- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.517
- 173
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu şekilde anlatınca size de hak verdim. En azından yemek yapabilir. Eli ayağı tutuyor sonucta. Orası artık ortak yaşam alanınız olmuş. Sizden harçlık da istiyorsa o da eşit oranda işlere yardım etmek zorunda. Sonuçta torununa parayla bakmış oluyor. O zaman evinin yemeğini yapsın. Siz de gelince sofrayı kurar, toplar, bulaşıkları yerleştirirsiniz.ya hanımlar sakin olun yargısız infaz etmişsiniz resmen bi durun sakin olun.
ben eve gelip yan yatmıyorum yatmamda zaten. eşim oyle ameliyat oldu ama bakımlık olmadı yani .
sahur hazırlıyo derken cocukları sofrayı kuruyo kendisi bişey yapmıyo çok yani
haftanın 2 günü izinli oluyorum hiç demiyor yat dinlen diye evin onca işini yapıyorum burdan ahkam kesmek kolay beraber yapabiliriz sonuçta . yarım gün bakıyo cocuga evde insan eksik olmaz kucaktan kucağa vakit geciyo zaten ben vicdansiz bi insan değilim yanlış anladınız. ayağıma hizmet beklemiyorum sadece beraber yapalım beni de anlasın istiyorum sabah 7 de çıkıyorum aksam 7 de geliyorum gece 12 de yatıyorum siz düşünün halimi. evde olan insan cocuk uyuduğunda oda yatar veya o oynarken uzanma şansın oluyo bide oruçken ama benim oyle bi şansım olmuyo onu demek istyorum . kayınvalidem çok yorulmuyor yani ama neden bu kadar sövdünüz arkamdan anlamış değilim. evinde yap demişsiniz 2 kişilik insanın işini yapmak kolay ben orda 6 kişinin hizmetini yapıyorum. sadece içimi dökmek istedim ama utanmam gerekiyomuş . heralde.
Benim kayinvalidem alt katimda bende akşam 7de geliyorum 2 benim 1de eltiminkine bakıyor yoruluyor koah hastası kadın bakmak zorunda değil.dun işten geldim çocuklarımı toparlayıp çıktım yikadim giydirdim evimi derleyip topladim pazarliklarimi yerleştirdim camasirla bulaşık makinesini çalıştırdım baktım daha yarım saat var iftara ,aşağı indim accik lafladik baktım sofrayı hazirlamamis o yorgunlukla girdim hazırladım bastı beni kayinvalidem napiyom diye Allah razı olsun dedi çıktı.Belim çok agriyordu ve aşırı yorgundum ama içimden gelerek yaptım elime yapismaz yaparsam. sonra hadi burda hep beraber yiyelim dedik yedik o yorgunlukla bulasigida yikadim cayimizida demleyip hep beraber içtik.evime çıkarken tekrar allah razı olsun kizim dedi. O kendi çocuklarını büyütmüş okutmus evlendirmis görevini tamamlamış torunlarına bakmak zorunda değil 2-3 bulaşık fazla yikasak bir ortalığı toparlayıp hosbes etsek bence incilerimiz dökülmez .ne kadarda olsa belli bir yaştan sonra insanların kafası çocuk gürültüsü götürmüyor.
Sizin kayınvalidenizle konu sahibininki aynı şartlarda değiller. Aynı tepkileri vermeniz beklenemez.Benim kayinvalidem alt katimda bende akşam 7de geliyorum 2 benim 1de eltiminkine bakıyor yoruluyor koah hastası kadın bakmak zorunda değil.dun işten geldim çocuklarımı toparlayıp çıktım yikadim giydirdim evimi derleyip topladim pazarliklarimi yerleştirdim camasirla bulaşık makinesini çalıştırdım baktım daha yarım saat var iftara ,aşağı indim accik lafladik baktım sofrayı hazirlamamis o yorgunlukla girdim hazırladım bastı beni kayinvalidem napiyom diye Allah razı olsun dedi çıktı.Belim çok agriyordu ve aşırı yorgundum ama içimden gelerek yaptım elime yapismaz yaparsam. sonra hadi burda hep beraber yiyelim dedik yedik o yorgunlukla bulasigida yikadim cayimizida demleyip hep beraber içtik.evime çıkarken tekrar allah razı olsun kizim dedi. O kendi çocuklarını büyütmüş okutmus evlendirmis görevini tamamlamış torunlarına bakmak zorunda değil 2-3 bulaşık fazla yikasak bir ortalığı toparlayıp hosbes etsek bence incilerimiz dökülmez .ne kadarda olsa belli bir yaştan sonra insanların kafası çocuk gürültüsü götürmüyor.
