Bir şeyi anlamak veyaçözümünü bilmek için aynı şeyi yaşama şartı olduğunu düşünmüyorum.
Nihayetinde bu adam 1 kişi. Arkasında adamları, ordusu kimse yok.
toplum olarak, kardeşi ile, polisi, hukuku ile, komşusu ile, yaptığına karşılık vererek, rezil ederek, şikayet ederek, peşini bırakmayarak bir adamla başedemeyiz diyorsanız orada bir gariplik vardır...
bilmediğimiz o gariplik neyse onu söyleyin. Korkuyoruz dan öteye gitmiyor cevap.
Kesinlikle kımamak maksatli soylemiyorum ama inanin bazi seyler yadanmadan bilinmiyor
Bircok yorum sahibi uzaklastirma kararı cikarin demis bu ulkede hakkinda uzaklastirma karari verilmis kac adam karisini oldurdu
Hatta cokta uzak bir tarihte degil adamin biri karisini oldurmeye kalkmis kadin konusma yetisini kayvedip kendisini savunamafigi icin tutuksuz yargilandi
Karisini olduren bircok adam icerde bir kac yil yatip yine ciktilar kimisi yarim biraktigi isi tamamladi kimisi badkadiyla evlenip ayni seyleri başkasına yasatti
Uzgunum ama ben bu ulkedeki adalete guvenmiyorum istisnadiz her aksam haberlerde en az 1 kadinin kocasi taragindan olduruldugu haberini izliyoruz
Ve ne yazik ki bu haberler kadinlar uzerinde olusmus ogrenilmis caresizligi bir kat daha katliyor
Bircok insan biliyorum okuma yazmasi yok kocadi tuzunden korkusundan calismamis bosanmak istemis cocuklarina sahip cikacak ailesi yok eli kolu bagli yasamis cekmis
Yanlis anladilmadin iyi yapmislar demiyorum ama devlet bu kadinlara guven vermedikce mecburen cekiyorlar baksaniza konu sahibinin dedigine kac defa sikayette bulunmuslar kacindada polis baristirip eve yollamis Allah bilir o eve donuslerin kacinda olduresiye dovulmuslerdir
Kesinlikle anlatmak istemiyordum ama aile apartmaninda yasiyoruz ve sadece apartman degil cevredekilerde akraba babamin annemi akdattiginida bilirlerdi dovdugunu siddet uyguladiginida
Yeri geldi bizde o dayaklardan nasibimixi aldik bi Allahin kuluda cikipta bunlar ne ettide bos yere dovuyorsun demedi
Babam sevgililerine pahalli hediyeler alirken biz evde bi tencere yemek pismeden oturduk
Simdi bile kimsenin dogru duzgun is bulamadigi 10 yil oncesinin neredeysevkoy gibi oldugu bir memlekette annem okuma yazmasi olmadan nerede is bulacakti arkada cocuklarina sahip cikan ailede yok mecburen cekti
Biz bunlara sadece bir ornegiz olum korkusu insanin elini kolunu bagliyor susup kalmislar
Hani filler uzerinden anlatilan öğrenilmis caresizlik varya konu sahibinin ailesi aynen o durumu yasiyor