Çok ama çok sinirli ve üzgünüm......

Okurken aklım bir kaç şeye takıldı,
bir insan neden anlaşmayacağı biri ile evlenmeyi göze alır? Yada,
neden evlendikten sonra herşeyi çıplak gözle ancak göre biliyor?

Benim eşimde herşeyi ertelemeyi sever, 3,4 aydır daha bekletdiğimiz şeyler var, ama benim sabırsız biri oldugumu anlatım, madem öyle birini çağırayımda bari o yapsın derim şakasına, hemen koşar yapar;) ( yani rezil olmak istemiyorlar) daha hala kalan 1 şey var, ama üstüne gıtmıyorum artık tatlı askımın, nasıl olsa halederiz:)

düzelir umudu ıle desek daha gercekcı olurum sanırım.....ben esıme bırını cagrıyımda desem para verıpte yaptırmacgını bıldıgım ıcın demıyorum bıle...ben ancak malzemelerı alıp önüne koyucam oda aklına eserse yapıcak olay bu yanı.

öncelikle daha 7 aylık evlisin ve evliliğinin en güzel dönemlerinde böle basit bir konuya takılı kalmanız saçma doğrusu birde eşinizle farklı programlar yapıp ona emrivaki yapıyorsunuz bence bir program yapıyorsanız karşılıklı yapılmalı keşke mevlüde gideceğiniz kişiye geleceğim demeden önce eşinizle konuşup ona göre hareket etseydiniz.eşiniz için dekumandasını eline alan yemeğini yiyip yatan biri demişsiniz erkekler kadınlar gibi değil (en azından bir kısmı ) ki işten gelseler bile bir şeyler için çabalasalar doğal olarak yorgun gelip dinlenmek istiyordur. ben bu kadar sorumluluğu üstlenmişken diyorsunuz evliliğin başlı başına sorumlulk olduğunu evlenmeden önce bilmiyor muydunuz bende 7 aylık evliyim bazen eşim bana sormadan annesine gitmek için plan yapıyor annesine geleceğiz diyor ama ben plan yapmadan önce bana sorsaydın diyorum ve sonuç annesini arayıp gelemiyoruz demek oluyor eşini değiştirmeye çalışma çünkü bu mümkün değil evin tadilat işleri ile ilgili olarak da belki yapmayı bilmiyordur belki sevmiyordur belkide zaman bulamıyordur sana tek tavsiyem şu ki daha 7 aylık evlisiniz ve bence bunu tüketmeyin önünüzde daha uzun yıllar var bu basit konuları bırak ve evliliğin tadını çıkarmaya bak

söylenecek cok sey varda neyse tesekkur ederım ılgınıze.

Konu sahıbının asıl derdi eşinin onunla ortak paylaşımının olmaması,
Kendi sözünün eşinde değerinin olmaması ..
Buna istinaden de takıldıgı bır konuyu paylaşmış..

Konu önemlı mı hayır ..
Neden illa konuya takılı kaldınız ki..
Kadın dıyor ki ailesi ile benim aramda denge kuramıyor,kendımı değersiz hissediyorum..

Mevlude gıdıp gıtmemek bahane ..
Ben size kısaca sunu soylıyım ; İnsanları değiştirmeye calısmayın, cok yıpranır yorulursunuz..
İnsanları oldugu gb kabul edın,
He he diyip geçin,
Kendı bıldıgınızı de yapın ..
Sureklı dırdır yapıp,sıkayet edıp hem kendınızı hem esınızı doldurursanız o evlılık çekilmez..

düşüncelerımı cok acık dıle getırmıssınız tesekkur ederım,soylemek ıstedıklerım harfıyen tabıkı onlardı....ama ıste bende esımın sevmedıgı huylarını hep duzeltmeye calıstıgım ıcın bunlar oluyor.duzeltmesemde benım sınırımı bozuyor ne yapsam sasırdım....

dernek gıbı bır yerde kuran okutuluyordu....bayan erkek karısık yanı.benım görüşüm mevlütte olsa düğünde olsa eşli gitmek tek gıdeceksem nıye evlendım,nıye esım dedım...aıle olmak ayrı yasam tarzı demek degıl bunlarda olur ama yerıne göre...arkadas toplantılarıma katıl demıyorum kı durum apacık ortada anlayana tabıkı...

Aile olmak demek ne demek biliyomusun,ortak kararlar alıp uygulamak,birbirlerinin fikirlerine değer vermek,hassasiyetlerini bilmek,aksi düşüncelerde yargılamamak,hoşgörülü olmak vs vs uzar da gider.haaaaa bu da anlayana tabi...siz o beraber gideceğiniz akrabalarınıza söz vermeden eşinizinde fikrini alsaydınız kimseye de mahcup olmazdınız.tmm beraber gitmek, eşinle başsağlığı dilemek istemiş olabilirsin ama öyle tek başına plan yapılmaz.

İster dernek olsun ister bahçe erkeklerin bir çoğu böyle yas durumlarında kendini geride bırakır.yorumlarken çoğu arkadaşım bundan dolayı anormal bi durum olmadığını anlatmak istedi tabi bu da anlayana....

Ayrıca siyam ikizi gibi heryere beraber gitmek, ortak bir yaşam tarzı demek değildir. Hayata bakışınız aynımı,aynı şeylere gülüp aynı şeylere mi üzülüyorsunuz,eşinin gitmekten zevk almayacağı yeri ona sormadan bilebiliyomusun işte o zaman hayatı ortak yasıyorsunuz .