ya hanımlar sakin olun yargısız infaz etmişsiniz resmen bi durun sakin olun.
ben eve gelip yan yatmıyorum yatmamda zaten. eşim oyle ameliyat oldu ama bakımlık olmadı yani .
sahur hazırlıyo derken cocukları sofrayı kuruyo kendisi bişey yapmıyo çok yani
haftanın 2 günü izinli oluyorum hiç demiyor yat dinlen diye evin onca işini yapıyorum burdan ahkam kesmek kolay beraber yapabiliriz sonuçta . yarım gün bakıyo cocuga evde insan eksik olmaz kucaktan kucağa vakit geciyo zaten ben vicdansiz bi insan değilim yanlış anladınız. ayağıma hizmet beklemiyorum sadece beraber yapalım beni de anlasın istiyorum sabah 7 de çıkıyorum aksam 7 de geliyorum gece 12 de yatıyorum siz düşünün halimi. evde olan insan cocuk uyuduğunda oda yatar veya o oynarken uzanma şansın oluyo bide oruçken ama benim oyle bi şansım olmuyo onu demek istyorum . kayınvalidem çok yorulmuyor yani ama neden bu kadar sövdünüz arkamdan anlamış değilim. evinde yap demişsiniz 2 kişilik insanın işini yapmak kolay ben orda 6 kişinin hizmetini yapıyorum. sadece içimi dökmek istedim ama utanmam gerekiyomuş . heralde.
kayınvalidem daha 40 yaşında benim annem 66 yaşında gece çalışıyor ..Anlatımında ayrıntılar olmadığı için taşladılar seni ..![]()
Yalnız kv veya kp var sanıldı.
Haklı olabilirsin yaşadığın yorgunluğu çok iyi anlıyorum.
Hiç bir şey yapmamış olup sadece sahura kalkıp oruç tutsan bile insanda inanılmaz yorgunluk oluyor maalesef.
Kv yaşlı, asla senin kadar güçlü olamaz!
Hiç bir iş yapmıyor diye düşünebilirsin ama onun için bir çamaşır asmak bile çok yorucu olabilir.
Sabret az kalmış,kırmayın kimsenin kalbini.
Ve ramazan sonunda ardınıza bakmadan evinize gidin.
Ama şu da var ,''Neden hafta sonu evinize gidip dinlenip ,orada vakit geçirmiyorsunuz ki ?Alın eşinizi,çocuğunuzu gidin.
Belki KV de rahat eder.
Şimdi yine tepki verenler olacak ama siz ona para verdiğiniz zaman bakıcıdan ne farkı oluyor? Üstüne evini temizliyorsunuz, destek oluyorsunuz, hediyeler alıyorsunuz. Bunlar da teşekkür yerine geçiyor işte. Kim gidip bakıcınin evini temizliyor? Temizlemeyin. Gidin yemek yapın, toplayın yeter. Parayla bakacaksa niye bakıcı tutmuyorsunuz? En azından sadece kendi evinizin temizligiyle ugrasirsiniz, hem de kafanızı rahat eder.kızlar demek istediklerinizi anlıyorum bakmasa bakmaz tabi ama daha 40 yaşında çevremi görüyorum 50 yaşında kadın hasta 3 çocuk bakıyolar . genç kayınvaldem. Kızlar vefasız bi insan değilim gerçekten bende allah rızası için yapıyorum düşünün kendi evime temizlikçi tuttum bundan 2 ay önce çünkü çok büyük. ama kayınvalidenin 1 senedir doğru düzgün temizlemediği mutfagını inceden temizledim o demeden yaptım. herseyi öyle yaparım zaten onun demesine gerek kalmaz aslında mesele bu benim görevimmiş gibi sanki hissettiriyorlar. Ben kayınvalideme asla cocuğuma bakmak zorundaymış gibi davranmadım hep bi minnet duygusuyla yaklaşıyorum ona hediyeler alırım para veririm vs vs . ramazanda onlarda kalıyoruz diye alışvriş yaptık kayınpeder çalışmıyor hep biz harcama yapıyoruz. kaynım evlenecek diye onun maaşına çok dokunmamaya çalışıyorlar. aslında benimki biraz birikmişlik bizim düğün zamanı düüğünü biz yaptık altınlarım bile ödünç alındı duğunden sonra düğünden gelen para ile verildi şimdi kaynım evlenecek kayınpederde ona yardım ediyor kucuk kaynımda ama bize destek olan hiç olmadı. birikmişlikler yüzünden bazı şeylerde batmaya başladı.
