çok acil yardım lütfen! bu sorumsuzlukmu?

nasıl dawranayım yani sence? ben tawır koyamıyorum... bu da bi rahatlık veriyordur tabiki...
bi kredi kartımızda 300-400 liramız vardı, ondan nakit çekecekti dün iş görüşmesine gitmek için, çekememiş.. muhtemelen banka kısıtladı kullanımımı.. bugün beni sıkıştırıyor hala yanımda, müşteri hizmetlerini arayalım bankaya gidip bakalım çekebilecezmi diye.. ya ben sakaryaya gitmek için niye uğraşayım... he ben ugraşmasam yada uğraştım olmadı diyelim, gidecek telefonunu satacak, o parayla gidecez. ama gitmek İSTEMİYORUM... söyledimde zaten niye madem istanbula gitmek için satmadın diye, cevap yok....

Cevabı yok çünkü gitmek istemiyordu görüşmeye...Bence eşine artık yorulduğunu bu şekilde daha fazla yürütemeyeceğini göster restini çek bence..Burda bir arkadaşımızında konusu vardı aynı meseleden arkadaş resti çekti hemen iş bulmuştu eşi..Hem ailesine neden söylemiyorsunuz ki onun da verdiği rahatlıktan iş bulmak için acele etmiyordur eşin sıkıştıran eden yok kafası rahat...

içinde calısma ıstegı olan bı ınsan ne ıs olursa calısır yuk tasır tuvalet bıle temızler o calısmıyor sende calsııp borclara yetısmeye calsııyorsun oh ne guzel hayat aılenın yardım ettıgını de gordu nasılsa...bundan sonra ıs buluırsa begenırse calsıır bulmazsa nasıl olsa nasıp kısmet dıye kendımızı cok ıyı kandırıyoruz bence sende bıraz rahat davran anlasın ne demek oldugunu hayat bu kadar kolay degıl

evet bencede istek olsa her işe girmeyi göze alır, kendine yediremez durumu.... lafa gelince pazara gidecem arkadaşıma yardım edicem artık diyo kafayı yiyecegim diyor ama icraat yok.... aileme de birşey demeye yüzüm yok artık. onlar benden tek bir laf bekliyorlar eşimle konuşmak için, kendine çeki düzen ver demek için.. ama yapmıyorum karışmasınlar diye....

Cevabı yok çünkü gitmek istemiyordu görüşmeye...Bence eşine artık yorulduğunu bu şekilde daha fazla yürütemeyeceğini göster restini çek bence..Burda bir arkadaşımızında konusu vardı aynı meseleden arkadaş resti çekti hemen iş bulmuştu eşi..Hem ailesine neden söylemiyorsunuz ki onun da verdiği rahatlıktan iş bulmak için acele etmiyordur eşin sıkıştıran eden yok kafası rahat...

evet okudum ben de o arkadaşın konusunu. bugün düşünüp edip kendime bir yol çizeyim ben de, desteğiniz için çok teşekkür ederim. kendim düşünürken acaba yanlışmı düşünüyorum diye tereddüt ediyorum, sizin söylediklerinizle kendime güvenmeye başlıyorum

Aman sakın kardeşinm aman!!!!!!!

Bulmuş senin gibi sırtını dayayacak bir eş eşin çok rahatlamış..Kesinlikle sana tavsiyem evin erkeği olmayı üstlenme ki sen öyle olmuşsun..Bir de dikkat et çocuk yapma..

