Çok bunaldım öyle böyle değil.

Etraf atanamayan ogretmen dolu
Edebiyattan atama olmadigini bilr bile 91 dogumlu biri niye gider okur ki yani edebiyat atamasi uzun zamandır az ve mezunu cok boyle olunca da cok iyi olmak gerekiyor konuşma giyim.ozguven vb ile önplana cikmak gerekiyor sizin yasinizi tercih ederler 2300 e ben olsam.evet derdim yemek ve servis zaten olur kolejde ve 40 saat ders cikmaz merak etme tören vb de var o okulun haftalik 40 saati var hepsi doldurulacak degil oyle soyluyorlar Istanbul gibi bir yerde kolej de fazla.Brn olsam evde bunalacagima 2300 e tamam der işe girer kanitlardim kendimi ve 1sene sonra onlar benden vazgecmezdi istedigim maasi alirdim bu yaşta bu salma bu karamsarlik gereksiz boyle diye diye evde körelmeyin ayrica atanan ogretmenler de yan gelip yatmiyor onların da çok işi var.
Ben okurken mezunu bu kadar değildi ve ataması iyiydi.Mezun olduğum yıl aöf de mezun verdi o yüzden böyle oldu.Ben örgün kazandığım yıl aöf açıldı.

Etraf atanamayan ogretmen dolu
Edebiyattan atama olmadigini bilr bile 91 dogumlu biri niye gider okur ki yani edebiyat atamasi uzun zamandır az ve mezunu cok boyle olunca da cok iyi olmak gerekiyor konuşma giyim.ozguven vb ile önplana cikmak gerekiyor sizin yasinizi tercih ederler 2300 e ben olsam.evet derdim yemek ve servis zaten olur kolejde ve 40 saat ders cikmaz merak etme tören vb de var o okulun haftalik 40 saati var hepsi doldurulacak degil oyle soyluyorlar Istanbul gibi bir yerde kolej de fazla.Brn olsam evde bunalacagima 2300 e tamam der işe girer kanitlardim kendimi ve 1sene sonra onlar benden vazgecmezdi istedigim maasi alirdim bu yaşta bu salma bu karamsarlik gereksiz boyle diye diye evde körelmeyin ayrica atanan ogretmenler de yan gelip yatmiyor onların da çok işi var.
Siz yazdığımı okudunuz mu?
Kolejde 40 saate çıkıyor tabi ki.
Ders saatleri günde 9 olan kolejler var.
Servis yok ayrıca sadece yemek vardı.
Altı gün çalışılacak.
Ben zaten kabul etmek maksatlı yazdım drama kursum için bir izin istedim dönmediler.

@kedicik555 atanan öğretmenlere de yan gelip yatıyor demedim.Atanmadan önce özelde çalışanlar da vardır burada eminim.Ve özelle devleti karşılaştırınca hangisinin yıpratıcı olduğunu daha iyi biliyorlardır.

Siz yazdığımı okudunuz mu?
Kolejde 40 saate çıkıyor tabi ki.
Ders saatleri günde 9 olan kolejler var.
Servis yok ayrıca sadece yemek vardı.
Altı gün çalışılacak.
Ben zaten kabul etmek maksatlı yazdım drama kursum için bir izin istedim dönmediler.
Okudum ,bir yerden basla diyorum senden 10 yas küçük insanlar kolejde asgari ucretin biraz üstünde çalışıyor ev geçindiriyor evde bunalima girmenden iyidir maasi azımsama diyorum zamana birak cok derse girebilecel yaştasın zaten 1ders konu anlatsan bir ders soru cozdurursun sonuçta bu bölümün atamasi olmadigini bilerek okumussunuz 45 bin mezunu olan bi bölüm acikogretim 10 sene once yiginla edebiyatçı aldı bile bile lades demissin.Yormayan iş yok isine hakkini vereceksen her yerde yorulursun gunde 9 saat ders olmuyor son saati ödev yapma saatidir muhtemelen.Tercih sizin tabi ki geri dönerlerse ararlarsa başlayın evde olma hissi kötü.

45 bin kişi var bölümden 500 kişi alınıyor:)
Şimdi okuduğunuz bölümün ataması nasıl?
Is olanağı var mı?
Üzgünüm ama bizim ülkede bir bölüm açıköğretime düşerse bitiyor.
Maalesef.
Biranda tüketiyoruz o bölümü..
Bir B planı yapın bence..

