- Konu Sahibi istanbul3434
O babasını götürseydi, sen mevlüde gitseydin. Yeni evli olduğunuz için bu tür sorunlar yaşıyorsunuz bence, geçer merak etme. Bu yüzden de eşinden soğuma.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugün size yaşadıgım bır olayı anlatmak ıstıyorum aksı halde ıcıme at at cıkıs yolu bulamıyacagıma ınanıyorum.
geçen hafta üst katımızda oturan aynı zamanda aılemle senelerdır bırbırlerını tanıyan ınsanların kardesı vefat etmıstı,bu pazarda 7'sı okunuyormus bende gıderız dıye bırlıkte gıdıcegımız kısılere olur dedım,ama esım o gun babasını yaslı bır yengesı var ona goturucegını soyledı bende 2 de kurana gıdelım gozukelım 4 gıbı cıkarz gotururuz dedım,esım yok babam benım ıcın daha onemlı sen ıste falancalarla gıt dedı bende boyle bıseyın absurt olucagını bırlıkte gıtmemız gerektıgını tekrarlıyorum ama anlamıyor.
oglen 12 de gotur bırak donuse donsunler dedım yok olmaz dıyıp trıplı trıplı konustu,kahvaltı etmedı,gıttı baska odada oturdu ben gıdelım gıdıcez dedım dıye,sonra ne mı oldu ben bu hareketlerıne sınırlenıp arayıp ıptal ettım,esımede sımdı nereye gıdıyosan gıt bıdaha gelme dedım,yarın bıgun senınde olun olunca tek basına gomersın ona gıtmıyım buna gıtmıyım dıyosn kabugundan cıkmıyosn ama ınsanlar bugunler ıcın dedım.he he dıyıp dalgaya alıyor benı herzamankı gıbı.ıste o an onu resmen dovesım gelıyor.
neyse sonra ben cıktım sınırler annemlere gıttım,aksamda kayınvalıdemlere gıdıcektık ben gıtmıcem dedım annemlere anlattım durumu hıc ıcımden gelmıyor hıcbısey bu morallle gıdemem dedım ama ınsanlık snde kalsın sen alttan al gıt dedıler,esımde mesaj atmıs annemlere gelmıcekmısın dıye bende gelıcem dedım o kadar.bırazdan gıdıcez.kendısı babasını zıyarete goturdu.esımın söyle bır sorunu var kı aılesıne karsı ıyı kotu hıcbısey dıyemez ama bana gelınce cenesı acılır.yanı arayıpta baba 1 saat erteleyelım boyle boyle bı durum var demedı dıyemezde,hep bu sorunu yasıyoruz,ben boyle napıcam nereye kadar gıdıcem bılmıyorum ama esımın bu halını gorunce kendımı cok degersız goruyorum,onda hıcbır hukmum saygım yokmus demek kı dıyorum kı her defasında aılesı bısey dıyınce akan sular duruyor.
yanı demek ıstedıgım zıyarete herzaman gıdebılır ya da 2 saat gecte gıdılebılır ama ınsan bır kere oluyor ve bırkere kuran okunuyor ve yuzyuze bakıyoruz aynı bınadayız bazı seylerın hatrı var...o sebepten esım onları sevmıyor ama sevmıyor dıyede boyle yapması cok agırıma gıttı sonucta orta da kım kımı sevıyor olayı yok bu en onemlısı muslumanlık gorevı bana gore ama bunu anlamıyor,ben gorursem basın sagolsun derım dıyor cekılıyor kenara,onun ıcın hersey bu kadar basıt,boyle yaptıgı ıcınde aılesıne karsıda ıcımde bır mesafe bır kınlılık olusuyor nedendır bılmıyorum ama esım bunu yapıyor,sonucta artık evını ayırdı onunda bı aılesı bır karısı var benım kararlarıma hıcbır zaman saygı duymadan aılesının dedıgını ıkıletmıyor bıle..
evlenelı 7 ay oldu ama bu huylarını gorunce evlılıgımden ve ondan soguyorum.cunku benı saymayan umursamayan benı cıddıye almayan bır kocayla evlı kalmak cok canıma dokunuyor..calısıyorum evın her ısınden ben sorumluyum kendısı ıse aksam eve gelıp elıne kumandasını alıp yemegını yıyıp yatan bır ınsan...hıcbır yardımı yok maddı manevı.bıde boyle yapıyor daha da uzuluyorum...ben bu kadar sorumlulugu ustlenmısken kendısının bu kadar bencıl rahat olmasını hazmedemıuyorum.evın bır tadılat vs ısı olsa bıle 7 ayda anca yapan agır bır adam bu huyu zaten benı cıleden cıkarıyor ama degıstıremıyorum,o kadar ama o kadar doluyum kı ona karsı resmen alevlerle savasıyorum.
suan konusmuyorum konusmayıda dusunmuyorum...sızce nasıl bır yol ızlemelıyım ? esınle otur konus demeyın cunku ben onu cok denedım benı malesef anlamıyor,farklı bır yol ıstıyorum etkılı olması umudu ıle...herkese tesekkur edıyorumm..mesajlarına hemen cevap yazamasm eve dondugumde mutlaka gerı donus yapıcagım.
