Cok aradaym yardm edin

Simdi mi alsam yoksa bekleyip parami biriktirsem

• Simdi al

• Bekle birikim yap

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Demetelif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2019
43
35
3
38
Merhaba kk üyeleri. Sizlerin görüşlerini çok beğeniyorum lütfen bana da fikir verin. Ev almak istiyorum . 5 yıllık evliyim bi kizim var. Eşimle toplam 7 bin gelirimiz var ben memurum o özel sektörde .80 binlik arabamiz var . Şu an kiramiz 750. Faiz durumları musaitken arabayı satıp ev alalım diyorum. Yaşadığımız yerde ev fiyatları 2+1 için 200 -220 bin arası. Alacağım yer iş yerime yakın . Ama eşim kiramiz uygun bi kaç yıl daha birikim yapalım arabasiz kalmayalim diyor. Fakat o zamana kadar hem ev fiyatları hem de konut kredileri artar. Bi de o kadar para iki üç yılda birikier mi bilmiyorum. Esim özel sektörde surekli iş garantisi yokki.
Hem kira uygun da olsa üç yılda giderek artacak ve 50 bin civarı parayı kiraya vericem. . Sizce napayim. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Kesinlikle alın ..

Benim eşimde eşiniz gibi diyordu . 4 ay oldu alalı şimdi iyi ki aklıma soktun da aldik diyor.
3 sene sonra kredi , Ev fiyatları artacak .
Bence beklemeyin..

Bulundugunuz yer nersi merak ettim :)
Yerinizde olsam ev alirdim.

Bence hemen alın biz de ev alalı 2 yıl oldu iyiki ev almışız diyorum 900 tl kira veriyorduk o zaman arabamız vardı onu sattık ev aldık eşim o zaman 5 bin maaş alıyordu 2550 ev kredisi ödüyorduk biraz zorlandık ilk başlarda şimdi rahatladım eşimin maaşı 7500 oldu şuan para bile biriktirebiliyoruz araba için arabasız kalmadık hiç kayınbabam verdi sağolsun ama ilk aylar arabasız da idare ettik şuan iyiki almışız diyoruz 2 yıl nasıl geçti anlamadık bile

Şayet benim düşüncem şu yönde:
1 kere alıyorum, tam alayım.

2 kişiydiniz, 3 oldunuz, kader kısmet bilemezsin belki ileride 4 olursunuz. Yarın bir gün yeriniz dar gelir, yeni bir ev arayışına çıkılabilir. Dünyanın binbir türlü hali var. Arabayı satıp, konuk kredisi çekilse bile, 100 000 fazla koyar, ileride sefasını sürerdim.

Ha ne olur, bu illaki yorar sizi, gerek ruhen, gerek bedenen, ama ileride "iyi ki yapmışım" diyeceksem, neden böyle birşey yapmayayım?

Hoş biz ne dersek diyelim, vereceğin karara saygı duyacağız.

Bence hemen alın biz de ev alalı 2 yıl oldu iyiki ev almışız diyorum 900 tl kira veriyorduk o zaman arabamız vardı onu sattık ev aldık eşim o zaman 5 bin maaş alıyordu 2550 ev kredisi ödüyorduk biraz zorlandık ilk başlarda şimdi rahatladım eşimin maaşı 7500 oldu şuan para bile biriktirebiliyoruz araba için arabasız kalmadık hiç kayınbabam verdi sağolsun ama ilk aylar arabasız da idare ettik şuan iyiki almışız diyoruz 2 yıl nasıl geçti anlamadık bile
Değil mi ama ben de öyle diyorum. Zaten tayin alicaz diyor e diyorum çöpe mi gidiyor para yatırım olur

Merhaba kk üyeleri. Sizlerin görüşlerini çok beğeniyorum lütfen bana da fikir verin. Ev almak istiyorum . 5 yıllık evliyim bi kizim var. Eşimle toplam 7 bin gelirimiz var ben memurum o özel sektörde .80 binlik arabamiz var . Şu an kiramiz 750. Faiz durumları musaitken arabayı satıp ev alalım diyorum. Yaşadığımız yerde ev fiyatları 2+1 için 200 -220 bin arası. Alacağım yer iş yerime yakın . Ama eşim kiramiz uygun bi kaç yıl daha birikim yapalım arabasiz kalmayalim diyor. Fakat o zamana kadar hem ev fiyatları hem de konut kredileri artar. Bi de o kadar para iki üç yılda birikier mi bilmiyorum. Esim özel sektörde surekli iş garantisi yokki.
Hem kira uygun da olsa üç yılda giderek artacak ve 50 bin civarı parayı kiraya vericem. . Sizce napayim. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Sen para biriktirirken şuan 220 000 olan ev 250 000 olabilir.

Aynı durumdayık arabayı satıp ev aldık. Eşimin zoruna gitti lüks arabadan inip kötü bir arabaya binmek ama yapacak bişey yok :) zamanla biriktirdiği parayla zamanla arabasını yeniler 😅

Ne kadar erken o kadar iyi. Ev yokken araba cok da muhim degil bana gore. Ayrica 750 lira da az para değil imkaniniz varken her ay 750 lirayi cope atmayin derim alacaginiz eve yatirin.

Ev almak mantikli bir yatirim degil. Bizim insanimizda hep ayni memur kafasi var. Benim babam da memurdu, ben de memurum. Babam omru boyunca calisip iki tane ev aldi. Emekli olduktan sonra en akilli yatirimi yapip zeytinlik aldi. Simdi yillardir duran o iki evi satsa o zeytinligin yarisini bile alamaz. Eger paraniz varsa arsa alin, dukkan alin ama ev almayin. Simdi o eve gomeceginiz parayi bankaya koysaniz bile, odediginiz kiranin kac katini getirir zaten. Ev gittikce eskiyecek, surekli tamir isleri cikacak, sozde degerlenecek ama aslinda paranin degeri dustukce degerlenmedigini goreceksiniz. Kirasini odedikten sonra butun evler sizin. 750 tl su zamanda kira olarak cok iyi bir miktar. Hele de tayinciyseniz bence ev almaya hic gerek yok. Dedigim gibi arsa ya da dukkan alin. Ev dukkan aldirmaz ama dukkan ev aldirir demisler. Size uzun vadede para kazandiracak yatirimlar yapin.

Ev alma imkanınız doğmuşken alın.
En az bir taraf özel sektördeyse ev önemli.
İlerisini bilmediğin için aman kirada kalayım demek riskli geliyor bana.
Ev sıfır olmayacaksa, kıyabilecekseniz kiraya verin.
Daha yükseğe verme ihtimaliniz varsa tabii.

Back
X