bakıcıya verilen kadar vermiyorum tabiki, bakıcıya vermemi onlarda istemez çunku 40 yaşında kadın tek torun utanır çevreisnden bi torununa bakamıyo derler diye.Şimdi yine tepki verenler olacak ama siz ona para verdiğiniz zaman bakıcıdan ne farkı oluyor? Üstüne evini temizliyorsunuz, destek oluyorsunuz, hediyeler alıyorsunuz. Bunlar da teşekkür yerine geçiyor işte. Kim gidip bakıcınin evini temizliyor? Temizlemeyin. Gidin yemek yapın, toplayın yeter. Parayla bakacaksa niye bakıcı tutmuyorsunuz? En azından sadece kendi evinizin temizligiyle ugrasirsiniz, hem de kafanızı rahat eder.
Sizi bir nevi mecbur bırakıyorlar yani. Bırakın utansin size ne. Böyle bakacaksa bakmasın. Etraf da torununa baktı sanıyor iste. Harçlık al, hediye işte, evini temizlet sonra ben torunuma baktım. Ne güzel dünya. Yazık size vallahi ben çok üzüldüm halinzebakıcıya verilen kadar vermiyorum tabiki, bakıcıya vermemi onlarda istemez çunku 40 yaşında kadın tek torun utanır çevreisnden bi torununa bakamıyo derler diye.
harçlık veririm arada , ama her ay hemen hemen hediye alıyorum bu ay ferace aldım mesela ama extra baska seylerde istiyor. bide kayınlarım kendine pahalı ayakkabı vs alıyo ama kaynanama birsey almıyolar hiç ben çocuğuma bakıyo diye almak zorundaymışım konumuna düşüyorum. onlarda evladı . bizim kadar yapmıyolar ama
başta herkes bana tepki gösterdi ama ayrıntılı yazamadım. Sonuçta kendi torunu kanı canı ilk torun yaş genc ama hep bi şikayet hergün eve gittiğimde şuram agrıyor buram agrıyor vs zaten bi ana yemek yapıyo. ben geldiğimde hiç birşeye elini sürmüyo pilav salata sofra kurma kaldırma bulaşıklar vs vs hep bana bırakıyor sonra birde cocuğumla ilgileniyorum.Sizi bir nevi mecbur bırakıyorlar yani. Bırakın utansin size ne. Böyle bakacaksa bakmasın. Etraf da torununa baktı sanıyor iste. Harçlık al, hediye işte, evini temizlet sonra ben torunuma baktım. Ne güzel dünya. Yazık size vallahi ben çok üzüldüm halinze
ben torunumu bakıcıya baktırmam diyo zaten , oğlum 10 aylık bikerede demedi sizin evinizde bakayım 1 2 gün diye . benim arkadasımında çocuğu var annesi bagırsaklarından rahatsız ve yaşlılar 50 vardır yani bir hafta kayınvalidesi geliyo 1 hafta annesi bakmaya gelyo cocuk uyanınca alıp evlerine götürüyolar ben uyuyan cocugu yağmur çamur arabasına koyup ona göturuyorum. o sıcak yataktan kalmasın dıye. Ben çalışıyorumda ne için çalısıyorum ev sahıbi olalım diye hiç olmazsa bi araba alalım diye ama araba alalım hemen bizi buraya götur kayınpeder arabayı ister kayınlarım ister ama kimse destek olmaz.Sizi bir nevi mecbur bırakıyorlar yani. Bırakın utansin size ne. Böyle bakacaksa bakmasın. Etraf da torununa baktı sanıyor iste. Harçlık al, hediye işte, evini temizlet sonra ben torunuma baktım. Ne güzel dünya. Yazık size vallahi ben çok üzüldüm halinze
Ben sizin yerinizde olsam kendi evime dönerim.başta herkes bana tepki gösterdi ama ayrıntılı yazamadım. Sonuçta kendi torunu kanı canı ilk torun yaş genc ama hep bi şikayet hergün eve gittiğimde şuram agrıyor buram agrıyor vs zaten bi ana yemek yapıyo. ben geldiğimde hiç birşeye elini sürmüyo pilav salata sofra kurma kaldırma bulaşıklar vs vs hep bana bırakıyor sonra birde cocuğumla ilgileniyorum.