Güzelim daha çok yeni evlisiniz sana söyleyeceğim gerçeklere hazır ol eşin değişmeyecek aynı kalacak belki biraz daha odundan kalas olma yolunda ilerler benimki öyle oldu sana bi tavsiyem olacak. Biz yeni evliyken el üstünde tuttum pof pofladım ne oldu hiç... şimdi o bana nasılsa öyle davranıyorum. Seni ailesi için 2. Planamı atıyor sende öyle yap hayatında kaçıncı sırada olduğunu hep hissettir ancak o zaman anlıyolar hanyayı konyayı
Bi de unuttum biz 8yılı devirdik geriye dönüp baktığımda mutlumuyum evet yani, ama yorgunum bende evin çocuğun her işini yüklendim gidiyor öyle ama söylediğim gibi ben hep ''sen benim vazgeçilmezimsin sensiz olamam''ı yaşatmadım eşime senden öncede vardım senden sonrada varım bunu bildiği için kıçını kaldırıp bi işin ucundan tutuyomu diyeceksin hayır ama biliyorki benim ona hiç minnetim yok bu da durup bi düşünmesine kendine gelmesine yarıyor. Sen ne döncen adamın etrafında bırak o dönsün peşinde hiç kimseye fazla değer verme kocan bile olsa unutma herkesin bi ederi var...
Allah sabır versin..
Kolay kolay değişmez ancak içinden gelmese bile
senin düşüncelerini dikkate almasını sağlayabilirsin..
Nasıl mı?
Anlatıyorum..
Senin istediğin bir şeye hayır mı diyor yakın zaman da sende onun istediğine hayır de
zor durumda bırak seni düşürdüğü durumu ancak öyle anlar..
Mesela mesaj atmış sana annemlere gelmeyecek misin diye gelcem demişsin
Sen böyle yaparsan bu adam kendini düzeltme gereği duymaz ki
O hiç zorda kalmıyor sonuçta..
2 tane dırdırını da dinler asık suratını da çeker.
Çünkü sonuçta onun dediği oluyor.
Yerinde olsam ben de onunla gitmezdim..
Eşim olarak yanımda olman gereken yerde yoksan ben de yokum.
Ayrı ayrı istediğimiz yere gidelim madem öyle..
Bu bencilliği kime zarar veriyor o zaman görür.
Sen o Kur'an a yalnız gitsen pek sorun olmaz. Eşinin işi vardır
diye düşünebilirler.
Ama sen onun ailesine gitmezsen eşin zor durumda kalır canım
Bırak o zor durumu yaşasın, aklını başına toplasın.
Yok öyle bir hayat.. Evlilik karşılıklı olarak mutlu etmek demektir.
Eşin bunu bilmiyor mu öğret ona..
Kendimden örnek vereyim eşimin ailesi ile çok sorunlar yaşadım.
Bir daha aramam o eve gitmiycem dedim..
Bayramda aramasam eşim zorda kalacak laf yiyecek biliyor.
Ara lütfen dedi hadi büyükler neyse dedim aradım.
Ama tatilde gel gel illa diyordu. Çünkü gelmezsem yine laf yiyecek bir karını
getiremedin diye zorda kalacak..
Bütün isteklerime he demeye başladı.
Çünkü biliyor tepemi attırırsa gitmem!
Konuşmakla çözülmüyor bazı şeyler dediğin gibi..
Senin gönlün olmuyorsa onunki de olmasın bak nasıl yola geliyor.
Yanlis anlamazsaniz müslümanlik görevini koca adam olmus esiniz düsünsün. Bu isler zorlamayla olmaz icinden gelmesi lazim. Siz gidiyorsunuz diye esiniz de gelmek zorunda degil. Siz mevlüde gidin esiniz de babasini götürsün nereye gidiyorsa. Sonucta siz de tek basiniza kendi ailenize gitmissiniz. Benim esim de böyle yapsa kirilirdim ama belli etmez ve suclayici konusmazdim. Cünkü mecbur degil. Aileden veya akrabalardan biri olsaydi o zaman tabi ki gelmesi gerekirdi.
Bence bu konuyu uzatip gerginligi arttirmayin. Esinizle ilgili genel olarak baska sikayetleriniz var mi yok mu bilmiyorum, sadece bu konuya yorum yapiyorum. Unutmadan esinizle aranizda gecenleri ailenize anlatmakla hata yapiyorsunuz bence. Esinizin kayinvalidenize gidip anlatmasini hos karsilamazsiniz. Yani kendi adima esim gidip kayinvalideye beni sikayet etse bozulurdum.
