Çok arada kaldım

nanaduu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
24
0
36
Bursa
mrb kızlar bende sizinle derdimi paylaşmak istedimm anlatcak kimse yok etrafımda herkes taraflı bakıyor anlattıklarıma:43:2 senelik bi ilişkim var 1 ay öncesine kadar süper giden hatta sorun bile yaşamadığım bi sevgilimm vardı. ama şimdi ikimizde birbirimizi tanıyamaz olduk. sebebide benim memur olarak atanmam. babam biraz takıntılı bir adamdır kendisi memur kardeşlerimde hep babamın yönlendirmesiyle memur bende öle oldum neymişş garanti meslekmiş neyse sorun şuki sevgilimle ciddi düşünüyoruz ama üniden snra o henüz iş bulamadı:(özel sektörde aramaya başladı bende babamı biliyorum ölse bitsee vermez beniii mesleği yüzünden ya okadar inatçıki bu konuda sevgilime söyledim polislik askerlik sınavlarını dene bizim açımızdan daha kolay olur diye kabul etti ama şimdi çok agresif stresli bana karşı sürekli kızgın tek lafımda alınganlık yapar oldu nede olsa memur değilimm bırakırsın beni gibi saçma sapan cümleler dönmeye başladı aramızda benmi çok yükleniyorumm diye düşünmeye başladım ama öte yandan geleceğimiz için istemiştim:(şimdi bi dargın bi barışık eskisi gibi olamıyoruz nasıl toparlarım bilemiyorum :14:

Çok üstüne gitmemelisin bence...
O şimdi iş bulamadığı için stres yapıyordur, sende söyle yap böyle yap dedikçe kırılıyordur..
Zamana bırak elbet rabbim ona da hayırlı bi kapı açar.
Geç olsun ama güç olmasın.
İnşallah birlikte olabilir, mutlu olursunuz canım.
Sadece zamana ihtiyacı var, hiç açma bile ona bu konuyu o açarsa da hep hayırlısı olsun de moral ver...
Sen şimdi babam vermez, polis ol onu ol bunu ol dersen sıkılır, onunda var bi gururu sadece bekle aceleye gerek yok :34:

Zor bir durum,iki arada kalmışsın dediğin gibi.
Ama babanıda en iyi sen bilirsin tabi.
Benim hiç anlamadığım bir durumdur bu;
babaların evlatları için en iyisini isteme
genellemesiyle düştüğü yanılgılar...
Oysa ki onlar değilmidir hayat tecrübesi olup,
yaşadığımız şartlarda hiçbirşeyin garantisinin olmayacağını en iyi bilmesi gerekenler.
Babanın aradığı standartların da üstünde bir vali,kaymakam,savcı ya da hakimle evlensen,
herşey güllük gülistanlık görünürken,sen aynı evin içine girdiğinde tarifsiz mutsuzluklar yaşasan,
baban amacına uygun bir evlilik yaptığın için mutlu mu olur,yoksa kafasını vurmak için duvar mı arar?
Öyle derin konular ki bunlar,sayfalarca da yazsak babanla tartışıp da ikna edemezsin bilirim.
Babana geçmeyen nazını erkek arkadaşına geçirmeye çalışıyorsun,başka da çözüm yok gibi.
Dilerim en kısa sürede babanın kriterlerine uygun bir hale gelir ilişkiniz.
Bu arada olan sizlere oluyor tabi o ayrı.
Allah yardımcınız olsun.

ikimizde 2 senelik büro yönetimi mezunuyuz yani tam olarak bi meslek yok ortada ama uğraşıyo oda biliyorum şans bana vurdu keşke o olsaydı en azından daha mutlu olurdum:( dediğiniz gibi üstüne gitmemeye çalışıyorum ama bi yandanda o sıkıştırıyor benii evlenmek istiyor ozaman laf dönüp dolaşıp işe geliyor:( bazen çok ağır konuşuyor bende yediremiyorumm Allahım bi kapı açsın tek duammm

mutluluk84 aynen ölee kendi düşündükleri gibi biri olmayınca hemen karşı çıkıyorlar ya en azından tanımaya bile yanaşmıyorlar lafını açacak oldumm kıyaetler koptuu hemen karşı taraftakine senin paranla geçincek muamelesi yapıyorlar:(ama o benim düzenli bi işim olmadan öncede benim sevgilimdii
nazım sevgilimede geçmez olduu işte beni üzende bu

rızkı veren Allahtır sonucta baban nıye bu kadar onyargılı ?tabıkı sabıt gelırı olmadan evlenme ama memr dıye de tutturması onu yonlendırmeye calısması caanını sıkmıs

ya özel sektörde çalışsada bi gün çıkarırlar onu gözüyle bakıyor babam işi yok dememin sebebi oo illa memur olcakmışşş ya bu ülkede herkes memurlamı evleniyor ailemin düşüncesini değiştiremeyeceğimi biliyorum ama elimdende bişiy gelmiyor

babanızın psikolojik baskııs size, sizde arkadaşınıza ileterek bu psikolojik takıntıyı yaşıyorsunuz kabus olarak hemde...

yanlış tüm bunlar..memur olmak adam yada insan olunmaktan geçmez! babanız pekala bunu aanlayabilecek tecrübeler yaşamış olmalı..

çok yakın arkadaşım bu düşüncesi ile hareket etti,memur artı subay -üniforma takıntısı hayali vardı,subay hariç çook isteyeni oldu ama bir subay gelmedi ve arkadaşım geldi 38 yaşınaaaa,şimdi pişma ama neye yarar..
ona da bunu aşılayan babası idi,asker emeklisi olan baba ve abinin arkadaşıma geçirdikleri takıntıları ,arkadaşımın aslında geleceğini aldı elinden...

