Cok bunaldim konu evde ara ara kalan misafir

Esinizde aynisi dese size benim anneannem bundan sonra ara ara bende kalicak dese gercektem tepkinizi merak ediyorum yazin lutfen ama bunu samimiyetle söyleyin lutfen rica ediyorum
Bu konuda herkesin ayrı bir fikri olabilir kimi kabul eder kimi kabul etmez fakat önce kabul edip sonrasında şikayet etmekte çok hoş değil

Maddi yonden sikinti olmuyor annem ve babam maddi yönden yardim ediyor. Babam su yüzden istemiyor sirf bencilliginden malesef babamla bu durum defalarca konusuldu hic bir sonuc alinamadi malesef.bunu ona hic yakistiramiyorum Anneannemin maasi var annemde ordan yardimci oluyor
Annem yillarca dedeme babaanneme bakti. Onun annesine sira gelince boyle oldu melesef. Mesele aslinda para degil para her seyi cözmüyor. Sunuda belirteyim anneannem huzun sure bu sekilde bende kaldi ilk defa annem bu sene ilk defa maasindan yardin etti bize daha once kesinlikle boyle bir talebin olmadi kesinlikle ne ben ne esim anneannemin maasini kesinlikle istemedik esim yasli insanin parasi alinmaz ayıptır dedi. Bende ayni sekilde istemedim.
Teyzem de kaliyor cogunluk teyzem komple anneannemin maasini aliyor. Daha cok ayrinti varda. Anlatilmaz yasanir.
Evim 3+1 ama mesala 1 tane tuvaleti var 1 tane balkonu var oturmamin sebebi cok merkezi yerde olmasi
Babanız çok bencilmiş...

Annemler 4 kiz kardesler bu arada sadece annem yok bunun baska bir cözumu var ama 2023 kadar idare etmem gerekiyormus aslinda istenilse daha kisa surede cözubilir allah sizi inandirsin anneannemi cok seviyorum sadece bunaldim kafam kazan gibi.
Bazilari elestirmis ananin evinde oturuyon diye yok anneler yardim ediyor diye bunu elestirenler kv kp evinde oturanlar kv kp annesine evinde yatili olarak agirlasin kv tek kalinca ömur boyu seve seve bakacaklar o zaman gorumcesi ayrildigi esinden ömur boyu evide baksin aa bunlar denilence kiyamet kopar degilmi

Valla iş annende bitiyor gibi.
Konuşulmayacak icraate geçilecek.
Babannne ve dedene bakan annenin hakkıdır bu.
Hepsini bir kenara bırakalım.
Anneannenin maaşı varsa ayrı ev açın 1+1 hem annnenizin hem sizin eliniz üstünde olur.
Ara ara evinize misafir edersiniz.
Sürekli oradan oraya gezerkende zor. Düzeni yok kadının. Yazık yani.

Bir kere sizin duymak istediklerinizi yazma gibi zorunluluğumuz yok. Benim fikrim neyse onu yazdım.
herşey bir tarafa zorlukları vs vardır ona bişey demiyorum ama sizin misafir diye bahsetmeniz bir kere çok abes

Aralardaki koca koca harflerden sonra bir sey goremedim ama
Anneanneniz annenizde kalamiyorsa anneniz anneanne sizdeyken size gelmesin
Tekerleme gibi oldu.
Madem ailevi problem var,sizin evde de olsun ayni problem anneniz gelmesin. Belki daha iyi gecer surec

Hikaye etmekte şikayet etmektir. Dertleşme dediğiniz şey şikayet etmiyorum deme bahanesidir. Konuya gelirsek sizi anlıyorum. Bunalmışsınız yorulmuşsunuz evde 3. Kişiler sizi rahatsız ediyor. Konuyu sorumluluk edinmek istemiyorsunuz. Siz istemezseniz inanın eşiniz hiç istemez. Cancıl yönden üst düzeyde değilse sizi bunaldınız diye tabiki teselli etmeyecektir. (Çünkü kan bağı yok). Eşiniz istemediğinizi hissediyordur yani enerjileriniz birlikte yükseliyor ve gerginlik buradan yükseliyor. Emin olun ne kadar gizlesenizde anne de hissedecektir.

