• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çoğu erkek sevdiği için dağları deliyor ama bana denk gelenler...

Yaşı gençse maddi durum veya hayatını kuramadığı için evlilik düşünmüyorsa sorun yok. Şartlar olgunlaşır da o yola girer.

Bunlardan dolayı değilse sadece sendeki umudu diri tutmaya çalışıyordur.

Anlaşıp anlaşamadığına bak. Ona göre yol al. Ayrıca erkekleri evlilik için sıkboğaz etmek doğru değil ama dediğim gibi bir kereye mahsus oturup konuşursan sen de kendi yolunu çizersin.

Bu arada yaşlarınızı bilmiyorum. 25 yaş altıysan zaten evliliği bence sen de düşünme.
30 yaşıma geldim o 28 yaşında 🙈🙈 aynen mutluyum illa evlilik diye diretmiyorum . Cesareti yok onun 🙈
Ay ne güzel yazıyorsunuz .akıcı ,heyecan verici .❤️

Siz fazla verici oldugunuz icin onlar geri cekiliyor olabilir mi? Belki de iliskilerinizde fedakarlik yapan siz oluyorsunuzdur. O zaman pek kiymet verilmiyor maalesef.

Bir erkeğe cepte imajı vermeyin.

Sizin için bir şeyler yapmasını sağlayın. Küçük küçük iyilikler mesela.Eğer bunları yaparsa psikolojik olarak size bağlanır.Açamadığınız şişe, bulamadığınız konser bileti, uzanamadığınız bir raftaki tabak. Çözemediğiniz bir sorun vs vs. Bırakın yardım etsin.

Sosyal olun, hayatınızda bir erkek var diye kızlarla ve diğer grup arkadaşlarınızla görüşmeyi kesmeyin.Arada o gün hiç bir planınız yoksa bile görüşelim dediğinde arkadaşlarınızla buluşacağınızı söyleyip gerçekten buluşun. Sürekli onun için hazır beklemeyin yani, meşguliyetleriniz olduğunu hissettirin.

Adamı hayatınızın merkezine koymayın. Sık sık aramayın. Siz ne kadar ararsanız o o kadar az arar.

Kendinizi bir çekicilik halesi ile kuşatın.Çalışıyorsanız şahane, bir şekilde sizi iş ortamında kurs ortamında vs becerilerinizi, yetkinliğinizi sergilerken görsün. Bu tahmin edemeyeceğiniz kadar önemli.

Buluşma mekanlarını daha çok sizin sevdiğiniz mekanlar olarak seçin, planlamaları kendiniz yapın ki onu kendi sahanıza çekebilesiniz.

İlişki başındaki aşırı ilgi bombardımanını gerçek sanıp hep böyle olacağını düşünmeyin. Yelkenleri suya indirmeyin.

İlk 6 ay kendinizi kaptırmayın. Erkeklerin bağlanma süresi 6 ay ve bunda ciddiyim.

İlişki başlangıcından bir iki ay sonra söylenen seviyorum, aşığım sözleri ciddi değildir. Hormonları tavandır ve tek amacı sizi kendine bağlamaktır.

6 ay içinde aşık olmuşsa zaten tamam. Bu alametleri göremiyorsanız terk edin.

Her zaman ondan iyisini bulabileceğinizi ve ilişkinin istediğiniz şekilde gitmesini sağlayamazsa çekip gideceğinizi bilsin.Bunda da ciddi olun. İlişkinizden beklentileriniz konusunda net olun.

Sürekli ağzınızda ayrılık lafı olmasın, kavga etmeyin sinir gösterilerinde bulunmayın ki gerçekten ciddi bir hata yaparsa, iletişimi kestiğinizde ciddi olduğunuzu anlasın.

Cinsellik konusunda da içinizden geldiği gibi davranın sadece genç kızlara tavsiyem sorumluluğunu alamayacağınız, başınızı ağrıtacak ve pişman olacağınız işler yapmamanız şeklinde olacak.

İçinizden geldiği gibi dediysek hemen değil.6 ay dedik. Sonra... Eğer gerçekten güvenirseniz. Gerçekten istiyorsanız. O istiyor veya onu kaybetmemek için değil...(Olgun hatunlar bu maddeyi istediği gibi esnetebilir siz zaten nasıl davranacağını bilirsiniz)
Evlilik yaşına geldiyseniz, evlilik düşünüyorsanız 1 ay sonra bir kereye mahsus ağzını arayın. Sizinle veya bir başkası ile evlenmeye yatkın mı yoksa çiçek çiçek gezip bal yapma derdinde mi?