önemli olan ne olduğu değil,kim olduğudur!:69:

sonuçta bi diploması var. şimdi boşta diye herşey bitti mi yani? elbet zamanla herşey rayına oturur. onun durumunda babanız da olabilirdi. insanız hepimiz! bugün var yarın yok dünyalık işler..ileriyi düşünmek gerek bazen.
sizi bi doktora bi öğretmene verip çok mu mutlu olacağınızı düşünüyor babanız elbette geleceğinizi düşünür ama sevdiğiniz insana da anlayış gösterecektir. su akar yolunu bulur..
Sizin yapmanız gereken sadece dua etmek ve gerekirse o sınavlara evlenmek için değil hayatınızı kurtarmak icin bakacaksınız.. sadece lise mezunu olup güzel işler yapanda var, koskaca fakülte bitirip evde oturanda.. myo o bu fark yapmaz. kişi isterse, inanırsa rabbim onu yanlız bırakmaz. tek ümidimiz, çaremiz de RABBİMİZ değil mi zaten.. kötü düşünmeyin, iyi düşünün güzellikler sizinle olsun..:34:

canım baban ıstemezse olmazsa yapacak bı sey yok kaçcak halınde yok dısını sıksında gırsın polıslıge gırmek kolay hem

bencede zaten bi tanısalarrr tüm ön yargıları gidicek ama tanışmaya bile ikna edemem erkekarkadaşımda kırıldıı memur olmadann çıkmıcam karşısına diyor şimdiden zıtlaştılarr. en kötüsü aramız bozuk çok her seferinde çalıştığın yerde memur çok hiç olmadı bulursun birini gibi sözlerle kavga kıyamet kopuyor ve ben toparlayamaz oldum:(

çok teşekkür ederim güzel dualarınız içinn Allahım hayırlısıylaa nasip etsin inş.. tatlım kolay diyo herkes polisliği kazanmayı ama bakalımm böle adak adadım artık napıyımm benim elimden gelende bişiy yok dediğin gibii kaççak değilim yaa. off kızlar daha neler neler vardaa hepsinii bi konuda toplaması çok zor oluyorr insanlar bazenn babada olsa ablada kardeştee herkes kendi için çabalıyor bu konudaa çok üzgünüm ama söyleyemiyorum iştee Rabbimm yanımızda olsunnn teşekkür ederimm

bence sen de çok üstüne gitme, o da çok streslidir şu anda. benim ailem de bana yalvarmıştı memur olabileceğin bir meslek seç diye; ama ben seçmedim, çok da mutluyum. aslında hala memur olabilirim; ama herkes memur olacak diye bir kaide yok ayrıca herkes sevdiği işi yapmalı bence..o yüzden polisliğe yöneltmen de çok iyi olmamış aslında yani şu açıdan söylüyorum eğer ilerde bir sorun yaşarsa mesleğiyle ilgili erkek arkadaşın, sana senin yüzünden oldu derse ne yapacaksın :( inşallah sorun yaşamazsınız canım.. allah yardımcınız olsun, mutluluklar dilerim, umarım en kısa zamanda da çözülür sorununuzz

çok çok haklısınnn eğer msleğiyle ilgili bi sorun olursa ve bunun sebebide benim onu yönledirmem olursa çok daha fazla kötü olucak:( Allahımm hayırlısıysa nasip etsin değilse etmesinn hiçbişiy ondan önemli diil

Meslek,insanın hayatında büyük bir etken.Yaptığı işi sevmeyen insan,mutlu olamıyor.Onu istemediği bir işi yapmaya zorluyorsun.Sen memur olmak amacıyla yetişmiş,okumuşsun,baban öyle empoze etmiş.Erkek arkadaşının ise başka hayalleri varmış,memur olmayı belki aklından bile geçirmemiş.Şimdi geleceği hakkında ona şart koşman bütün geleceğinin sanki istemediği gibi şekilleneceği endişesi doğurmuştur.

Benim nişanlım matematik öğretmenliği bitirdi ama ne oldu kpss gibi aptal bir sisteme takıldı özel sektörde çalışmak zorunda kalıyor.Siz memur olmasaydınız ne olacaktı acaba onu merak ettim ben..Babağınızın mantığının yanlış olduğunu zaten söylemeye gerek yok.Ama keşke babanıza açılmak için bu kadar acele etmeseydiniz iş güç sahibi olmasını bekleseydiniz.Sevgilinize babanızın düşüncesini söylemeden memur olursa ikiniz için daha iyi olacağını polislik düşünebileceğini söyleseydiniz..Ama olan olmuş artık..Sevgilinize ne olursa olsun onunla olacağınızı hissettirin yok memur olduğu zamanda düşüncesi ben memur olduğum için benle olmasaydım ayrılırdı belki olacaktır.Memur olmak istemezse zorlamayacağını kendisinin bileceğini onu asla bırakmayacağını söyle ve bu konuda bir süre konuşma.O kendisi kararını verecektir ve geleceğiniz için yapması gerekeni yapacaktır.İlerde memur olamazsa babanla anlaşacaklarını düşünüyorsan babanın haberi olmadan bir araya getirirsin damat adayı olarak değilde arkadaşın olarak daha sonra mevzuyu açarsın ama bunları iş güç sahibi olduktan sonra yapmalısın..

Back
X