Okudum ,bir yerden basla diyorum senden 10 yas küçük insanlar kolejde asgari ucretin biraz üstünde çalışıyor ev geçindiriyor evde bunalima girmenden iyidir maasi azımsama diyorum zamana birak cok derse girebilecel yaştasın zaten 1ders konu anlatsan bir ders soru cozdurursun sonuçta bu bölümün atamasi olmadigini bilerek okumussunuz 45 bin mezunu olan bi bölüm acikogretim 10 sene once yiginla edebiyatçı aldı bile bile lades demissin.Yormayan iş yok isine hakkini vereceksen her yerde yorulursun gunde 9 saat ders olmuyor son saati ödev yapma saatidir muhtemelen.Tercih sizin tabi ki geri dönerlerse ararlarsa başlayın evde olma hissi kötü.
Hanımefendi siz beni anlamıyorsunuz bence.
Hala atamasını bilerek okudunuz diyorsunuz.
Ben okurken bölümümün atamaları iyiydi diyorum.
Aöf yüzünden böyle oldu diyorum.
Ben haftada 50 saat derse girdim dersanelerde gocunmam derse girmekten.
Hala bir yerden başla diyorsunuz yazmışım oraya evde oturmaktansa gitmeyi düşündüm ama geri dönüş yapmadılar demişim.
Öyle bir yazmışsınız ki sanki ben buraya hayatta çalışmam bu paraya diye konu açmışım gibi.

Şimdi okuduğunuz bölümün ataması nasıl?
Is olanağı var mı?
Üzgünüm ama bizim ülkede bir bölüm açıköğretime düşerse bitiyor.
Maalesef.
Biranda tüketiyoruz o bölümü..
Bir B planı yapın bence..
Çocuk Gelişiminden atanacağımı düşünüyorum ben Allah izin verirse.
Hastaneye de atama oluyor.
Devlet olmazsa da özelde rehabilitasyonda çalışabiliyorsunuz yani geniş bir yelpazesi var.

• Beğen
Reactions: 000
Çocuk Gelişiminden atanacağımı düşünüyorum ben Allah izin verirse.
Hastaneye de atama oluyor.
Devlet olmazsa da özelde rehabilitasyonda çalışabiliyorsunuz yani geniş bir yelpazesi var.
Umarım sonuç elde edersiniz.
Ama şunu unutmayın.
Bizim ülkede bir bölüm açıköğretime düşerse o bölüm bitmiştir geçmiş olsun.
Hemen talep görür ve tüketilir.
O yüzden bir B planiniz mutlaka olsun..
Eskiden lise mezunu olup belediyeye girerken şimdi bir devlet memuru olmak için 1 23 4 bölüm okuyorsun.
Yazık çok yazık..
Yeni kuşakları çok zorluklar bekliyor yazık..
Mutlaka kendinize bir B planı yapın.

Çünkü öğretmenlikte sözlü mülakat var yani merkezi atama yok:KK43:

Umarım sonuç elde edersiniz.
Ama şunu unutmayın.
Bizim ülkede bir bölüm açıköğretime düşerse o bölüm bitmiştir geçmiş olsun.
Hemen talep görür ve tüketilir.
O yüzden bir B planiniz mutlaka olsun..
Eskiden lise mezunu olup belediyeye girerken şimdi bir devlet memuru olmak için 1 23 4 bölüm okuyorsun.
Yazık çok yazık..
Yeni kuşakları çok zorluklar bekliyor yazık..
Mutlaka kendinize bir B planı yapın.

Çünkü öğretmenlikte sözlü mülakat var bilginiz olsun:KK43:
Mülakatta artık kpss puanının aynısını veriyorlar.
Aöf lisansın ilk mezunu olacağım için avantajlı olduğumu düşünüyorum.
Ama sonradan gelenler için daha sıkıntı.

Sizin atama imkanlarınız iyi.
Yani sağlık bölümleri atanıyor.
Bizim bir tanıdığın eşi de hemşire.
42 yaşında devlete atandı. O zamana kadar özelde çalışıyordu.
Ayrıca özel hastaneler hep alım yapıyor.Bu kadar umutsuz olmayın.