Cevap olumsuzsa boşuna uğraşmayın, sadece vakit kaybedersiniz. Bağlanmadan yol verin gitsin.

Sevgiye olan bakış açısı da önemli. Aşk evliliği ile menfaat evliliği arasında çok fark var. Bazı erkekler kendilerine annelerinin verdiği sonsuz hizmeti verip buna ek olarak yataklarını ısıtacak kadınlar isterler. Evlilik onlar için sadece bu anlama gelir ötesi değil. Böyle bir adamla evlenmeyin asla hak ettiğiniz değeri göremezsiniz.

Her şeyden önemlisi... İster güzel ister çirkin, ister mükemmel bir vücuda sahip olun ister balık etli... Siz dünyada eşi benzeri olmayan bir varlıksınız. Kendinizi sevin, en çok kendinize değer verin ve hayata daima pozitif pencereden bakın.

Yakın çevre normlarına göre yaşınızın evlilik için ilerlediğini sanıp olmayacak adamlarla evlenmek için evlenmeyin. Bekar kalmak kötü bir evlilikten iyidir.

Hayatta çözülemeyecek tek şey çaresi bulunmayan hastalık ve ölümdür. Geri kalan her şeye çözüm bulunur.

Eğer karşınızdaki ruhsal olarak olgunlaşmış bir adamsa ne mutlu size. Bu yazdıklarımın tekini bile yapmanıza gerek yok. Sizi siz olarak görüp sarıp sarmalar.

Yazdıklarım henüz olgunlaşmamış oyuncu adamlar için diye not düşüyorum.

40 a yaklaşan bir ablanızdan sevgiler...
Birçok seye katılıyorum ama havasını aldırarak rahatça açabileceğim, altıma sandalye koyarak rahatça ulaşabileceğim yerler konusunda yardım edince kendini güçlü sanan erkeğin konserve kapağı kadar aklı yoktur 🤣 Böyle anlatınca cocuk eğitiyoruz gibi geldi. Daha zekilerini hakkediyoruz bence.

Dağlık taşlık bir durum yok aslında..
Tanisiyorsunuz,gorusuyorsunuz ve uyusamiyorsunuz demek ki.
Sizin kibar davranmaniz değil mühim olan kendiniz gibi davranmanız.
Cok üstüne düşünüyorsanız anne formu gibi görüp uzaklasiyor olabilirler..
Erkek kısmına çok narin ve kibar olmaya gelmez.
Ya anne gibi görür ya da çantada keklik.
İkisi de sevgili isteyen,yol arkadasi isteyen bir kadın için uygun profiller değil.
Kibar olun ama kıvamında,nazik olun ama abartmadan,beğendiğinizi belli edin ancak çaresizce bağlanmışcasina değil.

Birçok seye katılıyorum ama havasını aldırarak rahatça açabileceğim, altıma sandalye koyarak rahatça ulaşabileceğim yerler konusunda yardım edince kendini güçlü sanan erkeğin konserve kapağı kadar aklı yoktur 🤣 Böyle anlatınca cocuk eğitiyoruz gibi geldi. Daha zekilerini hakkediyoruz bence.
Aslında arkadaşın bahsettiği şey Benjamin Franklin etkisiyle ilgili sanırım. Tamamen psikolojik. İyilik yaptığımız insanlara karşı daha yakın hissediyoruz.

Yorum yapanlar yeterince sevmemiş falan demişler ama inan alakası yok. Safça kalpten gelerek seven kızlar erkekler tarafından kolay bulunur. Günümüz ilişkileri maalesef masumluğu kaldırmıyor. Aşk taktikle yaşanıyor. O kızlar öyle tavırlar sergiliyorlar ki adamın avcı yönü tetikleniyor. Sense taktikle ilişki yaşamam deyip içten davranıyorsun ve cepteki kadın oluyorsun.ben de senin gibiydim. Doğum günümü bile kutlamaz ağlatırdı hayatıma girenler. Şimdi ise 10 saatlik yolu geliyor nişanlım. Bana bunu sağlayab okuduğm bir kitaptı. Özelden yazarsan ismini vereyim
Hangi kitap ?