Sorumluluğunu yüklenemeyeceğiniz şeylerin altına girmeyin. Girmek zorunda bırakılmıyorsunuz. Siz istemedikçe kimse o evde oturacak değil. Kabul ediyorsanızda aldığınız sorumluluğu üstleneceksiniz şikayet edip bunaldım sıkıldım demeyeceksiniz. Hiç kimse kaldığı yerde sığıntıymış gibi hissetmek istemez. Böyle hissetmelerinden çekinin ve kendinizi sakinleştirin.

Ozaman önce anneleriniz kendi aralarında aile sorunlarını halledecekki sonra sizin sorunlarınız düzelsin.
Babanız heralde istemiyorki anneanneniz sizde kalıyor. Annenizin size bu yaptığı hiç doğru birşey değil.

Sizin sorununuzun anneanne olduğuna eminmisiniz ? Bence değil konularınıza baktım hep mutsuzum depresyondayım demissiniz eşinizle sorunlariniz var şiddet görmüşsünuz .. annene sorunlarınızın üstüne tuz biber olmuş ..bence onada kendinize de yapmayın bunu oda huzursuz oluyordur sizin bu mussuz halinizden. bazen iyilik yapmak isterken istemeden kötülük yapıyor olabiriz...bakicak teyze varmış minimum şekilde davet edin annaneyi evinize..

Keşke Anneannem sağlıklı olsa da yanımda kalsa. Biz bekarken onunla yatmak için yarışırdık resmen. Şu yazılanları okuyunca çok çok üzüldüm. Madem istemiyorsunuz annenize söyleyin uygun dille söylesin.

Ya ben anlamiyorum kvde ara sira gelip kaliyo deseniz herkes topa tutar annane sizde kaliyor bide ustune anneniz sizde hala daha bas taci et bilmemne ne alaka yani? Herkesin bir ailesi var kim ister surekli evinde baska birini ? İnsallah bu durumdan kurtulursunuz annanenizin yeri kendi cocuklarinin yani yani 🤷‍♀️

Tabii anne de olsa anneanne de olsa onlar yokken es ve çocukla bir duzen vardi. O duzenin bozulmasi herkesi rahatsız eder. Olayi kalan kisinin anne/ anneanne ya da akraba/ yakin/ uzak vs olmasindan bagimsiz söylüyorum.
O evin düzeni es ve çocuklara göre kurulu. Es de evde olunca tabii normalin cok disina cikilmis oluyor. Sahsen ben de uzun sureli yatili misafire sicak bakamiyorum illa ki duzen degisiyor. Bunalıma girmeniz cok normal. Arada cocugu annenize birakin o evdeyken siz cikin bi hava alin nasilsa ikisi de yabanci degil, disaridan gelen misafir gibi dusunmeden ayip olur mu demeden gidebilirsiniz ne bileyim bi markete ya da yuruyuse.
Bazen insan kendine vakit ayirmak ister, esinizle ne gibi sorunlar oluyor mesela?

Kusura bakma sana o laflar anlık rahatlama sağlar
Ne yani eşin tabi ki katlanacak mı diyelim
Yakışanı annende kalması tabi ki
Yani eşin işsiz kaldığında maddi destek oldular diye anne babanın sorumluluğunu siz yerine getirmek zorunda değilsiniz
Bence annen sana çok büyük haksızlık yapıyor o kocasıyla arasını bozmayacak diye sen hem kendi psikolojini hem eşinle arani bozuyorsun evinde huzursuzluk oluyor
Neymiş annenin evinde huzursuzluk olmasın aman
Neden onlar maddi destek olmuşlarmış
Lütfen biraz kendi olayına dışardan bir göz gibi bak
Bunları söylüyorum diye yaşlılara bakmayalım dediğimi zannetme yakışık olanı annende kalması senin annene yardıma gitmendir
Sadece bir defa cesaretini topka geç annenin karşısına konuş
Annemler 4 kiz kardesler bu arada sadece annem yok bunun baska bir cözumu var ama 2023 kadar idare etmem gerekiyormus aslinda istenilse daha kisa surede cözubilir allah sizi inandirsin anneannemi cok seviyorum sadece bunaldim kafam kazan gibi.
Bazilari elestirmis ananin evinde oturuyon diye yok anneler yardim ediyor diye bunu elestirenler kv kp evinde oturanlar kv kp annesine evinde yatili olarak agirlasin kv tek kalinca ömur boyu seve seve bakacaklar o zaman gorumcesi ayrildigi esinden ömur boyu evide baksin aa bunlar denilence kiyamet kopar degilmi