Ayrıca ben torpilli özelde çalışıldığını bilmiyorum. O tanıdık da kendi çabası ile girmişti. Sağlıkta torpil olmuyor diye biliyorum.

Araya birini sokmadan artık özele girmeniz neredeyse imkansız hele hele tecrübeniz yoksa. Merak diyorum çalışmadan nasıl tecrübe edineceğiz. Ayrıca tam 14 ay alım yapılmadı sağlıkta yani bizde de artık tehlike sinyalleri devrede.

Araya birini sokmadan artık özele girmeniz neredeyse imkansız hele hele tecrübeniz yoksa. Merak diyorum çalışmadan nasıl tecrübe edineceğiz. Ayrıca tam 14 ay alım yapılmadı sağlıkta yani bizde de artık tehlike sinyalleri devrede.
Dayın varsa en iyi yerdesin:)

Mülakatta artık kpss puanının aynısını veriyorlar.
Aöf lisansın ilk mezunu olacağım için avantajlı olduğumu düşünüyorum.
Ama sonradan gelenler için daha sıkıntı.
Mülakat puanı adaletli olmuş.
Sevindim.
Ülkede artık bir tek tıp bölümü elde kaldı garanti olarak yani:KK43:
Işte plansız eğitim politikalarının sonuçları bunlar..
En kötüsü zaten okuyup okuyup emeğin karşılığını alamamak..
Allah herkesin yardımcısı olsun..
Diyecek başka şey kalmadı artık..

Gençlere bizlere herkese çok üzülüyorum..

Zaten sağlık da elden gittiyse ne kaldı acaba:KK43:
Ama hala umidinizi yitirmeyin.

Bence atanirsiniz..

Aşk insanın karnını doyurmuyor, kredi kartı borcunu ödemiyor, ekonomik özgürlüğünü sağlamıyor. İnsan kendini işe yaramaz hissediyor. Evde oturmak o kadar kötü ki😔
ben 1 sene kolejde çaliştım özetle canımı çıkarmışlardi istanbuldaydim o zamanlar ve dedimki buraya verdiğim çabayı kpssye versem atanirim bu kahrı bi ömür çekemem dedim ve sonra kpssye asıldım.matematik sifirdi cidden çok zorlandim ama çok.pes etmedim.matematik kursuna gittim.
sifirdan basladim.tarihe ve mata yuklendim.
2 sene ugrastim ve atandim sukur.
3. yildirda devletteyim.
kesinlikle rahatlik diyorum o cektigim zorluklar gozume batmiyor artik.
iyiki bu karari veemisim diyorum.
atananlarin benden bi farki yoktuki diyordum.
zorlamasa sizde emek verin.
yarin bigün evlilik cocuk olunca kolej iyice perisan eder.
hakkinizda hayirlisi

Ben özel eğitimde çalışmayı çok istedim.
Hatta okulunu kazanmak için sınava girdim.
İstanbul içi tutmadı puanları arttı girdiğim yıl.
Yoksa mezun olmuştum bu yıl:)
Açıkçası çok büyük sevap olduğunu düşünüyorum.
Kolejlerde öğretmene saygısı olmayanlara öğretmenlik yapmaktansa meleklere öğretmenlik yapmak isterim.
Mahallemde bir rehabilitasyon merkezi var.Şimdi mail attım oraya.Sanmıyorum alacaklarını ama denememiş olmam:)
Hakkinizda hayirlisi olsun. Bir de yeni acilan anaokulu ve rehabilitasyon kurumunda sansiniz var. Yeni yerler her zaman daha idealist ve heyecanli olur. Yeni fikirlere aciktir.

ben 25 yil önce Türk dili ve edebiyatina basladim.Bir yil sonra biraktim.Ki o zaman alinan formasyonla hemen ögretmen olma imkanim vardi.Genctim, üniversite izmirde ailem ise istanbuldaydi.Derslerim cok iyiydi.Türk dili ve edebiyati insana cok sey ögreten bir bölümdü o zamanlar.Birinci sinifta osmanlica, farsca ögrendik.O zaman kendi cabalarimla ögrendigim osmanlicayla hala osmanlica kitap yazilarini okuyabiliyorum.Yeni türk edebiyati, divan edebiyati bölümleri de cok kapsamliydi.Ilgisi olanlar icin cok güzel bir bölüm.Cok da sevistim aslinda.

