Cok bunaldim....

aynen öle olmuş ,kendi annesi olsa yine konuşulur ama k.v ile konuşunca tıkalı lavabo gibi geri tepiyor,biz sadece işimizi bilip çalışıyoruz 4 aydır evdeydim doğum izninde iş hiç bitmiyor yemeği zor yapıyordum ,şimdi annemi daha iyi anlıyorum ,o yüzden hiç bir şey yapmak zorunda değilsin diyorum,annem evini kapatıp geldi başka bir ilde ikamet ediyor babamı kaybettim geçen sene kaybettiğim gün hamile olduğumu öğrendim ve kızımla acısını dindiriyor .evinde olsa sürekli anıları depreşecek aldım geldim yanıma, şimdi vakit bulamıyor hiçbişeye
Başınız sağ olsun. Güle güle büyütun bebeğinizi inşallah. Evet bebekle 24 saat yetmiyor insana. Böyle anlayışlı biri olmasi ilaç gibi gelir

bana hala yazdıklarınız samimi gelmedi. yarım gün bakıyo sonra elden ele dolaşıyor ne demek? ya da hasta haliyle insanlar çocuk bakıyo falan. Düzgün cümleler değil bence bunlar. Ona görevmiş gibi hissettirmiyorum diyosunuz ama yazılarınızdan gayet görevmiş gibi olduğu akıyor. Kurtulun bu dertlerinizden bakıcı tutun siz de bunalmayın o da bunalmasın.
demek isteği çocuk 11 de uyanıyor zaten hergun kayınpeder evde eltileri geliyo kayınlarım evde oluyo bazen cocugu hep kucakta pışpışladığı yok zaten 3 saatten bir uyuyor nasıl anlamak isterseniz anlayın vicdanımı sorgulamıyorum bile elimden geleni yapıyorum ayrıca akşam ana yemek ve çorba yapar geri kalan salata pılav sofra kurmak aparatif vs bana ait bundan gocunmuyorum zaten ama dün mesela hersey vardı servis bile yapmaya kalmadı herkese ben servis ettim sofrayı kurdum kaldırdım süpürdüm tencereleri yıkadım oda yan gelip yattı herzaman oyle bu canımı sıkıyo anlatamıyorum.

Ne tatlı bir gelinsin ,keşke biraz bana bulaşsa bu iyi niyet
a200-1-gif.1318302
Benim kayinvalidemin ağzı vardır dili yoktur kendisi hasta haliyle bakıyor halbuki krese verelim yorulma dedik istemedi o bana iyiki bende o bana nasıl davraniyorsa bende ona öyle davranıyorum canım.

konunun devamını okurmusunuz lütfen.

Okudum aynı fikirdeyim.Bir çocuğa bakmak kadar yorulamazsınız. Kendi evinizde olsanız napacaksınız gece kalkıp sahur hazırlıycaksınız uykunuz bölünecek sabah kalkıp çocuğu kv bırakacaksınız akşam işten gelip yemek yapıp sofra kurup bulaşık yıkayacaksınız he ayrıca eşinize bakması içinde biri lazım.Kv yaptığna karşılık bu tavrınız eksi...Ben kendi kv'den biliyorum çocuk bakmak öyle sanıldığı gibi bir şey değil.. Kadın zaten menopozlu çıldırıyor. Benim eltimde sizin gibi elini suya sabuna sürmez ancak el işinde çalışır.

demek isteği çocuk 11 de uyanıyor zaten hergun kayınpeder evde eltileri geliyo kayınlarım evde oluyo bazen cocugu hep kucakta pışpışladığı yok zaten 3 saatten bir uyuyor nasıl anlamak isterseniz anlayın vicdanımı sorgulamıyorum bile elimden geleni yapıyorum ayrıca akşam ana yemek ve çorba yapar geri kalan salata pılav sofra kurmak aparatif vs bana ait bundan gocunmuyorum zaten ama dün mesela hersey vardı servis bile yapmaya kalmadı herkese ben servis ettim sofrayı kurdum kaldırdım süpürdüm tencereleri yıkadım oda yan gelip yattı herzaman oyle bu canımı sıkıyo anlatamıyorum.
evet anlatamıyorsunuz ? napmasını istiyorsunuz ben anlamıyorum. Dinlenmek sizin de hakkınız ama maalesef şu an böyle bir süreçtesiniz. Elinizi taşın altına sokacaksınız. Kayın valideniz olmasa size "ana yemekleri" yapan biri ya da çocuğunuza bakan birini hiç bulamayacaksınız. Bakıcı tutmak zorunda kalacaksınız daha mı iyi böyle ?

