• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çoğu arkadaşımı samimiyetsiz buluyorum

Gerçekten yorumlarınıza şaşırıyorum. Ergenlikte yapılmış bir şeydi instagram olayı.

Diğer ders seçimi de mecburiydi. İnternetimde sorun vardı mecburdum. Buna mı takılıyorsunuz cidden karşı taraf ne yapmışken.

arkadaşlarınızda suçu bulsak ne değişecek ki?
onlar burayı okumuyor, size tavsiye verebiliriz ki siz aklınıza uyan şekilde doğruyu bulun.
Bir kere ilk arkadaşınız... zamanında sizin arkanızdan konuşmuş, böyle biriyle bir kere hala görüşüp bir 3. kişinin çekiştirilmesini dinliyorsunuz, hepsini geçtim bu kişi için neden ortak arkadaşlarınızla görüşmüyorsunuz??

Gidip arkadaş çevrenizden en tuhafını seçip, sonra o konuşmuyor diye sizin de onlarla konuşmamanız sonra da insanlar mu tuhaf demeniz garip geldi bana. Bir de bu kişi dersinizi seçmeyen dönem uzatacağını bile bile yapan kişi.
Şeytan tüyü var herhalde ondan vazgeçemiyorsanız?

Diğer 2 kişi, sen gelmesen aramazdım seni diyen birini ben asla aramazdım. Lafa bak terbiyesiz.

Davet etmeyen arkadaşınıza da sorun bakalım nedeni neymiş

arkadaşlarınızda suçu bulsak ne değişecek ki?
onlar burayı okumuyor, size tavsiye verebiliriz ki siz aklınıza uyan şekilde doğruyu bulun.
Bir kere ilk arkadaşınız... zamanında sizin arkanızdan konuşmuş, böyle biriyle bir kere hala görüşüp bir 3. kişinin çekiştirilmesini dinliyorsunuz, hepsini geçtim bu kişi için neden ortak arkadaşlarınızla görüşmüyorsunuz??

Gidip arkadaş çevrenizden en tuhafını seçip, sonra o konuşmuyor diye sizin de onlarla konuşmamanız sonra da insanlar mu tuhaf demeniz garip geldi bana. Bir de bu kişi dersinizi seçmeyen dönem uzatacağını bile bile yapan kişi.
Şeytan tüyü var herhalde ondan vazgeçemiyorsanız?

Diğer 2 kişi, sen gelmesen aramazdım seni diyen birini ben asla aramazdım. Lafa bak terbiyesiz.

Davet etmeyen arkadaşınıza da sorun bakalım nedeni neymiş
Ortak arkadaşlarımızdan bilerek ayrı düşmüyorum. Ama o sebep oluyor yani görüşmelerimiz azalıyor. Genelde onunla birlikteyken diğer arkadaşlarımla görüşüyorum. Çünkü onun arkadaşları.

Açıkçası bazen bu hatalara göz yummak istedim yalnız olmak istemedim. Çünkü gerçekten bu kişileri silseydim etrafımda insan kalmayacaktı.

Bilmiyorum yanlış insanlar denk gelmiş belki de benimle ilgili.

İnstagram olayında ben de aynı tepkiyi verirdim yalnız. Biriyle arkadaşsın hop instagramdan çıkarıyor bu artık biz arkadaş değiliz demenin sosyal medya karşılığı. Ha sizi rahatsız eden paylaşımları olur anlarım ama ben çıkarayım hala samimi davransın olmaz. Bir de 8-9 yıllık arkadaşlardan bahsediyorsunuz hayatlarınız farklı yöne evrilmiştir paylaşımınız bitmiştir olabilir yani illa samimi olacağız diye beklemeyin.

İnsanları eleştirmeyi sevmem ben de bir insanım sonuçta fakat bazı şeyler artık midemi bulandırıyor.

Bir arkadaşım var zamanında benden çok daha yakın bir arkadaşıyla arası bozuldu şimdi bana sardı o kişiyi yerip duruyor. Ortak arkadaşlarımızla da onun yüzünden görüşemiyorum, sürekli ben suçsuzum herkes kötü kafasıyla yaşıyor. Zamanında da benim arkamdan konuşup yeriyordu şimdi aramız iyi olunca da kuzu kesiliyor.
Üniversitedeyken ders seçimi yapamamıştım ondan rica etmiştim. Benden habersiz bir dersimi çıkarmıştı bana söylemedi, sonradan söyledi. Ona kızdığımda yanlışlıkla yaptım falan dedi. Sizce yanlışlıkla yapılacak bir şey mi bu 3 sene geçti üzerinden hala ara ara aklıma gelir. Üstelik o dersi almasam dönemim uzayacaktı ve bunu biliyordu.

