Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Cok acil 2 günüm kaldi yardim edin

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

A_a_h

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
1.327
778
43
merhaba arkadaslar cok acil biraz cevap almak istiyorum.

Kizim 1 yasinda girdi ve kizamik ve kabakulak asisi olucakmis dün yapicakti hemsire biraz zaman istedim yaptirmayi dusunursen iki gun sonra gel yapalim dedi.

Vazgecmistim cunki bu asinin otizmi tetikledigini duyuyorum ama belirli bisey yokmus. Bilgisi olan varmi acaba simdiden tesekkurler.

Acele yazdim baya karisik yazmisim kusura bakmayin. :KK76:

Dogrusu diye bir sey yok
Kar-zarar ilişkisi yapilir boyle şeylerde.
Asi otizmi ne kadar tetikliyor, bundan ne kadar eminsiniz? Ya da cocugunuz kizamik, menenjit, kabakulak vs olursa ne kadar zarar görür?
Bu kiyaslamayi yapabiliyirsaniz ona göre karar verebilirsiniz.
Ayrica bu konu forumlarda yorum okuyarak karar verilecek bir sey degil bence.
Fazla ciddi bir mesele

Yahu hala bu tartışılıyor mu?
Otizm ve aşı ne alaka? 1 tane akademik makale olsun bari tereddüt ettiren
Hoş olsa da okumazsınız
Kulaktan dolma yaşamak daha kolay
Okumaktan

Aşı yaptırmazsan, çocuğun savunmasız olur

Nokta
Ilk cocugum ve pek fazla bilgim yok asiyla ilgili tesadufen goruyodum internette.

Dogrusu diye bir sey yok
Kar-zarar ilişkisi yapilir boyle şeylerde.
Asi otizmi ne kadar tetikliyor, bundan ne kadar eminsiniz? Ya da cocugunuz kizamik, menenjit, kabakulak vs olursa ne kadar zarar görür?
Bu kiyaslamayi yapabiliyirsaniz ona göre karar verebilirsiniz.
Ayrica bu konu forumlarda yorum okuyarak karar verilecek bir sey degil bence.
Fazla ciddi bir mesele
Bilgim olmadigi icin cevremde cocuklu insanlara soruyorum dunden beri hepsi yaptirmis hatta boyle asi ve otizm iliskisi bile duymamislar. Yarinda cocuk doktorumu ariycam bilgi amacli burdanda bi cok annr var merak ediyorum dogrusu, her anne gibi en iyisi neyse onu yapmak amacim.

https://yalansavar.org/2015/01/08/asi-gunlukleri/

Aşıyla ilgili tüm konulara yalansavardaki aşı ve komplo teorileri serisini gönderiyorum ben, sizin de okumanızı tavsiye ederim. Tüm serinin linkini veremedim şuan ama verdiğim linkin içinde gerekli bağlantılar vardır sanıyorum. Aşı karşıtı hareketin nerden doğduğunu ve takıldıkları noktanın ne olduğunu çok iyi anlatıyor. Aslında Canan Karatay'ın bahsettiği aşılarda civa var iddiası da burdan geliyor otizme sebep olduğu kanıtlanmasa da eski tip çoklu olarak saklanan aşılarda civa var evet ama artık aşılar tek tek saklanıyor.

Aşıları yaptırın. Geçmiş gitmiş bitmiş hastalıkları hortlatmayın.

Yaptırdım, dıger bebegım yasına gelsın ona da yaptırcam ınsallah, hastalıgı gecırırse asıl o daha buyuk bı rısk.

Sen aşılısın.
Otistik misin? Aşılı kaç akranın otistik? Sebebi aşı mı?
İnternette akademik makale oku, facebook postlarını değil.
Asili degilim kabakulak, su cicegi, kizamik hepsini gecirdim.
Hic bir sosyal hesabim yok, genelleme yapmadan yardim ederseniz sevinirim.
Ne kadar inceden inceye vurmaya calissanizda tavsiyeniz icin tesekkurler onuda okurum!

geçen hafta başka bir konuya yazdığım mesajı buraya da yapıştırıyorum:

https://journals.lww.com/jaapa/fulltext/2014/08000/Vaccine_myths_and_misconceptions.5.aspx
  • The study concluded that vaccinated children were at no increased risk of ASD compared with unvaccinated children.
  • Researchers in Canada looked at pervasive developmental disorder rates with respect to MMR vaccination. They found ASD rates increased with a decrease in the MMR vaccination rate, disproving the claim that the MMR vaccine was the cause of ASD
ASD dediği autism spectrum disorder
MMR vaccine dediği de kızamık kabakulak kızamıkçık aşısı

sizin dediğinizin tersini diyen araştırma var yani, düşük mmr aşılanması yüksek otizm oranı

allah için komşunun onun bunun lafina bakmayin... cocugunuzun doktoru yok mu ? arayın sorun ... saglik forumlarda sorulmamali
.yaptirmayin desek cocuga birsey olsa siz suclusunuz
Yarin doktorla konusucam ama tanidigim bi kac dr arkadasim vardi konustuk biraz ve genellikle butun doktorlar yapilmasindan yana diyolar.

Back
X