ben 25 yil önce Türk dili ve edebiyatina basladim.Bir yil sonra biraktim.Ki o zaman alinan formasyonla hemen ögretmen olma imkanim vardi.Genctim, üniversite izmirde ailem ise istanbuldaydi.Derslerim cok iyiydi.Türk dili ve edebiyati insana cok sey ögreten bir bölümdü o zamanlar.Birinci sinifta osmanlica, farsca ögrendik.O zaman kendi cabalarimla ögrendigim osmanlicayla hala osmanlica kitap yazilarini okuyabiliyorum.Yeni türk edebiyati, divan edebiyati bölümleri de cok kapsamliydi.Ilgisi olanlar icin cok güzel bir bölüm.Cok da sevistim aslinda.
Ilk sene kayit dondurup tekrar sinava girdim.Marmara halkla iliskileri kazandim.Cok yanlis bir karardi.Bombos bir bölüm .Hicbir getirisi olmadi bana.ücüncü seneden sonra calismaya baslayip sadece sinavlara girerek bitirdim üniversiteyi.Benim dönemimde mezun olanlarin cok kücük bir kismi is bulabildi.Onlarin hepsinin de ailesinin kendi isleri vardi.Ben istanbulun elit kesiminin tercih ettigi bir bölüme yazilmisim.Pisman oldum tabi.Hem de cok.Hic kendi alanimda calismadim.Edebiyatta kalsaydim cok daha mutlu olacaktim.
Genclerimizin bu durumuna cok üzülüyorum.Herkes üniversite mezunu.Ögretmenlik cok cok zor.Calisma kosullari berbat.Keske insanlar daha cok zanaatle ugrasabilseler.Bir sürü insanin arasindan siyrilmak cok zor.Ümitsiz olmayin.Türkiye`nin yarisi sizin durumunuzda.Size bol sans diliyorum.