- 23 Ekim 2013
- 676
- 1.369
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
Mesele kiyaslama meselesi degil; size kendinizi degersiz hissettirmesi. Bu olay disinda nasil ona bakmak lazim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen bende öyle düşünüyorumYasamasin,adamla silah zoruyla birlikte degildir elbet. İsine gelmeyen noktada ayrilir.
Bence çocuklu biriyle evlenmeye hazır değilsiniz.
Konustuk bir saat önce kadar. Tahmin ettigim cevaplari verdi. Sen bana geldiginde misafirsin cocugum misafir degil dedi o benim icin ilk sirada geliyor dedi. Bunlari böyle kabul edersen senin icin iyi olur dedi. Demedi yani sen de benim icin degerlisin bunu neden sorun yapiyosun falan diye. Ben de bunu böyle kabul edemem ayrilmak istiyorm dedim. Bir kac gün düsün yine konusalim diyor. Ne degiscek ki. Ayrica kurdugu cümleler yangina körükle gitmek degil mi?Sanırım sizin halinizden en iyi ben anlarım.
Çocuklarım var ve boşanmış bir kadın olarak erkek arkadaşım da var. Hiç bir zaman “ama o benim evladımmmmm” demagojisi yapıp erkek arkadaşıma kendini kıymetsiz hissettirmedim.
Kendi 13 yaş çocuğuma ihtiyacı olduğu için 350₺’lik saat aldıysam erkek arkadaşıma işyerinde terfi ettiği için 700₺’lik saat alırım. Çünkü 13 yaşındaki çocuğun takacağı saat bana göre maksimum o kadar olmalıdır. Kalkıp erkek arkadaşıma hediye olarak 20₺’lik çorap almam.
Küçük kızıma yurtdışından ucuz diye iPad aldım. Erkek arkadaşıma iPhone aldım.
Buraya yazıp “ya ama o evladıııııı, nasıl olur da kıyaslarsın” diyenleri anlamıyorum. Elbette kıyaslarsınız. Maddi imkanı olmasa ve çocuğuna boyama kitabı+kalemi alsa size de kitap alsa, buraya konu açmazdınız. Normal derdiniz.
Ama çocuğuna aldığına bakınca size aldığı, üstelik de zevkinizi hala bilmiyor oluşu...
Bu adam hayatında hiç evlenmemiş de olsa, farzedelim çocuğu olmayan bir bey olsa gene de size hitap etmiyor. Hödük bu.
Geleceğinizi düşünün. Bir hödükle hayatımı birleştirmek istiyor muyum diye sorun.
Çocukla birliktelik kolay değil. Hem çocuğunuzu hem sevdiğimizi mutlu etmek zorundayız. Ama adaleti sağlamak zorundayız. Ben kalkıp sürekli “ayyy çocuklarım dışarı çıkmak istemiyor, evde kalalım ya da ayyy çocuklar bu yemeği istemiyor öbürünü yapacağım” dersem o zaman tek başıma yaşayayım, birinin hakkına girmeyeyim değil mi?
Ama hediyeyle cimrilik ölcülmez ki. İliskinin genel tutumunda cimri olması lazım öyle denebilmesi icin. Belki o kitabı sevebileceğini düşündü.Sanırım sizin halinizden en iyi ben anlarım.
Çocuklarım var ve boşanmış bir kadın olarak erkek arkadaşım da var. Hiç bir zaman “ama o benim evladımmmmm” demagojisi yapıp erkek arkadaşıma kendini kıymetsiz hissettirmedim.
Kendi 13 yaş çocuğuma ihtiyacı olduğu için 350₺’lik saat aldıysam erkek arkadaşıma işyerinde terfi ettiği için 700₺’lik saat alırım. Çünkü 13 yaşındaki çocuğun takacağı saat bana göre maksimum o kadar olmalıdır. Kalkıp erkek arkadaşıma hediye olarak 20₺’lik çorap almam.
Küçük kızıma yurtdışından ucuz diye iPad aldım. Erkek arkadaşıma iPhone aldım.
Buraya yazıp “ya ama o evladıııııı, nasıl olur da kıyaslarsın” diyenleri anlamıyorum. Elbette kıyaslarsınız. Maddi imkanı olmasa ve çocuğuna boyama kitabı+kalemi alsa size de kitap alsa, buraya konu açmazdınız. Normal derdiniz.
Ama çocuğuna aldığına bakınca size aldığı, üstelik de zevkinizi hala bilmiyor oluşu...
Bu adam hayatında hiç evlenmemiş de olsa, farzedelim çocuğu olmayan bir bey olsa gene de size hitap etmiyor. Hödük bu.