Aile olmak demek ne demek biliyomusun,ortak kararlar alıp uygulamak,birbirlerinin fikirlerine değer vermek,hassasiyetlerini bilmek,aksi düşüncelerde yargılamamak,hoşgörülü olmak vs vs uzar da gider.haaaaa bu da anlayana tabi...siz o beraber gideceğiniz akrabalarınıza söz vermeden eşinizinde fikrini alsaydınız kimseye de mahcup olmazdınız.tmm beraber gitmek, eşinle başsağlığı dilemek istemiş olabilirsin ama öyle tek başına plan yapılmaz.

İster dernek olsun ister bahçe erkeklerin bir çoğu böyle yas durumlarında kendini geride bırakır.yorumlarken çoğu arkadaşım bundan dolayı anormal bi durum olmadığını anlatmak istedi tabi bu da anlayana....

Ayrıca siyam ikizi gibi heryere beraber gitmek, ortak bir yaşam tarzı demek değildir. Hayata bakışınız aynımı,aynı şeylere gülüp aynı şeylere mi üzülüyorsunuz,eşinin gitmekten zevk almayacağı yeri ona sormadan bilebiliyomusun işte o zaman hayatı ortak yasıyorsunuz .

tabıkı bılıyorum,bu yasıma kadar aılem ıle bırlıkte yasadıgımdan vs vs bundan bıhaberım....ortak karar dıyorsunuz,keyfı bır gezme degıl kı ortak alıp konusabılesenız.ortada ölen ve bır ınsan ve karsılıgında okutulan bır kuran ve karsılıgında ıcabet etmen gereken bır ortam...yanııı nasıl kı aıle zıyaretlerı ya da gorusmelerı süreklı devam ettırılıyor kopulmuyor buda böyle bırsey,hanı bu gün oturma vs bır durum degıl bunu soylemeye calısıyorum...ben esıme bu fıkrı dısardaydık dısarda oldugumuz ortamda konusuldu bırsey demedı arabada eve gelırken yıne soyledım bısey demedı eve gelınce acıldı söyledı....durum bu....ölüm kalım bugun herkesın basına gelebılır bunu esımede anlattım ama anlamak ıstemıyor...verdıgınız örnektede yanı sıyam ıkızı konusu bana göre zaten ters....herkesın kendıne ayıracgı vakıtlerde olmalı zamanlarda...ama bu kuran bunun zamanı degıldı...farkındaysanız zaten ben bunu savunmadım.ben esımın tercıh ettıgı yerlerı cokmu ısteyerek veya severek gıdıyorum sanıyorsunuz hayır sevdıgım yerlerde var sevmedıgım mecburı gıttıgımız yerlerde..ama ben bu olgunlugu gosterıyorsam esımın gönlü olsun dıyorsam onunda aynı bakıs acısıyla bakması gerekır bence.......eşli gıdılmesı gerektıgı bıryer oldugu ıcın konustummm.yinede ılgınıze tesekkurler...

tabıkı bılıyorum,bu yasıma kadar aılem ıle bırlıkte yasadıgımdan vs vs bundan bıhaberım....ortak karar dıyorsunuz,keyfı bır gezme degıl kı ortak alıp konusabılesenız.ortada ölen ve bır ınsan ve karsılıgında okutulan bır kuran ve karsılıgında ıcabet etmen gereken bır ortam...yanııı nasıl kı aıle zıyaretlerı ya da gorusmelerı süreklı devam ettırılıyor kopulmuyor buda böyle bırsey,hanı bu gün oturma vs bır durum degıl bunu soylemeye calısıyorum...ben esıme bu fıkrı dısardaydık dısarda oldugumuz ortamda konusuldu bırsey demedı arabada eve gelırken yıne soyledım bısey demedı eve gelınce acıldı söyledı....durum bu....ölüm kalım bugun herkesın basına gelebılır bunu esımede anlattım ama anlamak ıstemıyor...verdıgınız örnektede yanı sıyam ıkızı konusu bana göre zaten ters....herkesın kendıne ayıracgı vakıtlerde olmalı zamanlarda...ama bu kuran bunun zamanı degıldı...farkındaysanız zaten ben bunu savunmadım.ben esımın tercıh ettıgı yerlerı cokmu ısteyerek veya severek gıdıyorum sanıyorsunuz hayır sevdıgım yerlerde var sevmedıgım mecburı gıttıgımız yerlerde..ama ben bu olgunlugu gosterıyorsam esımın gönlü olsun dıyorsam onunda aynı bakıs acısıyla bakması gerekır bence.......eşli gıdılmesı gerektıgı bıryer oldugu ıcın konustummm.yinede ılgınıze tesekkurler...

Anlıyorum ama erkekler biz kadınlar kadar duyarlı olamayabiliyor işte...sizi ikinci plana attığından değildir,oturur konuşur hislerinizi anlatırsınız.hani küçümsediğimden değilde böyle çok konu olacaktır ,hepsine bu kadar takılırsak hayat çekilmez olur.

Anlıyorum ama erkekler biz kadınlar kadar duyarlı olamayabiliyor işte...sizi ikinci plana attığından değildir,oturur konuşur hislerinizi anlatırsınız.hani küçümsediğimden değilde böyle çok konu olacaktır ,hepsine bu kadar takılırsak hayat çekilmez olur.

evet malesef olamıyor,yanı benım takıldıgım kafasının dıkıne gıtmesı, ıkı ısıde halledebılırdı aslında ama yapmak ıstemedı zıt gıttı bu benı kızdıran ve üzen...

Back
X