Canım benim işin çok zor bir erkek alıştımı çalışmamaya düzelmesi çok zor.Benim eşim devlet memuru ve çalıştığı kurumda gerçekten çok iyi maaş alıyor ama buna rağmen boş vakitlerinde ne yapabilir ek olarak onları kovalıyor.Hatta nişanlıyken hafta sonu hatta iş çıkışı matematik ve ingilizce derslerı veriyordu.Askerden döndüğünde atamasın beklerken 2 ay kadar pazarcılık bile yapmış.Üstelik iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun kendisi.Yani çalışmak istedikten sonra iş çok.Sen eşine kadar karşı net tavrını koymalısın.Yoksa sana güvenip sürekli evde oturur.

evet okudum ben de o arkadaşın konusunu. bugün düşünüp edip kendime bir yol çizeyim ben de, desteğiniz için çok teşekkür ederim. kendim düşünürken acaba yanlışmı düşünüyorum diye tereddüt ediyorum, sizin söylediklerinizle kendime güvenmeye başlıyorum

yanlış düşünmüyorsun güven kendine...Anladığım kadarıyla çocuğunuz yok bu düzende çocuk olursa nasıl yürüyecek allah göstermesin yarın bir gün siz rahatsızlansanız nolcak ya da elde avuçta yok borçla nereye kadar gider...

evet bencede istek olsa her işe girmeyi göze alır, kendine yediremez durumu.... lafa gelince pazara gidecem arkadaşıma yardım edicem artık diyo kafayı yiyecegim diyor ama icraat yok.... aileme de birşey demeye yüzüm yok artık. onlar benden tek bir laf bekliyorlar eşimle konuşmak için, kendine çeki düzen ver demek için.. ama yapmıyorum karışmasınlar diye....

ooo lafa kalsa bızım pasa da herseyı soluyordu...:)
bunlar bahane canım yasayan bılır sen sonuna kadar haklısın bu tarz ınsanlar degısmez ınankı sen ezıldıgınle yıprandgınla kalırsın bn tavır yapıyodum konusmuyordum kavga edıyordum degısmedı bıraktım en sonunda sn de al adam gbı karsına konus ınsansa anlar degılse de yol ver gıtsın ...

eşin bu kadar borcun içinde iş beğenmeme lüksünü sahip değil.ayrıca telini satıp ailesinin yanına gitmek istemesi de çok saçma.eşinle ciddi bir şekilde konuş canım.hemen kendine bir çekidüzen vermeli.sana güveniyor olabilir ama evin yükünü üstüne alma bir erkek önce kendine güvenmeli

Afedersin arkadaşım ama sen bu adama baştan yüz vermişsin, o da astarını istemeye başlamış.
Ben de işsiz kaldım zamanında zorluğunu iyi bilirim, o zamanlarda tek umut TELEFON'dur aslında.
Telefonu satıp anneme gitmeyi düşünmek şöyle dursun, o telefonu ve şarj aletini yanımdan ayırmazdım,
başvurduğum yerlerden biri ararda beni bulamazsa ne yaparım diye!.

merhaba kızlar, 1 haftalık gelişmeleri yazayım dedim... geçen hafta sakaryaya gitmedik, açıkça dedik paramız yok gelemiyoruz diye...meğer eşim ailesine söylemiş işten ayrıldığını...biliyorlarmış yani. ben de eşime dedim işe girmeden gitmiyecez dedim, ne alakası varmışmış.
hala aaa niye gelmiyorsunuz tüh müh diyorlar. önümüzdeki hafta işe başlayacak eşim büyük ihtimalle, yani anlaştılar gibi... ben de dedim işe gir düzenimiz oluşsun ondan sonra gideriz dedim. artık yoğun çalışcakmış da bidaha fırsatımz olmaz gitmeye diyor. bense bugün de çalışıyorum, ve onların tawırlarına bakarak gitmek istemiyorum. çünkü biz düzceye taşındığımızdan beri bir kere olsun kalkıp gelmediler bile, arayıp sıkıntınız varmı nasıl geçiniyorsunz bile demediler.. hala da demiyorlar. bizi oraya bekliyorlar. yaw kardeşim madem çok özledinz kalkın gelin hiçmi merak etmiyorsunuz evimizi barkımızı ne yiyip ne içtiğimizi... işte bunları düşünüp kızıp sinir oluyorum onlara. ben burda kendi aileme bile gitmiyorum utandığım için.
sizce haksızmıyım kızlar? ?

