Çok beddua ediyor, bıktım

aynen benim annemde hemen sizin de cocuklarinizda size yapsin sizinkileri görürüz falan diyo
farkettimki tek ben degilmisim bu durumda olan :bbo:

içinde kin tasiyor olabilir bu ona zarar veren birine karsi olabilir ya da gençliginde yasadigi bir olayda olabilir beddua ede ede aliskanlik yapti kendine konusmaya çalisabilirsin çünkü böyle daha ne kadar sürebilir belki kendiside bu huyunu sevmiyor kendine kiziyordur

ah almakdan cok korkarım..beddua asla etmem cunku ınsana huzursuzluk verır..
annenıze de bunu anlatın manevı duygulara surukleyın bıraz belkı daha hayırlı sozler cıkar agzından..
her sabah annem evden cıkdıgında yol boyu bana dua ettını bı arkadasına soylerken duydum ..ıcım huzur sevgısı ıle doldu..agzından hep allahım yardım et cıkar..
onu sınır eden kısı ıcınde allah hıdayet versın der..bunları onun agzından duymak benım ıcınde okadar mutluluk yaratıyokı annenın agzındakı soze cok ınanırım cıkdıgı sey duadır benım ıcın yuzune bakdımda ettım duam kabul oldugu gıbı onundan agzındakı hayırlı sozler olmasa yaşıyamam heralde..
dılerım rabbım en kısa zamanda annenıze yapdıklarının hata oldugunu anlamasına yardımcı olur..huzurlu gunler senle olsun canım benım..

Canım yaşla ilgili bir şeymi bilemiyorum ama ananemdede var.. annem etmez çok şükür, ama ananem tüm sülaleye bikaç yüzyıl yetecek kadar ediyor, ömrü bol olsun...

Libyana:Ablacim cok güzel anlatmissin agzina saglik
(kendi annem adini konusuyorum) ne kadar anlatsanda oturup konussanda anlamiyolar yada anlamak istemiyorlar..
Bir eksigini söylesen elestirsen vs.hemen parliyor agiza alinmiycak kelimeler söyluyo bilmiyorum belki yasadiklarindanda olabilir..biz 3 kiz kardesiz kücükkennde bisey yapsak annem hep bizi döverdi
babam almanyadaydi belkide tek basina cocuk büyütmek kolay olmadi ama bunlari bizde haketmedik..
Annem birinin yüzüne iyi olsa arkasindan kotu konusuyor buyudukce birseyleri anladikca annemden soguyorum sevemiyorumm
kücükken bi yakinlik görmedigim icin belkide simdi gösterdigi (arada bi ) yakinligini icten bulmuyorum cok yapmacik geliyor artik..
Her evlat isterki annesiyle oturup konusabilsin ona herseyi korkmadan cekinmeden anlatabilsin,ama annem bi kavga etsek sen böylesin zaten sunu yaptin bunu yaptin die laf vurur yuzumuze
anlamak gercekten gücc Rabbime hergün sabir diyorum Allahim sabir ver senağlama
[/B][/I][/QUOTE]
:teselli:
Canım Rabbim yar & yardımcın olsun,anne-kız ilişkileri çok ince bir çizgiye dayanıyor.
O ayarı iyi yapmak gerekiyor çünkü ucu kaçtı mı ne yazık ki korkunç neticelere gebe oluyor..

Bu ilişki nefret ve hayranlık arasında gidip gelen bir sarkaç gibi..

Hepimiz bir takım zorluklar yaşamış,kırmış kırılmışızdır mutlaka..
Annem de çok zor şeyler yaşamış ,şimdi anımsamak dahi istemiyor çünkü gözleri doluyor,ben de konuyu açmak istemiyorum ,şebeklik yapıyorum lafı değiştiriyorum..

Anneannem dünya tatlısı,mükemmel bir kadın nasıl bunları yapmış diyorum inanamıyorum 15 yaşında evlenmiş olmanın verdiği bir cahillik,hayatın çetin şartlarının acısını evlatları üzerinden bertaraf etmeye çalışma..

Anneannem çocukluğu,ergenliği atlatınca,kendini biraz bulunca 3 çocukla okumuş askeriyede hemşirelik yapmış,imkansız şeyleri başarmış senelerce,şimdi de enfes bir sosyal hayatı var,inanılmaz sevilen bir kadın,çevresi tarafından sayılan,aranılan..

Anneme arkadaşları muhteşem bir annen var keşke bizim annemiz de böyle olsa dermiş hep..

Annem yaptıklarını söyleyince güler geçerlermiş kimse inanmazmış..

Demek ki dört duvar arasında ne olduğunu kimse bilemez,tahmin bile edemez..

Şimdi anneannem annemi çok ayrı tutuyor,vicdan azabı çekiyor olmalı neredeyse başının üzerinde taşayacak,o kadar değer veriyor ki..

Ben de çok hakkı var,anneme yapamadıklarını hep bende yaşattı..

Annem de bizi sonsuz şefkat ve sevgi ile büyüttü arkadaştan da öteyiz..
Anneannemin yaptıklarından ders almış ve demiş ki ben evlatlarıma,kızıma bunları asla yapmayacağım,kızım beni sevsin,bana tutkun olsun,iyi bir anne olayım..
Keza öyle..

İki taraftan da kazançlı çıkan benim anlayacağına.s

Şimdi hepsi geride kaldı..Herşey yolunda ama kim bilir neler yaşandı..

Sen de sabret inş. bir annenin öz evladına gerek fizilsel gerek işitsel anlamda işkence edebileceğini sanmıyorum..

Bazı şeyleri anlamak için büyümek , yaşlanmak gerekiyormuş..

Bir hobi edinse,mutlaka bir yararı olur biliyor musun..
Kafasını dağıtır, rahatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…