Okudum aynı fikirdeyim.Bir çocuğa bakmak kadar yorulamazsınız. Kendi evinizde olsanız napacaksınız gece kalkıp sahur hazırlıycaksınız uykunuz bölünecek sabah kalkıp çocuğu kv bırakacaksınız akşam işten gelip yemek yapıp sofra kurup bulaşık yıkayacaksınız he ayrıca eşinize bakması içinde biri lazım.Kv yaptığna karşılık bu tavrınız eksi...Ben kendi kv'den biliyorum çocuk bakmak öyle sanıldığı gibi bir şey değil.. Kadın zaten menopozlu çıldırıyor. Benim eltimde sizin gibi elini suya sabuna sürmez ancak el işinde çalışır.
Suya sabuna sürmezmi hanfendi bi kayınvalidemin ayağını yalamadığım kalıyo bişey bilmeden konuşuyorsunuz eşim yatacak kadar ameliyatı kötü geçmedi yürüdü kendi işini kendi gördü bakımlık bi durumu olmadı diyede yazdım devamında nasıl okuduysanız kayınvalıdem de genc 40 yaşında kendi annem 66 yaşında gece çalışıyor. hak vermek zorunda değilsiniz teşekkür ederim.

evet anlatamıyorsunuz ? napmasını istiyorsunuz ben anlamıyorum. Dinlenmek sizin de hakkınız ama maalesef şu an böyle bir süreçtesiniz. Elinizi taşın altına sokacaksınız. Kayın valideniz olmasa size "ana yemekleri" yapan biri ya da çocuğunuza bakan birini hiç bulamayacaksınız. Bakıcı tutmak zorunda kalacaksınız daha mı iyi böyle ?
ben daha iyimi diyorum allah aşkına sadece anlayış istiyorum gün boyu çalışıp akşam hizmetçi görevi görsem bile bi allah razı olsun demeyi hakediyorum diye düşünüyorum 2 senelik evliyim ufakta olsa bende bi hediye bekliyorum hep ben ona alıyorum onun bana iğne bile aldığı yok. her işine koşturuyorum herşeyini yapıyorum kendi öz ilk ve tek torununa bakamıcaksa bakmasın kendileri dedi yapın biz bakarız torunumamı bakamıcam vs vs diye. ben hizmet beklemiyorum hizmeti yapıyorum ama değer görmek istiyorum o benim cocuğuma bakıyor diye ben ona değer veriyorum bende onun her işini yapıyorum değer görmek istiyorum.

Valla bence çok beklenti içindesiniz eşiniz de haklı bakmak zorunda değil bakıyor kadın sahurunu yapıyor eşinize bakıyor çocukla beraber ee daha ne olsun
Boşuna kendiniz doldurmayın sakin olun evde de olsanız zaten yapılacak iş çok öyle düşünün evde de işten gelince yatıp kalmıyoruz kanepede

Daha sonra yazdıklarınız bile benim için sizi haklı çıkarmadı. 40 yaşında da olsa çocuk bakan kadın, çocuğun annesi işten geldiğinde bi zahmet kalan işi yapsın yani.

Çalışmanızı bile onlara lütuf gibi anlatmışsınız, yok niye çalışıyorum ben araba alınsın, onlar da gezmek için isteyecek falan filan. Çalışma, alma araba, binmesinler o zaman. Yine klasik düğün zamanlarına dönüldü her konuda olduğu gibi, bana bi şey yapmadılar, kaynıma yapıyolar vs. Madem bu size dokundu koy mesafeni, baktırma çocuğuna.

Vallahi bende hamileyim, çalışıyorum. Akıl var mantık var, bu yola girmeden, sabah akşam evde işte çalışmayı, en az 3-4 sene çok yorulmayı göze aldık da girdik bu yola.

Kayınvalidenden önce eşine kız madem, hasta diyosun ama bakımlık değilmiş, o sana yardım etsin o zaman akşamları.

Koca koca insanlar, zorunda olmadıkları halde çocuğunuza bakıyor, en az 1500 tl cebinize para kalıyor, her şeyden önemlisi gözün arkada kalmıyor, allah razı olsun diyeceğinize, salata pilav hazırlıyorum, sofra kuruyorum, bulaşık yıkıyorum diye dert yanıyosunuz, ayıp cidden.

Iyi aksamlar herkese
Hemen konuya giriyorum. Esimle ikimix çalışıyoruz 1 çocuğum var kayinvalidem bakiyor. Arabamız yok ayni yerde oturuyoruz yuruyerek 13 14 dk lik mesafe var aramizda sabahları ise gideken cocugu bebek arabasiyla ona goturuyoruz aksam ayni sekilde aliyoruz. Eşim ramazan baslamadan 2 3 gun once varis ameliyatı oldu ve kaynanamda ramazan ayini geciriyoruz sahuru o hazirliyor ben aksam isten gelince hicbir seye elini surmuyo hemen cocugu alip mahalleyi turluyo bazen cok yorgun oluyorum izinli oldugum günler de evde hizmet etmek temizlik yapmak la geciyor . Cok bunaldim artik hic düşünmüyo sabah 7 den aksam 6 ya kdr ayaktayim evde kendileri uyuyo 11 e kadar benim yorgun olmam umurlarinda degil . Hep biseyler istiyor bana onu alın harclik istiyor vs . Cok bunaldim ben o istemeden de herseyi yapiyorum sonucta benim oglumsa onunda oz torunu cani. Esim bakmak zorunda değil falan diyor .

Sizi anlıyorum yorgun olabilirsiniz ama KV niz de sizden daha yorgundur.
Çocuk bakımı başlı başına yorgunluk bir de yemeğinizi hazırlıyor daha ne olsun.
Sofrayı kaldırmak yerleştirmek ağır gelmemeli size.
Kolay değil anlıyorum ama ona da yazık.

Back
X