- Konu Sahibi Bayan Yanak
-
Üzüldüm hem de cok üzüldüm . Ama moral ve motivasyonu düşürmeyin , sizi çok ama çok iyi anlıyorum. Bende çalışarak okudum. Çok şükür atamam oldu. Kendinizi degersiz hissetmeyin lütfen, siz birey olarak, sizi sevenleriniz için , mücadele vermeye devam ettiğiniz için çok değerlisiniz . Sizi sömürmeye çalışan özel sektör enerjinizi tüketmesin izin vermeyin. Ne mi yapacagim diyorsanız tabiki kpss başka yolu yok. Öğretmen ataması için çalışmayın . P3 puanı için çalışın , 4001 den memurluk yazın ve mis gibi masa başı işinizi yapın. Hem hazırlanması da kolay . Tek oturum, 5 ders. Edebiyat mezunu olduğunuzdan Türkçeyi de düşersek 4 ders. Evet tahmin edebiliyorum matematik yapamıyorum diyorsunuz , olsun matematik calışmak iş görüşmesi yapmaktan daha kolay . Bu konuda yardımcı olmamı isterseniz özelden yazabilirsiniz . Umarim Faydam olmuştur .91 doğumluların geneli mi böyle yoksa sadece bana özgü mü bilmiyorum ama son iki senedir hayatımın en zor günlerini yaşıyorum desem yalan olmaz kızlar.
Ailesel sorunlar zaten başlı başına beni perişan etmişken üzerine işsizlikle sınanıyorum uzunca bir süredir.Öğretmenim.Ne yazık ki el mahkum özel sektörde çalıştım beş seneye yakındır.Edebiyatın ataması çok kötü.Koskoca İstanbul’da iş bulamıyorum ya hu!
Ben yeni mezunken bu derece zorlanmadım halbuki.Yazın birkaç kurumla görüştüm.Birisi oturduğum yeri bahane etti.Birisi istediğim maaşı çok buldu galiba.İstediğim maaş da 3.000di düşünün.Kolej yani bunlar.En son 2800 alıyordum 2018 yılında.
Ama gerçekten yoruldum artık.Arkadaşlarım çalışırken ben bir senedir küçücük bir odada bunalımdayım.Tükenmiş hissediyorum.Tüm gün uyumak istiyorum.Odamdan çıkmak istemiyorum.Ekonomik özgürlük ne güzel şeymiş!
Geçenlerde bir yerle görüştüm.Adam dalga geçer gibi 2250 teklif etti bir de benim için 2300 olsunmuş.En son çıkan hocaları 2250 alıyormuş iki senedir oradaymış.Çok yoğun da değil hocalarımız dedi.Kaç saat ders olacak dedim 40 dedi.Haftada altı gün çalışıyorsun.Her sınıfa kamera da koymuş odasından izliyor kim ders anlatıyor anlatmıyor.Kararı bana bıraktı.
Otobüste gözlerim doldu inanın.Ben bunca sene bunun için mi okudum dedim.Arkadaşlarım baba parası yerken ben beş kuruşsuz halde okula bunun için mi gittim dedim.Üzüldüm kendime ve bu mesleğe gönül veren atanamayan özelde sömürülen meslektaşlarıma.
Sırf evde oturmamak için bu teklifi kabul edecektim.Adama yazdım iki gün drama kursum var yarım saat erken çıkabilir miyim diye-ki dersi etkileyecek bir şey değil yarım saat çıkış için bekliyorsun- değerlendirelim öyle döneriz dediler.Dönmediler bile.
Gerçekten gücüm,moralim,umudum,enerjim hiçbir şeyim kalmadı.
Not:Başka işlere bile başvurdum arayan olmadı.
