Çok acil herkesten fikir bekliyorum..

tamam polislerimiz barıştırmalara meraklı ama bu kadar da yaptıklarını hiç sanmıyorum anneniz pes edip şikayetçi değilim demiştir.
boşanmak için değil can güvenliği için başvuracaktınızpolise her biriniz tek tek şikayetçi olacaktınız
korkuyoruz onu yaparsa bunu yaparsa diye düşünürseniz bu devran böyle gider korkunun ecele faydası yok
hepiniz bir adama baş gelemediniz mi
enişteler kardeşler hepsi toplanıp adamı bir benzetseydiniz bakalım böyle kalıyor muydu
silahı da o yokken alıp atın bir yere
Sayısını bilseniz böyle demezdiniz..neyse.
Bi kız kardeşim yıllar önce kaçtı gitti evlendi şu an iki kızı var ama hala onun nerde oturduğunu bulmaya çalışıyor..amac öldürmek.

Iki kişi hariç herkes daha kötü şeyler yaşadı otursun diyor maaalesef :KK43: gitmek isteyen annem.ben ve diğer okuyan kız kardeşim git diyoruz.
Herkes daha kötü şeyler yaşadı Ne demek daha kötüsü öldürülmek.Onu mu bekliyorlar.Bence siz vazgeçmeyin.Gerekirse anneniz kadın sığınma evlerine gitsin.Sonrasında izini kaybettirsin.Yani mutlaka vardır bi çözümü.Pes etmeyin.

Eşim asla sıkıntı yapmaz..ama bahsettiğim adam anında gelir kurşuna dizer bizi.kendim için korkmam.cocuklarim daha 40li. :KK43:
gel kafama sıkta annem kardeşlerim senden kurtulsun hapise gir derim olsam kafasına dank ederse o daha çok korkar sizi sindirmenin rahatlığı var onda silah çıkardığı anda polis çağırın paketlesinler. ecelin bi an ileri bi an geri gitmediğini bilin korkmayın herşey olacağına varır.

Bn destekçiyim anneme ama diğer ablalarım kardeşlerim çekiniyor bulur onları ve öldürür diye...ha ben de bundan korkuyorum ama gitsin diyorum..ama merak ettiğim kızımı oğlumu kaçırdı deyip arama kararı çıkartabilir mi acaba.[/QUOT

koskoca üniveriste çağında 18 yaşından büyük çocuklar isterlerse evden kaçsınlar babanızın bir hakkı yok
sanki bebekten bahsediyorsunuz
bakın böyle her şeye korkuyoruz diye bahane bularak olmaz
kaybedecek bir canları var evde de kalsalar o adam onlar için tehlike mutlaka o evden biri katil olacak belli
ama evden kaçarlarsa bir umut güzel bir hayat sürebilirler
bugüne kadar polise ve savcılığı yaptığınız şikayetlerin içeriğini ve size verilen cevapları yazar mısınız

Kapıyı açmayın demeyin zorbaliklarini daha nsl anlatirim bilmiyorum ki :KK43: kavun o evde yokken kesildi diye pencereden aşağı atan biri,aylarca evine yoğurt almaz o yokken misafir için borç alındı diye hepimizin gözü önünde tuvalete döken o..ablami veli toplantıma geldi diye kemeriyle döven o okula gitmek istediğim için beni odama kilitleyen o..
Allah yardimciniz olsun ne yazikki herkes hayatackendi perspektifinden bakiyor kendi uzerinden dwgerlendiriyor

Dedim ya benim babamda sorunludir ablam evli gecen onunla bi durum ile ilgili konusurken normal insanlar icin gecerli bir tavsiyede bulundu yanlis anlamayin ablami kotulemiyorum ama insan icinden ciktigi evi birkac yilda unutup dusunceleri ona gore sekilleniyorsa ayni sıkintıları yasamayan insanlarin sizin anlamasini beklemeyin

Burada bazi konularla ilgili fikir alabiliriz ama ailevi ve maddi konularda dertlesmekten oteye gifilmiyor konu acilmasi

Neler yasadiginizi korkularinizi sindirilmisliginizi anlayabiliyorum belki benzer seyleri yasamasam bende anlamazfim

