Çok arada kaldım yardım eder misiniz ?

Sirkette siz de calisacak misiniz ya da maddi olarak altinlarinizla vs katkida bulunacak misiniz? Siz de aktif olarak calisacaksiniz haklisiniz ama hicbir katkiniz olmayacaksa zaten neden yarisi sizin olsun?
Bi katkıda bulunmayacağım altın da vermeyeceğim fakat evlilikte kurulan şirket yarı yarıya karı kocanın olması gerekmez mi yanlış mı düşünüyorum acaba

Bi katkıda bulunmayacağım altın da vermeyeceğim fakat evlilikte kurulan şirket yarı yarıya karı kocanın olması gerekmez mi yanlış mı düşünüyorum acaba
Yanlış düşünüyorsunuz, o dediğiniz yarı yarıya bölünmesi boşanma esnasında olan birşey.

Zaten evlilikte edinilen mal mülk kanunen yarı yarıya boşanırken de Siz etliye sütlüye dokunmayıp niye kağıt üzerinde şirkete kurucu ortak olasınız ki? Hiç alakanız olmadığı halde evrak işleri için bile siz lazım olacaksınız öyle bir durumda.

Yasal olarak evlilik gerçekleştikten sonra edinilen herşey kari kocanın eşit hakkıdır.
Boşanma gibi bir durumda yasa bu şekilde.
Kâr isteme gibi bir düşünceniz veya hesapları takip etmek istiyorsanız haklısınız.
Ama hicbirseye karışmayacagim yasal olarak belgede yarısı olsun diyorsanız bence dert etmeyin. Bosanirsaniz yarısını alırsınız herşeyi. Boşanmayacaksaniz eşinize maddi anlamda güveniyorsunuzdur diye düşünüyorum ayrıca belgede neden isim olsun diyorsunuz ki bunun bide batma veya üstüne borç yapma kısmı var.
Evde karı kocanın şirkette yarı yarıya olmasi iflas durumunda başınıza çok dert açabilir bence bu konuda eşinize dediğiniz şey evliliğinize.fazlasiyla zarar verebilir. Eşinize güveniniz varsa çok zorlamayın derim

Hayir bu ev, araba gibi bir sey degil ki. Herhangi bir bosanma durumunda hak talep edebilirsiniz ama illa resmi olarak adinizin kurulurken yazilmasina gerek yok. Eviniz, arabaniz da mi %50-50 hisseli? Hem yeni kurulan bir iste isminizin olmamasi daha iyi, isler kotu giderse bos yere vergi borclusu falan olursunuz.

bunun derdine düşme evliliğiniz iyi gitsin ve eşin çok iyi kazansın ismin orda olmasını boşver
Ben de öyle yapayım diyorum ama bi yandan da korkuyorum hayatın binbir türlü hali var diye.Yoksa eşime güveniyorum şuan.Ama Allah korusun diyelim ki boşandık şirkette benim hissem olmayacağı için bana bi şey kalmıcak bu durumda sanırım

Arkadaşlar merhaba ben 2 yıldır evliyim ve eşim yakın zamanda limited şirketi kuracak ben de zannediyordum ki ikimizin adına kurulacak yani yüzde elli onun yüzde elli hisse benim olacak sanıyordum.Geçen gün bu durumu gündeme getirdim o şekilde olmayacak .Her şeye romantik bakma ticari işler öyle değil dedi .Şu aşamada benim üzerime bi kişinin üzerine olur dedi .İlerde bakarız ne olacağına .Ortada daha şirket yok bunun peşine mi düştün bana güvenin mi yok diyip küstü suçlu ben oldum.Sizce de ben mi suçluyum haklı mıyım bilemedim .Bu şirket işleri nasıl olmalı evlilikte?Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim
İkinizin üzerine yaparsa evraksal işlerde vs sürekli senden de imza alması vs gerekir. Bazı konularda senin de beraberinde gitmen gerekir sanırım. Evlenirken evlilik sözleşmesi yapmadıysan dert etmen gereken bir şey yok. Boşanırken tüm mal varlığının yarısı sana verilir zaten. He tabi ben olsam ayrılırken çalışmadığım etmediğim, para koymadığım bir şirketten çocuğum yoksa pay talep etmem oda ayrı.

Eeeee sizin bu ortaklığa hiçbir katkınız yok, neye dayanarak hisse bekliyorsunuz :KK51:

güldüm kusura bakmayın.
boşanıyor musunuz? şirket mi kuruyor eşiniz?
siz niye ortak olasınız çok saçma düşünüyorsunuz.

İkinizin üzerine yaparsa evraksal işlerde vs sürekli senden de imza alması vs gerekir. Bazı konularda senin de beraberinde gitmen gerekir sanırım. Evlenirken evlilik sözleşmesi yapmadıysan dert etmen gereken bir şey yok. Boşanırken tüm mal varlığının yarısı sana verilir zaten. He tabi ben olsam ayrılırken çalışmadığım etmediğim, para koymadığım bir şirketten çocuğum yoksa pay talep etmem oda ayrı.
Anladım sanırım ben hatalıyım cevabınız için teşekkür ederim

Back
X