Son düzenleme:
Anneannem bizde kaliyor hic sikayetim yok ama annemde anneannem bizde oldugu icin uzun sure bende vakit geciriyor bu sefer benim butun evin duzeni degisiyor. Cocugum var esim ramazanda ucretsiz izne cikacak bir ara 4 ay işsizdi iyice bunaldim artik takintilarim arti evde ara ara ufak capli sinir kirizleri geciriyorum esimle aramda sorunlar olmaya basladi. Ev isi yapasim gelmiyor evimin bütün düzeni degisti. Cocugum desem durmuyor tamam annem bana cogu konuda cok yardimci oluyor yakin oturdugu icin bazi ailevi nedenlerden dolayi anneannem bizde kalmak zorunda
NOT sikayet degil dertlesmek amaciyla konuyu actim
Aslında açık açık bu durumdan şikayet ediyorsunuz. Ve bayağı bayağı bıkmış gibisiniz..annanenizede bunu hissediyorsanız gerçekten üzücü bir durum..keşke baştan kabul etmeseydiniz farklı bir alternatif bulunurdu

Canım ben sana bakma diyorum zaten ev verdi para verdi diye annenler canını alsınlar olmadı bu ne böyle lütfen kendi canının kıymetini bil
Biraz garip olacak ama senin babaan rahatça karısını sevsin diye sen kocanla doyasıya yasayamiyorsunuz evliliğinizi farkindamisin

Canım ben sana bakma diyorum zaten ev verdi para verdi diye annenler canını alsınlar olmadı bu ne böyle lütfen kendi canının kıymetini bil
Biraz garip olacak ama senin babaan rahatça karısını sevsin diye sen kocanla doyasıya yasayamiyorsunuz evliliğinizi farkindamisin
Annemle eskisi gibi degiller zaten o sevsin olaylari yoktur bek

Ya ben anlamiyorum kvde ara sira gelip kaliyo deseniz herkes topa tutar annane sizde kaliyor bide ustune anneniz sizde hala daha bas taci et bilmemne ne alaka yani? Herkesin bir ailesi var kim ister surekli evinde baska birini ? İnsallah bu durumdan kurtulursunuz annanenizin yeri kendi cocuklarinin yani yani 🤷‍♀️
evet resmen ikiyyüzlülük . hep bana hep bana . ben bi konu da (çok kötüleri tenzih ederek) kayınvalideleri birazcık kendi anneninizin yerine koyun dedim diye bi ton laf işittim . kimse anneniz gibi olamaz evet ama , şimdi kalkıp bi koca dese ki ' ananemi evimde istemeyip rahatsız olan karıyı kapının ötüne atarım çöp niyetine ' of of ne taşlar yer .. ama gelinler istediği gibi konuşur

4 kardes bitane enayi torun bulmus annelerini baktiriyor ne demek 2023 coook sacma neden bunu kabul ettiniz hic anlamadim

kesinlikle öyle. eş tarafından biri 1 gün kalıp en ufak düzeni değişenler burda konuşurken. siz taşlanıyorsunuz anlamadım gitti .

