bende yeterlilik sınavlarına hazırlanıyorum şu an. 6yıldır çalışıyorum burada ama sonum sizden farklı olmayacak. mayıs sonu ayrılıp evlilik nedeniyle tazminatımı alma niyetindeyim.
insanların düşündüğü kadar büyük paralarla çalışmıyoruz malesef.
ama sizin vasıflarınıza sahip biri için bu tutar düşük değil komik malesef. her işi sen yap müdür etiket olsun. işverenlerinizin düşünce tarzı çok saçma bana göre. yeni eleman olsanız neyse diyelim de yıllarınızı vermişsiniz oraya.
paraya ihtiyacınız olmasa bile ki bu devirde herkesin ihtiyacı, o kadar yıl emek verdiğiniz yerden tazminatınızı almadan sakın ayrılmayın.
genelde olmaz muhtemelen ama. eğer işverenleriniz anlayışlı kişilerse konuşarak çözebilirmisiniz bu durumu. birazda duygusallık katarak bu paraya çok ihtiyacınız olduğunu anlatırsanız alma durumunuz olur mu.
kendinizi kovdurmak için işvereni haklı çıkarmadan birşeyler yapsanız işe yarayabilir mi.
15 yıl ya da 3.600 gün durumunda sgkdan yazı alarak kıdemi işverenden isteme hakkınız var ama sanırım sizin bu sürelerde tutmuyor
bir de çok uçuk olacak ama; eşinizden boşanıp sonra tekrar nikah yapıp evlilik nedeniyle kıdem tazminatı alabilirsiniz.