- Konu Sahibi BSariPapatya
-
Bedduayı alışkanlık haline getirmiş anneniz...
Babanız felan konuşsa daha uygun olur bence :teselli:
babamla ayrildilar senağlama
basligi okuyunca hemen anladim böyle bir sorun oldugunu..
ayni benim annem yakinda 50 yasina giricek ama ben bildim bileli annem hep böyle..
namazinda niyazinda insandir ama neden blöyle anlamiyorum birseye kizsin bize bile hemen beddua eder sizinde cocuklariniz olsun sizede böyle yapsin die..
biz bu kadar kötü ne yapiyoruz anlamiyorum
cok üzülerek söyluyorum annemle sokakta yan yana bile yürümek istemiyorumm
cünki birsey söylesen hemen kizar baslar bagirip cagirmaya insan annesi olduguna utaniyor
disardaymisiz ayip falan hic takmaz..
bu galiba bir huy,huylu huyundan vazgecmiyor iste napalim Allah sabir versin canim dua edelimki ettigi beddualar yaptigi yorumlar bize dönmesin
Allah islah etsin insallahh:teselli:
pamugum: Amin canim insallahh Allah buyuk sabir versin ama bizde peygamber degilizya bir yere kadar
sabredebiliyoruz..Konu sahibi arkadasimizin bikmasi gayet normal ben bile o kadar bunaliyorumki bazen cekip gidesim geliyormafoldumben
Libyana:Ablacim cok güzel anlatmissin agzina saglik
(kendi annem adini konusuyorum) ne kadar anlatsanda oturup konussanda anlamiyolar yada anlamak istemiyorlar..
Bir eksigini söylesen elestirsen vs.hemen parliyor agiza alinmiycak kelimeler söyluyo bilmiyorum belki yasadiklarindanda olabilir..biz 3 kiz kardesiz kücükkennde bisey yapsak annem hep bizi döverdi
babam almanyadaydi belkide tek basina cocuk büyütmek kolay olmadi ama bunlari bizde haketmedik..
Annem birinin yüzüne iyi olsa arkasindan kotu konusuyor buyudukce birseyleri anladikca annemden soguyorum sevemiyorumm
kücükken bi yakinlik görmedigim icin belkide simdi gösterdigi (arada bi ) yakinligini icten bulmuyorum cok yapmacik geliyor artik..
Her evlat isterki annesiyle oturup konusabilsin ona herseyi korkmadan cekinmeden anlatabilsin,ama annem bi kavga etsek sen böylesin zaten sunu yaptin bunu yaptin die laf vurur yuzumuze
anlamak gercekten gücc Rabbime hergün sabir diyorum Allahim sabir ver senağlama
Güzelim annen beddua ederek , hayattan , olan-bitenden , canını sıkan herşeyden kendince intikam alıyor ve rahatlıyor olabilir..
Memnuyetsizlik ve isyan hepimizin fıtratında var aslında, taa içimizde saklıdır..Nefs ile alakalı birşey bu..
Kimimiz güzel şeyler düşünmeye çalışarak , kendimizi hayırlı ve muhabbetli kaynaklarla besleyerek bunu bertaraf ederiz kimimiz de yaşadıklarımıza kızar , bunu haketmediğimizi düşünür , kötü davranışlarımızı tetikler ve şükrsüzlükle sabırsızlıkla kabartırız adeta..
Belki çok asabi herşeye çabuk sinirlenmesinin altında ayrılık gibi psikolojik bir sebebin yanında biolojik sebepler de yatıyor olabilir..Şeker hastalığı asabiyet yapar misal..
Sen akıllı , duyarlı bir kızsın bizimle bunu paylaştığına göre..
Anneciğinle otur konuş , ağzından çıkan her lafın, iyi ve bed-duaların kabul olunabileceğini ve bunun çok daha üzücü sonuçlar doğurabileceğini anlat..
Hele ki evlatlarına ailesine akrabalarına ettiği dua veya bed-dualar kabul olunmaya en yakın olanlar..
Başta belki dinlemez kızar söylenir ama sen sürekli telkin et , rahatlatmaya iyi şeyler düşündürmeye çalış..
Olmuyorsa da hakkında hayır duası etmekten başka yapabileceğin birşey yok..Evladın annesine ettiği dua eftaldir..
Kalpten söylemiyor olabilir ama bir süre sonra kalbi bu isyan-menşei ile kelimelere takılır kalır ,duymaya alışır ve güzelliklerini de yitirmeye başlar..
Umarım Rabbim cc yar ve yardımcınız olur..Hepimizin tabi..
ayrilmadan önce nasildi herseye beddua ediyormuydu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?