Allah yardimciniz olsun ne yazikki herkes hayatackendi perspektifinden bakiyor kendi uzerinden dwgerlendiriyor

Dedim ya benim babamda sorunludir ablam evli gecen onunla bi durum ile ilgili konusurken normal insanlar icin gecerli bir tavsiyede bulundu yanlis anlamayin ablami kotulemiyorum ama insan icinden ciktigi evi birkac yilda unutup dusunceleri ona gore sekilleniyorsa ayni sıkintıları yasamayan insanlarin sizin anlamasini beklemeyin

Burada bazi konularla ilgili fikir alabiliriz ama ailevi ve maddi konularda dertlesmekten oteye gifilmiyor konu acilmasi

Neler yasadiginizi korkularinizi sindirilmisliginizi anlayabiliyorum belki benzer seyleri yasamasam bende anlamazfim

Aynen öyle

Babaniz bir halt yapamaz 9 kardes bir de anneniz 10 kisisiniz o tek.guclu taraf sizssiniz.
Ne demek kizin ozel bolgesine silah dayamak sikayet edin o silahi ona monte ederler.biseyin olmasimi gerekiyor illa bas kaldirip ayrilmak icin .bi adam potansiyel tehlike.
Anneniz bosanma davasini acsin uzaklastirma karari cikartsin bakalim yanasabiliyormu.
Sut dokmus kedi gibi eteginize aiginir fazla buyutmeyin gozunuzde

Ben anlayamadım hala kaç kişi bir adamın hakkından nasıl gelemez?
Öldürürüm demek kolay, tavuk mu öldürüyor?
O bağırıp çağırıp, dövüp sindirmiş herkesi...
Siz de aynısını ona yapın bakalım noluyor...
bir kere hakkından gelip iyi bir benzetseniz, bir daha kafa tutuyor mu bakalım...
İşe silahtan başlayın. Gidin şikayet edin ruhsatsızsa değilse bana doğrulttu, tehdit etti, can güvenliğim yok diye şikayet edin.
Sizi barıştırmaya kalkan polise can güvenliği kısmını vurgulayın, ısrar ederse onu da şikayet edeceğinizi söyleyin. Savcıya çıkın.
Dağ bası mı burası allah askına?
Dağ başı bile olsa !
9 kardeş bir adamın hakkından gelemediniz...

Bir şeyi anlamak veyaçözümünü bilmek için aynı şeyi yaşama şartı olduğunu düşünmüyorum.
Nihayetinde bu adam 1 kişi. Arkasında adamları, ordusu kimse yok.
toplum olarak, kardeşi ile, polisi, hukuku ile, komşusu ile, yaptığına karşılık vererek, rezil ederek, şikayet ederek, peşini bırakmayarak bir adamla başedemeyiz diyorsanız orada bir gariplik vardır...
bilmediğimiz o gariplik neyse onu söyleyin. Korkuyoruz dan öteye gitmiyor cevap.

Bir şeyi anlamak veyaçözümünü bilmek için aynı şeyi yaşama şartı olduğunu düşünmüyorum.
Nihayetinde bu adam 1 kişi. Arkasında adamları, ordusu kimse yok.
toplum olarak, kardeşi ile, polisi, hukuku ile, komşusu ile, yaptığına karşılık vererek, rezil ederek, şikayet ederek, peşini bırakmayarak bir adamla başedemeyiz diyorsanız orada bir gariplik vardır...
bilmediğimiz o gariplik neyse onu söyleyin. Korkuyoruz dan öteye gitmiyor cevap.
Kesinlikle kımamak maksatli soylemiyorum ama inanin bazi seyler yadanmadan bilinmiyor

Bircok yorum sahibi uzaklastirma kararı cikarin demis bu ulkede hakkinda uzaklastirma karari verilmis kac adam karisini oldurdu

Hatta cokta uzak bir tarihte degil adamin biri karisini oldurmeye kalkmis kadin konusma yetisini kayvedip kendisini savunamafigi icin tutuksuz yargilandi

Karisini olduren bircok adam icerde bir kac yil yatip yine ciktilar kimisi yarim biraktigi isi tamamladi kimisi badkadiyla evlenip ayni seyleri başkasına yasatti