Ilk sene kayit dondurup tekrar sinava girdim.Marmara halkla iliskileri kazandim.Cok yanlis bir karardi.Bombos bir bölüm .Hicbir getirisi olmadi bana.ücüncü seneden sonra calismaya baslayip sadece sinavlara girerek bitirdim üniversiteyi.Benim dönemimde mezun olanlarin cok kücük bir kismi is bulabildi.Onlarin hepsinin de ailesinin kendi isleri vardi.Ben istanbulun elit kesiminin tercih ettigi bir bölüme yazilmisim.Pisman oldum tabi.Hem de cok.Hic kendi alanimda calismadim.Edebiyatta kalsaydim cok daha mutlu olacaktim.

Genclerimizin bu durumuna cok üzülüyorum.Herkes üniversite mezunu.Ögretmenlik cok cok zor.Calisma kosullari berbat.Keske insanlar daha cok zanaatle ugrasabilseler.Bir sürü insanin arasindan siyrilmak cok zor.Ümitsiz olmayin.Türkiye`nin yarisi sizin durumunuzda.Size bol sans diliyorum.

ben 25 yil önce Türk dili ve edebiyatina basladim.Bir yil sonra biraktim.Ki o zaman alinan formasyonla hemen ögretmen olma imkanim vardi.Genctim, üniversite izmirde ailem ise istanbuldaydi.Derslerim cok iyiydi.Türk dili ve edebiyati insana cok sey ögreten bir bölümdü o zamanlar.Birinci sinifta osmanlica, farsca ögrendik.O zaman kendi cabalarimla ögrendigim osmanlicayla hala osmanlica kitap yazilarini okuyabiliyorum.Yeni türk edebiyati, divan edebiyati bölümleri de cok kapsamliydi.Ilgisi olanlar icin cok güzel bir bölüm.Cok da sevistim aslinda.

Ilk sene kayit dondurup tekrar sinava girdim.Marmara halkla iliskileri kazandim.Cok yanlis bir karardi.Bombos bir bölüm .Hicbir getirisi olmadi bana.ücüncü seneden sonra calismaya baslayip sadece sinavlara girerek bitirdim üniversiteyi.Benim dönemimde mezun olanlarin cok kücük bir kismi is bulabildi.Onlarin hepsinin de ailesinin kendi isleri vardi.Ben istanbulun elit kesiminin tercih ettigi bir bölüme yazilmisim.Pisman oldum tabi.Hem de cok.Hic kendi alanimda calismadim.Edebiyatta kalsaydim cok daha mutlu olacaktim.

Genclerimizin bu durumuna cok üzülüyorum.Herkes üniversite mezunu.Ögretmenlik cok cok zor.Calisma kosullari berbat.Keske insanlar daha cok zanaatle ugrasabilseler.Bir sürü insanin arasindan siyrilmak cok zor.Ümitsiz olmayin.Türkiye`nin yarisi sizin durumunuzda.Size bol sans diliyorum.
Her dediğinize katılıyorum.
En garanti meslek durumunda olan öğretmenlik bile bu durumdaysa diğer sektörler hangi durumda düşününce çok üzülüyorum.
Bu gidişle sadece tıp kaldı.
Onu da 10 15 yıla kota kaldırılırsa tüketirler.
Ülkemizde eğitim politikaları sıfır.
Boşuna masraf boşuna emek..
Gençler okumasak daha iyi diye düşünüyor.

Çok yazık..

Sadece öğretmenlik olarak düşünmeyin,tüm üniversite mezunları için gittikçe büyüyen bir işsizlik tehdidi var. Ben de tam 5 yıl işsiz kaldım,anlıyorum sizi. Ve işverenler bu durumu lehlerine çevirmiş durumda,robot muamelesi yapıyorlar insanlara. Asla diplomana eğitimine birikimine önem vermeyip,sömürüyorlar. Sen olmasan o maaşa ihtiyacı olan bi başkasını alabileceğini işsizlik olduğunu çok iyi biliyorlar. Ama lütfen moralinizi bozmayın.Bu durumda olan onbinlerce eğitimli insan var bunu düşünün

Back
X