• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok cahil hissediyorum

selly64

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
527
276
53
sanırım uzun zamandır yakındığım özgüvensizliğin altında yatan sebep kendimi çok bilgisiz görmem ve öyle olmam belki de.
bu bilgisizlik derslerle alakalı değil çünkü okulda hep başarılı veya ortalama denilebilecek bir öğrenci oldum, öğretmenlik okuyorum şimdi de. ama genel olarak hayatı yakalayamamış gibi hissediyorum.

19 yaşındayım ama bence bu yaşımla alakalı bir durum değil çünkü benden bir yaş küçük kuzenim çoğu şeye hakim. günümüzde moda olan kıyafetleri giyim tarzlarını marka olan şeyleri biliyor veya nasıl anlatayım basit denilebilecek ama benim bilmediğim life hack'leri falan da biliyor bunu böyle yaparsın şunu şöyle halledersin gibi gibi.

bana gelince benim de ilgilendiğim alanlar var tabi ama çoğu kişinin konuştuğu bildiği şeylere ben uzağım bence. sosyal medyayı kullanmayı seviyorum aslında yani akım olan olaylara viral videolara vs. hakimim. ama çok fazla influencer takip etmem veya onların hayatlarına hakim değilim. kuzenim ve ablam mesela ezbere bilirler, boş zamanlarında genelde influencer videoları takip ederler. o muhabbet açılınca ben kendimi çok hayattan kopuk hissediyorum.

geçen bir muhabbette pahalı bir ayakkabı markasından bahsedildi, ben de bildiğimi söyleyince "aa sen de biliyor muydun" dediler. çok bilinmedik bir şey olsa gerçekten alınmayacağım (biraz alınganım gerçi evet ama) bu zaten bilinen bir marka. sanki ben böyle şeyleri bilmem gibi hissettiriliyorum.

düzenleme: sorun sadece gerçekten bu değil verdiğim örnek göze batmasın lütfen. kuzenim de ablam da aslında böyle yazınca çok tiki birisi gibi hissettirmiş olabilirler ama kötü biri değiller. asıl sorun yaşıtlarımın muhabbet konularına benim çok uzak hissetmem. kuzenim ve ablam da buna dahil. bunun dışında normal gündelik şeylere de pek hakim değilim. ne nerede satılır bir şeyin ortalama fiyatı nedir hangi şeyler bir evin olmazsa olmazıdır hangi otobüs nereye gider gibi. sanki ben küçüklükten beri dünyadan uzak yetiştirilmişim şimdi bir şeyleri çözmeye çalışıyorum ama diğerlerine yetişemiyor gibi hissediyorum.

Son düzenleme:
Sanki asıl cahil olan kuzenin gibi görünüyor buradan. Bildiği şeyleri bilmese de olurmuş. Kaç klasik okudun desek şaşıp kalacak tipler ayakkabı markalarını ezbere biliyor. Kültür influencer hayatı ya da ayakkabı markası değil ki güzelim. Boş insan işleri onlar.

+ olarak yol bilgim de pek iyi değil. neresi evime çok uzak neresi çok yakın onu da bilmiyorum. üniversiteye gidip geleceğim zaman öğrenirim herhalde ama yaşıtlarım biliyor mesela. orta sınıf bir ailede yaşıyorum şimdiye kadar bu bilgisiz hissetme durumumu hep çok zengin olmamamıza bağladım, maddiyat hayatı daha kolaylaştırıyo sonuç olarak. ama maddiyatla da pek bir alakası yok benimle aynı koşullarda olan biri temel bilgileri benden daha çok biliyor

sanırım uzun zamandır yakındığım özgüvensizliğin altında yatan sebep kendimi çok bilgisiz görmem ve öyle olmam belki de.
bu bilgisizlik derslerle alakalı değil çünkü okulda hep başarılı veya ortalama denilebilecek bir öğrenci oldum, öğretmenlik okuyorum şimdi de. ama genel olarak hayatı yakalayamamış gibi hissediyorum.

19 yaşındayım ama bence bu yaşımla alakalı bir durum değil çünkü benden bir yaş küçük kuzenim çoğu şeye hakim. günümüzde moda olan kıyafetleri giyim tarzlarını marka olan şeyleri biliyor veya nasıl anlatayım basit denilebilecek ama benim bilmediğim life hack'leri falan da biliyor bunu böyle yaparsın şunu şöyle halledersin gibi gibi.

bana gelince benim de ilgilendiğim alanlar var tabi ama çoğu kişinin konuştuğu bildiği şeylere ben uzağım bence. sosyal medyayı kullanmayı seviyorum aslında yani akım olan olaylara viral videolara vs. hakimim. ama çok fazla influencer takip etmem veya onların hayatlarına hakim değilim. kuzenim ve ablam mesela ezbere bilirler, boş zamanlarında genelde influencer videoları takip ederler. o muhabbet açılınca ben kendimi çok hayattan kopuk hissediyorum.