Uzgunum ama ben bu ulkedeki adalete guvenmiyorum istisnadiz her aksam haberlerde en az 1 kadinin kocasi taragindan olduruldugu haberini izliyoruz

Ve ne yazik ki bu haberler kadinlar uzerinde olusmus ogrenilmis caresizligi bir kat daha katliyor

Bircok insan biliyorum okuma yazmasi yok kocadi tuzunden korkusundan calismamis bosanmak istemis cocuklarina sahip cikacak ailesi yok eli kolu bagli yasamis cekmis

Yanlis anladilmadin iyi yapmislar demiyorum ama devlet bu kadinlara guven vermedikce mecburen cekiyorlar baksaniza konu sahibinin dedigine kac defa sikayette bulunmuslar kacindada polis baristirip eve yollamis Allah bilir o eve donuslerin kacinda olduresiye dovulmuslerdir

Kesinlikle anlatmak istemiyordum ama aile apartmaninda yasiyoruz ve sadece apartman degil cevredekilerde akraba babamin annemi akdattiginida bilirlerdi dovdugunu siddet uyguladiginida
Yeri geldi bizde o dayaklardan nasibimixi aldik bi Allahin kuluda cikipta bunlar ne ettide bos yere dovuyorsun demedi

Babam sevgililerine pahalli hediyeler alirken biz evde bi tencere yemek pismeden oturduk

Simdi bile kimsenin dogru duzgun is bulamadigi 10 yil oncesinin neredeysevkoy gibi oldugu bir memlekette annem okuma yazmasi olmadan nerede is bulacakti arkada cocuklarina sahip cikan ailede yok mecburen cekti

Biz bunlara sadece bir ornegiz olum korkusu insanin elini kolunu bagliyor susup kalmislar

Hani filler uzerinden anlatilan öğrenilmis caresizlik varya konu sahibinin ailesi aynen o durumu yasiyor

Cok cok ozet gecicem ama lutfen artik son care oldugunu bilerek okuyun...sanirim cesaret istiyorum annem adina..
Annem yıllardır babamın işkencelerine kötülüklerine ac bırakmalarına maruz kalmış biri..en son dün akşam 19yasindaki kardeşimi çok dövünce annem evden gitmeye karar verdi.yillarca gitmeme sebebi bizim küçük olmamız.. genç kız olmamız vs..su an evde universite okuyan kız kardeşimle bu yeni lise bitiren erkek kardeşim var..Artik dayanamadığını ve gitmek istediğini soyluyo.ancak bulur ve geri getirir diye ve kız kardeşimi okulundan alır eve hapseder diye korkuyor..yapabilir mi sizce..
Babamın işkencelerini merak eden varsa en son yaptığı şeyi söylim..erkek kardeşim saçını zamane gençleri gibi kesti diye tüm saçını banyoda sıfıra vurdu..kizkardesimin özel bölgesine silah dayadı,erkek arkadaşı var diye..! Nefret ediyorum bu adamın babam olmasindan.:KK43: Lutfen akil verin cesaret verin biktik usanidik..bugun çocuklarımın 40i bitti mevlüde gelecekti güya:KK43: 9yildir hasretti annem bnm çocuklarımın olmasına:KK43:
Canım bak şimdi sana birşey önereceğim Feyza Altun adında bir avukat var tam bir kadın ve çocuk dostu.İnstagramda sayfası var aynen bize yazdığın gibi ona da yaz o sana mutlaka bir yol gösterecektir.ve hatta destek bile olur.Lütfen yaz o avukata böyle korkarak birşey elde edemezsin.Belli ki baban normal değil

Kesinlikle kımamak maksatli soylemiyorum ama inanin bazi seyler yadanmadan bilinmiyor

Bircok yorum sahibi uzaklastirma kararı cikarin demis bu ulkede hakkinda uzaklastirma karari verilmis kac adam karisini oldurdu

Hatta cokta uzak bir tarihte degil adamin biri karisini oldurmeye kalkmis kadin konusma yetisini kayvedip kendisini savunamafigi icin tutuksuz yargilandi