Tavrını korumaya devam et sen hatta eşine de söyle halimizi biliyorsun madem ailen işsiz olduğunu biliyor bu seferlik onlar gelsin hem evimizide görmüş olurlar durumumuz düzelincede biz gideriz de...

Koy tavrını sakın taviz verme, sorumsuz bir eşe sahipsin evet ama resti çektiğinde işin ciddiyetini anlayacak. yahu eli ayagı saglamken eşinin maaşıyla geçinmeye çalışmak da ne demek !

hasta olur anlarım, geçici bir durum olarak işten çıktı ha onu da anlarım ama bu kadarıda olmaz, olmamalı :50:

merhaba kızlar, 1 haftalık gelişmeleri yazayım dedim... geçen hafta sakaryaya gitmedik, açıkça dedik paramız yok gelemiyoruz diye...meğer eşim ailesine söylemiş işten ayrıldığını...biliyorlarmış yani. ben de eşime dedim işe girmeden gitmiyecez dedim, ne alakası varmışmış.
hala aaa niye gelmiyorsunuz tüh müh diyorlar. önümüzdeki hafta işe başlayacak eşim büyük ihtimalle, yani anlaştılar gibi... ben de dedim işe gir düzenimiz oluşsun ondan sonra gideriz dedim. artık yoğun çalışcakmış da bidaha fırsatımz olmaz gitmeye diyor. bense bugün de çalışıyorum, ve onların tawırlarına bakarak gitmek istemiyorum. çünkü biz düzceye taşındığımızdan beri bir kere olsun kalkıp gelmediler bile, arayıp sıkıntınız varmı nasıl geçiniyorsunz bile demediler.. hala da demiyorlar. bizi oraya bekliyorlar. yaw kardeşim madem çok özledinz kalkın gelin hiçmi merak etmiyorsunuz evimizi barkımızı ne yiyip ne içtiğimizi... işte bunları düşünüp kızıp sinir oluyorum onlara. ben burda kendi aileme bile gitmiyorum utandığım için.
sizce haksızmıyım kızlar? ?

Eşinle bu tür sorunları daima yaşayacaksın, çünkü işin kökeni aile ve yetiştirilme tarzında..
Baksana "paramız yok, işimiz yok" diyorsunuz, eşinin ailesi hala "gelin ya, niye gelmiyorsunuz" diyor. Bilmiyor musun ki oğlunun işi yok, gelinin çalıştığı borçlara gidiyor, gelin çalışmasa oğlunun karnı bile aç kalacak. Sorsana ne yiyorsunuz, ne içiyorsunuz madem annesin, madem dayanamıyorsun hasretine?
Yahu adamın cebinde bilet parası yok, hadi şimdi telefonu sattı, yarın aç kalsa ne satacak? Sinirlerim bozuldu böyle saygısızlığa, düşüncesizliğe.
Zaten düzgün ve bilinçli bir aile olsa "otur oğlum oturduğun yerde, sıkıntınız size yetiyor zaten, iş bulunca gelin" der. Veya kendi maddi durumları müsaitse "siz gelin, yol parasını biz gönderelim size" derler. Olmadı atlayıp kendileri gelirler.
O ailenin yetiştirdiği adam da, sanki çocuğu aç kalmış gibi veya karısı hastanede rehin kalmış gibi gider telefonunu satar gezmek tozmak için.
Telefonu sattın, parasını yollarda yedin. Sonra işe girdin, ilk maaşınla telefon alacaksın. Yani sürekli bir geriden toparlama durumu, sürekli bir delik açma durumu, zaten yeterince düzensizken herşey.

