Çok bunaldım kimseye anlatamıyorum...

Bence arabayı satmayı düşünmeyin bebek doğacak kışa gireceğiz tam ihiyacınız olacağı zaman...Evet bak mini_minik in dediği ev alın hem yatırım olur...

Kötülemiyorum ama içimde birikti artık bunaldım bir değil iki değil.Maddi durumumuz düzeldi çok şükür sıkıntı kalmadı gibi ama kanıma dokunuyor ben o kadar sıkıntıyı çektim o sefa sürüyor asalak gibi yaşıyor.

Eğer maddi sıkıntı çekmiyorsanız bu yardımları görmemezlikten gelebilirsiniz. Eşinden ayrılmışsa çocuğuna rağmen belliki zor zamanlar yaşamış.
Bu gezip tozmaları belkide iç boşalımı olarak kullanıyor.
Zamanla işinide kurar hayatınıda.
Az daha sabretmek çok zor olmasa gerek.
Ayrıca para, kumara, harama, israf edilecek şekilde v.s verildiği zaman rızıktan kesilme diye bir ifade kullanılabilir ama böylesinde değil.
Belkide görümcenizin çocuğunun rızkıda bu. Belkide durumunuzun giderek düzelmesinin nedeni bu.

Yani biraz iyi bakmaya çalışın. Geçici dönem olarak görün.
İçtenlikle görümcenize yol göstermeye çalışın.

Bence arabayı satmayı düşünmeyin bebek doğacak kışa gireceğiz tam ihiyacınız olacağı zaman...Evet bak mini_minik in dediği ev alın hem yatırım olur...

Haklısınız ev almak istiyoruz ama kredi kullanmadan para biriktirelim istiyoruz.Araba satma konusu da çok isteyerek aldım ama isteye isteye bunalttı beni,sanki mecburmuşum gibi utanmadan hep istiyor,bende artık o raddeye geldim,ama satmamalıyım doğru söylüyorsunuz çocuk hastalanır bişey olur evimin önünde olması güvencedir eşim çalışırken lazım olur bana da ama kapıda bırakmaya niyeti yok.Ama söyleyeceğim bundan sonra isterse işim var planım var diyeceğim olmasa da.Çıkıp gezeceğim çok sinirlendim yine:(

Kötülemiyorum ama içimde birikti artık bunaldım bir değil iki değil.Maddi durumumuz düzeldi çok şükür sıkıntı kalmadı gibi ama kanıma dokunuyor ben o kadar sıkıntıyı çektim o sefa sürüyor asalak gibi yaşıyor.

Eğer maddi sıkıntı çekmiyorsanız bu yardımları görmemezlikten gelebilirsiniz. Eşinden ayrılmışsa çocuğuna rağmen belliki zor zamanlar yaşamış.
Ayrıca para, kumara, harama, israf edilecek şekilde v.s verildiği zaman rızıktan kesilme diye bir ifade kullanılabilir ama böylesinde değil.
Belkide görümcenizin çocuğunun rızkıda bu. Belkide durumunuzun giderek düzelmesinin nedeni bu.

Haklısınız ev almak istiyoruz ama kredi kullanmadan para biriktirelim istiyoruz.Araba satma konusu da çok isteyerek aldım ama isteye isteye bunalttı beni,sanki mecburmuşum gibi utanmadan hep istiyor,bende artık o raddeye geldim,ama satmamalıyım doğru söylüyorsunuz çocuk hastalanır bişey olur evimin önünde olması güvencedir eşim çalışırken lazım olur bana da ama kapıda bırakmaya niyeti yok.Ama söyleyeceğim bundan sonra isterse işim var planım var diyeceğim olmasa da.Çıkıp gezeceğim çok sinirlendim yine:(

Evet durumumuz düzeliyor,ama ben hala içimi bu şekilde boşaltmıyorum,bende biliyorum gezmeyi tozmayı,o tatile bile gitti bu şartlar altındayken ben hala hesap kitap yapıyorum,tatile de gidemedim.Para gece eğlencelerine verildiği zaman ki gece çıkılınca içki de içiliyor(Ramazandan önceki dönem ve sonrası olacaktır bu hep böyle oldu.) çocuğumun rızkıdır,onun çocuğunun da rızkı bu dışarda gezme eğlenme durumları bana göre.Ayrıca çocuğu için böyle yaşaması doğru değil bana göre ve bir başkasının parasıyla böyle bir hayat yaşanmamalı.
Zaten 2 yıldır sesimi çıkartmamışım daha ne kadar iyi bakabilirim siz söyleyin,kendinizi benim yerime koyun borcunuz var 1 yıl dişinizi sıktınız herşeyi hesap kitap yaparak satın aldınız yeri geldi cebinizde para olmadı tatil yapmadınız ve o bunların aksine yaşadı dert etmedi hiç birşeyi size güvenerek hak mıdır bu?
Yinede fikrinize saygı duyuyorum,yorumunuz için de teşekkür ederim.

Evet durumumuz düzeliyor,ama ben hala içimi bu şekilde boşaltmıyorum,bende biliyorum gezmeyi tozmayı,o tatile bile gitti bu şartlar altındayken ben hala hesap kitap yapıyorum,tatile de gidemedim.Para gece eğlencelerine verildiği zaman ki gece çıkılınca içki de içiliyor(Ramazandan önceki dönem ve sonrası olacaktır bu hep böyle oldu.) çocuğumun rızkıdır,onun çocuğunun da rızkı bu dışarda gezme eğlenme durumları bana göre.Ayrıca çocuğu için böyle yaşaması doğru değil bana göre ve bir başkasının parasıyla böyle bir hayat yaşanmamalı.
Zaten 2 yıldır sesimi çıkartmamışım daha ne kadar iyi bakabilirim siz söyleyin,kendinizi benim yerime koyun borcunuz var 1 yıl dişinizi sıktınız herşeyi hesap kitap yaparak satın aldınız yeri geldi cebinizde para olmadı tatil yapmadınız ve o bunların aksine yaşadı dert etmedi hiç birşeyi size güvenerek hak mıdır bu?
Yinede fikrinize saygı duyuyorum,yorumunuz için de teşekkür ederim.

