Cok bozuldum ama cok!

Konuda cimrilik yok zaten
Ben adama cimri de demedim.
Adam konu sahibine değer vermiyor diyorum

Ben çocuğuma 500₺’lik ayakkabı alırken erkek arkadaşıma 45₺’lik ayakkabı gösterip aaaa bu çok güzel bak sana çok yakışır, ihtiyacım var diyordun vs desem? Bu cimrilik mi? Cimri olsam çocuğuma ayakkabı almam.
Bunun adı hödüklük.

Çocuğuma 500₺’lik ayakkabı alıyorsam erkek arkadaşıma o fiyatın altında ayakkabı göstermem çok çok çoookkk ayıp bir şey. Onu sevmediğim anlamına gelir.
Kitap ayrıca alınır herhangi bir zamanda. Ama insan sevdiğine doğumgününde almamalı bence.

Bir konuda yaniliyorsunuz , benim butcem kisitli ise cocugumdan kismam ama erkek arkadaşımdan/esimden kisarim
Ben de cocuklu bir kadin olarak evlendim , ciktigimiz zamanlarda çocuğuma gidip 500 liralik nike aliyordum ama erkek arkadasima oyle bir butce ayirmam mumkun degildi ona 50 liralik hediye aliyordum
Hicbir erkek cocugumun onune gecemez , su anda evliyiz hala aynisini yapiyoruz
Ayrica esimin de cocugu vardi , ogluna dogum gununde 700 liralik saat aldi , benim ondan hicbir zaman 700 liralik saat beklentim olmadi olamaz da

Deger vermek parayla olculmez , hareketlerle , sozlerle , davranislarla olculir

Konu sahibinin deger gormedigi konusunda size katiliyorum zaten konuya yaptigim ilk yorumda da bunu belirttim , ancak deger vermek maddi olarak gosterilmez

Ve esim bana ikinci senenizde dogumgunumde cok istedigim ama bir turlu paraya kiyip alamadigim ( 50 liraydi bu arada ) bir kitap hediye etti , hala evimin bas kosesinde durur o kitap benim icin cok degeri var cunku aylar önce tesadufen kitapcinin onjnden gecerken , bir gun bu kitabi alacagim demistim unutmamış ve dogumgunumde onu almis bana , havalara ucmustum , deger vermek boyle bir seydir , parayla alakasi yoktur

Bir konuda yaniliyorsunuz , benim butcem kisitli ise cocugumdan kismam ama erkek arkadaşımdan/esimden kisarim
Ben de cocuklu bir kadin olarak evlendim , ciktigimiz zamanlarda çocuğuma gidip 500 liralik nike aliyordum ama erkek arkadasima oyle bir butce ayirmam mumkun degildi ona 50 liralik hediye aliyordum
Hicbir erkek cocugumun onune gecemez , su anda evliyiz hala aynisini yapiyoruz
Ayrica esimin de cocugu vardi , ogluna dogum gununde 700 liralik saat aldi , benim ondan hicbir zaman 700 liralik saat beklentim olmadi olamaz da

Deger vermek parayla olculmez , hareketlerle , sozlerle , davranislarla olculir

Konu sahibinin deger gormedigi konusunda size katiliyorum zaten konuya yaptigim ilk yorumda da bunu belirttim , ancak deger vermek maddi olarak gosterilmez

Ve esim bana ikinci senenizde dogumgunumde cok istedigim ama bir turlu paraya kiyip alamadigim ( 50 liraydi bu arada ) bir kitap hediye etti , hala evimin bas kosesinde durur o kitap benim icin cok degeri var cunku aylar önce tesadufen kitapcinin onjnden gecerken , bir gun bu kitabi alacagim demistim unutmamış ve dogumgunumde onu almis bana , havalara ucmustum , deger vermek boyle bir seydir , parayla alakasi yoktur
Size onun için değerli olduğunuzu hissettiriyor ne güzel.

Evet ama önceki mesajımda dediğim gibi konu sahibine kitap alıp kendi kızına boyama kitabı/kalemi alsa idi sorun olmayacaktı.
Adam minimalist takılıyor derdik, cimri derdik, hediye seçmeyi bilmiyor derdik.
Konu sahibi bunun böyle olmadığını ancak adam çocuğuna hediye aldıktan sonra görebilirdi ki o zaman görmüş zaten.

2 yılda ancak çocuğuna hediye alınca mı görmüş bunu?