Rabbim size ve borcu olan herkese yardım etsin inşallah. Hayatımda bir defa üniversitedeyken harç parası bulamayıp, annemin hediyesi künyemi bozdurmak zorunda kalmıştım, hala içim yanar. Bilirim zor durumda kalmanın ne olduğunu. Can-ı gönülden diliyorum ki Allahım yardımcın olsun kardeşim. Aman işine gücüne sahip çık. Eğer maaşın iyiyse eşin belki de asla sana yetişemeyeceği için, asla seninle aynı maaşı alamayacağı için iş beğenmiyordur. Aşağılık kompleksine girmiştir. Benim bir arkadaşımın eşi de aynı şekilde, arkadaşım da çok üzülüyor. Borçları yok, durumları iyi. Ama eşi her girdiği işte en çok 6 ay dayanıyor. Arkadaşım yükseldi, müdür oldu. Ama eşinin yükselme şansı yok, ebnce bu yüzden "çalıştı ama yükselemedi" demesinler diye işten ayrılıyor sık sık.

arkadasım ben sunu söyleyebilirim bu adam rahat bi adam kadın calısırken adam rahat rahat gezmeyi düşünüyor aile ziyaretini düşünüor kadın borcları ödüyor ama adam iş begenmiyor keyfine bakıor ama eşi dırdırlanmasın die kafayı yiycem bunalımdayım napıcaz ne edicez falan diorsa bunlar boş laflar. sen yanlıs yapmıssın evlilik seciminde üzgünüm.bunları biliorum da söylüorum cünkü aynı benim babam.babam da asgari maası hatta 700 tli az buldugu için işe girmez iş arıomus gibi gezerdi.annem söylenmesin die kafasını tutarak iş yok bunalımdayım sıkıldım napıcaz böyle falan .. garip annem ev gecindirmek için 400 liraya calısırdı.faturalar kira bizim okul masrafı falan daha da dişinden tırnagından artırıp bankaya biriktirirdi..hiç bir zaman düzenli bi işte calısmadı hatta hayatı boyunca(45yasında) 1 yıl süreyle bi yerde calısmadı.benim düğünümde de babadan 5 kurus yok annem yardım etti kocamın ailesinden de 5 kurus destekk yok bizde siz gibi hala borc ödüoruz.ama ben şu aralar calısmıyorum.eşim calısıyor.bence sen cık işten belli ki istediğin zaman işe girebilirsin becerilerin yeteneğin var.ne yapıcaksa o yapsın erkek değilmi evini gecindirsin.sen sadece gereksiz masraf yapma yeter.bir deeee sakın ailenden destek alma.onun ailesinden destek yoksa seninkiler nie yapıor özür dileyerek söylüorum seninkiler enayi mi.evlenmeye gücü yoksa evlenmiycekti.valla şimdiden işin zor senin.bence evlilikde ask sevgi 2.planda kalır.önce mantık.para var huzur var yani. ama sevdiğinle tabi:) sevdiğinde para yoksa huzur da yok ... hakkında herseyin hayırlısı olsun Allah yardımcın olsun

arkadasım ben sunu söyleyebilirim bu adam rahat bi adam kadın calısırken adam rahat rahat gezmeyi düşünüyor aile ziyaretini düşünüor kadın borcları ödüyor ama adam iş begenmiyor keyfine bakıor ama eşi dırdırlanmasın die kafayı yiycem bunalımdayım napıcaz ne edicez falan diorsa bunlar boş laflar. sen yanlıs yapmıssın evlilik seciminde üzgünüm.bunları biliorum da söylüorum cünkü aynı benim babam.babam da asgari maası hatta 700 tli az buldugu için işe girmez iş arıomus gibi gezerdi.annem söylenmesin die kafasını tutarak iş yok bunalımdayım sıkıldım napıcaz böyle falan .. garip annem ev gecindirmek için 400 liraya calısırdı.faturalar kira bizim okul masrafı falan daha da dişinden tırnagından artırıp bankaya biriktirirdi..hiç bir zaman düzenli bi işte calısmadı hatta hayatı boyunca(45yasında) 1 yıl süreyle bi yerde calısmadı.benim düğünümde de babadan 5 kurus yok annem yardım etti kocamın ailesinden de 5 kurus destekk yok bizde siz gibi hala borc ödüoruz.ama ben şu aralar calısmıyorum.eşim calısıyor.bence sen cık işten belli ki istediğin zaman işe girebilirsin becerilerin yeteneğin var.ne yapıcaksa o yapsın erkek değilmi evini gecindirsin.sen sadece gereksiz masraf yapma yeter.bir deeee sakın ailenden destek alma.onun ailesinden destek yoksa seninkiler nie yapıor özür dileyerek söylüorum seninkiler enayi mi.evlenmeye gücü yoksa evlenmiycekti.valla şimdiden işin zor senin.bence evlilikde ask sevgi 2.planda kalır.önce mantık.para var huzur var yani. ama sevdiğinle tabi:) sevdiğinde para yoksa huzur da yok ... hakkında herseyin hayırlısı olsun Allah yardımcın olsun

