk etse ve birbirleriyle oynasalar ece yalniz kalir, dışlanmadiği için, digerleri oyunu terk etmediği için ece istediği kişileri kovabiliyor, O nunla bir daha oynayan olmasa yapamazdi.

Cocuk psikolojisinden hiç anlamam ama 7 yaş çokta kucuk değil. Aglamak yerine cozum bulabilirler, biz sokakta buyuyup oynadik. Bir sorun oldugunda annelerimize aglamiyorduk kendi içimizde hallediyorduk genelde cok buyuk bir durum degilse. Bu durum da cocuklarin aşamayacagi birsey degil.bence.

Diğer çocuklara bunu nasıl empoze edecek ki .çok zor değil mi kimildamayin oyununuza devam edin onu sallamayın çocuklar.diye tek tek yaptirabilmek herkese

Tabi ki diğer çocuklara ebeveyn olarak çıkıp ben söylemem ama kendi kızıma söylerim. Arkadaşlarını ve seni kovuyor madem diğer arkadaşlarınla anlaş ve kendi aranızda bir oyun kurun diye. Benim kızım 1. sınıfa giderken dışlandı. Bu biraz kendi hatası biraz çocukların gruplaşması nedeniyleydi. Tıpkı buradaki gibi ama baskın karakterli bir kız vardı sınıfta hakaret filan yoktu ama istediklerini yapmazsa diğerlerini dışlıyorlardı. Benimki de baskın olmaya çalışıyor ama diğerleri çoktan kaynaşmış bile giremiyor aralarına ya da almıyorlar. Herseferinde konuştum ben kendini ezdirmemesi gerektiğini söyledim. zamanla öğreniyorlar

Kıyamam ya o yaşlarda böyle şeyler çok üzücü.Bende 7 yaşındayken bir arkadaşımın doğum gününe gitmiştim.Kızlardan biri beni istemedi,diğerleride ona uydu hep beraber başka bir odaya geçip kapıyı kitleyip oynamışlardı.Hediyemi kızın annesine verip ağlaya ağlaya çıkıp evime gitmiştim hala unutmam bu olayı.Lütfen bu duruma bir çözüm bulmaya çalışın

O yaş grubundaki çocuklar bahsettiğiniz gibi bu gün kızdıklarını unutur yarın sil baştan tekrar oynamaya başlarlar.Ama biraz bilişsel ve sosyal açıdan olgunlaştıkça, çocuktan çocuğa farklılık göstermekle beraber hemen hemen 9 yaşında kiminle oynayıp oynamaması gerektiğine karar vermeye başlarlar. Diğer çocuğa gelince ailesi terbiyesini vermezse ancak bir iki yıl sonra dışlandıkça belki biraz anlayacaktır. Çocuklar zalim ve aynı zamanda unutkandırlar çok kafanıza takmayın nasıl olsa yarın yine birlikte oynayacaklar çocuğunuza artı getirisi sosyal açıdan kendini savunmayı yavaş yavaş öğrenecektir

Bu konuda müdahale etmek yanlış olur. Çocuğunuza bu durumu öğretip hakkını savunmasini ve birlik olmalarini ogretmeniz gerekiyor ya da anneye bu durumunun çocukları uzdugunu belirtmeniz dışında yapabilceginiz bir şey yok

Kızınız kendine ait yeni bir oyun kursun ve gelmek isteyenleri davet etsin. Belki kimse gelmiycek yalnız oynamak zorunda kalicak ama bunu öğrenmeli Yetişkinlikte de hep böyle tiplerle ugrasicak, ona bu bilinci verin

Bence Ece için yapılabilecek bir şey yok ama bu durumda başa çıkmayı kızınıza öğretebilirsiniz, aslında kızınızın kullanacağı başa çıkma stratejileri Ece’nin faydasına bile olabilir...

Back
X