Tam olarak şimdi çıkacak işte. Çünkü bıktın, çünkü aptal bir ilişki yaşamaktansa akıllı bir yalnızlığı tercih ediyorsun ve kimse seni beklediğinden daha azını vererek ikna edemez. 👍
valla kılıç'çım, bilemiyorum. iyileri kapan kapmış, piyasada salaklar kalmış. kelimenin tam anlamıyla bu yani kimse kusura bakmasın. sosyal çevrem epey kısıtlı, bunu ben tercih ettim. biri yazıp duruyordu, kendisi buluşmayı teklif etti. bugün için olabilir dedim sonra lokasyon konusunda anlaşamadık ki aynı şehirdeyiz, benim önerdiğim yeri kendi istemedi, kalktı evine yakın bir yer önerdi, orayı da ben istemedim. düşünsene kıçımızı kaldırıp aynı şehirde görüşmeye üşeniyoruz. başka zaman bakarız deyip konuyu kapadım. yani gerçekten içimden gelmiyor, öyle böyle değil. bi kahve alt tarafı ama tamamen zaman kaybı gibime geliyor, sorduğunda okey demiş olmama rağmen bi terslik çıksa da şu buluşma işi iptal olsa diye düşündüm ve sahiden öyle oldu :KK70: evde kaldığıma mutluyum öyle diyeyim. pazara gittim, alışveriş yaptım. meyve falan aldım. şimdi güzel bi duşa girip çıkınca kendime tatlı hazırlayacağım. sonra telefona yüklediğim yeni oyunu oynar, keşfettiğim yeni dizileri izler, tatil günümü böyle geçiririm. öyle bir aşamaya geliyorsun ki hakikaten biriyle zaman geçirmek yerine kendi kendine ayırmak istiyorsun o anı. çekemiyorsun, katlanamıyorsun. tarif edemiyorum ya :KK70: bu durum geçici tabii, farkındayım ama şimdilik böyle.

Her ilişkinin dinamigi farklı farklı. Demek ki yeterince güçlü duygular hissetmemisler, baglanmamislar vs. Bunun nazik olmayla da bir ilgisi yok. Ne kadar doğru bir istatistik bilmiyorum ama gözlemlediğim kadariyla peşinde koşulanlar hep soğuk mesafeli ve erkeğe kötü davranan kadinlar. Hatta biri kuzenimdi. Hayatındaki erkek tabiri caizse canını vermeye hazirdi,kul koleydi kıza resmen. Kuzenim yapmadığını bırakmazdı, adama paçavra muamelesi yaptı yıllarca. Ama böyle erkekleri de çok omurgasız buluyorum, öyle bir erkek olsaydi hayatımda asla saygı duymazdım.

Ek olarak erkeklerin dağlari aşmasi icin sevgi filan gerekmiyor. Çook begenirlerse ya da begenmedikleri halde çok yokluktalarsa kibar filan degil gicik bile davransaniz o dağlar aşilir. O kadar ince düşünmeye gerek yok her erkek için.

Dış gorunuş ilk bakişta vurucu degilse böyle olmasi normal. Sonradan karakterinizle sizi severse o zaman harekete geçer karşinizdaki.

valla kılıç'çım, bilemiyorum. iyileri kapan kapmış, piyasada salaklar kalmış. kelimenin tam anlamıyla bu yani kimse kusura bakmasın. sosyal çevrem epey kısıtlı, bunu ben tercih ettim. biri yazıp duruyordu, kendisi buluşmayı teklif etti. bugün için olabilir dedim sonra lokasyon konusunda anlaşamadık ki aynı şehirdeyiz, benim önerdiğim yeri kendi istemedi, kalktı evine yakın bir yer önerdi, orayı da ben istemedim. düşünsene kıçımızı kaldırıp aynı şehirde görüşmeye üşeniyoruz. başka zaman bakarız deyip konuyu kapadım. yani gerçekten içimden gelmiyor, öyle böyle değil. bi kahve alt tarafı ama tamamen zaman kaybı gibime geliyor, sorduğunda okey demiş olmama rağmen bi terslik çıksa da şu buluşma işi iptal olsa diye düşündüm ve sahiden öyle oldu :KK70: evde kaldığıma mutluyum öyle diyeyim. pazara gittim, alışveriş yaptım. meyve falan aldım. şimdi güzel bi duşa girip çıkınca kendime tatlı hazırlayacağım. sonra telefona yüklediğim yeni oyunu oynar, keşfettiğim yeni dizileri izler, tatil günümü böyle geçiririm. öyle bir aşamaya geliyorsun ki hakikaten biriyle zaman geçirmek yerine kendi kendine ayırmak istiyorsun o anı. çekemiyorsun, katlanamıyorsun. tarif edemiyorum ya :KK70: bu durum geçici tabii, farkındayım ama şimdilik böyle.
Tarif etmene gerek yok seni çok iyi anlıyorum. Aynı yoldan ben de geçtim 😂