Matematik sıfır canım bende.O puanı yapamam matematiksiz de.Çocuk Gelişimi lisans okuyorum açıktan.İkinci sınıfım.Kpssyi oradan deneyeceğim bitince.O zamana dek çalışmam lazım ama işte.Üzüldüm hem de cok üzüldüm . Ama moral ve motivasyonu düşürmeyin , sizi çok ama çok iyi anlıyorum. Bende çalışarak okudum. Çok şükür atamam oldu. Kendinizi degersiz hissetmeyin lütfen, siz birey olarak, sizi sevenleriniz için , mücadele vermeye devam ettiğiniz için çok değerlisiniz . Sizi sömürmeye çalışan özel sektör enerjinizi tüketmesin izin vermeyin. Ne mi yapacagim diyorsanız tabiki kpss başka yolu yok. Öğretmen ataması için çalışmayın . P3 puanı için çalışın , 4001 den memurluk yazın ve mis gibi masa başı işinizi yapın. Hem hazırlanması da kolay . Tek oturum, 5 ders. Edebiyat mezunu olduğunuzdan Türkçeyi de düşersek 4 ders. Evet tahmin edebiliyorum matematik yapamıyorum diyorsunuz , olsun matematik calışmak iş görüşmesi yapmaktan daha kolay . Bu konuda yardımcı olmamı isterseniz özelden yazabilirsiniz . Umarim Faydam olmuştur .
İşsizliğin yanında aşk acısı hiçmişSizi o kadar iyi anlıyorum ki ben iki senedir işsizim hemşireyim atama bekliyorum. 14 ay alım yapmadılar zaten özeller KPSS puanından dolayı bırakır gidersin diye almıyorlar. Üstelik puanım aşırı yüksek değil ortalarda ki zaten özellerde bile artık torpil olmazsa almıyorlar. O kadar bunaldım ki herkesin iş sorusundan şehir dışında çalışan ablamın yanına kaçtım burda tüm gün evdeyim resmen eve kapattım kendimi ama en azından soran eden yok. Üstüne aşk hayatımda sekteye uğradı ama inanın işsizliğin yanında erkek arkadaşından ayrılmak hiçbir şey. Öyle bir döneme denk geldik ki allah yardımcımız olsun.
İşsizliğin yanında aşk acısı hiçmiş
Vaktiniz varmış , ufaktan matematik çalışmaya başlayın 2 sene sonra sınavda faydasını göreceksinizMatematik sıfır canım bende.O puanı yapamam matematiksiz de.Çocuk Gelişimi lisans okuyorum açıktan.İkinci sınıfım.Kpssyi oradan deneyeceğim bitince.O zamana dek çalışmam lazım ama işte.
Öyle bir kısır döngü ki bu kabul etmek istemeyip mecburen ediyorsun.Çünkü elde avuçta yok.Keşke okumasaydım bile diyor insan.İş olsun diye hakettiğinin çok daha altında maaşlara ve koşullara dayanan, kabul eden meslektaşlarınız (hatta her iş alanında durum bu) olduğu sürece, maalesef ki düzelmez bu sistem.
İnsanlar aç, hakikaten açlar.
Ele geçen maaşla 5 boğaza yetebilmek imkansız.
O da gitmesin diye var gücüyle tutunuyorlar.
Burada sistemsel bir hata var ve sizin gibi nice donanımlı insan bunalıma sürükleniyor.
Yalnız değilsiniz bilin, hakettiğiniz de bu değil.
Ama umut fakirin ekmeği işte, belki bir gün gelecektir güzel günler, değil mi?
O sebeple azim, dayanma gücü ve tam motivasyonlu hayata devam etmek gerek.
Düşünmemem gereken ne varsa tüm gün düşünüyorum.Bunalım içinde bunalım yaşıyorum.Aşk insanın karnını doyurmuyor, kredi kartı borcunu ödemiyor, ekonomik özgürlüğünü sağlamıyor. İnsan kendini işe yaramaz hissediyor. Evde oturmak o kadar kötü ki
Bölümünüzün sıkıntılı olduğunu üni arkadaş grubumdan biliyorum.Öyle bir kısır döngü ki bu kabul etmek istemeyip mecburen ediyorsun.Çünkü elde avuçta yok.Keşke okumasaydım bile diyor insan.
Düşünmemem gereken ne varsa tüm gün düşünüyorum.Bunalım içinde bunalım yaşıyorum.
Halk Eğitim :)91 doğumluların geneli mi böyle yoksa sadece bana özgü mü bilmiyorum ama son iki senedir hayatımın en zor günlerini yaşıyorum desem yalan olmaz kızlar.