evet resmen ikiyyüzlülük . hep bana hep bana . ben bi konu da (çok kötüleri tenzih ederek) kayınvalideleri birazcık kendi anneninizin yerine koyun dedim diye bi ton laf işittim . kimse anneniz gibi olamaz evet ama , şimdi kalkıp bi koca dese ki ' ananemi evimde istemeyip rahatsız olan karıyı kapının ötüne atarım çöp niyetine ' of of ne taşlar yer .. ama gelinler istediği gibi konuşur
Aynen katiliyorum annesi olsa neyse annanesi yani. Hani bakacak kimse olmasa anliycamda oyle bir durumda yok. Herkes bencilce konusup anlayissiz davraniyor konu sahibine onlarin hicbiri kvdesine yada onu annesine bakmaz eminim sacma sapan konusuyorlar

Aynen katiliyorum annesi olsa neyse annanesi yani. Hani bakacak kimse olmasa anliycamda oyle bir durumda yok. Herkes bencilce konusup anlayissiz davraniyor konu sahibine onlarin hicbiri kvdesine yada onu annesine bakmaz eminim sacma sapan konusuyorlar
kimini ananesi büyütür annesi gibi çok sever , kimi erken yaşta kaybetmiştir anane sevgisi bilmez. kimi sevmez. bin bir türlü aile yapısı var. . herkes ananesini baştacı yapıp kocamı boşarım ben ananem için demek zorunda değil .
eşinin ananesi gelse kalpten aynı şeyleri hissetmiyceklerine o kadar eminim ki .

Beni ve birkac arkadaşı da alıntılayip toplu cevap vermissiniz ama ben sizi eleştirmemistim hatta cocugu annenize birakip biraz gezin hava alin dedim son yazdığınızi tam anlamadim neyse.
Simdi teyzeniz anneanneye bakarken maaşını aliyor, siz bakarken de maasi anneniz aliyor ve lutfedip bir kismini size mi veriyor? O zaman orada adaletsizligi anneniz yapıyor maalesef annesinin maasini yerken sorun yok ama evladına baktırıyor
Elbette anne baba anneanne kv kp farketmez hastalik donemlerinde buyuklerimizin yaninda olmalıyız ama herkesin de duzeni var
Neden 2023e kadar siz bakacaksiniz? Diğer kardesler neden bakmiyor?
Burada sorun biraz anneden kaynaklı diye düşündüm
Zamaninda babaannem de bizde kalırdı, annem babam sehir disindayken bile bakti babaanneme, yengelerim arkamizdan "maasini alıyorlar bakacaklar tabii" diyorlarmis halbuki babam maasini çekip eline sayardi, kurus almadik. Vefatindan sonra da neden almadiniz demişlerdi. Yani demek ki onlar baksa maasina guvenip bakacaklarmis! Maalesef bazi insanlar hep cikar hesabi yapiyorlar.
Siz de esinizle aranizi bozmadan orta yolu bulmaya calisin diyebilirim ancak.
Mesela.esinizin önerisi var mı?

Ben size oldukça hak verdim ya.

Anneanne evlatları varken size kalmamalıydı. Annenizin de zorunluluk olmadıkça uzun süre kalması mantıksız.

Ailemle mükemmel bir ilişkim var. Onlara çok düşkünümdür. Her zaman gelebilirler evime ama her evin de bir düzeni var. Onlar da hep bunun bilincinde hareket ederler zaten.

Eşiniz zaten işsiz, küçük çocuğunuz var. Bunalmanız o kadar insani bir durum ki. Lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin.

Bence herkes evinde rahat olabilmeli..Aileler anlayışlı olmalı ..İlle söyletene kadar uğraşmamalı..

4 kardes bitane enayi torun bulmus annelerini baktiriyor ne demek 2023 coook sacma neden bunu kabul ettiniz hic anlamadim
Yok o kadar degil enayi torun bunlar agir laflar(derdimi baylasmak icin dediginizi biliyorum) teyzelerimin 2 si yurt disinda melesef .
bir tane yurt disinda olan teyzemin evi var burda anneme cok yakin ordaki kiracinin sözlesmesi malesef 2023 bitecek o zaman anneannemi oraya koyucaz cogunluk. O zaman sikinti mikinti kalmicak. Benim dedigim oradaki kiraci ile konusulsa en azindan sansimisi nedesek diyorum anneme

Back
X