Torunu da bahane etmişler iste. Kullandırtmayin kendiniziben torunumu bakıcıya baktırmam diyo zaten , oğlum 10 aylık bikerede demedi sizin evinizde bakayım 1 2 gün diye . benim arkadasımında çocuğu var annesi bagırsaklarından rahatsız ve yaşlılar 50 vardır yani bir hafta kayınvalidesi geliyo 1 hafta annesi bakmaya gelyo cocuk uyanınca alıp evlerine götürüyolar ben uyuyan cocugu yağmur çamur arabasına koyup ona göturuyorum. o sıcak yataktan kalmasın dıye. Ben çalışıyorumda ne için çalısıyorum ev sahıbi olalım diye hiç olmazsa bi araba alalım diye ama araba alalım hemen bizi buraya götur kayınpeder arabayı ister kayınlarım ister ama kimse destek olmaz.
benim annem 75 yaşında kızıma bakmaya geldiğinde dedimki sakın hiçbir iş yapma gözünü seveyim çocuğuma bak yeter ,ama yine durmuyor evi toparlıyor,çamaşırlarım toplanıyor katlanıyor,bulaşık makinemi keza yerleştiriyor Allah razı olsun yapma dediğim halde , beni zorlayana kadar bakarım kızım dedi bakamayacak duruma gelincede kreşe vericem mecbur ,içinden gelmeli insanın o da zor durumda kalsa bende seve seve her konuda destek oluyorum maddi manevi .kızlar demek istediklerinizi anlıyorum bakmasa bakmaz tabi ama daha 40 yaşında çevremi görüyorum 50 yaşında kadın hasta 3 çocuk bakıyolar . genç kayınvaldem. Kızlar vefasız bi insan değilim gerçekten bende allah rızası için yapıyorum düşünün kendi evime temizlikçi tuttum bundan 2 ay önce çünkü çok büyük. ama kayınvalidenin 1 senedir doğru düzgün temizlemediği mutfagını inceden temizledim o demeden yaptım. herseyi öyle yaparım zaten onun demesine gerek kalmaz aslında mesele bu benim görevimmiş gibi sanki hissettiriyorlar. Ben kayınvalideme asla cocuğuma bakmak zorundaymış gibi davranmadım hep bi minnet duygusuyla yaklaşıyorum ona hediyeler alırım para veririm vs vs . ramazanda onlarda kalıyoruz diye alışvriş yaptık kayınpeder çalışmıyor hep biz harcama yapıyoruz. kaynım evlenecek diye onun maaşına çok dokunmamaya çalışıyorlar. aslında benimki biraz birikmişlik bizim düğün zamanı düüğünü biz yaptık altınlarım bile ödünç alındı duğunden sonra düğünden gelen para ile verildi şimdi kaynım evlenecek kayınpederde ona yardım ediyor kucuk kaynımda ama bize destek olan hiç olmadı. birikmişlikler yüzünden bazı şeylerde batmaya başladı.
Annenizi takdir ettim. Böyle anneler de var ne güzel. Konu sahibinin KV olayı tamamen kendi lehine çevirmiş. Madem illa ben bakacağım diyorsa yazık anneyi de düşünsün birazbenim annem 75 yaşında kızıma bakmaya geldiğinde dedimki sakın hiçbir iş yapma gözünü seveyim çocuğuma bak yeter ,ama yine durmuyor evi toparlıyor,çamaşırlarım toplanıyor katlanıyor,bulaşık makinemi keza yerleştiriyor Allah razı olsun yapma dediğim halde , beni zorlayana kadar bakarım kızım dedi bakamayacak duruma gelincede kreşe vericem mecbur ,içinden gelmeli insanın o da zor durumda kalsa bende seve seve her konuda destek oluyorum maddi manevi .
ramazan bitene kadar burdayım şimdi tepki çekmek istemiyorum. az kaldı sabrediyorum.Annenizi takdir ettim. Böyle anneler de var ne güzel. Konu sahibinin KV olayı tamamen kendi lehine çevirmiş. Madem illa ben bakacağım diyorsa yazık anneyi de düşünsün biraz
ne güzel ya masallahbenim annem 75 yaşında kızıma bakmaya geldiğinde dedimki sakın hiçbir iş yapma gözünü seveyim çocuğuma bak yeter ,ama yine durmuyor evi toparlıyor,çamaşırlarım toplanıyor katlanıyor,bulaşık makinemi keza yerleştiriyor Allah razı olsun yapma dediğim halde , beni zorlayana kadar bakarım kızım dedi bakamayacak duruma gelincede kreşe vericem mecbur ,içinden gelmeli insanın o da zor durumda kalsa bende seve seve her konuda destek oluyorum maddi manevi .