Coğrafya kaderdir diyorlar

C

Cok biliyosun sen ! Bazı şeyler kaderdir önüne geçilemez anlayın bunu bı zahmet
ya allah askina izmirde yasarken ne idugu belli olan - nasil yasadigini / kulturlerini bildigin akrabalarinin oğluyla evlenip nasil ıssız ve yobaz oldugunu, hicbir sosyal aktivitesi olmadigini bildigin bir sehre gitmeyi tercih etmek kader midir?
ailesi falan da zorla vermemis ha, yapma kizim etme kizim diye yalvarmislar
kendi basini kendi yakmış

bebeğim , yandımAllah koca diye 25 yaşında kültür şokuna girme pahasına kıta değiştiren hayatının geri kalan 45 senesini orada geçireceğini anlayınca ancak ayılan sensin ama gerizekalı ben miyim ; ) öyle olsun 🤭
Konu. Sahibi güzel laf etmiş size 🤣 milletle dalga geçersen alırsın cevabını böyle.

Burda insanları yargılamak ne kadar da kolay ! Konu sahibi lütfen bu tür insanlarin yorumlarını takip ciddiye almayın. Ben aynı hatayı yaptım çünkü. Konudan da engelleyin
"Karşıma biri çıksa ülke değiştirmeye razıyım" diyen SENİ zevkle yargılarım, sen akıl verme; belli ki sana kadar bile yok 😁

C

Cok biliyosun sen ! Bazı şeyler kaderdir önüne geçilemez anlayın bunu bı zahmet
İrade neden yaratıldı sence ?

Kader nedir , ilkokul bebesine anlatır gibi anlatayım seviyene uygun ;

İki yol var biri çalışma aşamasında güvenli değil diğeri güvenli .iradeni kullanıp güvenli yoldan gidersin tüm kurallara uyarsın ama başına kaza gelir bu kaderdir.

Diğer bataklıklı yolu seçtin (kazayı göze almışssın demektir), yol bozuk , kırık dökük bütün uyarılara rağmen yola girdin kaza yaptın bu kader değil, ahmaklık.

Eklentiler

• 1000018132.webp
    1000018132.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 12
Aynen size göre hep hata yapan insanlar cahil kafasız dusunememiş bir tek siz akillisiniz öyle mi ! Kendiniz kusursuz musunuz insanlar tercih yapar sonuçları düşündüğü gibi gitmeyebilir herkesin tercihleri farklı olabilir suçlu sensin hatalı sensin diyerek insanları daha fazla içinde bulunduğu bataklığa itmeyin bu daha doğru öyle değil mi egitimlisiniz kendinizi gelistirmişsiniz ya sözde ‼️
Hayrolsun inşallah.
Gecenin köründe ne sardınız insanlara. Evdekiler kafi gelmedi hırsınızı buradan mı çıkarıyorsunuz? Halk arasında buna "kuyruğuyla kavga etmek" denir.
Sizin konularınızı biliyorum. Aklınız bir geliyor bir gidiyor.
Söylenecek çok şey var size ama cidden zamana yazık, parmaklara yazık.

Merhaba arkadaşlar LÜTFEN BAŞLIĞI GÖRÜP GEÇMEYİN YAZDIKLARIMI OKUYUN BANA YOL GÖSTERİN öncelikle anlatacağım konu sizin için basit görünebilir ama beni o kadar derinden etkileyen bir durum ki psikolojik olarak çöküntü yaşamama tek sebep diyebilirim ben İzmir'den Erzincan'a merkeze 2 saat uzak küçük bir ilçeye gelin geldim ve cahil kesimin çok olduğu insanlarin bir çoğu görüşe çok dar açıdan baktigi bir bölge yani devletin bile kulak asmadığı bir yer diyebilirim eşim sabah çıkıp akşam 9 a doğru işten gelen biri kendi işi ama yinede o saatlerde gelmek zorunda kalıyor ve ben akşama kadar bir başıma sürekli evdeyim o kadar bunalıp sıkılıyorum ki bazen kendi kendime ağladığım zamanlar bile oluyor sıkıntıdan tek başımayim ne bir arkadaşim ne bir çevrem yok burada bazen hayal bile kuruyorum İzmir'de otursaydim oradan biriyle evlenseydim böyle olmazdım diye ama bazende dusunuy belki benim için hayırlısı olan buydu eşimde haline şükret diyor işimiz var gücümüz var kimseye muhtaç değiliz çok şükür öyle de insan sürekli evde duruncada psikolojim bozuluyor gibi hissediyorum olduğum ilçede gezilecek hiçbir yer yok öyle bir yer köyün ilçe halini düşünün A101 den bimden başka bir şey yok gibi yani düşünün ki beni bu siteye atacak kadar siteyi kullandıracak kadar bunalıma girdim ben böyle siteleri dahi umursamayan biriydim artık derdimi anlatacak bir yerlere atıyorum kendimi sürekli Allah'a dua ediyorum Allah'ım beni bu darlıktan ferahlığa çıkar diye gerçekten çok zor yanlızlik hele ailen 24 saatlik uzak bir şehirdeyken ne yapıcam sizce ne yapmam lazım
Siz kaderinizi kendiniz seçmişsiniz.hic uyaran olmadı mı ? Ailenizden.Boyle yaşamak çok zor olmalı.