Karisini olduren bircok adam icerde bir kac yil yatip yine ciktilar kimisi yarim biraktigi isi tamamladi kimisi badkadiyla evlenip ayni seyleri başkasına yasatti

Uzgunum ama ben bu ulkedeki adalete guvenmiyorum istisnadiz her aksam haberlerde en az 1 kadinin kocasi taragindan olduruldugu haberini izliyoruz

Ve ne yazik ki bu haberler kadinlar uzerinde olusmus ogrenilmis caresizligi bir kat daha katliyor

Bircok insan biliyorum okuma yazmasi yok kocadi tuzunden korkusundan calismamis bosanmak istemis cocuklarina sahip cikacak ailesi yok eli kolu bagli yasamis cekmis

Yanlis anladilmadin iyi yapmislar demiyorum ama devlet bu kadinlara guven vermedikce mecburen cekiyorlar baksaniza konu sahibinin dedigine kac defa sikayette bulunmuslar kacindada polis baristirip eve yollamis Allah bilir o eve donuslerin kacinda olduresiye dovulmuslerdir

Kesinlikle anlatmak istemiyordum ama aile apartmaninda yasiyoruz ve sadece apartman degil cevredekilerde akraba babamin annemi akdattiginida bilirlerdi dovdugunu siddet uyguladiginida
Yeri geldi bizde o dayaklardan nasibimixi aldik bi Allahin kuluda cikipta bunlar ne ettide bos yere dovuyorsun demedi

Babam sevgililerine pahalli hediyeler alirken biz evde bi tencere yemek pismeden oturduk

Simdi bile kimsenin dogru duzgun is bulamadigi 10 yil oncesinin neredeysevkoy gibi oldugu bir memlekette annem okuma yazmasi olmadan nerede is bulacakti arkada cocuklarina sahip cikan ailede yok mecburen cekti

Biz bunlara sadece bir ornegiz olum korkusu insanin elini kolunu bagliyor susup kalmislar

Hani filler uzerinden anlatilan öğrenilmis caresizlik varya konu sahibinin ailesi aynen o durumu yasiyor

Dediklerinizi çok iyi anlıyorum, sadece bana şunu söyleyin, uzaklaştırma kararı aldırılmış ve buna rağmen öldüren kocamı daha fazla yoksa aynı evin içinde cinnet geçirip bütün aileyi katleden mi?
Bu insanlar sürekli tehdit altında. Birinci ikincide olmaz beşincide bu adam o silahı ateşler.
Mevcut sistemde mağdur olan çok haklısınız ama bu durumda olup kurtulan da çok.

Başaranların haber değeri olmadığı için göremiyoruz maalesef.

İstanbul da şartları çok çok kötü olan bir ilçede çalıştım daha önce. Engelli çocuklarla.
Karşıma çıkan ailelerde Aldatılan, dayak yiyen hatta eşi+Eşinin akrabalarından dayak yiyen kadınlar gördüm. Bir çocuğu uyuşturucu kullanırken, diğerinin sağlığı için çabalayan, 5 çocuğunun 3 u engelli, bırakın okuma-yazma, Türkçe bile çok az bilen. İstanbul da yaşayıp henüz Deniz görmemiş kadınlar.

Ama konu sahibi öğretmenim diyor.
9 kardeşiz ve hepimiz yetişkiniz diyor.
Bu ailenin müdahale için bir başka komşuya, akrabaya ihtiyacı yok.
Onlarda da yapamayacaksa kim yapacak?

9 çocuk doğuran kadın evladım var demesin hiç. 9'undan 2'sinde vicdan var sadece, diğerleri anası öldürülsün diye bekliyor. vay anasını.

Allah annenin yardımcısı olsun. başka diyecek her şey denmiş zaten.

Canım bak şimdi sana birşey önereceğim Feyza Altun adında bir avukat var tam bir kadın ve çocuk dostu.İnstagramda sayfası var aynen bize yazdığın gibi ona da yaz o sana mutlaka bir yol gösterecektir.ve hatta destek bile olur.Lütfen yaz o avukata böyle korkarak birşey elde edemezsin.Belli ki baban normal değil

Kesinlikle acilen Feyza Altun'a ulaşmalısın size destek olacak ve yol gösterecektir

Back
X