Çok bunaldım öyle böyle değil.

Gerçekten çok üzüldüm. Türkçeye atanamıyor musunuz? Onda daha fazla sanki atama. Onu deneseniz. Of o kadar canım sıkıldı ki. 2.300 ne demek ya. Onca emek çaba ....umarım güzel bir fırsat çıkar karşınıza. Özel ders verseniz. Ne bileyim patron yok karışan yok.

Sizin atama imkanlarınız iyi.
Yani sağlık bölümleri atanıyor.
Bizim bir tanıdığın eşi de hemşire.
42 yaşında devlete atandı. O zamana kadar özelde çalışıyordu.
Ayrıca özel hastaneler hep alım yapıyor.Bu kadar umutsuz olmayın.

Ayrıca ben torpilli özelde çalışıldığını bilmiyorum. O tanıdık da kendi çabası ile girmişti. Sağlıkta torpil olmuyor diye biliyorum.

Durumunuza çok üzüldüm.
Acaba imkanınız var ise sınıf öğretmenliği mi okusanız? Ondan alım baya iyi.
Edebiyat maalesef bitmiş durumda.Çok zor.
Veya Kpss düz memurluk mu deneseniz?
Bu arada size teklif edilen paralar çok az.
Ama şu an işgücü arz ve talep dengesi tamamen gitti.

Az iş çok işçi var.Yani bu sayı düzelene kadar bu düzen böyle gider.Bunun düzeldiğini de biz maalesef göremeyiz. Bence bir yerden başlayın.En azından aktif çalışmış olursunuz..

Matematik sıfır canım bende.O puanı yapamam matematiksiz de.Çocuk Gelişimi lisans okuyorum açıktan.İkinci sınıfım.Kpssyi oradan deneyeceğim bitince.O zamana dek çalışmam lazım ama işte.
Cocuk gelisim okudugunuzu yazdiginiz icin soyle bir onerim olacak,degerlendirmek size kalmis. Evinize yakin,yol masrafiniz olmayan,anaokulu,kres ve rehabilitasyon kurumlarina basvursaniz. Oglumun okuluna stajyer ogretmen yardimcilari aliniyor. Hepsi de gencecik. Maasiniz az olur ama farkli bir tecrube ve alan acar size. Hem de mezun olmadan sektoru tanirsiniz. Bu arada size verebilecegim 2.oneri daha spesifik. Ben ozel bir cocugun annesiyim. Bizlerin en fazla aradigi ve nakit olarak para harcadigi tedavi kalemlerinden biri golge abladir. Baslangic seviyesindekiler icin bu kisiye oyuncu abla denir. Bir rehabilitasyon kurumunda yardimci personel olarak calisip sadece bu tani grubundaki cocuklara ozel tedavileri izlerseniz oyuncu abla olarak saati en az 100 tl den calisirsiniz. Yanlis anlasilmasin,cok ozet ve aralari atlayarak yazdim. Siz uzman psikolog/ozel egitimcinin direktifleri ve egitimi sonrasinda ilk once oyuncu abla,epey bir egitimden sonra golge abla oluyorsunuz. Bizler cocuklarimiz icin maddi olarak butun imkanlarimizi seferber ediyoruz. Tek istegimiz merhametli insanlarla tedavinin yurutulmesi. Bu yolda varim,yapabilirim derseniz size ekmek cok. Bunalmissiniz is ararken. Belki bu bunalimdan cikisiniz kendi dunyasinda yasayan sessiz masum cocuklarin da faydasina olur.

Kabul edecektim zaten dönmediler.

Okul bitmeden almıyorlar.
Özel eğitimde çalışan tanıdığımız var.
Benim için sordu da almadılar.

Çok iyi anlıyorum ben de sizi.. Ne yazık ki üniversiteden sonra hep bu döngü.. Ben de bu durumdayım ve KPSS çalışmaktan başka yolum yok..