Geleceğinizi düşünün. Bir hödükle hayatımı birleştirmek istiyor muyum diye sorun.
Çocukla birliktelik kolay değil. Hem çocuğunuzu hem sevdiğimizi mutlu etmek zorundayız. Ama adaleti sağlamak zorundayız. Ben kalkıp sürekli “ayyy çocuklarım dışarı çıkmak istemiyor, evde kalalım ya da ayyy çocuklar bu yemeği istemiyor öbürünü yapacağım” dersem o zaman tek başıma yaşayayım, birinin hakkına girmeyeyim değil mi?
Ama hediyeyle cimrilik ölcülmez ki. İliskinin genel tutumunda cimri olması lazım öyle denebilmesi icin. Belki o kitabı sevebileceğini düşündü.
Mesele çocuklu biri olup olmaması değil ki.
Sevdiği kişiden değer görmemesi
Erkek arkadaşım küçük kızıma pahalı bir oyuncak almıştı. Gerek yoktu neden bu kadar pahalı bir şey aldın dedim. Kendi kızıma geçen hafta bu fiyatta bir bebek aldım, ayırmak istemedim, o yüzden bunu aldım dedi.
Hadi buyrun. Bu da çocuklu adam. Çocuklu biriyle beraber olup olmamakla alakası var mıymış?
İyi yaptin konuşmakla. Neden sana böyle davrandığını kendi söylemiş. Birdaha aramayın. Ararsa bitti mutluluklar diyin kapatın. Dram yaratmaya hiç gerek yokKonustuk bir saat önce kadar. Tahmin ettigim cevaplari verdi. Sen bana geldiginde misafirsin cocugum misafir degil dedi o benim icin ilk sirada geliyor dedi. Bunlari böyle kabul edersen senin icin iyi olur dedi. Demedi yani sen de benim icin degerlisin bunu neden sorun yapiyosun falan diye. Ben de bunu böyle kabul edemem ayrilmak istiyorm dedim. Bir kac gün düsün yine konusalim diyor. Ne degiscek ki. Ayrica kurdugu cümleler yangina körükle gitmek degil mi?
Böyle bir adam için kendinizden taviz vermeyin. Emin olun hayatta karşınıza belki çok daha iyi insanlar çıkacaktır.Konustuk bir saat önce kadar. Tahmin ettigim cevaplari verdi. Sen bana geldiginde misafirsin cocugum misafir degil dedi o benim icin ilk sirada geliyor dedi. Bunlari böyle kabul edersen senin icin iyi olur dedi. Demedi yani sen de benim icin degerlisin bunu neden sorun yapiyosun falan diye. Ben de bunu böyle kabul edemem ayrilmak istiyorm dedim. Bir kac gün düsün yine konusalim diyor. Ne degiscek ki. Ayrica kurdugu cümleler yangina körükle gitmek degil mi?
Genel olarak değersiz davranıyormus konu sahibine. İki yıllık ilişki adam daha hangi tür kitap sever onu bile bilmiyor. Yoksa hediye alamaz durumda değil. Sen misafirsin o benim değerlim çocuğum demiş. Dedik konu sahibesine size değer vermiyor diye. Zaten öyle söylemis açık açıkAma hediyeyle cimrilik ölcülmez ki. İliskinin genel tutumunda cimri olması lazım öyle denebilmesi icin. Belki o kitabı sevebileceğini düşündü.
Adam açık açık senin benim için kıymetin yok sana niye para harcayım ki o kitap hediyesini de ayıp olmasın diye aldım işine gelirse demiş. Bence sizinle evlenmek gibi bir düşüncesi de yok. İlişkinizi bitirmenizi öneririmKonustuk bir saat önce kadar. Tahmin ettigim cevaplari verdi. Sen bana geldiginde misafirsin cocugum misafir degil dedi o benim icin ilk sirada geliyor dedi. Bunlari böyle kabul edersen senin icin iyi olur dedi. Demedi yani sen de benim icin degerlisin bunu neden sorun yapiyosun falan diye. Ben de bunu böyle kabul edemem ayrilmak istiyorm dedim. Bir kac gün düsün yine konusalim diyor. Ne degiscek ki. Ayrica kurdugu cümleler yangina körükle gitmek degil mi?
Zaten sorun şurada, o kitap hediyesini aldığı anda "lan bi dakka, bana bunu mu layık gördü" demesi gerekiyordu, çocuğuna hediye aldıktan sonra değil. Böyle bir sorunu varsa çocukla kendini kıyaslamadan yapmalıydı. Yoksa tabii ki belli adam değer vermiyor. Ama konu sahibi sorunları kıyaslayarak değil, kendi özelinde değerlendirmeli.