coğrafya oyunu

gkcnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
662
1
96
Ankara
ilk önce buraya bir soru yazacağız cevabı veren yeni soru yacak ve bu böle gidecek diğer dersler içinde yapacağız tabiiki ne dersiniz

Bende başarılı olacağına inanıyorum.
Çünkü sözel dersleri günlük hayata aksettirince sınavda karşılaşırsak kkdan aklımıza gelebilir
Ama ben daha coğrafyaya geçmedim matematikteyim.
Size iyi oyunlar

Yerel saat farkı en fazla olan bölgemiz Karadeniz bölgesidir

öncelikle aynı meridyen üzerindeki tüm noktalarda yerel saat aynıdır. Karadeniz bölgesi doğu-batı uzantısı en fazla bölge olduğu için üzerinden çok meridyen geçiyor. o yüzden en doğusu ile en batısı arasındaki yerel saat farkı fazladır.

soru: çizgisel hızın en fazla olduğu ilimiz ve çizgisel hızın en az olduğu ilimiz hangisidir? sebebi nedir?

soru: çizgisel hızın en fazla olduğu ilimiz ve çizgisel hızın en az olduğu ilimiz hangisidir? sebebi nedir?

çizgisel hızın en fazla olduğu ilimiz hataydir sebebi ise ekvatora en yakın olmasıdır dünyada en fazla çizgisel hız ekvatorda en az kutuplardadır:)

pekiiii ekvatorda gece ve gündüz her zaman 12 saattir yani 12 saat gece 12 saat gündüz dünyanın her yerinde gece gündüz zamanının eşit olduğu tarih hangileridir

cevap:ekinoks yani 21 mart ve 23 eylülde dünyanın her yerinde gece gündüz süreleri eşittir. 12 saat gece 12 saat gündüz yaşanır.

21 marttan sonra kuzey yarımkürede Tr de gündüzler uzamaya; geceler kısalmaya başlar.

soru: 21 haziranda en uzun gündüz nerede yaşanır?

21 haziran yani yazın başlangıcı :) sinopta çünkü yazın(21 haziran) da kutuplara gidildikçe gündüz uzar gece kısalır kışın(23 eylül) tam tersi gece uzar gündüz kısalır:)

türkiyede ulaşım yapılan tek akarsu hangisidir sebebi nedir?

Tr.nin en az yağış alan bölgesi hangisidir? neden?
platoların en fazla olduğu bölge hangisidir?

Türkiye'de az yağış alan yerleri, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve yer yer Doğu Anadolu'nun çukur yerleridir. En az yağış alan yer, Tuz Gölü çevresi ile Iğdır Ovası civarıdır .

NOT: En az yağış alan bölge İç Anadolu Bölgesi olmasına rağmen en kurak bölge Güney Doğu Anadolu Bölgesidir. Sebebi ; buharlaşmanın fazla olmasıdır.

İç Anadolu: Cihanbeyli, Obruk, Haymana, Uzunyayla ve Bozok Platoları

Tr de hangi hayvan sayıca fazladır?
Tr de süt alımının en fazla olduğu hayvan hangisidir?

Türkiye hayvan varlığı bakımından önemli bir potansiyele sahiptir. 25 milyon civarındaki koyun ve 10 milyon civarındaki sığır ve 6.5 milyon civarındaki keçi
hangi hayvan bilmiyorum:26:

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde 1940 larda petrolün bulunması ve petrol işleyen endüstri tesisinin kurulması ile gelişen şehir hangisidir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…