‘Bir kaç gün düşün yine konuşalım.’ yerine size de çok değerli olduğunuzu söyleyebilirdi. Siz ona hayat arkadaşım diyorsunuz o sizi ‘misafir’ olarak görüyor. Söylüyor işte ağzıyla :KK43:
Konunuz üzerinden ego mast. yapan üyeleri ciddiye almak yerine Gelen Kutusu ve Boleyn Kızı’nın mesajlarını okuyun lütfen. Siz değerlisiniz kıskançlık falan da değil bu adam size değer vermiyor gibi görünüyor gerçekten :KK43:

Katılıyorum

Benim için değerlisin, sana kıymet veriyorum, benim için önemlisin, seviyorum

tarzı şeylerde insanlar yalan söyleyemiyor. En yalancı, rezil insan bile sevmiyorsa seviyorum diyemiyor, o an aklından geçmiyor diline gelmiyor.

Bu adam zaten umutsuz vaka. Yani konuşma biçimi lakayt, hiç öyle sevgilisyle konuşur gibi değil. Yeaaaaaaa kanka ister takıl kafana göre olmazsa da OK canın sağ olsun modunda konuşmuş. İnsan kaybetmekten korktuğu bir kadına böyle mi konuşur Allah askina?

Herkese merhaba, sorunumu kisaca yazip sizi okumakla bunaltmayim. Sorulariniz olursa cevaplarim. Hayatimdaki insanin bir cocugu var. Sorun su, benim dogumgünümde bana zevkim bile olmayan bir kitap almis cocugunun dogumgününde ona simdi baya pahali bir hediye aliyor. Tabiki kendimi kiyaslamiyorum. Bozuldugum sey su bana gelince parasi daha kiymetli oluyor demek ki, öyle düsündüm yani ve kendimi degersiz hissettim biraz. Umarim ne demek istedigimi anlamissinizdir. Siz olsaniz bozulurmuydunuz ne düsünürdünüz?

Naptın şimdi dostum ya, yerler seni burada🙈

2 yılda ancak çocuğuna hediye alınca mı görmüş bunu?
Bence konu sahibi başta çocuğu tabi yapacak diye düşündü. İdare etmeye kabullenmeye çalıştı. Ama artık görmek istemese bile görünecek duruma geldi. Hiç kıskanç fesat bir kadın gibi gelmiyor bana.

Elbette çocuğunu daha çok seviyor ve sevecek.
Bundan doğal ne olabilir?
Yanlış kıyaslamalar bunlar.
İki sene de az süre değil, çocuğu karıştırmadan hediyelerini beğenmediğinizi söyleyebilirsiniz.

Herkese merhaba, sorunumu kisaca yazip sizi okumakla bunaltmayim. Sorulariniz olursa cevaplarim. Hayatimdaki insanin bir cocugu var. Sorun su, benim dogumgünümde bana zevkim bile olmayan bir kitap almis cocugunun dogumgününde ona simdi baya pahali bir hediye aliyor. Tabiki kendimi kiyaslamiyorum. Bozuldugum sey su bana gelince parasi daha kiymetli oluyor demek ki, öyle düsündüm yani ve kendimi degersiz hissettim biraz. Umarim ne demek istedigimi anlamissinizdir. Siz olsaniz bozulurmuydunuz ne düsünürdünüz?
O yavrucağı kendinizle kıyaslamanız için aynı yaşlarda olmanız gerekiyor.
Çocuk bu,elbette ki mutlu edilecek hem de yollarını ayırmış anne babası tarafından.
Sevgilinize de zevkinizin farklı olduğunu söylersiniz yapmaz bir dahakine.

Bence konu sahibi başta çocuğu tabi yapacak diye düşündü. İdare etmeye kabullenmeye çalıştı. Ama artık görmek istemese bile görünecek duruma geldi. Hiç kıskanç fesat bir kadın gibi gelmiyor bana.

Kadınlar aptal değil. Karşıdaki seviyor mu sevmiyor mu içten içe mutlaka biliyorlar. Kadınlar sevilmemeyi ya kendi sevdiği için ya alışkanlık sebebiyle / yalnız kalmamak için ya da başka sebeplerden dolayı kabul ediyor.

Kimse kimseyi kandırmıyor yani insan kendini kandırıyor işte.