geçen bir muhabbette pahalı bir ayakkabı markasından bahsedildi, ben de bildiğimi söyleyince "aa sen de biliyor muydun" dediler. çok bilinmedik bir şey olsa gerçekten alınmayacağım (biraz alınganım gerçi evet ama) bu zaten bilinen bir marka. sanki ben böyle şeyleri bilmem gibi hissettiriliyorum.
İnfluencer takip etmek kültür belirtisi olduysa yandık demektir. :KK53:
Kuzenin de âlim olmuş maşallah. Link kaydırma âlimi. :deli:
Kuzum modacı değilsen, stilist değilsen, bunlara özel bir ilgin yoksa ne diye her şeyi bileceksin ki? Ben de 29 yaşındayım, iki üniversiteyi dereceyle bitirdim ve influencer takip etmiyorum. Hiç de cahil değilim, ilgi alanım çok başka çünkü.

Sosyal medya kullanmamak cehalet değil.
Herkesin ilgi alanı farklıdır.
İnternetten öğrenilen şişme bilgilerle kültürlü olunmuyor.
Ben liseden itibaren belki binlerce kitap okumuşumdur ama bahsettiğiniz şeylerin çoğunu ben de bilmiyorum, şimdi okuduğum binlerce kitap boşa mı gitti :)

Çevreni değiştir. Ablan veya kuzenin diye onların muhabbetlerini iyi bilmek zorunda değilsin. Çok boş muhabbetleri ayrıca. Ben de kitap film bilimsel bişeyler konuşuyorlar da ondan kendini cahil hissediyorsun sanmıştım.

Kendine ünv den daha ilmi konularda konuşmayı ve araştırmayı seven arkadaşlar edin. Bunlara da deki "çok cahilsin keşke ölsen" 🤣🤣🤣

Sanki asıl cahil olan kuzenin gibi görünüyor buradan. Bildiği şeyleri bilmese de olurmuş. Kaç klasik okudun desek şaşıp kalacak tipler ayakkabı markalarını ezbere biliyor. Kültür influencer hayatı ya da ayakkabı markası değil ki güzelim. Boş insan işleri onlar.
aslında böyle yazınca çok tiki birisi gibi hissettirmiş olabilir ama kötü biri değil aslında :/ sorun yaşıtlarımın muhabbet konularına benim çok uzak hissetmem. kuzenim ve ablam da buna dahil. bunun dışında normal gündelik şeylere de pek hakim değilim. ne nerede satılır veya hangi otobüs nereye gider gibi. sanki ben küçüklükten beri dünyadan uzak yetiştirilmişim şimdi bir şeyleri çözmeye çalışıyorum ama diğerlerine yetişemiyor gibi hissediyorum.

Kuzeninin ve ablanın cahilliginin yanında sen fazlasın canim. Uzaklaş o cahillerden. Sosyal medyada ki gereksizleri bilmediğin için kendini cahil hissetmende ayrica komik. Topluma herhangi bir katkısı olmayan kişileri bilmesende olur.

İnfluencer takip edince mi kültürlü olunuyor
yani 😳
yok aslında sadece bunu yazmam biraz saçma olmuş. bu sadece yaşıtlarımın muhabbet konularına uzak hissetmemin bir örneğiydi. mesela şöyle söyleyeyim yaşadığım şehre hangi ilçe daha yakın hangisi daha uzak nereye nasıl gidilir bunları pek bilmiyorum. bir şey alacağım diyelim ortalama fiyatı kaçtır bunu genelde tahmin edemiyorum çünkü piyasa değerlerine pek hakim değilim. en tercih edilen marka hangisidir, en rahat veya kaliteli kumaş türü hangisidir, iş görüşmesinde ne sorulur? bilmiyorum. bakın çok alakasız şeylerden bahsettim tek bir konu değil bu. genel olarak hayat benden uzakta devam ediyormuş gibi.

Demek influencerların hayatlarına hakim değilsin Allahım ne dertler var. Keşke kkda derdini seveyim butonu olsa. Yani bir insan influencerları bilmediği için kendine neden cahil der? Bilme zaten bunları beynini bu boş beleş şeylerle doldurma.
ya verdiğim örnek çok yanlış anlaşıldı. soruyu editleyeceğim şimdi

Demek influencerların hayatlarına hakim değilsin Allahım ne dertler var. Keşke kkda derdini seveyim butonu olsa. Yani bir insan influencerları bilmediği için kendine neden cahil der? Bilme zaten bunları beynini bu boş beleş şeylerle doldurma.
Bunun üstüne yorum tanımam :KK9:

İnfluencer takip etmek kültür belirtisi olduysa yandık demektir. :KK53:
Kuzenin de âlim olmuş maşallah. Link kaydırma âlimi. :deli:
Kuzum modacı değilsen, stilist değilsen, bunlara özel bir ilgin yoksa ne diye her şeyi bileceksin ki? Ben de 29 yaşındayım, iki üniversiteyi dereceyle bitirdim ve influencer takip etmiyorum. Hiç de cahil değilim, ilgi alanım çok başka çünkü.
soruyu düzenledim tekrar bakar mısınız çok iyi anlatamadım kendimi

Back
X