7 yıl önce hiç ummadığım anda ve gerçekten çok saçma bir yerde tanıştım benimkiyle.Tamamen hedeflerime konsantreyim ve ilişki lafını duymaya tahammülüm yok. Fellik fellik kaçıyorum milletten. Hatta tanışmak denemez. İşi gereği bir kaç soru sordu sadece. Bir ay sonra cesaretini toplayıp aradı. Kendini tanıttı ve bu şekilde iznim olmadan aradığı için de özür diledi. O kadar nazikti ki normalde kızmam gerek çünkü telefon numaramı şahsi olarak vermedim, formda yazıyordu. Şeklini şemalini de hatırlamıyorum adamın zaten durduğu yer loştu 😂 Önce bir salladım tabii. Yine aradı, tekrar tekrar aradı falan tabii bezdirmeden.Görüşmek isteme gerekçesi o kadar mantıklı ki hah dedim benden bir tane daha. Eh dedim konuşma şekli kibar ve mantıklı, belli ki zeki biri... İyi dedim görüşelim madem, arkadaşlık iyidir...Önce arkadaş olduk sonra sevgili. 7 yıl oldu 😂 Bir insanın hiç mi falsosu olmaz. Bu kadar mı kafamdaki sevgili eş tipine uyar. Sanki benim için yaratmışlar.Ben zor biriyim bu arada, kolay da beğenmem. O da zor. Cok benziyoruz karakter olarak. Birbirimize karşı hiç zor değiliz ama 😂

Tek kusuru vardı kıskançlık. Hayatımda bu kadar kıskanç birini hiç tanımadım ben.Neyseki uzun sürmedi bu durum. Yapamazdım çünkü ben kıskanç değilim.

Çok da sabırlı. İlişkiye ikna etmek için 1 yıl uğraştı. Evlilik bana uygun değil. Evlenmek istemiyorum böyle bir niyetin varsa ben yanlış kişiyim dedim.İstemiyorsan tamam böyle devam ederiz dedi. 6 yıl boyunca evliliğe ikna olmam için bekledi düşünebiliyor musun sabrı ve sinsiliği 😂

Yaşı da bir yaş küçük benden. Kaptım çıtırı 😂

Oluyor yani, sosyallik önemli ama benim gibi saçma sapan bir yerde de tanışabilirsin.

Velhasıl senin bu örneğini verdiğin arkadaş yanlış adam. Daha şimdiden kı.ını kaldırıp gelmiyorsa zaten bol şans hiç gelmesin ,😂 Doğal seleksiyon, böyle böyle eleniyorlar. Sen aynı kafada devam et. Yeterince olumsuz duruma şahit olduğumuz için iyisine denk gelince zaten şıp diye tanırsın ❤️

Tarif etmene gerek yok seni çok iyi anlıyorum. Aynı yoldan ben de geçtim 😂

7 yıl önce hiç ummadığım anda ve gerçekten çok saçma bir yerde tanıştım benimkiyle.Tamamen hedeflerime konsantreyim ve ilişki lafını duymaya tahammülüm yok. Fellik fellik kaçıyorum milletten. Hatta tanışmak denemez. İşi gereği bir kaç soru sordu sadece. Bir ay sonra cesaretini toplayıp aradı. Kendini tanıttı ve bu şekilde iznim olmadan aradığı için de özür diledi. O kadar nazikti ki normalde kızmam gerek çünkü telefon numaramı şahsi olarak vermedim, formda yazıyordu. Şeklini şemalini de hatırlamıyorum adamın zaten durduğu yer loştu 😂 Önce bir salladım tabii. Yine aradı, tekrar tekrar aradı falan tabii bezdirmeden.Görüşmek isteme gerekçesi o kadar mantıklı ki hah dedim benden bir tane daha. Eh dedim konuşma şekli kibar ve mantıklı, belli ki zeki biri... İyi dedim görüşelim madem, arkadaşlık iyidir...Önce arkadaş olduk sonra sevgili. 7 yıl oldu 😂 Bir insanın hiç mi falsosu olmaz. Bu kadar mı kafamdaki sevgili eş tipine uyar. Sanki benim için yaratmışlar.Ben zor biriyim bu arada, kolay da beğenmem. O da zor. Cok benziyoruz karakter olarak. Birbirimize karşı hiç zor değiliz ama 😂

Tek kusuru vardı kıskançlık. Hayatımda bu kadar kıskanç birini hiç tanımadım ben.Neyseki uzun sürmedi bu durum. Yapamazdım çünkü ben kıskanç değilim.