Diğer arkadaşımla 8 senedir tanışıyoruz. Şehir değiştirdikten sonra görüşemez olduk. Sözde bana hayırsız deyip duruyordu hafif şakacı tavırla. Fakat bu kişi senede bir geldiğim (onun yaşadığı şehre)yere gelince görüşmeleri erteliyor beni davet bile etmiyor.

Bir diğeri ise uzun zaman sonra sırf instagramdan takip etmekten çıktığım için “o yüzden kırılmıştım sonra da bir daha aramadım seni”diyip saçma bir şekilde benimle görüşmeyi kesmişti. Onun yanına gitmeyi teklif etmiştim gittiğimde de “ sen gelmesen ben aramazdım seni herhalde” dedi. Birlikte ortak iş yapacaktık anlaştık. Benden habersiz başka biriyle anlaşmış benimle hiç konuşmadan bunu bana söyledi.

3 kişi de farklı. Diyorum ki insanlar birbirlerine katlanıyorlar mı yoksa bende mi bir sorun var bilmiyorum. Yazdıklarımda bir gariplik var mı sizce?

Yani saydığım kişilerin davranışları normal mi?

Kimseye kendimi tamamen açamıyorum, ya da açmak istemiyorum. Hep bir samimiyetsizlik hissediyorum.

Belki bana nefretini kusmuşsun diyeceksiniz ama gerçekten ben anlam veremiyorum o yüzden döktüm içimi.
Arkadaşlığınızı kesin

Samimiyetsizlik hissettiginiz kişilerle arkadaşlık yapmayın. Bende bunu anlamıyorum herkes birbirinin arkasından konuşuyor ama bakıyorum yüzyüze gelince can ciğer. Kafam almıyor. Arkadaş sayım bir elin parmagi kadar bile değil. Hatta yarısı kadar bile değil. Görüştüğüm çok insan var oturup bir kahve icmelik ama onlar arkadaşım değil. Bir başkasını size kötüleyen arkadaşınız emin olun sizi de başkasına anlatıyordur. Arkamdan konuştuğunu bildiğim bir insanla da birdaha samimi olamam içim asla almaz.

Yooo çok çok haklısınız yazdıklarınızda arkadaşlık menfeaatler üstüne kurulu artık.hep yanındayım dostuz diyen bile sen ondan daha mutlu olduğunda seni kıskanıp haset edip uzak duruyor.
İnsanlar birbirinin acısını deşmek için var merhem olmak için değil
Asla samimi dostluklar olduğuna inanmıyorum
Yoo biz farklıyız deseler bile inanmam yani!

valla bnm 27 yillik kanki dedigim kankim var cocuklugumuz birlikte gecti ama artik kendisi beni asagida görüyor. kapanmam sorun oldu. dinci olmak sorunmuş. öyle dedi. dinci insanlardan sıkılıyorum dedi. gülmek eglenmek istiyormuş hep.

kızım ameliyat oldu geçmiş olsun a bile gelmedi. hep kocasını bahane ediyor bulusmamak için.

ama her gun knkim nbr diye msj yazar.

normal değil bu insan.

ne zaman bulusucaz diye sorarim nasip diye diye 2 yılı gecistirdi.

2 yıldır buluştuğumuz yok.

soğukluk girdi araya sayesinde.

çağır diyorum çağirmiyor. gel diyorum nasip diyor. aaa ama bn boyle Arkadaş a
çok ilginçmiş. özünüzü görememiş. buluşma teklif etmeyin lütfen. mesajlarını bir kaç saat sonra görün buluşmak isterse nasip deyin. kapalılık bana göre değil ama yakın arkadasım kapandı dıye onunla ilgili hislerim değişmezdi.

Kusura bakmayın ama arkadaşlarınız kadar sizde hatalısınız.

1. Arkadaşınız, geçmişte sizin hakkınızda atıp tutuyorsa neden hala görüşüyorsunuz?

2. Arkadaş, Instagram dan sebepsiz yere çıkmışsınız bir açıklama yapmadan. Maalesef yaşadığımız dönemde sosyal medya belirliyor her şeyi. Bende olsam alınırdım.

3. Arkadaş, siz istemişsiniz ders seçmesini. Bu kadar önem veriyorduysanız birlikte seçmeniz lazımdı.

Bu anlattıklarınızın hiç biri, başlığınıza uymuyor. Buradan bakınca olayları başlatan sizsiniz, insanlarla ilişkilerinizi bir gözden geçirin, derim.

Back
X