Merhaba arkadaşlar LÜTFEN BAŞLIĞI GÖRÜP GEÇMEYİN YAZDIKLARIMI OKUYUN BANA YOL GÖSTERİN öncelikle anlatacağım konu sizin için basit görünebilir ama beni o kadar derinden etkileyen bir durum ki psikolojik olarak çöküntü yaşamama tek sebep diyebilirim ben İzmir'den Erzincan'a merkeze 2 saat uzak küçük bir ilçeye gelin geldim ve cahil kesimin çok olduğu insanlarin bir çoğu görüşe çok dar açıdan baktigi bir bölge yani devletin bile kulak asmadığı bir yer diyebilirim eşim sabah çıkıp akşam 9 a doğru işten gelen biri kendi işi ama yinede o saatlerde gelmek zorunda kalıyor ve ben akşama kadar bir başıma sürekli evdeyim o kadar bunalıp sıkılıyorum ki bazen kendi kendime ağladığım zamanlar bile oluyor sıkıntıdan tek başımayim ne bir arkadaşim ne bir çevrem yok burada bazen hayal bile kuruyorum İzmir'de otursaydim oradan biriyle evlenseydim böyle olmazdım diye ama bazende dusunuy belki benim için hayırlısı olan buydu eşimde haline şükret diyor işimiz var gücümüz var kimseye muhtaç değiliz çok şükür öyle de insan sürekli evde duruncada psikolojim bozuluyor gibi hissediyorum olduğum ilçede gezilecek hiçbir yer yok öyle bir yer köyün ilçe halini düşünün A101 den bimden başka bir şey yok gibi yani düşünün ki beni bu siteye atacak kadar siteyi kullandıracak kadar bunalıma girdim ben böyle siteleri dahi umursamayan biriydim artık derdimi anlatacak bir yerlere atıyorum kendimi sürekli Allah'a dua ediyorum Allah'ım beni bu darlıktan ferahlığa çıkar diye gerçekten çok zor yanlızlik hele ailen 24 saatlik uzak bir şehirdeyken ne yapıcam sizce ne yapmam lazım
Megakent denilen İstanbul'da yaşıyorum, bana hitap etmeyen insanlar burada da var. "Cahil, dar görüşlü kesim" diye etiketlemenin size hiçbir faydası yok ki, sadece moralinizi bozar bu düşünceler. Eğitim alamamıştır, karakteri öyledir, kapasitesi o kadardır, ne bileyim... Cahilliği size birebir zarar vermiyorsa kendi problemi. Diplomalı cahiller de bol bol, hem de istemediğimiz kadar mevcut. Kalabalığın içinde az insan çok huzur diye çırpınıyoruz, imkanım olsa küçük bi şehrin küçük bir kasabasında herkesten uzak yaşamayı tercih ederdim. :)
Online eğitimler var, her şehirde okuma grupları var. Çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla, sadece videodan izleyerek öğrenip örgü örebilirsiniz, özel günler için hediyelik tasarlayıp sosyal medya üzerinden satış yapabilirsiniz. Ya da balkonunuza bitki, çiçek dikebilirsiniz, kendinizi oyalamak adına. İnsanlara değil de kendinize ve ailenize odaklanırsanız, vaktinizi geçirebilecek bir hobi vs edinirseniz, nerde yaşadığınızın hiç önemi kalmaz.

Neden hayatı kendinize de eşinize de zından ediyorsunuz.
İsteseniz orda da gayet güzel ortamlara girebilirsiniz.
Herkes İstanbulda İzmirde mi yaşıyor?

Kurslara yazılın, pastacılık, dikiş vb bir sürü donanım sahibi olacağınız nice kurs var öğrenin. Öğrendiklerinizi paraya dönüştürün eşinize destek olun.

Birikiminizle her sene eşinizin izin dönemi Ülkenin güzel yerlerinde gezin kendinizi geliştirin.

Eğitim durumunuz yarıda kaldıysa açıktan okuyun diplomanızı alın bşr mesleğiniz olsun.

Uyumlu olun Eşinizin ailesi ile biraraya gelin onların da bakış açısını değiştirin.

Eee evde akşama kadar oturursanız he yerde sıkılır bunalıraınız.

Back
X