Aynen öyle, mantık ön planda olmalıymış ama salak ben bunu ozamanlar hiç düşünmedim hatta öyle diyenlere de kızdım... bugün bankadan annemi aramışlar, onun kefil olduğu bi kredi çekmştik ve 3 aydır ödeyemiyrz birkaç gün içinde de ödeme yapmazsak annemn maaşına elkoyacaklar...... aynen sizin dediğinz gibi eşim de ağlıyorum iş yok kafayı yicem bunalımdayım depresyondayım diyor... asıl ben kafayı yicem.... Allah hepimizin yardımcısı olsun, sizden de Allah razı olsun desteklediğiniz için...

merhaba tekrar arkadaşlar, daha önce açtığım konuya devam etmek istedim çünkü şimdi de ben işsiz kaldım, benzer durumlar yaşıyoruz. işten çıkarıldım ve 2 aydır iş arıyorum bulamıyorum...borçlarımız var, ne yaptık ne ettik okadar borç yaptık ben de bilmiyorum, sorumsuz davranmışız evlenmeden önce. tabi biraz da düğüne güvenmiştik altınlara ama umduğumuz gibi olmadı.. şimdi inanılmaz bir borcun içindeyiz, eşimin maaşı bazı taksitlere yetiyor... ailemden destek alıyoruz yine ve onlara olan borcumuz da artıyor... abim yardım ediyor. ben mahcub oluyorum.eşime de kızıyorlar ailesine de kızıyorlar ama onlara değil bunu bana söylüyorlar. yıpranıyorum...ama eşim benim kadar bizim kadar sıkılmıyor.ailesinin ise haberi bile yok...arada kalıyorum anlayacağınız... ben muhacub oluyorum üzülüyorum çare arıyorum, eşime kalsa abimlere çaya gider....
ben de abimden eşimle konuşmasını istiyorum yanlış mı sizce?

merhaba tekrar arkadaşlar, daha önce açtığım konuya devam etmek istedim çünkü şimdi de ben işsiz kaldım, benzer durumlar yaşıyoruz. işten çıkarıldım ve 2 aydır iş arıyorum bulamıyorum...borçlarımız var, ne yaptık ne ettik okadar borç yaptık ben de bilmiyorum, sorumsuz davranmışız evlenmeden önce. tabi biraz da düğüne güvenmiştik altınlara ama umduğumuz gibi olmadı.. şimdi inanılmaz bir borcun içindeyiz, eşimin maaşı bazı taksitlere yetiyor... ailemden destek alıyoruz yine ve onlara olan borcumuz da artıyor... abim yardım ediyor. ben mahcub oluyorum.eşime de kızıyorlar ailesine de kızıyorlar ama onlara değil bunu bana söylüyorlar. yıpranıyorum...ama eşim benim kadar bizim kadar sıkılmıyor.ailesinin ise haberi bile yok...arada kalıyorum anlayacağınız... ben muhacub oluyorum üzülüyorum çare arıyorum, eşime kalsa abimlere çaya gider....
ben de abimden eşimle konuşmasını istiyorum yanlış mı sizce?