Valla ben absürt bi durum göremedim:26:
Erkekler böyle mevlit tarzı toplantılara pek gelmezler.hani akraba falan olsa belki ama komşunun mevlidine tek de gidebilirsiniz, eşiniz dediği gibi gördüğü yerde başsağlığı dilerdi.hem daha evleneli yıl olmamış,komşularınızla siz önceden tanısanız da merhabadan ötesi yoktur sanırım.ailemle sık görüşen insanlar dediniz cenaze sahipleri için,illaki eşinizde gitmek istemeniz sanki bu yüzden gibi geldi bana.işte kocam yanımda, benle heryere gelir bakın
Başta cenaze olduğunu okumama rağmen yazınızda sanki düğün varda eşsiz gitmek abes gelecek hissine kapıldım.
aynı apartmandaki mevlüde niye illa eşle gitmek istemiş konu sahibi anlamadım:26:
sanki karda kışta dolmuş bekleyecek![]()
Eşin Kendi keyiflerine isteklerine göre yaşan insan istediğim gibi yaşarım istedğimi yaparım o bana uymak zorunda düşünüyor gibi geldi bana sen çok yüz vermişsin.... O Sana Nasıl Davranıyorsa sende ona Aynı şekil davran. Takmaa Oralı olma yüz göz olma biraz Kendini Çek tatillerinde kendin için planlar yap uygula bakalım nasıl oluyormuşş???
valla bende bilemedim:26:
Bizde erkekler cenazede camiye gider, kadınlarda evde okunan mevlide .haaa erkekli mevlidler olmuyo mu oluyo eşim sen git der,uzaksa bırakır sonra alır.düğünmü ki kocam yoksa ne işim var diyeyim insanlar zaten yasta ona mı bakacaklar allahaşkına
çok abartmışsınız, henüz 7 aydır orada oturdugunuzu farzediyorum bu kadar mahçup olacak bir zaman değil.. kaldı ki siz, eşinizden daha çok yüzyüze bakıyorsunuzdur keşke tek gitseydiniz.. ben bu güne kadar hiç mevlüde giden erkek görmedim.. nasıl ki siz onun gitmesi gereken yer için " 2 saat sonra gidebilirdi" diyorsanız o da sizin durumunuz için "sonradan taziye için gideriz, bugun işim var" diye düşünüyor olabilir.. eğer 3. şahıslara huzurunuzdan daha fazla öncelik verirseniz üzülen hep siz olursunuz.. evet komşuluk önemli ama kapıyı kapattığınızda hepsi dışarıda kalıyor, başbaşa kalan sizsiniz.. birbirinizle inatlaşmak yerine sorunları çözmeye odaklanmanızı öneririm :)
bir de anlamadığım gelmiyoruz diye iptal edilmiş.benim bildiğim mevlütlerden farklı mı acaba:44:
O gitmediyse sen tek başına gitseydin.
İlla onun da gitmesi gerekmezki...
Bir saat durup sonra onunla giderdin gidilmesi gereken yere.
benim de esim malesef benim icin ailesine bisey diyemez kardeslerine bile... kacinci sirada geldigimiz belli yani
ama erkekler oyle mevlute gitmeyi pek sevmezler yakin akrabalari olmadikca, gelmiyorum dediginde tamam diyebilirdiniz bence
triplesmeyi fazla uzatmayin ufak seyler icin yoksa cabucak yipranirsiniz
gelmezse gelmesin nolcak ki. öyle her dediğiniz yere gitmeyince küserseniz nasıl yürüyecek bu iş. bi tek bununla bu kadar üzülüyosunuz ama daha neler neler var hayatta. kendini üzdüğüne değmez.
Bizim buralarda cenazede 7. gün mevlit verilecegi zaman,
apartmanın bahçe kısmına belediyeden çadır kurulur,
masa sandalye getirilir, mevlid okunur...
Belki böyle bir şeydi.
Ama eşini zorlayıp, kendisinin gitmekten vazgeçmesi olmamış...
Hakkatten yaaaa iptal nasıl oluyo:44::44:
Cenazelerde mevlide duyan gelir,gelmeyende işim çıktı gelemiyorum diye haber yollamaz.demek bu eşli gidilmesi icap olunan rezervasyonlu mevlit![]()
böyle ailesine aşırı düşkün eşini hiçe sayan evlendiğini bir türlü idrak edemeyen erkeklerle geçinmek zordur canım.çok konuştum fayda etmedi diyorsun ama yinede tartışmadan ve bıkmadan iyilikle güzellikle konuşmaya devam et zamanla belki ailesi ve eşi arasında denge kurmayı öğrenir eşinerkekler geç olgunlaşıyor evliliğin ne demek olduğunu hemen anlayanı çok az
onlara biraz zaman vermek gerekiyor kadına da sabırlı olmak düşüyor maalesef
![]()
O babasını götürseydi, sen mevlüde gitseydin. Yeni evli olduğunuz için bu tür sorunlar yaşıyorsunuz bence, geçer merak etme. Bu yüzden de eşinden soğuma.