Ücretli öğretmenlik denediniz mi peki? Özel kadar yoğun olmuyor en azından.

İnşallahh hepimiz için güzell kapılar açılsın, dua edicem sizin için de

Ücretli torpil işi oldu.
Çıkmıyor dört yıldır.

Okul bitmeden almıyorlar.
Özel eğitimde çalışan tanıdığımız var.
Benim için sordu da almadılar.
Yardimci personel ilkokul veya lise mezunu oluyor. Hastalarin servisle alinip birakilmasi, veriliyorsa yemeklerinin yedirilmesi,evrak isi gibi isleri yapar. Derse de ogretmene yardim icin girer. Gorduklerim hep bu sekildeydi. En son cocugumun uzmani cocuk gelisim okuyan lise ogrencisi bulmami tavsiye etmisti. Kendisi onu egitecekti. Yani oyuncu abla olacakti. Birakin lisans bitirmeyi resit olmayan bir kiz cocugundan bahsediyoruz. Burada amac cocuga nasil davranacagini bilen ve yanlis bilgisi,tecrubesi olmayan bicir bicir bir abla bulmak cocuga. Bir de bu gozle bakin olaya. Kac kurumla golge abla bulmak icin konustuysam epey bekledim. Cocuk cok,yetisen kisi az. Hadi dedik oyuncu abla olsun kadincagizin da programi dolu. Talep var,arz yok. Ben boyle birsey gormedim.

Aaa çok ilginçmiş cidden

Kabul edecektim zaten dönmediler.
Anladim..
O zaman başka bir işe girseniz sekreterlik gibi?
Bunalım durumunuz gider.
Bu arada okuduğunuz bölümden alım çok oluyorsa şimdiden kpss çalışın.
Maalesef çoğunluk sizin gibi.
Eskiden 87lerde öğretmen olmadığı için başka bölüm mezunlarını öğretmen yaparlarmış.
Birde şimdiye bak. Bitirip de atanamıyorsun.
Çok yazık çok..

Inanin bizler icin eziyet. Herseyi siz bulacaksiniz. Yonlendirmezler. Pasta buyuk. Maddi kulfetine deginmiyorum bile. Bari vicdanli,merhametli insanlarla muhattap olalim.
Ben özel eğitimde çalışmayı çok istedim.
Hatta okulunu kazanmak için sınava girdim.
İstanbul içi tutmadı puanları arttı girdiğim yıl.
Yoksa mezun olmuştum bu yıl:)
Açıkçası çok büyük sevap olduğunu düşünüyorum.
Kolejlerde öğretmene saygısı olmayanlara öğretmenlik yapmaktansa meleklere öğretmenlik yapmak isterim.
Mahallemde bir rehabilitasyon merkezi var.Şimdi mail attım oraya.Sanmıyorum alacaklarını ama denememiş olmam:)

45 bin kişi var bölümden 500 kişi alınıyor:)

Etraf atanamayan ogretmen dolu
Edebiyattan atama olmadigini bilr bile 91 dogumlu biri niye gider okur ki yani edebiyat atamasi uzun zamandır az ve mezunu cok boyle olunca da cok iyi olmak gerekiyor konuşma giyim.ozguven vb ile önplana cikmak gerekiyor sizin yasinizi tercih ederler 2300 e ben olsam.evet derdim yemek ve servis zaten olur kolejde ve 40 saat ders cikmaz merak etme tören vb de var o okulun haftalik 40 saati var hepsi doldurulacak degil oyle soyluyorlar Istanbul gibi bir yerde kolej de fazla.Brn olsam evde bunalacagima 2300 e tamam der işe girer kanitlardim kendimi ve 1sene sonra onlar benden vazgecmezdi istedigim maasi alirdim bu yaşta bu salma bu karamsarlik gereksiz boyle diye diye evde körelmeyin ayrica atanan ogretmenler de yan gelip yatmiyor onların da çok işi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…