Ailesel sorunlar zaten başlı başına beni perişan etmişken üzerine işsizlikle sınanıyorum uzunca bir süredir.Öğretmenim.Ne yazık ki el mahkum özel sektörde çalıştım beş seneye yakındır.Edebiyatın ataması çok kötü.Koskoca İstanbul’da iş bulamıyorum ya hu!
Ben yeni mezunken bu derece zorlanmadım halbuki.Yazın birkaç kurumla görüştüm.Birisi oturduğum yeri bahane etti.Birisi istediğim maaşı çok buldu galiba.İstediğim maaş da 3.000di düşünün.Kolej yani bunlar.En son 2800 alıyordum 2018 yılında.
Ama gerçekten yoruldum artık.Arkadaşlarım çalışırken ben bir senedir küçücük bir odada bunalımdayım.Tükenmiş hissediyorum.Tüm gün uyumak istiyorum.Odamdan çıkmak istemiyorum.Ekonomik özgürlük ne güzel şeymiş!
Geçenlerde bir yerle görüştüm.Adam dalga geçer gibi 2250 teklif etti bir de benim için 2300 olsunmuş.En son çıkan hocaları 2250 alıyormuş iki senedir oradaymış.Çok yoğun da değil hocalarımız dedi.Kaç saat ders olacak dedim 40 dedi.Haftada altı gün çalışıyorsun.Her sınıfa kamera da koymuş odasından izliyor kim ders anlatıyor anlatmıyor.Kararı bana bıraktı.
Otobüste gözlerim doldu inanın.Ben bunca sene bunun için mi okudum dedim.Arkadaşlarım baba parası yerken ben beş kuruşsuz halde okula bunun için mi gittim dedim.Üzüldüm kendime ve bu mesleğe gönül veren atanamayan özelde sömürülen meslektaşlarıma.
Sırf evde oturmamak için bu teklifi kabul edecektim.Adama yazdım iki gün drama kursum var yarım saat erken çıkabilir miyim diye-ki dersi etkileyecek bir şey değil yarım saat çıkış için bekliyorsun- değerlendirelim öyle döneriz dediler.Dönmediler bile.
Çocuk gelişimi aof de var mı 4 yillikMatematik sıfır canım bende.O puanı yapamam matematiksiz de.Çocuk Gelişimi lisans okuyorum açıktan.İkinci sınıfım.Kpssyi oradan deneyeceğim bitince.O zamana dek çalışmam lazım ama işte.
İstanbul’dayım canım ben.Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Bende öyleyim annem ve babamın yüzüne bakmak istemiyorum üstelik tek kelime etmezler ama umutla onlarda artık atanmamı bekliyorlar. Resmen omuzlarımda bir yük oldu stres altındayım.
Hangi şehirdesiniz aynı şehirde olsak belki görüşür birbirimize destek olur arkadaş olurdukgerçi ben şu an şehir dışındayım ablamın yanında Doğuda ama bir iki aya döneceğim.
Şu an ismekten drama kursu alıyorum.Halk Eğitim :)
- zeka oyunları
- özel eğitim
- işaret dili
- motorlu taşıtlar sürücü eğitimi vs vs.
Bunları alın :)
Etüt merkezi , kişisel gelişim kursları hep bu sertifikalarla öğretmen çalıştırıyor.
Ayrıca Meb'e atandığınızda da çok işinize yarayacak. Benden size tavsiye :)
Benim de gitmek istediğim medyayla ilgili kurs var ama tabi ki anahtarı para.Para için iş.Bölümünüzün sıkıntılı olduğunu üni arkadaş grubumdan biliyorum.
Okurken drama kursuna yazıldılar, birçok sertifika aldılar, dersanede işe başladılar falan filan.
Sadece ikisi öğretmenlik yapıyor, diğerleri bankaya girdi ya da medyada editörlük gibi alanlara yöneldi.
Torpili olan kurtardı, diğerleri bahsettiğiniz maaşlarla kolejlerde.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, bir çark içerisinde hamsterlar gibi koşturup duruyoruz.
ALLAH yardımcın olsun INŞALLAH. Tez zamanda gönlüne göre bir iş nasip etsin.91 doğumluların geneli mi böyle yoksa sadece bana özgü mü bilmiyorum ama son iki senedir hayatımın en zor günlerini yaşıyorum desem yalan olmaz kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?