• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok acil tavsiyeye ihtiyacım var

hamile kalmayı kesnlkle istemiyorum.. denge bozukluğu kısa sureli olur değil mi?
o yorumu yaptığımda aynı ay içinde ikinciyi almak istediğini bilmiyordum. ben doktor değilim yorum yapamam. sadece ilaç argesinde çalıştım bi süre çoğu ilaç mekanizmalarını araştırmışlığım bi kısmında çalışmışlığım var ama ben bu bilgilerime dayanarak doktora sor diyorum. böyle tavsiyelerle olmaz. hormon ilaçları vücuda tahmin etmediğin zararlar verebilir.

o yorumu yaptığımda aynı ay içinde ikinciyi almak istediğini bilmiyordum. ben doktor değilim yorum yapamam. sadece ilaç argesinde çalıştım bi süre çoğu ilaç mekanizmalarını araştırmışlığım bi kısmında çalışmışlığım var ama ben bu bilgilerime dayanarak doktora sor diyorum. böyle tavsiyelerle olmaz. hormon ilaçları vücuda tahmin etmediğin zararlar verebilir.
haklısınız telaşa kapıldım yarını bekleyemedim :/

bunu genel olarak söylüyorum aslında böyle konuların açılması engellenmeli. yani biri çıkıyor şu ilacı alıyımmı diyor biri al diyor biri alma, neye dayanarak çok merak ediyorum? ben aldım bir şey olmadı diyor mesela. ilaç herkeste aynı etkiyi mi gösterir? ilaç alanında çalışmama ramen asla böyle bir konuda al alma demedim üyeliğim başından beri sadece ilaçların ne şekilde etki ettiğiyle ilgili yada içeriğinde ne olduğuyla ilgili yazdım. şimdi biri çıkıpta şu kadar alabilirisn bu kadar alabilirsin neye dayanarak diyebiliyor? bu yüzden bu forumda zarar gören insanlar olduğuna inanıyorum. bizim kadar ilacı leblebi sanan bir millet var mı merak ediyorum? bu konuların engellenmesini rica edebilir miyim kendi adıma O okypete

selamlar..
belki daha once bu konu konusulmustur ama durumum cok acil oldugu icin arastıramadım. ella (ertesi gun hapı diye geçiyor) kullananlar.. sık kullanımın zarar verdiği gibi birşey duydum.. kullanmam da gerekiyor acil öneri bekliyorum :KK43:
Hic icme bozucan hormonlarini ilerde hamile kalmak istedigin zaman kalamican :(

Özel durum diyorsun ama ertesi gun kullanıp hormonlarını mahvedeegine diğer korunma yollarına basvurup,hormonlarına da zarar vermemiş olmak daha mantıklı bence.D.kontrol hapına başlamak istemıyosan öteki türleri yap,ertesi gun hapı kafana esip kullanabılcegın bir şey değil ki:KK12:

Ertesi gün hapı dengeni bozar, kanaman olur yuksek ihtimalle. Dikkatli ol ve kendini bunu bir daha kullanmak zorunda bırakma.

Ertesi gün hapı kullanmanın ne gibi riskleri vardır?
Ertesi gün hapı kullanımı herkes için uygun olmayabilir. Eğer;ertesi gün hapının bileşiminde bulunan maddelerden birine alerjiniz varsa,kullanacağınız ertesi gün hapı ile etkileşebilecek ilaçlar kullanıyorsanız veya gebeyseniz ertesi gün hapı kullanımı sizin için uygun olmayabilir.

Diğer durumlarda ise ertesi gün hapı kullanılmadan önce mutlaka doktora veya eczacıya danışılmalıdır.

Ertesi gün hapının yan etkileri nelerdir?
Ertesi gün hapı kullananlarda en sık görülen yan etkiler; mide bulantısı, karın ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, baş ağrısı ve ara kanamadır. Ayrıca meme hassasiyeti de görülebilir.

Ya "ben yardim bekliyorum sen soru soruyorsun' deme(yin) de,

Adı neden ertesi gün müş?
Ertesi gün de ne varmış ki :KK64::KK64:

İlaç tavsiyeleri konusunda çokça şikayet alıyoruz.

Lütfen sitenin bu veya herhangi bölümünde bitkisel dahil hiçbir ilaç tavsiyesinde bulunmayınız.
Unutmayınız, ilaçlar eş, dost, ahbap önerisiyle kullanılmaz, arkadaşınıza doktor tarafından reçete edilmiş ilaç sizde ciddi sağlık sorunlarına ve yan etkilere sebep olabilir.

Doktora danışmadan kullanacağınız her ilaç sağlığınızı riske sokacaktır.
bdv kuralınıda ekleyip ,konuyu kapatıyorum

Back
X