Çok da sabırlı. İlişkiye ikna etmek için 1 yıl uğraştı. Evlilik bana uygun değil. Evlenmek istemiyorum böyle bir niyetin varsa ben yanlış kişiyim dedim.İstemiyorsan tamam böyle devam ederiz dedi. 6 yıl boyunca evliliğe ikna olmam için bekledi düşünebiliyor musun sabrı ve sinsiliği 😂

Yaşı da bir yaş küçük benden. Kaptım çıtırı 😂

Oluyor yani, sosyallik önemli ama benim gibi saçma sapan bir yerde de tanışabilirsin.

Velhasıl senin bu örneğini verdiğin arkadaş yanlış adam. Daha şimdiden kı.ını kaldırıp gelmiyorsa zaten bol şans hiç gelmesin ,😂 Doğal seleksiyon, böyle böyle eleniyorlar. Sen aynı kafada devam et. Yeterince olumsuz duruma şahit olduğumuz için iyisine denk gelince zaten şıp diye tanırsın ❤️
İyisine denk gelirsem tanıyacağıma eminim de hiç umudum yok ya 😂 ben kabullendim. İlişkisi duramayan kişilere üzülüyorum. Ben duruyorum alıştım yalnız olmaya, mutluluğumu, hüznümü başka birine bağlamamaya. Olursa olur olmazsa olmaz napiiim. Büyük aşk ayağıma geldi de ben mi reddettim sanki. Hayatın birçok alanında olduğu gibi bu alanda da şanssız olduğumu düşünüyorum ve buna da alıştım, bunu kabullendim. Zaten çok da zorlanıyorum mesela bi flörtüm falan olduğunda. Uyum sağlamakta, ilişki yaşamakta, hayatımda biri olma düşüncesine adapte olmakta falan. Aşırı zorlanıyorum. Saldım yani bilmiyorum artık takmıyorum da. Her şey ama her şey benimle ilgiliymiş aslında bunu da anladım. Yani beni mutlu eden insanlar oldu elbette. Yanında çok iyi hissettiklerim, hoşlandıklarım hatta aşık olduklarım, geçmişte. Ama tüm bu hisler, iyilikler, kötülükler hepsi benimle ilgiliydi. Ben anlam yükledim karşımdakine, iyi veya kötü. Öyle yani. Bi kalbim olduğunu hatırlatan ama beni hüsrana uğratan en son kişinin doğum günü yaklaşıyor. Stalkladım hesabını biraz bugün. Kendisini aldatan kişiyle barışmıştı, paylaşım yapmış falan. Neymiş efendim hayatının en kıymetli gerçeği imiş, varlığı yetermiş, anlamışmış bilmem ne. Ben istemezdim mesela. İhanet gördüğüm kişiden en kıymetlim diye bahsetmek bana göre değil. Ben hakkımı helal etmemiştim ona giderken, hala da değil. Tabii herkesin hayatı kendine ama bakalım bizimki nereye evrilecek :) yazdıklarını da keyifli okudum bu arada. Bana da böyle hissettiren biri çıkarsa ne ala :)

İletişimde olduğum, flört ettiğim erkekler oldu. Fakat şunu fark ettim, benim için hiç çabalamamışlar. Sadece zaman geçirmek için konuşmuşlar. Ama bu aynı kişi arasında 8 saatlik bir mesafe olmasına rağmen bu sefer mesafeyi bahane etmemiş (bana etmişti) o kız için uçak bileti alıp yanına gitmiş.
Bana gelince kılını kıpırdatmayanlar başkası için dağları taşları deliyorlar. Halbuki karşımdaki insana çok narin kibar davranırım ama olmuyorsa olmuyor demek ki...
Kendi değerinizi bilin ve değeri göremediğiniz zaman ilişkiyi kesin. O zaman anlayıp sizin için adım atıyorlar ama böyle taktiklerle, kaçınca kovalayan erkeklerle karşılaşmazsınız inşallah. Doğru insan kaçsan da sevsen de peşinde her daim

Yorumum yok konunu güncel tutmak için yazayım dedim :) Bu konular üstüne deneyimleri tavsiyeleri okumak hoşuma gitti

Bence bu biraz gizem ve emekle ilgili. Baştan kendini açmayan kadınlar merak uyandırıyorlar. Emek de vakit ayırmak, tanımaya çalışmak, üzerine düşünmek, ilgisini çekmeye çalışmak vs. İnsan emek verdiğinden çabuk vazgeçemiyor. Daha çok çabalıyor.

Kitapla taktikle cartla curtla size kıymet veren erkek de aptal ve kalitesizdir. İçten ve açık iletişimle bizle kalan kaliteli erkekleri hayatımıza çekmemiz dileğiyle…

İlla ki seni de seven ama senin sevmediğin birileri olmuştur
Bu işler biraz böyle ne yazık ki

Back
X