Tabiki çocuguna en iyisini alacak. Ama sizife haklı buldum. Aslında hediyenin maddi değerinin A z olması degilde size uyan bir kitap olmaması size deger vermediğini gösterir. Bence bir hediye karsı tarafı mutlu edecek mi diye düşünülüp alınması gereken bişey. Bu mutlu etme olayı ya manevi yada maddi olacak. Yoksa düşünülmeden öylesine hediye benide mutlu etmez ben size hak verdim

Cok yapici bir yorum tesekkür ederim. Bu olayla birlikte onla gelecegimize olumsuz bakiyorum ilerde benim acimdan daha büyük sorunlar olur. Bir de söyle bir konusma gecti inanilmaz rahatsiz oldum. Konunun basini hatirlamiyorum hatirlarsam yazarim. Cocugunu kastederek onun önünde daha cok yillar var sen kac yasina geldin dedi.Bir nevi beni kiskandirmaya calisti yani.Ben de ben sanki cocuklugu gencligi yasamadan mi bu yasa geldim o günleri ben de yasadim dedim.
Asıl cocuguyla seni kiyaslayan o sanirim

Çocuklu bir adamla bı ömür yasabilcekmisin sürekli eski ailesiyle görüşecek hediye git gel olayları sen bunu düşün önce bunda bile içine sıkıntı olduysa genel düşün hakkında hayırlısı olsun

Konustuk bir saat önce kadar. Tahmin ettigim cevaplari verdi. Sen bana geldiginde misafirsin cocugum misafir degil dedi o benim icin ilk sirada geliyor dedi. Bunlari böyle kabul edersen senin icin iyi olur dedi. Demedi yani sen de benim icin degerlisin bunu neden sorun yapiyosun falan diye. Ben de bunu böyle kabul edemem ayrilmak istiyorm dedim. Bir kac gün düsün yine konusalim diyor. Ne degiscek ki. Ayrica kurdugu cümleler yangina körükle gitmek degil mi?

İnsan canım ikinizin yeri de başka benim için kıymetlisin böyle düşünme üzülürüm falan diye kıvırır.
Daha şimdiden eyvallahı yok o da iyiymiş.
Düşünecek ne var sahi?

Ben olsam hediyelerin maddiyatına takılıp kıyaslama yapmam ama siz değersizliği doğru hissetmişsiniz.
Şu konuşmadan belli oldu.

Yaklasik iki seneden fazla ama garip bir sey degil mi sizce?
Elbette garip birsey ...ben de olsam çok bozulurdum neden sizden kisiyor ki beraber olduğu kişiye de elbette pahası yüksek bir hediye alabilir. ..bence gayet de haklısınız ...kiyaslasaniz ne olur ki ayrıca ...sizin ilişkiniz...

Böyle konulara yorum yapasım bile gelmiyor.
Ne tuhaf bir bakış açısı.
Neresinden tutsa elinde kalıyor insanın.
Değerini hediyeyle ölçmek,
bir çocukla kendini bir tutmak,
partnerinin öz çocuğuyla olan ilişkisini kendisi üzerinden irdelemek,
vaktinde duygularını dile getirmeyip adam çocuğuna hediye alınca 'ama' demek...
Yüreğiniz yetmiyorsa çocuklu adamlarla sevgili olmayın, çocuksuz adamların soyu tükenmedi henüz...

Çocuğuna cimrilik yapmamış ama çocuğu tabikide daha değerlidir.

Kadınlar aptal değil. Karşıdaki seviyor mu sevmiyor mu içten içe mutlaka biliyorlar. Kadınlar sevilmemeyi ya kendi sevdiği için ya alışkanlık sebebiyle / yalnız kalmamak için ya da başka sebeplerden dolayı kabul ediyor.

Kimse kimseyi kandırmıyor yani insan kendini kandırıyor işte.
O kadar iyi anliyorsunuz ki durumumu ve duygularimi. Olmayacagini aslinda basindan beri tahmin ettim ve haksiz cikmadim ama kendimi kandirdim belki birbirimize ve durumlarimiza alisiriz diye. Bir kere ayrildim bu kisiden ama ne yalan söyleyim cok üzüldüm zordu, kisa bir süre sonra geri baristik o adim atti. Simdi cok pismanim baristigima.

Çocuğuna cimrilik yapmamış ama çocuğu tabikide daha değerlidir.
Cocuk esten ya da partnerden nasil daha degerli olabiliyor. Herkes kendi kategorisinde en degerli olabilir. Partner partner kategorisinde en degerlu olmali cocukta cocuk. Benim cocugum senden daha degerli denirse hangi sevgi devam eder ki?

Back
X