- 27 Ağustos 2017
- 3.516
- 5.895
- 158
- 30
- Konu Sahibi CatLover06
-
Okulu ailenin yanında mı okuyorsun? Pek çoğumuz benzer yollardan geçtik. Ülkede pek çok kadınla aynı durumu yaşıyorsun. Ama böyle vay benim dertli başım diye düşünürsen çıkamazsın işin içinden.Dovmuyorlar ama harcligini keseriz vs diyorlarHatta 15 yaşındayken başım açık diye evden cikmama bile izin vermediler
Okulu ailenin yanında mı okuyorsun? Pek çoğumuz benzer yollardan geçtik. Ülkede pek çok kadınla aynı durumu yaşıyorsun. Ama böyle vay benim dertli başım diye düşünürsen çıkamazsın işin içinden.
Okula gidiyorsun en azından. Yalnız değilsin. Memleketteki kadınların 1/3 ü mağdur. Senin önünde daha çok güzel günler var. Mesleğini eline alırsan kimse önünde duramaz. Derslerine bak şimdilik. Harçlık vermezlerse de vermesinler. Evden gidip geliyorsun zaten. Aç kalacak değilsin. Ben yurtta cebimde 5 lira parayla günlerce okula gittim geldim. Çok şükür ölmedim.Evet, cok yalnızım
Hicbir psikolog veya psikiyatr bunu söylemez. Profesyonel danışan-danışman ilişkisi kurduğu insana.Psikologla görüşüp akrabalarımın yaptıklarını anlattım. Doktir bana "Sen ne kadar terapi görsen de ise yaramaz. Çünkü seni bu hale getiren akrabaların. Onların tedavi olup kafa yapılarını değiştirmeleri gerek" dedi.
Hicbir psikolog veya psikiyatr bunu söylemez. Profesyonel danışan-danışman ilişkisi kurduğu insana.
Eski konularını da hatırlıyorum. Hayatımızda giden her olumsuzluk için başkalarını suçlayamayız. Hadi diyelim bir dersin fr geldi. Diğerleri hep aa olsaydı ortalaman değil 2nin altına, 3.5nin altına anca düşerdi.
Bakin diyorum ki iki ders ff olsa bile diğer dersler iyi düzeyde olursa 2nin altına düşmez ortalama. Muhtemelen digerleri de ağırlıkla cc dc bazında. Ee onlarda mi hocanın suçu? Yanılmıyorsam okudugun bölümü sevmediğini lisede meslek lisesi okudugun için başarısız olduğunu bu yüzden bu bölümü kazandığını paylaşmıştın. Diyorum ki hep mi başkaları suçlu hep mi? En azından kendi duzeltebilecegin şeylere odaklan. Mesela notların, başarın, okul durumun, kişisel gelişimin.Yukarıya yazdim not konusunu
5 yıl oldu bu tarz bir şey söyledi doktor. Ama tam hatırlamıyorum cümleyi
Bakin diyorum ki iki ders ff olsa bile diğer dersler iyi düzeyde olursa 2nin altına düşmez ortalama. Muhtemelen digerleri de ağırlıkla cc dc bazında. Ee onlarda mi hocanın suçu? Yanılmıyorsam okudugun bölümü sevmediğini lisede meslek lisesi okudugun için başarısız olduğunu bu yüzden bu bölümü kazandığını paylaşmıştın. Diyorum ki hep mi başkaları suçlu hep mi? En azından kendi duzeltebilecegin şeylere odaklan. Mesela notların, başarın, okul durumun, kişisel gelişimin.
Evet aile içi psikolojik şiddet malesef var. Hele biraz da baskıcı ailelerde malesef ibadet boyutunda var. Fakat bunların altından kalkabilecek gücünde var.
Bakin diyorum ki iki ders ff olsa bile diğer dersler iyi düzeyde olursa 2nin altına düşmez ortalama. Muhtemelen digerleri de ağırlıkla cc dc bazında. Ee onlarda mi hocanın suçu? Yanılmıyorsam okudugun bölümü sevmediğini lisede meslek lisesi okudugun için başarısız olduğunu bu yüzden bu bölümü kazandığını paylaşmıştın. Diyorum ki hep mi başkaları suçlu hep mi? En azından kendi duzeltebilecegin şeylere odaklan. Mesela notların, başarın, okul durumun, kişisel gelişimin.
Evet aile içi psikolojik şiddet malesef var. Hele biraz da baskıcı ailelerde malesef ibadet boyutunda var. Fakat bunların altından kalkabilecek gücünde var.