İki yıl uzun bir zaman, daha kısa bir zaman diye düşündüm yazdıklarınızla.
Görümcenizle hiç konuştunuz mu ya da eşiniz ne diyor ?
Başka kardeşi yok mu ?
Çok mu fazla para istiyor ?
..
İşte bundan sonra tatile çıkın. İsraf etmeden kısmayın kendinizden.
Zaten bu kadar kısarak yaşayan insanlar sonunda mutlaka patlar.
Sizinkide böyle olmuş.

İki yıl uzun bir zaman, daha kısa bir zaman diye düşündüm yazdıklarınızla.
Görümcenizle hiç konuştunuz mu ya da eşiniz ne diyor ?
Başka kardeşi yok mu ?
Çok mu fazla para istiyor ?
..
İşte bundan sonra tatile çıkın. İsraf etmeden kısmayın kendinizden.
Zaten bu kadar kısarak yaşayan insanlar sonunda mutlaka patlar.
Sizinkide böyle olmuş.

Görümcemle konuşmadım çünkü beni muhattap görmüyor eşimden istiyor benim arabamı bile:(
Eşime de söyledim ben kardeşinin malum sitede nerelerde gezdiğinin fotoğraflarını görüyorum sponsoru olmak istemiyorum bir yere kadar yapabiliriz biz de diye belirttim.Akşam konuyu açmayı planlıyorum işten gelince eşim.
Başka kardeşi yok.
Para konusuna gelince şu an evinin kirasını ve yine arabayı istiyor,tezat olan şu kira ödeyemeyen insan gezmek için araba mı ister?
Aslında kısarak yaşamıyordum ama ben para biriktirelim,borcumuz bitsin derken bu hale nasıl geldim anlamadım.
Patlama sebebim de hep aynı şeyler yaşanıyor,hep ver hep ver nereye kadar hayatını kursun bizim cebimizden de elini çeksin artık istiyorum.
İnanın böyle sorumsuz olmasa kanıma dokunmaz sevaptır der geçerim.

eşinle otur güzelce konuş ben olaya hem eşin hem de senni açından baktım senin açından baktığımda olay gerçekten çok sinir bozucu yani elbette görümcen ister verirsin ama bu durum süreklilik arz ediyorsa sıkıntı var demektir. eşine de yazık kardeşi atsa atamaz

ama ona her istediğinde destek çıkarak aslında İYİLİK, YARDIM değil KÖTÜLÜK etmiş oluyorsunuz 2 yaşında çocuğu olan bir anne sorumluluk sahibi olmalı gezecekse de alışveriş yapacaksa da bunu size güvenerek değil kendi imkanlarıyla gerçekleştirmeli. Allah korusun hayat bu her an herkese bir şeyler olabilir yanı başında her zaman ona destek çıkacak bir abi ve yenge bulamayabilir.

eşinle otur güzelce konuş ben olaya hem eşin hem de senni açından baktım senin açından baktığımda olay gerçekten çok sinir bozucu yani elbette görümcen ister verirsin ama bu durum süreklilik arz ediyorsa sıkıntı var demektir. eşine de yazık kardeşi atsa atamaz

ama ona her istediğinde destek çıkarak aslında İYİLİK, YARDIM değil KÖTÜLÜK etmiş oluyorsunuz 2 yaşında çocuğu olan bir anne sorumluluk sahibi olmalı gezecekse de alışveriş yapacaksa da bunu size güvenerek değil kendi imkanlarıyla gerçekleştirmeli. Allah korusun hayat bu her an herkese bir şeyler olabilir yanı başında her zaman ona destek çıkacak bir abi ve yenge bulamayabilir.

Evet sorunda bu eşimi kırmadan çözmek istiyorum çünkü başkaları yüzünden kavga etmek tartışmak yada kırmak istemem onu.
Biliyorum iyilik olmadığını bunu eşime anlatmak zorundayım çünkü alıştı sıkışınca biliyor abisi verir,ama saçma sapan hayatından da vazgeçmiyor ne yazık ki.
En doğrusu eşimle konuşmak sanırım umarım anlar beni

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim,şimdi çıkmak zorundayım,yarın girebileceğim.
İyi günler dilerim hepinize.

Benimde ilk aklıma gelen ilk sorular.
Bu kadının çocuğuna kim bakıyor ?
Kocanız bu işe ne diyor ??
:50::50:

bence arabayı satın ,kredi çekin ev alın yeni bebeğe yeni ev diyin eşinize çocuğumuzun kısmetine ;)

En önemlisi bugüne kadar eşiniz hiç görümcenize konuşmamış ,paranız varken vericektir buda sizin için sorun olacaktır ama borcunuz varsa vereceğiniz bir parada olmaz ,

ona para vereceğinize kendi ev borcunuzu ödeyin ,

hem eşinizlede kötü olmazsınız ,borcumuz var onu ödüyoruz kendimize ancak çocuğa yetiyor dersiniz.

herkesin arabası yok ,her çocuk sahibi olan araba almıyor bu kadar takılmayın yakındaki bir taksi durağının telefonunu alın her lazım olduğunda çağırırsınız .

lsizin arabanızı görümceniz eskitiyor zaten ,kimbilir daha ne sorunlar açıcak başınıza

Back
X