Çok arada kaldım yardım eder misiniz ?

Arkadaşlar merhaba ben 2 yıldır evliyim ve eşim yakın zamanda limited şirketi kuracak ben de zannediyordum ki ikimizin adına kurulacak yani yüzde elli onun yüzde elli hisse benim olacak sanıyordum.Geçen gün bu durumu gündeme getirdim o şekilde olmayacak .Her şeye romantik bakma ticari işler öyle değil dedi .Şu aşamada benim üzerime bi kişinin üzerine olur dedi .İlerde bakarız ne olacağına .Ortada daha şirket yok bunun peşine mi düştün bana güvenin mi yok diyip küstü suçlu ben oldum.Sizce de ben mi suçluyum haklı mıyım bilemedim .Bu şirket işleri nasıl olmalı evlilikte?Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim
Olurda ayrılırsan hak talep edebilirsin onun dışında şuan seni kendi rızasıyla ortak göstermiyorsa yapacak birşey yok:)
Sadece sigorta günün dolsun istiyorsan seni orada çalışıyor gösterip sigortanı ödeyebilir

Arkadaşlar merhaba ben 2 yıldır evliyim ve eşim yakın zamanda limited şirketi kuracak ben de zannediyordum ki ikimizin adına kurulacak yani yüzde elli onun yüzde elli hisse benim olacak sanıyordum.Geçen gün bu durumu gündeme getirdim o şekilde olmayacak .Her şeye romantik bakma ticari işler öyle değil dedi .Şu aşamada benim üzerime bi kişinin üzerine olur dedi .İlerde bakarız ne olacağına .Ortada daha şirket yok bunun peşine mi düştün bana güvenin mi yok diyip küstü suçlu ben oldum.Sizce de ben mi suçluyum haklı mıyım bilemedim .Bu şirket işleri nasıl olmalı evlilikte?Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim
Yani sizin bir emeğiniz var mı yatiriminiz ayrıca böyle birseyi neden istiyorsunuz boşanırsam benimde hakkım olsun diye mi yoksa tatlıslik olsun diye mi

Her kuşu öptünüz bir leylek kaldı.
Eviniz arabanız,sehpada duran vazonuz bile 50/50 hisseli mi?
Şirket işleri bildiğiniz gibi değil,imza sirkülerinde var olduğunuzda banka hesaplarınız bile ortak olmalı, yaptığınız alışverişlerin,kdvlerin her şeyin hesabını vermek durumundasınız. İşle ilgili bir bilginiz yok ama boşanmada yarısını alamam diye üzülmüşsünüz. Yazık eşinize

Ben şuan çalışıyorum zaten ama mesleğim
Farklı ve evin bütçesine katkıda bulunuyorum.Şirketin kurulması için eşim benden para talep etmedi ama evin geçimine katkıda bulunuyorum şuanda
Kız, evin geçimine katkıda bulunuyorum dediğin senin de evin, elektirik faturasını ödüyorsan senin izledigin TV'nin, suyu ödüyorsan senin yıkandığın banyonun,market alışverişi yapıyorsan senin yediğin peynirin. Kira ödüyorsan senin kaldığın evin.
Kafanız nasıl çalışıyor,hiç anlamadım ki. Tabii ki katkıda bulunacaksin yaşadığın eve. Evli olmasaydın da zaten aynı paralari ödeyecektin. Bu bir lütuf mu?
Benim 5 sayfada gözüm korktu sizden,bence eşinizin de korkmuştur. Düşünce yapınız çok yanlış.
Ayrıca açilan çoğu şirket batıyor, "evlilikte her şey ortak,her şey ortak, benim de hakkım var" diye zorla aldığınız hissede boşanma sonrası sırf onun borçlarına çalışmak da var. O zaman da 'evlikilikte her şey ortak' diyecek misiniz?

Hiç bir katkınız olmayacakmış o yüzden çok takılmayın korkmayın da boşanırsanız yasal olarak yarısı sizin olur zaten

Ben de öyle yapayım diyorum ama bi yandan da korkuyorum hayatın binbir türlü hali var diye.Yoksa eşime güveniyorum şuan.Ama Allah korusun diyelim ki boşandık şirkette benim hissem olmayacağı için bana bi şey kalmıcak bu durumda sanırım
Anlamadiginiz işin peşine bu derece düşmek yerine, kendinize bir iş kursanız?

Sırf evlisiniz diye sizin calismayacaginiz, parasal bir destek de vermeyeceginiz bir iste neden hakkınız olsun ki? Evet boşanma durumunda da size o sırada sirket sayesinde elde edilen gelir dışında bir söz hakkı düşmeyecek ki doğrusu da budur.

Kucuk hesaplar yapan insanların sonu pek iyi gitmez. Enerjinizi onun yerine kendinize odaklayın, kendinizi geliştirin madem diyelim ki boşandık gibi varsayimlar içindesiniz

Kullandığınız araclar, yatirim amacli alinan arsalar sirket uzerine olursa ki oyle olur cunku araclarin yakiti bile belli oranda gider olarak kullaniliyor, bosanirken bunlarda bir hakkiniz olmaz.
Neden olmasın hakkı sonuçta şirketi evliyken kuruyor adam şirkete ait herşeyde hakkı olmaz mı boşanırken

Üzerinize araba alsanız da boşanırken yarısı eşinizin zaten. Kimin üstüne ise onda kalır kısmı eskidendi. Şirkete sizin de isminizin verilmesi komik olmaz mıydı ortak kullanılan sosyal medya hesapları gibi

Ben alınan ev ve arabaların şart gibi erkeklerin üzerine olmasına karşıyım her seferinde de yazarım bunu ama şirket farklı yahu onlarla bir tutup boşanirsak şöyle olur böyle olur diye hesap yapmanızda hoş değil.
Şirket ortaklığıyla ilgili hiçbir şey de bilmiyorsunuz belli ki.

Bi katkıda bulunmayacağım altın da vermeyeceğim fakat evlilikte kurulan şirket yarı yarıya karı kocanın olması gerekmez mi yanlış mı düşünüyorum acaba
Ne alaka ya emek yok çalışma yok durduk yere adama yalandan Bağkur borcu , imza işleri vs çıkarcan kocan haklı hiçbir katkın yoksa neyin ortağısın

Evlilikte yapılan her şey ortak olmalı diye biliyordum ben ama sanırım yanılıyoröuşum
Yemin ederim bi bizde akıl yok ya bedavaya okuduk üç kuruş için süründük kimsenin göz ucuyla bakmayacağı işleri yaptık bu kadar zaman ya evlen adamın biriyle yattığın yerden yarısı senin işte

Back
X