EnerjiniZ cok dusuk geldi bana. Yani cok olumsuz cok mutsuz olmaya yonelik bir insan gibi egeldiniz bana afedersiniz. Hersey mi kotu olumsuz uzucu oldurucu gecer bir insanin hayatinda. Mutlu olmadiniz icin mutlu edemediginiz icin hem ask hem qrkadaslik iliskilerinde yanliz oldugunuzu dusunuyorum.Biliyirsunuz sokaga cikma yasagi var. Son gunlerde cok bunaldim
Ailem benden hiç memnun değil. Hep başkalarıyla kıyaslanarak buyutuldum. Tabi haliyle ozguvensizimKüçüklüğümden beri baskıyla buyutuldum. Hem ailem hem akrabalarım... Ev işi yaptım yapmıyorsun dediler. İyi bir insan oldum cehenneme gideceksin dediler. Ailem ibadet konusunda baskı yapiyor. Baskı yapmayın dediğimde baskı yapmıyoruz diyorlar. Halbuki annem ve akraba baskısıyla kapandım. Açılmayı düşündüm ama Allahtan korktuğum için vazgeçtim
Gecen seneden beri antidepresan kullanıyorum. Psikologla görüşüp akrabalarımın yaptıklarını anlattım. Doktir bana "Sen ne kadar terapi görsen de ise yaramaz. Çünkü seni bu hale getiren akrabaların. Onların tedavi olup kafa yapılarını değiştirmeleri gerek" dedi.
Ne aşkta ne de arkadaşlıkta şu yaşıma kadar düzgün biri çıkmadı karşıma. Yalnızlıktan o kadar bunaldim ki. Artık aşktan ve erkeklerden nefret ediyorum.
Üniversiteye bu sene başladım. İlk dönem çok çalışmama rağmen haksizlik yapan hoca yüzünden ortalamam 2nin altına düştü. Eğer 2ye cikaramazsam seneye seçmeli ders secemeyecegim
Hayat bana karşı neden bu kadar adaletsiz? Kötüler o kadar mutluyken ben neden mutlu olamıyorum? 40 gundur evdeyim patlama noktasına geldim artık
Ee tamamda cc bb çok iyi notlar sayılmaz ki. Yani onları aa ba düzeyine taşıyabilirdin. Değişebileceğin şeylere odaklan derken bunu kastediyorumİki FF var bir de DD. 01 veren hocanın but ortalamasına baktım. Sınıf ortalaması 07
Şu zamanda bunalmayan insan mı var? Yapcak bişi yokBiliyirsunuz sokaga cikma yasagi var. Son gunlerde cok bunaldim
Ailem benden hiç memnun değil. Hep başkalarıyla kıyaslanarak buyutuldum. Tabi haliyle ozguvensizimKüçüklüğümden beri baskıyla buyutuldum. Hem ailem hem akrabalarım... Ev işi yaptım yapmıyorsun dediler. İyi bir insan oldum cehenneme gideceksin dediler. Ailem ibadet konusunda baskı yapiyor. Baskı yapmayın dediğimde baskı yapmıyoruz diyorlar. Halbuki annem ve akraba baskısıyla kapandım. Açılmayı düşündüm ama Allahtan korktuğum için vazgeçtim
Gecen seneden beri antidepresan kullanıyorum. Psikologla görüşüp akrabalarımın yaptıklarını anlattım. Doktir bana "Sen ne kadar terapi görsen de ise yaramaz. Çünkü seni bu hale getiren akrabaların. Onların tedavi olup kafa yapılarını değiştirmeleri gerek" dedi.
Ne aşkta ne de arkadaşlıkta şu yaşıma kadar düzgün biri çıkmadı karşıma. Yalnızlıktan o kadar bunaldim ki. Artık aşktan ve erkeklerden nefret ediyorum.
Üniversiteye bu sene başladım. İlk dönem çok çalışmama rağmen haksizlik yapan hoca yüzünden ortalamam 2nin altına düştü. Eğer 2ye cikaramazsam seneye seçmeli ders secemeyecegim
Hayat bana karşı neden bu kadar adaletsiz? Kötüler o kadar mutluyken ben neden mutlu olamıyorum? 40 gundur evdeyim patlama noktasına geldim artık
Hoca bütün sınıfa ayni notu girdi. Bilseydim eğer şikayet dilekçesi yazardim. Çünkü en düşük 20 beklerken 01 girmiş. Arkadaşlarıma sordum onlara da aynı notu vermiş. Diğer derslerim normal
Ailemin yanında okuyorum evet.
İki FF var bir de DD. 01 veren hocanın but ortalamasına baktım. Sınıf ortalaması 07
Psikologla görüşüp akrabalarımın yaptıklarını anlattım. Doktir bana "Sen ne kadar terapi görsen de ise yaramaz
MBazı insanlar arabesktir. Dert sever. Bana öyle gelmeye başladın. Maalesef toplumumuz belli hala bir çok aile sana davranıldığı gibi davranıyor çocuklarına. Biz ne desek boş hangi sözün, hangi davranışın ailene karşı daha tesirli olduğunu sen bulmak zorundasın.
Ilgiyi üzerlerinde hissetmek istiyorlar. Bunlar için meziyet geliştiremeyince dert üretiyorlar.M
Kesinlikle dogru. Bazi insanlar gercekten arabesk oluyor, sanki dertlenmek onlari mutlu ediyor. 37 yasindayim artik bu insanalardan koşa koşa kaciyorum, enejimi emiyorlar cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?