coğrafya oyunu

kar erimeleri ilkbaharda olur o yüzden heyelanlar ilk baharda fazladır

en sık marmara en seyrek doğu anadolu

batman

orta kuşakta yer alan ülkeler hangi rüzgarların etkisi altında kalır?

Türkiye orta kuşakta yer aldığı için dört mevsim belirgin olarak yaşanır.

Türkiye'de etkili olan rüzgarlar

Karayel :soğuk
Yıldız:soğuk
Poyraz:soğuk
Lodos:sıcak
Kıble:sıcak
Keşişleme:sıcak

orta kuşakta yer alan ülkeler batı rüzgarlarının etkisi altındadırlar.

ülkemizde görülen yağış şekilleri

1- konveksiyonel yağış (özellikle iç anadolu)

2-orografik yağış (özellikle karadeniz)

3-cephe yağışları (özellikle akdeniz)

ülkemizde en geniş volkanik araziye sahip bölgemiz hangisidir?

coğrafyayı nereden tamamlayacağımı buldum, sağolun kızlar yalnız benim eksiğim çok o nedenle bilgilendikçe buradayım

ülkemizde volkanik dağların en çok bulunduğu bölüm İç Anadolu Bölgesi'dir: Hasan, Karadağ, Karacadağ, Erciyes, Melendiz

coğrafyayı nereden tamamlayacağımı buldum, sağolun kızlar yalnız benim eksiğim çok o nedenle bilgilendikçe buradayım
birşey değil canım sen de araştırıpı katılabilirsin oyuna. ben de öğrendiklerimi tekrar ediyorum böyle ayrı olunca daha iyi akılda kalıyor.

kızlar mükemmelll bir oyun olmusss
bende oynuyorum

eveeet ilk sorum iç anadolu bölgesinin yağış tipi?
konveksıyonel mı? cephesel mı?

canım volkanik arazinin en geniş olduğu bölgemiz doğu anadolu fakat volkanik dağların en çok olduğu bölgemiz iç anadoludur...

akarsuların sularını denize ulaştıramadığı alanlar kapalı havza,ulaştıranlar açık havzadır. en geniş kapalı havza van gölü kapalı havzası bildiğim kadarıyla...yanlışsam düzelt canım böyle daha iyi öğreniliyor ve akılda kalıyor:)

iç anadolunun yağış tipi konveksiyoneldir

incir üretiminde ilk sırayı hangi bölgemiz alır?

Son düzenleme:
incir üretiminde ilk sırayı ege bolgesı alır..

ihraç ettiğimiz ürünler nelerdır?

mahmuriye volkanik arazinin en geniş Doğu Anadolu Bölgesi'nde olduğunu bilmiyordum ben. çok sağol.

Türkiye'deki en büyük kapalı havza İç Anadolu Kapalı Havzasıdır. Bunun dışında:

Göller Yöresi Kapalı Havzası(karstik erime alanları varlığı oluşumunda etkilidir)
Van Gölü Kapalı Havzası(akarsuyun önünün lav setiyle kapanması sonucunda oluşur. )
Aras ve Kura Nehirleri (okyanusa çıkışı olmayan Hazar Denizi'ne döküldükleri için kapalı havza özelliği gösterirler.)

sulamanın yararları:

iklim koşullarına bağımlılık azalır.
ürün çeşidi artar.
toprak verimi artıar
nadas azalır
tarım alanları genişler
göçler azalır
kalkınma hızı artar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…