Haklı tepki veriyorsun tabiki senden önce bunu eşinin düşünüp konuşması gerekiyor eşinin tavrı ne sende onun ailesine söyle burada magdur duruma hem düşmezsin hemde senin ailenın yardımları bir yana onun ailesinin haberinin olmaması garip onlarda etsinler ciddi bir şekilde konuş bence tahmin edebiliyorum cok sıkıcı bir durum seni anlamaya çalışıyorum diyeyim yaşamadan bilemeyiz durumu.

Haklı tepki veriyorsun tabiki senden önce bunu eşinin düşünüp konuşması gerekiyor eşinin tavrı ne sende onun ailesine söyle burada magdur duruma hem düşmezsin hemde senin ailenın yardımları bir yana onun ailesinin haberinin olmaması garip onlarda etsinler ciddi bir şekilde konuş bence tahmin edebiliyorum cok sıkıcı bir durum seni anlamaya çalışıyorum diyeyim yaşamadan bilemeyiz durumu.

onların da parası pulu yok diye birşey isteyemiyoruz. düğünde bile çöp almadılar, biraz da ondan böyle çok borcumuz... tabi bir de bizim sorumsuz dawranışlarımızdan... abim bize 2 aysonra toplu para verecekti ama onun yerine peyderpey destek çıkmaya karar verdi kredi çekmek yerine... ben de bunu eşime söyledim, niye vazgeçmiş diyor. te allam ya buna şükretsin de !

allah yardımcınız olsun arkadaşım ben anlayamıyorum erkeklerin çalışmamasını bayana yüklenmesini bak şimdi sende işsiz kalmışsın eşin şu anda çalışıyormu bari çok üzüldüm yaaa benim eşim tr. standartlarının üstünde maaş alıyor devlette çalışırken deli gibi ders çalışıp devlet destekli bir kuruma geçti yeri geliyor bahçe ekip yol kenarında satıyoruz bir yandan arıcılık yapıyoruz erkekler boş yapamaz bana o yüzden tuhaf geliyor arkadaşım çok yüz vermişsiniz biraz ağırlığınızı koyun nereye kadar borçla devam edeceksiniz bilmiyorum kuran okuyormusunuz ama akşamla yatsı arasında vakıa suresini okursanız işleriniz düzelir allahın izniyle bol bol dua edin...

allah yardımcınız olsun arkadaşım ben anlayamıyorum erkeklerin çalışmamasını bayana yüklenmesini bak şimdi sende işsiz kalmışsın eşin şu anda çalışıyormu bari çok üzüldüm yaaa benim eşim tr. standartlarının üstünde maaş alıyor devlette çalışırken deli gibi ders çalışıp devlet destekli bir kuruma geçti yeri geliyor bahçe ekip yol kenarında satıyoruz bir yandan arıcılık yapıyoruz erkekler boş yapamaz bana o yüzden tuhaf geliyor arkadaşım çok yüz vermişsiniz biraz ağırlığınızı koyun nereye kadar borçla devam edeceksiniz bilmiyorum kuran okuyormusunuz ama akşamla yatsı arasında vakıa suresini okursanız işleriniz düzelir allahın izniyle bol bol dua edin...

saol arkadaşım Allah razı olsun. o çalışıyor şükür, 6 ay oldu şuanki işyerinde ama ben iş bulamıyorum... endüstri mühendisiyim ama düzcede firmalar maliyetten kaçmak için planlama gibi pozisyonlar için bile lise mezunu çalıştırıyorlar... ben de artık parasına filan bakmayacağım işin. dua okuyorum ama vakıa suresini okumamıştım, teşekkür ederim hatırlattığın için tez vakitte düze çıkarız inşallah.

Back
X